Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Blog
Netmatrac Kft.

11 dolog, amit jó tudni matrac vásárlás előtt

Matrac választás
Szűrés törlése
11 dolog, amit jó tudni matrac vásárlás előtt

Ebben a cikkban leírunk 11 dolot, amire igen csak érdemes odafigyelned mielőtt matracot vennél.

 
Figyelj a kényelemre

Ez nagyon fontos, bár sokan ezt nem veszik figyelembe. Próbálj meg a saját kényelmi elvárásaidnak megfelelő matracot venni. Nem elég a legdrágább matracot megvenned. Sokszor kimarad ez a lépés mert amúgy is sok dolgot kell figyelembe venned, mint például a méret vagy az anyaghasználat.
 
Ne olyan matracot keress ami a legtöbb embernek átlagban jó. 

Mindig olyan matracot keress ami a te igényeidnek a legjobb. Mondanak bármit is az eladók és a reklámok, szakíts rá időt és járj utána, hogy mi a legjobb neked.
 
A megfelelő méreted vedd meg

Sokszor a logika azt diktálja, hogy egy embernek keskeny ágy és matrac dukál. Ám ha kényelmetlenül érzed magad mert túl kicsi ez a méret, akkor igen is merj akár egyedül aludni egy franciaágyon.
 
A keménységet jelző címkék sokszor nem pontosak

Ha a keménységről van szó, akkor pont úgy lehetsz ezzel mint a ruháknál, az s, m, xl, xxl méretezéssel. Ezek egymáshoz képest 100%-ig igazak de sajnos sokszor más-más márkáknak más az alap keménység, amiből kiindulnak.
 
Teszteljük a matracot

A helyben lévő boltok sokszor megengedik, hogy ráfeküdj a matracra, online boltoknál pedig olvassuk el a többi vevő hozzászólásait, vagy bízzunk meg a tapasztalatukban, kérjünk tanácsot tőlük.
 
Szűkítsük le a lehetőségeinket

A fentiek mellett még arra is jó ha elolvasod a hozzászólásokat, hogy ki tudd zárni az olyan matracokat amik nem feltétlen nekünk valók.
 
A keményebb jobb? 

Ez nem igaz. Ha túl kemény egy matrac, akkor kellemetlen nyomáspontokat hozhat létre és a gerinced sem biztos hogy a legjobb helyzetben pihen rajta. Mindig a saját tested igényeit kell figyelembe venned.
 
A puhább jobb? 

Ez sem igaz, a túl puha matracba belesüllyedsz és ez által a gerinced természetellenes pozícióban pihen. Ez rossz tartáshoz és fájdalomhoz vezethet. 
 
A zónázottság és a kétoldalas megoldás alternatíva lehet

Gondolkodj okosan, ha nem akarsz többet költeni a szükségesnél, akkor sajnos az állítható keménységű matrac nem gazdaságos választás de a két oldalas és zónázott matrac jó választás lehet. Keress olyan matracot amiben több ortopédiai zóna van és a kétoldalas matrac más-más keménységi fokozatot biztosít.
 
Ne ragaszkodjunk egy fajta matrachoz! 

Mikor nekiállsz, hogy utána járj a számodra tökéletes matracnak, ne ragaszkodj egy fajtához. Lehet, hogy az elképzelésed szerint egy memória habos matracot fogsz venni de adj esélyt más fajtáknak is.

A rúgós matrac a legelterjedtebb de nem jó mindenkinek és minden esetben


A hagyományosan jó tulajdonságai ellenére egy gyengébb minőségű rugós matrac akár hangos is lehet és rövid élettartalmú.

 

Egy kis ízelítő matrac kínálatunkból: