Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Blog
Netmatrac Kft.

Mekkora az ideális ágy? Ez bizony egy fontos kérdés, elmondjuk neked

Hálószoba, alvás
Szűrés törlése
Mekkora az ideális ágy? Ez bizony egy fontos kérdés, elmondjuk neked

Sokan tévednek, amikor abból indulnak ki, hogy van egy megszokott méretű ágyuk, amit már régóta használnak és abba keresnek matracot. Legyen itt szó egyszemélyes vagy akár franciaágyról, pedig nem kellene így gondolkozni.

Mivel jó esetben nem veszel sűrűn ágyat vagy matracot, előbb vizsgáld meg az ágyat, hiszen a tested évek alatt sok változáson megy keresztül: Fogysz, hízol, idővel összemész egy kicsit. Sajnos előfordulhat az is hogy egy két emberre szabott matracon egyedül alszol, ami nem túl praktikus. Amúgy is javasolni szoktuk, hogy hiába egy ágy – egy pár de ha egyéb körülmények nem teszik szükségszerűvé, akkor jobban jársz ha inkább két külön ágyat és matracot veszel és nem feltétlen egyformát, hiszen mind a két féknek különbözőek lehetnek az igényei. Azon felül, hogy így jobb és személyre szabottabb alátámasztást kapnak mindketten, mozgatni és forgatni is sokkal egyszerűbb a matracokat.

 

 

 

 

Érdemes megmérned a magasságodat választás előtt, minimum 10 centit számolj rá a kapott eredményre, legalább ekkora legyen az ágy hossza. Így biztos hogy miközben álmodban forgolódsz, nem lógsz le az ágyról. Az ágy ideális szélességének megállapításához is van egy egyszerű megoldás: feküdj le a matracodra, tedd a két kezed a fejed alá, helyezkedj úgy, hogy az egyik könyököd pont a matrac külső szélénél legyen. 

 

Így a másik könyököd és a matrac széle közötti lesz az ideális távolság, ennyi helyre van szükséged alváskor, hogy tudj forgolódni és kényelmesen nyújtózkodhass is. Ez franciaágynál is érvényes csak ott a két ember tegye ezt ha ilyenkor átfedi egymást a két kéz és nem csak épp hogy egymáshoz ér akkor érdemes elgondolkozni egy nagyobb ágyon. Ugyan ez igaz egy személynél is ha a könyökünk lelóg az ágyról akkor lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodni a méretváltáson.

 

Bármekkora ágyat válsaztasz, nálunk találsz hozzá matracot: