Kérdése van? Hívjon minket! +36202764023

Blog

Felmerülhet benned a kérdés hogy Milyen matracot vegyek  és hogy „Mennyiért is vegyek?” „Vegyek rá fedőmatracot?” „Milyen huzatot vegyek?”. És még sok ilyen kérdés. Ez a rövid cikk megpróbál segíteni neked egy-két kérdés megválaszolásával. 

Az ágyunk megosztása a partnerünkkel nagyon jó tud lenni, amikor összebújunk, filmet nézünk vagy csak éppen egy esős  „szomorú” nap van, és fel sem akarunk kelni. Viszont mikor az alvásról van szó  akkor ez lehet hogy felettébb kellemetlen. A tökéletes fekvőfelület megtalálása az ilyen esetekre is nagyon fontos.

Ez a méret kissé furcsa helyen van a matracok világában. Mivel ez már nagyon sok esetben tökéletes két ember számára és ha pont ekkora ágyad van, akkor még nem olyan nagy méret hogy érdemes lenne kisebbre cserélni. Most együtt megnézzük hogy mikor is érdemes 160x200 matracot venned és hogy miért is.

Lassan már csapból is matrac folyik. Tudjuk nehéz a választás manapság annyira sok helyen és sokféle matracot lehet kapni, és még az IKEA is folyton ezt reklámozza. Te is azért jutottál el ide mert valószínűleg éppen matrac vásárlás előtt állsz. Nem akarunk ünneprontóak lenni, de éppen ezért két lehetőséged van  arra hogy  igazán jó  és megfelelő matracot vegyél.

Matracok vásárlása alkalmával rengeteg kérdés merül fel a vásárlókban néhány másodperc leforgása alatt. Ezekre nem könnyű a válaszokat összeszedni, így szeretnénk nektek segíteni, hogy ebben a témában tájékozottabbak legyetek. Ha nem figyeltek oda, akkor sok esetben silány minőséget vásárolhattok, ugyan olcsón, de tuti nem hosszútávra. Ennél fogva nem biztos, hogy az akciós matracok kínálatából kell feltétlenül választanotok. Sőt az sem mindegy hogy egy nagyot vagy tét kissebet vesztek. Mert általában ha párokról beszélünk akkor mondjuk a kétszer  90x200 matracok jobb döntés.

A matracotok egy igen fontos része a minőségi alvásnak és ezzel együtt az egészégnek. Ha esetleg az utóbbi időben nem alszotok jól és nem ébredsz kipihenten, akkor lehet hogy itt az ideje egy új matrac vásárlásának amelynek az ideális mérete számotokra 180x200 cm.

Manapság már nem csak a megszokott 80x200, 90x200, 140x200, 160x200 és 180x200 méretű matracok léteznek, hanem sok esetben lehet egyéni méretre gyártatni.

Mivel az emberek nagy része nem tudja, hogy milyen gyakran cserélje le a párnáit, íme néhány igenis ijesztő egészségügyi probléma, ami figyelmeztet téged, hogy új párnát vegyél. Legyen az sima memóriahabos vagy kimondottan anatómiai párna.
Ha időt szánsz rá és jobban szemügyre veszed a Jysk matracok összetételét, akkor két sikító problémát találsz a matracaikkal kapcsolatban. Az egyik, hogy jelentősen a matracaik habsűrűsége jóval kevesebb az átlagosan elfogadottnál. Ennek egyértelmű a következménye, azaz ha ilyen Jysk matracot vásárolsz, akkor annak élettartama bizony redukáltan nagyon kevés lesz, mondhatni jobb esetben a garancia letelte után vehetsz egy új matracot. A fentiekből következik a másik probléma is, hogy az alacsonyabb matrac minőség ellenére ezeket a matracaikat relatíve magas áron értékesítik.

Matrac vásárlás esetén joggal merül fel benned, hogy: Milyen ágymatracot vegyek? Éppen ezért a matrac vásárlás alkalmával rengeteg kérdésed merülhet fel néhány másodperc leforgása alatt. Ezekre nem könnyű a válaszokat összeszedni, így szeretnénk neked segíteni, hogy ebben a témában tájékozottab legyél. További kérdéseid esetén szívesen válaszolunk itt a webáruházunkban, így akár online azonnal felteheted hozzáértő munkatársunknak a kérdéseidet, és már meg is rendelheted álmaidhoz a legmegfelelőbb matracot. Ehhez nem kell mást tenned, mint a képernyő jobb alsó sarkában a Chat ikonra kattintasz, munkatársunknak felteszed a kérdéseid, és azonnal választ kapsz tőle csetelés formájában.

Ugyan az öregedés befolyásolja az alvási ritmusunkat  de igenis minden korban aludhatunk jól.  

A legtöbb ember egyet ért abban, hogy a lehetőség hogy megöregedhetünk (régen messze nem éltek ilyen sokáig az emberek mint manapság),  egy ajándék.  Nagyon nehéz így tekinteni erre a dologra, ha hiszünk a tévhitnek, hogy az alvás a kor előre haladtával egyre nehezebb. Míg az alvás  minősége és mennyisége el tud tolódni a korral, a valóság az hogy  az idősebb emberek is jól alszanak, sőt sok esetben még jobban is mint a fiatalabbak.

Matracaink megvásárlása alkalmával az alábbi matrac levehető huzatokból választhatsz. Ez a lehertőság sok matracunknál elérhető. Ezzel is segítve a matracod tisztántartását

2015-ben új technológiát fejlesztettünk, amely lehetővé teszi a matracok perforálását. Ennek a technológiának köszönhetően a matracok szellőzése sokkal jobb, a belső mag pedig nagyon jól elvezetik a nedvességet. Semmilyen más technológia nem biztosít ilyen magas légáteresztő képességet.

Egy pár fontos  tudnivaló ami a matracokban felhasznált anyagokat illeti. Olvasd el  hogy mit is veszel.

Az ágyak és a klinikailag tesztelt matracok gyártására helyezte a fő hangsúlyt, a fejlesztések és innovációk mindig a kényelmet és az egészséges pihenést helyeztük előtérbe. A fenntarthatóság jegyében kerestük azokat az alapanyagokat és gyártási technológiákat, melyek a legkevésbé károsítják a természetet. A ragasztott expandált poliuretán (beleértve a RE VISCO-t), a viszkoelasztikus termékek mellett fejlesztéseink egyik nagy eredménye a növényi alapanyagok bevonása a gyártásba. Munkánkat és erőfeszítéseinket már olyan szervezetek is elismerték, mint a Burgean Veritas, akik kiváló minősítésére joggal lehetünk büszkék.

Termékeinkkel kapcsolatos használati útmutató segít neked abban, hogy hosszan és jó minőségben használhasd a megvásárolt matracot. 

 

Ez egy bioaktív bevonat, amely citrom, levendula és eukaliptusz természetes és növényi esszenciáin alapul.
A Greenfirst egy héten belül 93%-os, 6 héten belül 100%-os hatású atkamentességet garantál.

A matrac rétegeinek összeillesztése és ragasztása mindig fontos lépés a gíártás során, hiszen a folyamat során előforduló pontatlanságok miatt a matrac elveszítheti a legjobb tulajdonságait.

A matrac tisztítása  két féle módon oldható meg. Itt leírjuk mind a két módszert- Döntsd el te hogy előrelátó leszel vagy  olyan aki sokat takarít.

Nehezen tudsz esténként kikapcsolni hogy el tudj aludni, vagy egyszerűen nem „minőségi” az alvásod? Összeszedtünk egy pár olcsó megoldást, amivel nagyban segíthetsz ezeken a dolgokon.
Mindegy hogy kapucnis felsőt melegítővel, selyem  együttest,  esetleg egy nagy pólót alsónadrággal részesítesz előnyben vagy esetleg pont hogy a semmit, ez a választásod elárulhat  rólad valamit. Beszéltünk egy pszichológussal, aki elmagyarázta nekünk hogy az alábbi 5 éjszakai viselet mit is mond el  azokról akik hordják ezeket.
Felfedeztél mostanában magadon, családtagjaidon bogár csípéseket amiket az ágyban szereztetek? Ez akár ágyi poloska is lehet. Kicsiny rozsda színű bogarak, amik a falakban, padlókban, de leginkább az ágyakban és matracokban élnek. Őket hívjuk ágyi poloskáknak. Emberi vérrel táplálkoznak és esténként esznek.
Gondoltad volna, hogy egy matracnak is idő kell, hogy igazán jó legyen? Mert igen is egy új matracot is be kell törni. Hogy mennyi ideig tart mindez? Erre derítünk fényt ebben a cikkben.

Kevés dolog függ annyira a személyes igényektől, mint a jó matrac választás. Ami valakinek olyan érzés, mintha a felhőkön feküdne, az másnak kimondottan rossz lehet és hátfájást okozhat. Ami a döntést még nehezebbé teszi, a maga a választék nagysága, sok-sok matraccal, amik minden értékben és szinte minden fajtában kaphatóak, amire a vevő csak gondolni tud.

A legtöbb kutyatulajdonos megengedi, hogy kedvence az ágyban aludjon, bár sokan nem akarják elismerni. Nekünk van néhány nagyon jó indokunk, hogy miért oszd meg a saját ágyad a kutyáddal. Végül is,a kutya az ember legjobb barátja és van előnye, ha Veled alszik. Tehát, ha tökéletes kifogást szeretnél, hogy a kutya miért alszik az ágyban minden éjjel veled,vess egy pillantást a rövid, de hasznos listánkra!

Manapság nagyon is elterjedtek ezek a matracok. A relatív olcsó áruk és alacsony súlyuk, illetve a nagy választék miatt de most nézzük meg ezek valójában miben is jók és minden nem.

Sokszor olvasod vagy hallod a hozzáértőktől ezeket a kérdéseket: Este jkól tudtál aludni ? stb... ebben a cikkben megnézzük milyen összefüggés is van az alvás minősége és fázisai között.

Neked is szükséged van a pihentető alvásra. Nem csak a fizikai pihenésre van  szükséged, hanem a mentálisra is, hogy másnap összeszedettebb lehess és jó koncentrációs képességed legyen. Bár az alvásigényünk  személyenként változó, általánosságban kijelenthető, hogy a napi 8 óra az egészséges alvásidő. Mindeközben jó esetben esténként akár 6-8-szor is álmodhatunk. Ezek lehetnek kellemes vagy rémálmok de legtöbbször igen érdekesek a mindennapi életünkhöz képest. 
A hálószoba egy nagyon is személyes tér, a berendezése nagyban függ attól, hogy hogyan is használjuk. Néhány alapigazság létezik de elsősorban úgy kell berendezni a hálószobát, hogy a hely és funkcionalitás ne szenvedjen kárt a  kinézet oltárán.
Ez a kis cikk be fogja mutatni hogyan is varázsolhatod a matracodat keményebbé. Van amikor csak egy új ágy vagy matrac vásárlása segíthet de van amikor az itt leírt tippek és trükkök is sokat tudnak segíteni.

Azért, hogy memória habból készült matracod hosszú időn át meg tudja tartani jó állapotát, neked is tenned kell. Íme egy pár tipp és trükk hogyan is érheted ezt el. Ezzel nem csak pénzt takarítunk meg, (Hiszen hosszabb lesz a matracod élettartalma.) hanem kimondottan jobb alvási minőséget is elérhetsz vele.

Az álmosság, fejfájás és egyéb rövid távú tüneteket, amik a rossz minőségű alvásra utalnak, elég könnyű észre venni, hisz rögtön jelentkeznek mikor felébredsz. A hosszútávú hatások között viszont ott szerepelhet az immunrendszertől gyengülése, a súlynövekedés, sőt akár légzési problémák is előfordulhatnak.

Ha a világon mindenkiben van egy közös dolog, akkor az az alvás. Minden egyes 24 órás periódus bizonyos pontján behunyjuk a szemünket, elcsendesítjük az elménket és feltöltjük testünket. Míg a tudósok még mindig kutatják az alvás működésének csínját-bínját, tudjuk, hogy ez az alapvető funkció rengeteg előnnyel jár a mentális és fizikai egészségünk szempontjából.

Sokan tévednek, amikor abból indulnak ki, hogy van egy megszokott méretű ágyuk, amit már régóta használnak és abba keresnek matracot. Legyen itt szó egyszemélyes vagy akár franciaágyról, pedig nem kellene így gondolkozni.

Ebben a cikkban leírunk 11 dolot, amire igen csak érdemes odafigyelned mielőtt matracot vennél.

Te sem futnál maratont vagy másznál hegyet a megfelelő felszerelés nélkül. Ám mégis sokan annak ellenére hogy életünk közel egyharmadát az ágyban töltik nem fordítanak elég pénzt és energiát a hálószobára és a matracukra.