Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Blog
Netmatrac Kft.

Melyik a legjobb matrac a párok számára?

Matrac választás
Szűrés törlése
Melyik a legjobb matrac a párok számára?

Miért fontos a jó matrac a páros alváshoz?

Amikor együtt alszunk a párunkkal, az lehet csodás: összebújunk, filmet nézünk vagy csak együtt lógunk egy esős napon. De az alvásnál már lehetnek problémák. Ha nem megfelelő a matrac, az nagyon kényelmetlen lehet.

Hogyan találjuk meg a tökéletes matracot?

  • Próbáld ki együtt: Menjünk el együtt vásárolni, hogy mindketten kipróbáljuk, melyik matrac a legkényelmesebb.

  • Beszéljünk a preferenciáinkról: Fontos, hogy mindketten elmondjuk egymásnak, mi a legfontosabb számunkra egy matracban. Például, ha az egyik félnek a kemény matrac a jó, a másiknak pedig a puha, akkor meg kell találnunk a köztes megoldást.

  • Kérdezzünk Utána: Ha még mindig nem vagyunk biztosak, kérdezzük meg az eladót, vagy olvassunk utána az interneten. Sok információhoz juthatunk így, ami segíthet a döntésben.

Az ágyunk megosztása a partnerünkkel nagyon jó tud lenni, amikor összebújunk, filmet nézünk vagy csak éppen egy esős  „szomorú” nap van, és fel sem akarunk kelni. Viszont mikor az alvásról van szó  akkor ez lehet hogy felettébb kellemetlen. A tökéletes fekvőfelület megtalálása az ilyen esetekre is nagyon fontos. 

Mivel jelen helyzetben már annyi féle  kapható memóriahabostól a rúgósakig  és annyi leírás hogy mit is vegyünk, hogy már a mi fejünkbe kellene nagyobb memória,  hogy mindezt megjegyezzük de a helyett hogy úgy járnánk, mint a Gombóc Artúr és mindent „megkóstolnánk”,  nézzük is meg  hogy mi is a javallott választás a párok számára. Így a memóriánk és a testi energiánk is fontosabb dolgokra lesz használható.

Amikor választunk, van egy pár tulajdonság, amit érdemes figyelembe venni.

Mozgás továbbítás

Lehet, hogy a párunknak és nekünk más a munkahelyi beosztásunk van, vagy csak a nagy Ő éppenséggel nagyon sokat forgolódik álmában. Mindegy is melyik az ok annyi biztos, hogy nem szeretnénk minden ilyen alkalommal felébredni. Éppen ezért törekedni kell, hogy  olyant válasszunk, ami a legkevesebb mozgásenergiát továbbítja a partnerünk és az ágy felé. Erre az egyik legalkalmasabb a memóriahabos matrac. Mivel a hab elnyeli a mozgásenergiát. Ilyet itt nálunk a webáruházban is találtok.

Alátámasztás és keménység

Ha az alátámasztásról és keménységről beszélünk, ami a párokat illeti, a több az jobb. Míg a szóló megoldásoknál is, itt is a legelső a gerinc természetes pozíciójában tartása de nagyon fontos még hogy minél nagyobb a matracra nehezedő súly, annál jobb és keményebb alátámasztásra lesz szükségünk. Kínálatunkban elérhetőek kemény matracok, puha matracok és természetesen a kétoldlas matracok is, amelyekkel még könnyebb lesz a választás.

Ha egy gyenge minőségű túl olcsó matracon fekszünk a párunkkal, akkor a kettőnk közül a könnyebbik a nehezebb felé fog sodródni álmában és ezzel zavarhatjátok egymást, így hát ne érjük be fél megoldással  és ne a legolcsóbbat vegyük meg ha tehetjük, fektessünk az egészségünkbe.  Erre is az egyik legjobb megoldás a memóriahabos matrac. Mivel a rajta fekvőt kellemesen körülöleli, ezzel csökkenti az éjszakai mozgás mértékét, továbbá a memória funkciói miatt mindkét  használóját megfelelően fogja tartani függetlenül a testformától és az alvási  szokásoktól.

Fontos figyelembe venni

Alkalmazkodó legyen és igazodjon a testünkhöz.  Ha tehetjük, kettő darab és kétoldalast vegyünk, hogy mindenki a számára megfelelő alátámasztást kapja.

Ami a keménységet illeti, jó esetben, ha kettő külön darabot veszünk, akkor érdemes mindenkinek a saját szája íze szerintit választani. Ami pedig a kétoldalast illeti, gondoljunk csak bele, hogy idővel esetleg változnak az adottságaink vagy alvási szokásaink. Ilyenkor kimondottan jó és hosszútávon olcsóbb megoldás a két oldal és két a keménység. Ezzel olyan lesz a matracunk, mint egy verseskötet, mind a két oldalán más-más mélységű és erősségű költeménnyel.  Itt is a memóriahabos az egyik legjobb választás mert sok árban és keménységben kapható. Így nem kell sok erőt és energiát befektetni, ahhoz hogy megtaláljuk a megfelelőt.

Nem utolsó szempont az sem, hogy sokszor olcsóbbak is mint a hasonló tulajdonságokkal rendelkező  de más technológiával gyártott társaik. Ha esetleg összebújva alszunk, akkor érdemes egy fedőmatracon is elgondolkodni, ha  zavarna minket  az a terület ahol a kettő  összeér. Nálunk megtalálod mind a két megoldást, vehettek kettő külön darabot és egy nagyot is, no meg fedőmatracot is. 

Az együttalvás nagyon kellemes lehet, de a megfelelő matrac kiválasztása fontos. Próbáljuk ki együtt, beszéljünk az igényeinkről, és ne habozzunk segítséget kérni, ha szükségünk van rá. Az egészségünk érdekében érdemes befektetni egy jó matracba.