Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Memóriahabos matrac

Memóriahabos matrac


A megfelelő matrac kiválasztása elengedhetetlen a kényelmes és pihentető alvás érdekében. A memóriahabos matracok, más néven memory matracok, egyre népszerűbbek a piacon, és számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos matracokhoz képest. Bemutatjuk a memóriahabos matracokat, azok előnyeit és hogy hogyan válaszd ki a számodra tökéletes matracot.

Hogy is jött létre a memóriahabos matrac

A memóriahabos matracok, vagy memory matracok, eredetileg a NASA által kifejlesztett speciális hőre lágyuló viszkoelasztikus habból készülnek. A memory hab, más néven visco vagy memóriahab, egy olyan anyag, amely a test hőjére reagálva lágyul és tökéletesen alkalmazkodik a test vonalaihoz. Ennek köszönhetően ezek a ágymatracok teljesen egyedi alátámasztást és kényelmet biztosítanak az alvás során.

Milyen fajta memory matracok léteznek?

 • A memóriahabos ágymatracok több típusra oszthatók, mint például a kemény és a lágy memory matracok, a cool memory és a memory comfort matracok. A memory habnak, latex és hideghab matracokkal kombinált változatai is léteznek, melyek még nagyobb komfortot és rugalmasságot nyújtanak.
 • Nagyon fontos megjegyezni hogy az úgynevezett memory foam vagy magyarul az emlékezőhab nem képes megtartani egy ember súlyát, ezért SOHA nem alkalmazzák a matrac magjaként. A "memory foam matrac" kifejezés azt jelenti hogy  szinte akármilyen maggal rendelkező matracról is szó lehet. Az emlékezőhab matracok a memóriahabot a felső komfortrétegben tartalmazzák. Hiszen ezen alapanyag nagy előnye hogy nagyon jól alkalmazkodik a testedhez. Ezzel megszünteti a nyomáspontokat és kényelmesebb egészségesebb alvást tesz lehetővé a matracon.
 • A különböző vastagságú és típusú memóriahabos ágymatracok lehetővé teszik a megfelelő komfort és az elvárt hosszú élettartam elérését. Arra is figyelj, hogy a matrac sűrűsége és memory réteg vastagsága összhangban legyen az egyéni igényeddel és az alvási pozícióddal.

Milyen élmény a memory matrac?

 1. Testformához igazodás: A matracok viszkoelasztikus anyaga a tested hőjére és nyomására reagál, így tökéletesen illeszkedik a tested formájához és kontúrjához.
 2. Nyomáspontok csökkentése: Elosztják a tested súlyát, csökkentve a nyomáspontokat és enyhítve a fájdalmat a gerincen, a csípőn és a vállakon. 
 3. Mozgáscsillapítás: Hatékonyan csillapítják a mozgást, amely lehetővé teszi a zavartalan alvást még akkor is, ha a matracot többen használják.
 4. Hőérzékenység: Hőérzékenyek, ami azt jelenti, hogy az anyag lágyabbá válik a tested melegebb részeinél, így még inkább alkalmazkodik a tested formájához.
 5. Lassú visszaállás: Lassabban térnek vissza eredeti formájukba, amikor a nyomás megszűnik, biztosítva a testformához való alkalmazkodást és a kényelmet.
 6. Csendes pihenés: Csendesek, mivel nincsenek bennük rugók, amelyek zajt okozhatnak pihenés közben.
 7. Belesüppedés érzés: A vastagabb memóriahab rétegeknél sokan úgy érzik mintha  belesüppednének az ágyba, ez van akinél pozitív van akinél negatív élményt vált ki. Ezért is ajánljuk amennyiben még nem próbáltad akkor  mielőtt memóriahabos matracot vennél vedd meg a memóriahabos fedőmatracunkat. Így olcsón és kockázatok nélkül ki tudod próbálni.
 8. A memory matrac élménye tehát olyan, mintha egy egyéni méretre szabott, kényelmes, nyomáspontokat enyhítő és mozgást csillapító felületen aludnánk. A matrac a tested formájához teljes mértékben igazodva biztosítja az optimális alátámasztást és a zavartalan alvást.

Hol kaphatóak a legjobb memória matracok?

Természetes hogy a Netmatrac matrac webáruház  kínálatából, ami matrac szaküzlet és bútorbolt egyben.  Legyen az rugalmas  vagy kemény matrac, rugós vagy hab matrac a nálunk kapható memóriahabos fedőmatraccal mindenféle és fajta matrac memóriahabos matraccá varázsolható. Így olcsón ki tudod próbálni a memóriahabos élményt anélkül hogy egy új matracba kellene beruháznod.

Természetesen azoknak is van megoldásunk akik kimondottan memory habbal ellátott matracot szeretnének vásárolni. Ezek a memoryfoam matracok kitűnő minőségükkel és ár-érték arányukkal  várnak téged is.

Hogyan válasszak memóriahabos matracot?

A memória matracok kiválasztása során figyelembe kell venni az egyéni pihenési szokásokat, az alvási pozíciót és a szükséges alátámasztás mértékét. A különböző memória ágymatracok kínálatában biztosan megtalálható az ideális megoldás mindenki számára. A memóriahabos ágymatracok folyamatos fejlődése és innovációja garantálja, hogy az éjszakai pihenésünk egyre kényelmesebb és pihentetőbb lesz.

 • Ha úgy érzed, hogy a memóriahabos matrac a legjobb választás számodra, érdemes alaposan utánajárni a különböző lehetőségeknek és összehasonlítani a matracaink kínálatát. Ne feledd, hogy a megfelelő matrac kiválasztása elősegíti a pihentető alvást és hosszú távon hozzájárul az egészségesebb életmódhoz.
 • Nagyon fontos mint fentebb is írtuk a matracok magját SOHA nem készítik memóriahabból. A mag felelős a tested megtartásáért. Ez a hab nem biztosít kellő tartást önmagában a tested teljes súlyának a megtartásához. Így először mindig a legnagyobb figyelmet a matrac alátámasztásának a fajtájára fordítsd.
 • Amikor már megvan hogy neked milyen matracra is van szükséged, akkor jöhetnek a további extrák. Amik közül az egyik a memória hab réteg. Arra nagyon figyelj hogy ez a réteg eléggé megrekeszti a hőt,  ezért minél izzadósabb vagy annál kevésbé érdemes ilyen extrában gondolkoznod.
 • Ezért is szoktuk nagyon erősen javasolni a memóriahabos fedőmatracunkat hogy ki tudd próbálni jó e egyáltalán neked ez az extra. Aztán amikor legközelebb matracot vásárolsz akkor már vehetsz memory matracot.
 • Tehát akár kipróbálni szeretnéd, akár már egy memória hab fanatikus vagy, itt a Netmatracnál megtalálod a hozzád illő memóriahabos terméket.
 • De ha ez így elsőre soknak tűnik az sem baj. Nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot  mi segítünk a            memória matracod megtalálásában.

Memóriahab kinek nem jó?

A memóriahabos ágymatracok sokak számára ideális választást jelentenek, azonban nem mindenki számára jelentik megfelelő pihenés élményét.

 •  A hőérzékeny tulajdonságuk miatt a melegebb klímájú területeken élők és azok, akik hajlamosak izzadni éjszaka, kevésbé találják kényelmesnek a memóriahabot. Ők a hőtartó képessége miatt melegebbnek érezhetik.
 • A memória hab lassú visszaállási ideje miatt a fgorgolódva alvók számára nehezebb lehet megtalálni a kényelmes pozíciót.
 • Emellett, azok számára, akik a keményebb felületet preferálják, a memóriahabos ágymatrac túl lágy lehet. 

Összességében a memóriahabos ágymatrac  ideális választás lehet majdnem mindenkinek, de figyelj az egyéni igényeidre a matracvásárlás során. Így elkerülhetsz egy pár kellemetlen és  bosszúságokkal teli éjszakát.