Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Blog

Rugós matrac előnyei

Táskarugós matrac
Bonell rugós matrac
Matrac választás
Szűrés törlése
Rugós matrac előnyei

Ami a modern rugós matracokat illeti ketté oszlanak a vélemények róluk. Azt figyelembe véve hogy milyen típusú rugók kerülnek felhasználásra bennük. Míg a bonell rugóval ellátott matracokat sokan lenézik, addig a táskarugós matracokat sokan "istenítik". A valóság azonban az hogy mindegyiknek megvannak a maguk előnyei és hátulütői is. 

Mit is jelentenek a rugós matracok mint fogalom?

Ha rugós matracról beszélünk, akkor ez alatt egy olyan matracot értünk aminek a magja valamilyen fajta rugókból álló rendszert tartalmaz (bonell rugós matracok, zsákrugós matracok stb...). Ez a mag felelős a tested megtartásáért ez ad valós alátámasztást.

 

 

A mag feletti részt hívjuk komfortrétegnek. Ez a matrac kényelmi rétege. Legtöbb esetben itt kerül kialakításra a zónás része a matracnak. Ez a réteg készülhet kisebb rugók, latex, hideghab, más habok, memory hab felhasználásával. Attól függően hogy mit szeretne a gyártó elérni. Itt finomhangolhatják a matracot az érzett keménységre és a tovább javított testhez simulásra. Mint a neve is mondja ez a réteg nyújtja a kényelmet ez a párnázó réteg. 

Most vizsgáljuk meg mindkét rugóból készült maggal ellátott matracok előnyei és hátrányait.

Mi az a táskarugós matrac?

Azt a fajta rugórendszert (táskarugós vagy nevezik még zsákrugós) nevezzük zsákrugós rendszernek ahol a rugók egymásról teljesen függetlenül tudnak mozogni. Ez számos előnnyel jár, amire a következő pontban térünk ki. Ezekben a matracokban felhasznált technológia ötvözi a habmatracok és a rugós matracok számos előnyét. Így jelenleg a táskarugós matracok képviselik a rugós matracok csúcsát.

 

 

Így mikor ilyen rugós matracot veszel, akkor nagyjából a legmodernebb technológiát veszed meg a legtöbb előnnyel. 

A táskarugó mint olyan nem a legolcsóbb fajta rugórendszer, de bőven megtérül a rá kiadott pénz. Hiszen amikor reggelente fájdalmak nélkül ébredsz és boldogan az megfizethetetlen.

Zsákrugós matrac / táskarugós matracok előnyei és hátrányai

Előnyök:

Kitűnően alkalmazkodik a testedhez:

Ha táskarugós matracot választasz, akkor jó ha tudod hogy nem véletlen használják a legtöbbször az ortopéd matracok esetében is ezt a rendszert. Ez a matrac az acélrugóknak köszönhetően tökéletesen képes tökéletesen alkalmazkodni a testedhez. Ezzel levéve a terhet a gerincedről és az azt tartó izmokról. Ezt az ergonómiai tulajdonságot te is érezheted ezekben az ágymatracokban.

Nagyszerű szellőzés:

A rugós matracokra általánosan jellemző a kitűnő szellőzés, ez a táskarugós matracoknál sincs másképpen. Ez a tulajdonsága is növeli a táskarugós matrac kényelmességét.

Elnyeli a mozgásenergiát: 

Az ezzel a rendszerrel készült matracok a rugók egymástól független mozgásának köszönhetően kitűnő választás azoknak akiket zavar a mellettük fekvő mozgása. Hiszen a táskarugós matracnál ebből a mozgásból szinte semmi nem továbbítódik feléd. Ezzel biztosítják a rugós matrac tökéletes mozgásizolációját.

Tartósság:

A rugós matrac alapvető jellemzője a tartósság. Ez legfőképpen a felhasznált anyagok kitűnő minőségének köszönhető, mint például az acél.

Hátrányok: 

Ár:

Tudjuk mi is, egy ilyen matrac nem a legolcsóbbak közé tartozik, de ez a matrac nem csak egy "megfelelő matrac" hanem annál sokkal több. A múlt és a jövő technológiáinak a tökéletes ötvözése a jelenben.

Mi az a bonell rugós matrac?

Ez a rugós matrac a legrégebbi matractípus a rugósmatracok körében. Így a gyártástechnológia már kiforrott és olcsónak számít, amit te is érezhetsz amikor ilyen matracot veszel. Ennél a mag fajtánál a rugókat a két végüknél fogva egymáshoz rögzítik. Ennek megvannak a hátulütői is, amire a következő pontban térünk ki.

Mi akik már rég óta matracokkal foglalkozunk, tudjuk hogy vannak ennél jóval modernebb matracok( hideghab, latex matrac stb.. ). Azt is tudjuk hogy ennek ellenére mégis olyan sokan a rugós pontosabban a bonellrugós ismert, jól megszokott rendszerét fogják választani.

 

A bonellrugós matrac előnyei és hátrányai

Előnyök

Relatív olcsó:

Mint említettük ez egy régóta gyártott matrac .Ezért kimondottan olcsónak számít. Sokan a rugós matracot pontosabban ezt a fajta matracot (bonell rugót) pont ezért választják.

 

 

Szellőzés:

 A táskarugós matracokhoz hasonlóan ez a matracfajta is kitűnően szellőzik. Ezért ha te is hajlamos vagy az izzadásra, ez lehet a tökéletes matrac számodra. Hiszen a rugós matrac garantáltan nem fülled, ez az ilyen a rugós matrac hatalmas előnye.

Kimondottan tartós:

Mivel ezt a matrac fajtát már majdnem 100 éve gyártják, ezért ez kihat a matrac minőségére is. Ez a fajta matrac rendelkezik az egyik leghosszabb élettartammal a manapság kaphatóak közül.

Hátrányok: 

Továbbítja a mozgást:

Sokaknak a matrac kiválasztása folyamatában jelentős tényező a mozgásenergia továbbítása. Ebben bonell matracok kimondottan rosszak. Ha te is ilyen problémával küzdesz, akkor ez nem a te matracod lesz.

Nem illeszkedik tökéletesen a testedhez:

Ez a fajta matrac az egy egészet alkotó összekapcsolt felület miatt nem illeszkedik jól a testhez. Ezért bonellrugós matracok esetén a komfortfokozatot figyelmesen kell kiválasztani. Ezen matracok esetén a komfortfokozatot növelő habrétegek igen jó választást jelentenek.

Jó döntésnek bizonyulnak a bonellrugós matracok még most is?

Míg ezek a matracok nem rendelkeznek a legújabb technikai vívmányokkal, mai napig nem állt le a fejlődésük. Az ilyen matracokban felhasznált rugó a régibbekhez képest jobb anyagminőséggel rendelkezik.

Valamint a rugórendszer hátrányosságait a gyártók a legmodernebb komfortréteggel enyhítik vagy oldják meg. Méghozzá azzal hogy a bonellrugós ágymatracokat memory habbal,mini táskarugó rendszerrel és más kitűnő technológiákkal szerelik fel.

Sokan a rugósmatracot egy letűnt kor technológiájának tekintik, ám ez nem is lehetne távolabb a valóságtól.A rugós matrac napjainkban is folyamatosan fejlődik. Így bármilyen jó minőségű rugórendszeres maggal ellátott matrac (ide beleértve a bonellrugós matracokat és a táskarugós matracokat is) fejlettnek minősül.

A rugós matracok is lehetnek memory matracok?

Igen, mivel a memóriahab csak egy réteg általában a matrac legfelső részén, ezért bármilyen matrac lehet memory habos matrac. Mint például latex matracok,hab matracok,táskarugós matracok, hideghab matracok, vagy bonellrugós matracok sőt még a "sima" habszivacs matrac is.

Ez a réteg segít a matrac magjának hogy alkalmazkodjon a testedhez. Illetve egy puhább élményt biztosít amikor rajta fekszel.

Egy hátulütője  van ennek a rétegnek hogy nem szellőzik túl jól. Erre figyelj, mert ha te izzadós vagy akkor lehet hogy jobban teszed ha kihagyod ezt a réteget amikor matracot választasz. Hiszen lehet egy táskarúgós matrac bármilyen jól szellőző ha a memory réteg meggátolja hogy te azt érezd.

Miért a Netmatracnál a legjobb a matrac akció?

Mert bonellrugós és táskarugós matracok nagy választékával várunk téged is. Sőt, sokszor szó szerint kihagyhatatlan akciókkal segítünk neked a választásban. Nálunk a matrac rendelés is egyszerű olcsó és gyors.

Rugós matracainkból: