Blog
Netmatrac Kft.

Matrac vásárlás előtt érdemes ezekre figyelni

Matrac választás
Szűrés törlése
 Matrac vásárlás előtt érdemes ezekre figyelni

Kevés dolog függ annyira a személyes igényektől, mint a jó matrac választás. Ami valakinek olyan érzés, mintha a felhőkön feküdne, az másnak kimondottan rossz lehet és hátfájást okozhat. Ami a döntést még nehezebbé teszi, a maga a választék nagysága, sok-sok matraccal, amik minden értékben és szinte minden fajtában kaphatóak, amire a vevő csak gondolni tud.


Tedd meg magadért a megfelelő lépéseket és vegyél végre egy igazán jó matracot, ajándékozd meg magad az igazán jó alvás élményével.

Az modern habmatracoktól kezdve a hagyományosabbig, a rettenetesen nehéztől a zsebrugós alternatívákig. A jó hír az, hogy vannak dolgok, amik megkönnyítik a döntéshozatal folyamatát. Olvasd el ezt a kis cikket, hogy megtudd mik azok.
 

Milyen gyakran cseréld a matracodat?

A legtöbb szakember azt javasolja, hogy hét évente érdemes matracot cserélni. Figyelmeztetnek, hogy gyakran előbb elhasználódik egy matrac, mint mielőtt észreveszed, hiszen a matrac hét év elteltével  több mint 20 000 óra használaton van túl. Alvási szokásainktól függően nem biztos a használt évek számát kell figyelnünk, hanem észrevenni a figyelmeztető, árulkodó jeleket:

- Észreveszed, hogy egy más ágyon jobban alszol
- Az idő elteltével fokozatosan rosszabb élmény az alvás
- Többször érzel ébredéskor zsibbadást, görcsöt vagy fájdalmat

Ezekben az esetekben ne sajnáld a pénzt rá és fektess be az egészsedbe egy új matrac vásárlásával, hiszen a megfelelő pihenés az alapja az energikus, egészséges életnek.

A megfelelő matrac, ami nincs elhasználódva, azt fogja eredményezni, hogy kevesebbet mozogsz álmodban, frissen, jókedvűen ébredsz, azaz jól indul a napod, sokkal ritkábban fogsz zsibbadásra, a végtagok vagy a derék merevségre ébredni, esetleg fájdalomra.
 

Mekkora legyen a matracod?

Az emberek általában nem vesznek elég nagy matracot. Sok ember például nem veszi figyelembe, hogy egy átlagos franciaágy csak 140 cm széles, ami még két összetolt ágy szélességét sem éri el és sehol sincs ahhoz a szélességhez, ami két felnőtt embernek szükséges ahhoz, hogy ne zavarják egymást az ágyban és kényelmesen tudjanak aludni. Még ha csak egy mérettel veszel is csak nagyobbat (160 cm), az is óriási változást hozhat pozitív irányba.

A lényeg az, hogy ha ketten fekszetek egy ágyban, akkor akkora ágyat vegyetek, amekkorát csak tudtok a hálószobához mérten, ne kisebbet.
 
 

Puha, Közepes vagy kemény matracot?

Általános szabály, hogy a nehezebb emberek inkább a jobb tartást részesítik előnyben, míg a könnyebb emberek kényelmesebbnek tartják a közepes vagy puha matracokat. Ugyanakkor figyelembe kell vennünk alvás helyzetét és személyes preferenciáit is. 

Ne feltételezd, hogy a kemény matracok automatikusan jobbak azoknak, akiknek fáj a hátuk, vagy az idősebb emberek számára – ez egy mítosz. És ne feledd, hogy ha Te és partnered eltérő igényekkel rendelkeztek, akkor érdemes két kisebb matracot választanotok, lehetőleg kétoldalas típust, amelyek két keménységi szintet biztosítanak.
 
 

Bizonyos matracok bizonyos ágyakhoz jók?

Az ágy befolyásolhatja mind a matrac érzetét, mind tartósságát, ezért mindig ellenőrizd, hogy milyen típusú alapanyagot használ a matrac gyártója. Sokan rugós lécekkel ellátott alapot javasolnak, amely jó tartást nyújt és elnyeli a mozgást, amikor álmunkban mozgunk. Érdemes megjegyezni, hogy a rácsos alap az évek során a matrac magjának szétnyílását okozhatja, ezért ügyelj arra, hogy a léc távolsága ne legyen több, mint 50 mm-re, annak teljes élettartama érdekében.

A modern habmatracok használhatóak rugóléces egy merev ágyrácson is, a rugós matracok azonban hamar elvesztik jó tulajdonságaikat, ha nem merev ágyrácson használod őket.
 

Minden matracot forgatni kell?


A legtöbb matracot rendszeresen forgatni kell, hogy egyenletesen használódjon el. Ezt vedd figyelembe a vásárlás során, mert néhány matrac nagyon is nehéz lehet. Néhány matracot körbe kell forgatni, nem megfordítani. Ez is nehéz lehet a nagyméretű matracok esetében, érdemes ilyenkor is két kisebb matracot választanod, ha a forgatás nem kivitelezhető egyébként. Ha még többet szeretnél tudni vásárlás előtt a jó választáshoz, keresse bizalommal kollégáinkat, akár itt is!

Kellemes matracvásárlást és Szép álmokat

 

Matrac kínálatunkból: