Blog
Netmatrac Kft.

Ágyi poloska akár a Te matracodban is

Matrac tisztítás
Hálószoba, alvás
Szűrés törlése
Ágyi poloska akár a Te matracodban is
Felfedeztél mostanában magadon, családtagjaidon bogár csípéseket amiket az ágyban szereztetek? Ez akár ágyi poloska is lehet. Kicsiny rozsda színű bogarak, amik a falakban, padlókban, de leginkább az ágyakban és matracokban élnek. Őket hívjuk ágyi poloskáknak. Emberi vérrel táplálkoznak és esténként esznek.


Ágyi poloska, sok kellemetlenség és bosszúság


Kicsiny rozsda színű bogarak, amik a falakban, padlókban, de leginkább az ágyakban és matracokban élnek. Őket hívjuk ágyi poloskáknak. Emberi vérrel táplálkoznak és esténként esznek. Csípésük általában fájdalommentes és egy-egy pirosas, rózsaszínes pont szerű nyomot hagy a bőrön. Az emberek nagy részének a reakciója viszketés vagy kisebb dagadás, viszont vannak, akiknél olyan súlyos lehet a reakció, hogy orvosi beavatkozásra van szükség. Míg maguk a bogarak ugyan láthatóak szabad szemmel mégis nagyon sokan nem veszik észre őket mivel nappal elbújnak és a petéik teljesen átlátszóak. Szerencsére a megelőzésük és az eltávolításuk hétköznapi dolgok használatával is igen egyszerű.

Nagyon is nehéz lehet a poloska „fertőzés” észrevétele hiszen egészen addig míg nincs „ebédidő” elbújva mozdulatlanul várnak. Mivel a csípéseik nagyon hasonlítanak a közönséges szúnyog és bolhacsípésekre ezért ez tovább nehezíti a felismerésüket. De vannak árulkodó jelek, amik a szinte egyértelműen poloskákra utalnak:

✔️
Kicsi vérfoltok az ágyneműn vagy rajtunk
✔️ Fekete pöttyök vagy kiszáradt kicsiny külső héjak az ágyneműben
 

Ágyi poloska megelőzése

 
A rendszeres takarítás megelőzheti mindezt a heti porszívózás is szinte elengedhetetlen itt szeretném hozzátenni, hogy a matracot csak és kizárólag a hozzá való fejjel érdemes porszívózni mert más esetben roncsolhatja mind a külső mind a belső részét az adott felületen való túl alacsony nyomás. Továbbá, ha mindezt akkor tesszük mikor vagy vannak az ágyban poloskák vagy tisztítás után akkor érdemes minden porszívózás után kidobni a porzsákot nehogy a beszívott peték másfelé is elterjedjenek. 

Továbbá próbáljunk meg az ágy körül egy letisztult minimalista rendet tenni. Ez alatt azt értjük, hogy ne legyenek ott felesleges dolgok és mert minden kis repedés és egyéb ilyen hely tökéletes a poloskák számára.

Fertőzés után sokat segíthet még ha mindent, ami az ágyról lelóg a földre azt felhajtjuk hosszabb távra pl.: dísztakaró stb.  illetve jelentősen csökkentheti az ujjra elszaporodást az ágy a faltól való elhúzása igy nem tudnak a falra vagy a faliszőnyegre menekülni.

Ezek eltávolítása professzionális segítséggel nem mindig olyan olcsó.
Szerencsére képes vagy eltüntetni őket saját kezűleg, nem pedig várakozni helyette, hátha maguktól eltűnnek. Sok helyen javasolják a matrac és a környezete gőzzel való tisztítását.  Mielőtt ezt csinálnád mindenképpen olvasd el a matrac használati utasítását mert a gőz visszafordíthatatlanul károsíthatja a matrac szerkezetét.


Tehát akkor lássuk 4 lépésben leírva, mi is kell tenned!


1. lépés:

Mielőtt hozzá kezdesz a nem kívánatos lakók eltávolításához, elő kell készíteni a szobát, vagy a szobákat, ahol az ágyi poloska, ágyi poloskák vannak, illetve a szomszéd szobában lévőket is. A szobából minden tárgyat el kell távolítani, amit nem kell lekezelni, vagy már ez megtörtént. Ezeket a tárgyakat nejlonba kell tenned, mielőtt másik szobába vinnéd, hogy a nem kívánatos ágyi poloska kolóniát ne vidd tovább a lakás többi részébe.
Szabadulj meg az ágyi poloskától

Távolíts el minden festményt, plakátot a falról.

A fertőzött ágyneműt, ruhákat 50 foknál magasabb hőfokon mosd ki.

Ezekben az esetekben nem csak a matrac és az ágynemű tisztítása szükséges, hanem az ágy minden kis hasadéka is beleértve a fejtámlát is

2. lépés:

Vannak ágyi poloska elleni szerek, de van, hogy az ágyi poloskák ezt is túlélik.
Ha a matrac is érintett ez ügyben, használj aeroszolos sprayt.
Miután megtörtént az irtás, 7-10 napig ismételd a fentebb leírtakat, ameddig nem érzed, hogy a lakók, azaz az ágyi poloska kolónia lakói feldobták a lábukat.
Ágyi poloska írtás az ágyban
3. lépés:

Használj sprayt azokon a részeken, ahol az ágyi poloskák láthatóak. Ha élő bogár kerül az utadba isopropyl alkohollal azonnal elteheted láb alól.
Ágyi poloska írtása a matracról spray használatával
4. lépés:

7-8 hétig ismételd a fentieket, hogy biztosan eltűnjenek. Ha esetleg többszöri tisztításra se tűnnek el megadott időn belül,  vagy vissza-vissza térnek, akkor viszont professzionális segítséget kell kérned. 

Kitartást, jó munkát!
A fenébe....a matracot elfelejtettem kicserélni, nyomás újat vásárolni!


A matracod is áldozatul esett? Ezt szeretnéd inkább azonnal kicserélni?


A fertőzés után már rá sem tudsz nézni a régi matracodra? A hideg ráz, ha csak belegondolsz mik is éltek a matracban? Akkor amint megszabadultál a poloskáktól érdemes tiszta lappal kezdened, és egy Steril friss új matrac vásárlását ajánljuk, amit persze nálunk azonnal meg is rendelhetsz online.

 

Náhány az antiallergén matracaink közül: