Blog
Netmatrac Kft.

Matrac alapfogalmak amelyekkel nem árt tisztában lenni

Matrac alapfogalmak amelyekkel nem árt tisztában lenni

2015-ben új technológiát fejlesztettünk, amely lehetővé teszi a Golden Dream matracok különleges perforálását. Ennek a technológiának köszönhetően a matracok szellőzése sokkal jobb, a belső mag pedig nagyon jól elvezetik a nedvességet. Semmilyen más technológia nem biztosít ilyen magas légáteresztő képességet.

Hibrid hab

A világ első hibridje különbözik a többi habtól:  Nem hideg, viszkózus vagy hagyományos, megfelel a modern matrachabokkal szemben támasztott összes követelménynek.

– Hosszú ideig stabil marad, még az izzadás és a hosszú távú használat sem változtatja meg tulajdonságait. 

– Az összetéveszthetetlen pórusszerkezet lágyságot biztosít a felületen és elősegíti a belső rugalmasságot.

– A hibrid hab kiváló klímát biztosít az egészséges alváshoz. A nyitott pórusok megakadályozzák a hő és a nedvesség megtartását a matrac magjában.

 

 

PUR hab

A PUR habok gyártási folyamata olyan újításokon ment keresztül, amelyek garantálják az anyag egészségügyi biztonságát (a PUR habok jelenleg a technológiai eljárás miatt jobb minőségűek, mint a hagyományos habok). A poliuretán hab előnyei közé tartozik a kisebb súly és ez által a matrac könnyebb kezelhetősége, a rugalmasság, a méretstabilitás és a megfizethetőség.

Nem alkalmas párás környezetbe, mert kisebb a szellőzési képessége, mint más anyagoknak. Maguk a matracok készülhetnek egy réteg PUR habból vagy több réteg, különböző típusú habból és anyagból (ún. szendvics matracok). A PUR hab matracok minden típusú ágyrácshoz alkalmasak. Ha a PUR habszivacs matracot merev ágyrácsra  helyezzük, megnő a matrac penészesedésének veszélye és csökken a matrac élettartama.

 

 

RE PUR hab

A RE PUR megjelölés azt jelenti, hogy ez egy kötött PUR hab, amelyet nagy nyomás alatt préselnek. A RE PUR növeli a matracmag merevségét.

A PUR hab matracok minden típusú léchez alkalmasak. Ha a PUR habszivacs matracot merev ágyrácsra  helyezzük, megnő a matrac penészesedésének veszélye és csökken a matrac élettartama.

 

 

Hideg hab

A hideghab vagy HR hab modern technológiával készül. Kimagasló a méret stabilitása és a nagy rugalmassága. Habosítás után préselik, az eljárás kinyitja a pórusokat, ami kiváló szellőzést tesz lehetővé.

A hideghab matracok fix és rugalmas ágyrácsok esetén is használhatóak. Ha a hideghab matracot merev ágyrácsra helyezzük, akkor célszerű a lehető legmagasabb matracmagot választani (lehetőleg 14 cm-nél nagyobb).

 

 

CoolFlex®

Az a hideghab típus, amelyet klinikailag értékelt matracainkban használunk.

CoolFlex® habok legnagyobb előnyei a következők :

 • nagy rugalmasság
 • kiváló dinamikai tulajdonságok – rugalmasság és nagy nyomásállóság
 • nagy méret stabilitás a hosszú távú használat során
 • kiváló légáteresztő képesség (ágyhigiénia) – nagyon jól távolítja el a test nedvességét
 • decubitus elleni tulajdonságok
 • nagyobb tűzállóság – megfelel a szigorú európai biztonsági előírásoknak.

A ColdFlex® hideghabból készült matracokat keménységük széles skálájában gyártják.

Az ezekből a habszivacsokból készült matrac optimális támaszt nyújt az emberi testnek fekvéskor és így megfelel a vásárlók egyéni igényeinek.

 

 

CoolFlex® FLEXI

A lágyabb típusú hideghab, amelyet klinikailag értékelt matracainkban használunk.

CoolFlex® FLEXI habok legnagyobb előnyei a következők :

 • nagy rugalmasság
 • nagy méret stabilitás a hosszú távú használat során
 • kiváló légáteresztő képesség (ágyhigiénia) – nagyon jól távolítja el a test nedvességét
 • decubitus elleni tulajdonságok
 • nagyobb tűzállóság – megfelel a szigorú európai biztonsági előírásoknak.

Az ezekből a habszivacsokból készült matrac optimális támaszt nyújt az emberi testnek fekvéskor és így megfelel a vásárlók egyéni

 

 

ViscoFoam® – memóriahab (Lassú hab)

A memória hab alternatív nevei: viszkoelasztikus, lazy-foam, memory vagy termoreaktív hab. A Lazy hab cellás szerkezetű, amely a hőmérséklettől függően változtatja a keménységét (a hab alkalmazkodik az emberi test hőjével érintkezve, így a súly egyenletesen oszlik el). Az eredeti állapotba való lassú visszatérés nem hoz létre ellennyomást, így megelőzi a felfekvést (nyomási fekélyt). Érdekes módon ezt az anyagot a NASA találta fel, és csak 2000-ben bocsátották kereskedelmi forgalomba.

Az ebből az anyagból készült matracok alkalmasak oldalt alvásra és gerincsérülések, fokozott felfekvés vagy vérömleny esetén, ellenkezőleg, gyerekeknek nem (a megfelelő fejlődés miatt). A matrac felső rétegeihez memória habot használnak (az alapréteg leggyakrabban hideghab), ez a felfekvések megelőzésére szolgál, különösen, ha a matrac teljes felületén. Néha azonban csak a matrac leginkább igénybevett részein használják.

 

 

GREENFIRST®

Ez egy bioaktív bevonat, amely citrom, levendula és eukaliptusz természetes és növényi esszenciáin alapul.

A szabadalom jogosultja a BREYNER cég. A Greenfirst egy héten belül 93%-os, 6 héten belül 100%-os hatású atkamentességet garantál.

 

 

Fertőtlenítő eljárás

A habkezelés fertőtlenítő funkciója tartós és hatékony védelmet nyújt a baktériumok, atkák és gombák ellen. A fertőtlenített habok bőrgyógyászatilag teszteltek, és bőrkímélőnek minősülnek, valamint a biztonság és a biztonság szempontjából is tesztelték. A fertőtlenített habok megoldást jelentenek az allergiások számára.

 

 

Vákuumos matrac

Egy általánosan használt név az összenyomott matrac is. Ez az elnevezés azonban nem a matrac minőségét jelzi, hanem csak a csomagolás módját. Ha a matracot ilyen csomagolásban szállítják, akkor azt a tömörítéstől számított 60 napon belül ki kell csomagolni (ez egybeesik a gyártás dátumával). A kicsomagolt matracot ezután 48 órán keresztül vízszintes felületen kell hagyni, és ez alatt nem szabad terhelni

 

 

PES – poliészter

A természetes poliészter körülbelül 1830 óta ismert, az első szintetikus poliésztert az I. világháborúban használták impregnáló anyagként. A poliészter szálak gyakorlatilag minden textiltermékben megtalálhatók. A legfontosabb pozitív tulajdonságok a következők: nagy fényállóság, időjárás- és mikro organizmus állóság, alacsony nedvességtartalom (gyors száradás).

 

Matrac kínálatunkban mindenki megtalálja a számára megfelelőt: