Blog

Ágyrács
Bonell rugós matrac
Habmatrac
Hálószoba, alvás
Kemény matrac
Kétoldalas matrac
Matrac tisztítás
Matrac választás
Matracvédő
Memóriahabos matrac
Ortopéd matrac
Puha matrac
Táskarugós matrac
Szűrés törlése

A "jó öreg" bonell rugók. Sokan így gondolnak ezekre a matracokra. Ebben a cikkben megnézzük miért is jelent ez a kifejezés. Sok esetben kimondottan pozitív dolgot. Kitérünk ezen ágymatracok gyártási folyamatára és minden tulajdonságára is. 

Mi is az a memóriahab? Kinek ajánlott? Kinek nem? Ma már szinte minden matrac memóriahabos, de vajon neked célszerű ilyen fajtát venni? Ezekre és még sok más kérdésre is megkaphatod a választ, ha elolvasod ezt a cikkünket. Továbbá megtudhatod kire is hallgass, ha tényleg hozzád illő matracot szeretnél venni.

Mi is az a hideghab és a hideghab matrac? Tudtad hogy ezek a matracok képviselik a habmatracok jövőjét csak  már a jelenben? Tudd meg mi is fontos amikor ilyen matracot választasz és hogy kit is kell megkérdezned ahhoz hogy a lehető legjobb habmatracot vedd meg. 

Először is, egy nagyon fontos dolgot kell tisztáznunk. Nem létezik olyan matrac ami mindenkinek jó lenne. Mivel mindenki teljesen egyedi testfelépítéssel, betegségekkel és elvárásokkal rendelkezik. Természetesen vannak egyezések bizonyos tulajdonságok szerint, de ezek elsőre nem biztos hogy maguktól értetődőek. Ez a cikk ebben segít neked hogy megtaláld te melyik halmazba is tartozol.

A zsákrugós más néven táskarugós matracok a matracgyártás csúcsát képviselik. De amikor matracot szeretnél venni, akkor mit is kell figyelembe venned és kinek a véleményére érdemes hallgatnod? Ebben a cikkben megnézzük a zsákrugós matracok előnyeit és hátrányait valamint segítünk neked abban hogy kit is kell megkérdezned ahhoz, hogy igazán jó matracot vehess.

Sokan amikor meghallják a fedőmatrac szót kissé értetlenül gondolnak rá, hiszen sajnos nincsenek tisztában a tényleges és fontos pozitív tulajdonságaival. Azon kívül hogy megvédi a matrac felsőbb részét még több olyan tulajdonsággal is rendelkezik ami nagyban megkönnyítheti az életedet. Olvasd el cikkünket és tudd meg hogy miért is fontos egy fedőmatrac használata.

Milyen vastagságú ágymatracot válasszak? Létezik minimum vastagságú ágymatrac? Tudtad hogy a hideghab matrac akkor igazán jó ha minimum 14 centi vastag? Ez a cikk segít neked hogy vásárlásnál el tudd dönteni hogy neked valójában milyen vastag ágymatracra is van szükséged. Továbbá megtudhatod  hogy mi befolyásolja a választandó matrac vastagságát. Az extra vastag matrac sem feltétlenül luxus, nem igaz hogy annál jobb, minél vastagabb. Ágymatracot választani nem könnyű de segítünk.

A matrac tárolása magában foglalja a használatot is. Tudd meg mit kell tenned hogy sok éven át megőrizze matracod a frissességét és tartását.

Ez a matrac a magyarul zsákrugós vagy  táskarugós névre hallgató matrac. Sok másféle matrac pozitív tulajdonságait és előnyeit egyesíti. Ez a modern kor egyik legjobb matraca. Olvass és tudd meg miért érdemes ilyen matracot választanod.

Kinek is kell ortopéd matrac? Akkor mégis milyent? Ez a cikk próbál neked segíteni abban hogy el tudd dönteni hogy van e szükséged egy ilyen speciális matracra. Hiszen nem biztos hogy szükséges az ortopéd matrac csak azért mert fáj néha a hátad. Az anatómiai tagolású matracok is jelenthetnek megoldást, melyek megtalálhatóak Golden Dream, TED-BED és Konfor matracaink között is.

Azt hihetnéd hogy mint a ruháknál egy 100 kilogramm feletti embernek kész rémálom a vásárlás. Pedig nem, itt nincs olyan mint a ruháknál (az azonos jelölések nem azonos méretet takarnak )nálunk fixek a kitűzött súlyhatárok. Olvass és tudd meg mire is kell figyelned ha te 100 kilogramm felett éled az életed. Figyelmedbe ajánljuk hideghab és táskarugós vagy bonell rugós matracainkat, melyek komolyabban is terhelhetőek.

Nem mindenkinek jók a standard méretű matracok, de mi gondoltunk rátok is. Ha valamilyen oknál fogva neked eltérő méretű matracra van szükséged, akkor a legjobb helyen jársz. Nézz körbe a webáruházunkban ahol sok matrac megrendelhető egyedi méretben is. 

Az ágyrács kiválasztása egy nagyon fontos dolog. Sajnos nagyon sok eladó és bolt elhanyagolja ezt a dolgot. Pedig nem lenne szabad. Ha nem megfelelő felületen fekszik a matrac az kényelmetlen alváshoz és a frissen vásárolt matrac idő előtti tönkremenetelével fog járni. Légy te is az okosan vásárlók egyike. Ez a cikk segít neked ebben.

Sajnos sokan abban a tudatban élnek hogy "jó lesz neki az ami nekem is". Ha neked fontos hogy a gyermeked hosszú és egészséges életet éljen, akkor azt már érdemes a gyermekkorban a testéhez illő matraccal kezdeni. Olvasd el a cikkünket, ami segít neked is ennek a megtalálásában. Mert a legtöbb a matrac a felnőttekre méretezett anatómia zónákkal rendelkezik, ami nem alkalmazkodik megfelelően a gyerek testhez.

Mint minden keménységű matracnak, ennek is megvannak az előnyei és a hátrányai is. Míg arról hogy kinek jó a kemény matrac nem kevés téves hiedelem kering, addig a puha matracokról ez nem mondható el. Olvasd el ezt a cikket és tudd meg hogy mik is a puha matracok előnyei és hátrányai.

Sokan abban a hitben élnek, hogy a kemény matrac jó a fájós hátra és a hát és gerinc problémák kezelésére. Azért nem olyan egyszerű a dolog, olvasd el ezt a cikket és tudd meg mit is jelent az hogy kemény matrac és hogy neked is jó ötlet e egy ilyenbe ruháznod a pénzed. 

Hát igen, manapság nagyon sokféle matrac kapható. Sőt sokféle biomatrac is kapható. Gondolunk itt a latex és a kókuszmatracokra. Na de tényleg olyan jók a kókuszmatracok mint azt sokan állítják? Ebben a cikkben megnézzük miért ne vegyél kókuszmatracot. Kicsit pontosabban megnézzük mik is a jó alternatívák helyettük. A természetes alapanyag nyilván nagyon vonzó lehet. De a modern, környezetbarát gyártási technológiáknak köszönhetően a hab és a rugós matracok is tudják helyettesíteni, jobban megőrizve az ágyi higiéniát.

Ami a modern rugós matracokat illeti ketté oszlanak a vélemények róluk. Azt figyelembe véve hogy milyen típusú rugók kerülnek felhasználásra bennük. Míg a bonell rugóval ellátott matracokat sokan lenézik, addig a táskarugós matracokat sokan "istenítik". A valóság azonban az hogy mindegyiknek megvannak a maguk előnyei és hátulütői is. 

Nem mindegy hogy milyen kemény és milyen fajta matracot használsz. Hiszen egy puha, félkemény vagy kemény matrac mind másfajta alátámasztást nyújtanak neked. Arról nem is beszélve, hogy ugyanígy kihatással van a gerincoszlop és a csigolyák helyzetére a matrac fajtája is. Segítünk hogy megértsd miért is fontos ez a kérdés.

Neked is fáj a hátad vagy a derekad? Egy megfelelő matrac segíthet neked, mert ideális alátámasztást nyújt a gerincoszlop számára. Mivel nincs olyan matrac ami mindenkinek tökéletes lenne, érdemes megnézned kínálatunkat a habmatracaink és a rugós matracaink között. Abban biztosak vagyunk, hogy kínálatunkban Te is megtalálos a legmegfelelőbbet. Olvasd el ezt a cikkünket, ami segít neked is a abban hogy olyan matracot tudj választani ami segíthet a hát- és derékfájás leküzdésében.

Hát igen megtalálni a megfelelő matracot nem egyszerű. A manapság kapható sokféle rugós és habmatracok elsőre, sőt másodikra is sokknak tűnhetnek valakinek. Bonell vagy táskarugós? De melyik a legjobb a gerincnek ? Hol a legjobb az élettartam? Legyen vagy ne legyen memóriahab? Mi segítünk hogy a matrac kiválasztása egyszerű legyen neked is.

Az örök kérdés ami a matracokat illeti, milyen a megfelelő matrac keménysége? Míg ez elsőre ez nem tűnik túl bonyolultnak, hiszen van egy keménység amit szeretsz és megszoktál. De ha egy kicsit jobban belegondolsz nem véletlen van ilyen sokféle keménységű matrac. Tényleg az a jó a testednek amit te megszoktál? Ebben segít téged ez a cikk.

Felmerülhet benned a kérdés hogy Milyen matracot vegyek  és hogy „Mennyiért is vegyek?” „Vegyek rá fedőmatracot?” „Milyen huzatot vegyek?”. És még sok ilyen kérdés. Ez a rövid cikk megpróbál segíteni neked egy-két kérdés megválaszolásával. 

Miért fontos a jó matrac a páros alváshoz?

Amikor együtt alszunk a párunkkal, az lehet csodás: összebújunk, filmet nézünk vagy csak együtt lógunk egy esős napon. De az alvásnál már lehetnek problémák. Ha nem megfelelő a matrac, az nagyon kényelmetlen lehet.

Hogyan találjuk meg a tökéletes matracot?

  • Próbáld ki együtt: Menjünk el együtt vásárolni, hogy mindketten kipróbáljuk, melyik matrac a legkényelmesebb.

  • Beszéljünk a preferenciáinkról: Fontos, hogy mindketten elmondjuk egymásnak, mi a legfontosabb számunkra egy matracban. Például, ha az egyik félnek a kemény matrac a jó, a másiknak pedig a puha, akkor meg kell találnunk a köztes megoldást.

  • Kérdezzünk Utána: Ha még mindig nem vagyunk biztosak, kérdezzük meg az eladót, vagy olvassunk utána az interneten. Sok információhoz juthatunk így, ami segíthet a döntésben.

Ez a méret kissé furcsa helyen van a matracok világában. Mivel ez már nagyon sok esetben tökéletes két ember számára és ha pont ekkora ágyad van, akkor még nem olyan nagy méret hogy érdemes lenne kisebbre cserélni. Most együtt megnézzük hogy mikor is érdemes 160x200 matracot venned és hogy miért is.

Lassan már csapból is matrac folyik. Tudjuk nehéz a választás manapság annyira sok helyen és sokféle matracot lehet kapni, és még az IKEA is folyton ezt reklámozza. Te is azért jutottál el ide mert valószínűleg éppen matrac vásárlás előtt állsz. Nem akarunk ünneprontóak lenni, de éppen ezért két lehetőséged van  arra hogy  igazán jó  és megfelelő matracot vegyél.

Matracok vásárlása alkalmával rengeteg kérdés merül fel a vásárlókban néhány másodperc leforgása alatt. Ezekre nem könnyű a válaszokat összeszedni, így szeretnénk nektek segíteni, hogy ebben a témában tájékozottabbak legyetek. Ha nem figyeltek oda, akkor sok esetben silány minőséget vásárolhattok, ugyan olcsón, de tuti nem hosszútávra. Ennél fogva nem biztos, hogy az akciós matracok kínálatából kell feltétlenül választanotok. Sőt az sem mindegy hogy egy nagyot vagy tét kissebet vesztek. Mert általában ha párokról beszélünk akkor mondjuk a kétszer  90x200 matracok jobb döntés.

A matracotok egy igen fontos része a minőségi alvásnak és ezzel együtt az egészégnek. Ha esetleg az utóbbi időben nem alszotok jól és nem ébredsz kipihenten, akkor lehet hogy itt az ideje egy új matrac vásárlásának amelynek az ideális mérete számotokra 180x200 cm.

Manapság már nem csak a megszokott 80x200, 90x200, 140x200, 160x200 és 180x200 méretű matracok léteznek, hanem sok esetben lehet egyéni méretre gyártatni.

Mivel az emberek nagy része nem tudja, hogy milyen gyakran cserélje le a párnáit, íme néhány igenis ijesztő egészségügyi probléma, ami figyelmeztet téged, hogy új párnát vegyél. Legyen az sima memóriahabos vagy kimondottan anatómiai párna.
Ha időt szánsz rá és jobban szemügyre veszed a Jysk matracok összetételét, akkor két sikító problémát találsz a matracaikkal kapcsolatban. Az egyik, hogy jelentősen a matracaik habsűrűsége jóval kevesebb az átlagosan elfogadottnál. Ennek egyértelmű a következménye, azaz ha ilyen Jysk matracot vásárolsz, akkor annak élettartama bizony redukáltan nagyon kevés lesz, mondhatni jobb esetben a garancia letelte után vehetsz egy új matracot. A fentiekből következik a másik probléma is, hogy az alacsonyabb matrac minőség ellenére ezeket a matracaikat relatíve magas áron értékesítik.

Matrac vásárlás esetén joggal merül fel benned, hogy: Milyen ágymatracot vegyek? Éppen ezért a matrac vásárlás alkalmával rengeteg kérdésed merülhet fel néhány másodperc leforgása alatt. Ezekre nem könnyű a válaszokat összeszedni, így szeretnénk neked segíteni, hogy ebben a témában tájékozottab legyél. További kérdéseid esetén szívesen válaszolunk itt a webáruházunkban, így akár online azonnal felteheted hozzáértő munkatársunknak a kérdéseidet, és már meg is rendelheted álmaidhoz a legmegfelelőbb matracot. Ehhez nem kell mást tenned, mint a képernyő jobb alsó sarkában a Chat ikonra kattintasz, munkatársunknak felteszed a kérdéseid, és azonnal választ kapsz tőle csetelés formájában.

Ugyan az öregedés befolyásolja az alvási ritmusunkat  de igenis minden korban aludhatunk jól.  

A legtöbb ember egyet ért abban, hogy a lehetőség hogy megöregedhetünk (régen messze nem éltek ilyen sokáig az emberek mint manapság),  egy ajándék.  Nagyon nehéz így tekinteni erre a dologra, ha hiszünk a tévhitnek, hogy az alvás a kor előre haladtával egyre nehezebb. Míg az alvás  minősége és mennyisége el tud tolódni a korral, a valóság az hogy  az idősebb emberek is jól alszanak, sőt sok esetben még jobban is mint a fiatalabbak.

2015-ben új technológiát fejlesztettünk, amely lehetővé teszi a Golden Dream matracok különleges perforálását. Ennek a technológiának köszönhetően a matracok szellőzése sokkal jobb, a belső mag pedig nagyon jól elvezetik a nedvességet. Semmilyen más technológia nem biztosít ilyen magas légáteresztő képességet.

Egy pár fontos  tudnivaló ami a matracokban felhasznált anyagokat illeti. Olvasd el  hogy mit is veszel.

Az ágyak és a klinikailag tesztelt Golden Dream matracok gyártására helyezte a fő hangsúlyt, a fejlesztések és innovációk mindig a kényelmet és az egészséges pihenést helyeztük előtérbe. A fenntarthatóság jegyében kerestük azokat az alapanyagokat és gyártási technológiákat, melyek a legkevésbé károsítják a természetet. A ragasztott expandált poliuretán (beleértve a RE VISCO-t), a viszkoelasztikus termékek mellett fejlesztéseink egyik nagy eredménye a növényi alapanyagok bevonása a gyártásba. Munkánkat és erőfeszítéseinket már olyan szervezetek is elismerték, mint a Burgean Veritas, akik kiváló minősítésére joggal lehetünk büszkék.

Matracainkkal kapcsolatos használati útmutató segít neked abban, hogy hosszan és jó minőségben használhasd a megvásárolt matracot. 

 

Ez egy bioaktív bevonat Golden Dream matracainknál érhető el, amely citrom, levendula és eukaliptusz természetes és növényi esszenciáin alapul.
A Greenfirst egy héten belül 93%-os, 6 héten belül 100%-os hatású atkamentességet garantál.

A matrac rétegeinek összeillesztése és ragasztása mindig fontos lépés a gíártás során, hiszen a folyamat során előforduló pontatlanságok miatt a matrac elveszítheti a legjobb tulajdonságait.

A matrac tisztítása  két féle módon oldható meg. Itt leírjuk mind a két módszert- Döntsd el te hogy előrelátó leszel vagy  olyan aki sokat takarít. Mert a matracok közös tulajdonsága hogy tiszán kell tartani őket, akár habmatracról, rugós matracról vagy akár memóriahabos fedőmatracról legyen szó.

Nehezen tudsz esténként kikapcsolni hogy el tudj aludni, vagy egyszerűen nem „minőségi” az alvásod? Összeszedtünk egy pár olcsó megoldást, amivel nagyban segíthetsz ezeken a dolgokon.
Mindegy hogy kapucnis felsőt melegítővel, selyem  együttest,  esetleg egy nagy pólót alsónadrággal részesítesz előnyben vagy esetleg pont hogy a semmit, ez a választásod elárulhat  rólad valamit. Beszéltünk egy pszichológussal, aki elmagyarázta nekünk hogy az alábbi 5 éjszakai viselet mit is mond el  azokról akik hordják ezeket.
Felfedeztél mostanában magadon, családtagjaidon bogár csípéseket amiket az ágyban szereztetek? Ez akár ágyi poloska is lehet. Kicsiny rozsda színű bogarak, amik a falakban, padlókban, de leginkább az ágyakban és matracokban élnek. Őket hívjuk ágyi poloskáknak. Emberi vérrel táplálkoznak és esténként esznek.
Gondoltad volna, hogy egy matracnak is idő kell, hogy igazán jó legyen? Mert igen is egy új matracot is be kell törni, túl azon hogy a vákuum csomagolású habmatrac kikerül a csomagolásból, vagy hogy a bonell rugós matrac elfoglalja méltó helyét az ágyrácson. Hogy mennyi ideig tart mindez? Erre derítünk fényt ebben a cikkben.

Kevés dolog függ annyira a személyes igényektől, mint a jó matrac választás. Ami valakinek olyan érzés, mintha a felhőkön feküdne, az másnak kimondottan rossz lehet és hátfájást okozhat. Ami a döntést még nehezebbé teszi, a maga a választék nagysága, sok-sok matraccal, amik minden értékben és szinte minden fajtában kaphatóak, amire a vevő csak gondolni tud.

A legtöbb kutyatulajdonos megengedi, hogy kedvence az ágyban aludjon, bár sokan nem akarják elismerni. Nekünk van néhány nagyon jó indokunk, hogy miért oszd meg a saját ágyad a kutyáddal. Végül is,a kutya az ember legjobb barátja és van előnye, ha Veled alszik. Tehát, ha tökéletes kifogást szeretnél, hogy a kutya miért alszik az ágyban minden éjjel veled,vess egy pillantást a rövid, de hasznos listánkra! Ha meggyőző a cikk, mindkettőtök számára kényelmes matracot találsz hozzá nálunk!

Manapság nagyon is elterjedtek  a memóriahabos matracok. A relatív olcsó áruk és alacsony súlyuk, illetve a nagy választék miatt de most nézzük meg ezek valójában miben is jók és minden nem.

Sokszor olvasod vagy hallod a hozzáértőktől ezeket a kérdéseket: Este jkól tudtál aludni ? stb... ebben a cikkben megnézzük milyen összefüggés is van az alvás minősége és fázisai között.

Neked is szükséged van a pihentető alvásra. Nem csak a fizikai pihenésre van  szükséged, hanem a mentálisra is, hogy másnap összeszedettebb lehess és jó koncentrációs képességed legyen. Bár az alvásigényünk  személyenként változó, általánosságban kijelenthető, hogy a napi 8 óra az egészséges alvásidő. Mindeközben jó esetben esténként akár 6-8-szor is álmodhatunk. Ezek lehetnek kellemes vagy rémálmok de legtöbbször igen érdekesek a mindennapi életünkhöz képest. 
A hálószoba egy nagyon is személyes tér, a berendezése nagyban függ attól, hogy hogyan is használjuk. Néhány alapigazság létezik de elsősorban úgy kell berendezni a hálószobát, hogy a hely és funkcionalitás ne szenvedjen kárt a  kinézet oltárán.
Ez a kis cikk be fogja mutatni hogyan is varázsolhatod a matracodat keményebbé. Van amikor csak egy új ágy vagy matrac vásárlása segíthet de van amikor az itt leírt tippek és trükkök is sokat tudnak segíteni.

Azért, hogy memória habból készült matracod hosszú időn át meg tudja tartani jó állapotát, neked is tenned kell. Íme egy pár tipp és trükk hogyan is érheted ezt el. Ezzel nem csak pénzt takarítunk meg, (Hiszen hosszabb lesz a matracod élettartalma.) hanem kimondottan jobb alvási minőséget is elérhetsz vele.

Az álmosság, fejfájás és egyéb rövid távú tüneteket, amik a rossz minőségű alvásra utalnak, elég könnyű észre venni, hisz rögtön jelentkeznek mikor felébredsz. A hosszútávú hatások között viszont ott szerepelhet az immunrendszertől gyengülése, a súlynövekedés, sőt akár légzési problémák is előfordulhatnak. A jó hír az, hogy talán elég csak lecserélni a matracod.

Ha a világon mindenkiben van egy közös dolog, akkor az az alvás. Minden egyes 24 órás periódus bizonyos pontján behunyjuk a szemünket, elcsendesítjük az elménket és feltöltjük testünket. Míg a tudósok még mindig kutatják az alvás működésének csínját-bínját, tudjuk, hogy ez az alapvető funkció rengeteg előnnyel jár a mentális és fizikai egészségünk szempontjából. Bármelyik alvási szokás nyeri el a tetszésed, a megfelelő matracot megtalálod hozzá nálunk.

Sokan tévednek, amikor abból indulnak ki, hogy van egy megszokott méretű ágyuk, amit már régóta használnak és abba keresnek matracot. Legyen itt szó egyszemélyes vagy akár franciaágyról, pedig nem kellene így gondolkozni.

Ebben a cikkban leírunk 11 dolot, amire igen csak érdemes odafigyelned mielőtt matracot vennél.

Te sem futnál maratont vagy másznál hegyet a megfelelő felszerelés nélkül. Ám mégis sokan annak ellenére hogy életünk közel egyharmadát az ágyban töltik nem fordítanak elég pénzt és energiát a hálószobára és a matracukra.