Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Blog

Matrac 100 kg felett

Matrac választás
Szűrés törlése
Matrac 100 kg felett

Azt hihetnéd hogy mint a ruháknál egy 100 kilogramm feletti embernek kész rémálom a vásárlás. Pedig nem, itt nincs olyan mint a ruháknál (az azonos jelölések nem azonos méretet takarnak )nálunk fixek a kitűzött súlyhatárok. Olvass és tudd meg mire is kell figyelned ha te 100 kilogramm felett éled az életed. Figyelmedbe ajánljuk hideghab és táskarugós vagy bonell rugós matracainkat, melyek komolyabban is terhelhetőek.

Nehéz 100 kg felett matracot választani?

Nem, sőt nálunk több matrac is kapható ami 100 kilogramm feletti emberek számára is készült. Annyit érdemes tudni, hogy itt is mint a ruhák méreténél az xl vagy xxl itt is vannak matracok 100, 110, 120 kg felettieknek. Az x kg súlykorlát matracok esetében annyit jelent hogy az a maximum teherbírása a matracnak fejenként. Tehát több személy eseténél nem az össz rá nehezedő súlyt kell figyelembe venned, hanem a fejenkénti súlyt.

 

Amit még tudnod érdemes az a matrac felépítése és hogy valójában mi is tartja meg a te súlyodat. Ez a kis leírás segíteni fog neked abban hogy a számodra megfelelő telebírású és keménységű matrac kerüljön a kosaradba .

Mi az a matrac mag?

A matrac magja a matracnak az a része ami a rajta fekvő testének súlyát tartja. Ez a része a matracnak úgymond láthatatlan, mert a matrac belső részében helyezkedik el. Az esetek többségében ez alapján nevezik el a matracokat.(rugós matrac, szivacs matrac, hideghab matracok ). Ezek alól sok esetben az ortopédiai matrac és a memóriahabos matrac a kivétel.

De itt itt fontos tudnod hogy : 

  • A memória hab csak és kizárólag a matrac komfort rétegében található meg, mert magként nem képes megtartani a testek súlyát.
  • Az ortopédikus matrac pedig nem a felhasznált mag fajtáját hanem preferált felhasználási területet jelöli. Ebben az esetben azt jelenti hogy olyanok számára lett kiakakítva akik valamilyen hát és/vagy gerinc betegséggel küzdenek.
  • A mag dönti el hogy a matracod milyen teherbírású. De nem feltétlen felel a matrac keménység fokozatáért. Ez azért lehetséges mert a mai matracok a mag felett és alatt sok más egyéb réteget tartalmaznak.

Mit jelent a komfort réteg?

Ez a réteg a matrac mag alján és /vagy tetején helyezkedik el. Ez felel az extrákért és a matracon érzett keménységért. Így lehet például egy kifejezetten erős és nagy teherbírású maggal ellátott matrac nem kőkemény hanem félkemény.

Ezen kívül ezek a rétegek teszik lehetővé hogy egy kimondottan kemény maggal ellátott matrac is tökéletesen tudjon illeszkedni a tested körvonalaihoz. Erre jó példa egy memory habos ágy matrac vagy a mikró zsákrugókkal felszerelt matracok.

Mivel ez a réteg érintkezik leginkább a testeddel, ezért ez szokott antiallergén, antibakteriális, antiatka, memory és egyéb más extrákkal rendelkezni.

Mire kell figyelnem hogy a megfelelő keménységű matracot válasszam?

Általános tény hogy minél nehezebb valaki annál keményebb matracra lesz szüksége. De mint mondtuk csak azért mert nehéz vagy nem kell hogy egy deszkán feküdj. Hiszen vehetsz egy erős maggal rendelkező matracot egy félkemény komforttal. De sajnos 130, 140 kilogramm felett ez már sajnos a komfort fokozatnak is érdemes keménynek lennie. 

 

 

Ezt kiegészítenénk egy legalább ilyen fontos tényezővel, mégpedig az alváspozícióval. Hiszen ha te a hasadon vagy a hátadon alszol akkor keményebb komfortú matracra lesz szükséged.

De ha te az oldaladon alszol, akkor azért hogy a vállad és a derekad kellőképpen a matracba tudjon süllyedni egy kicsit puhább komfortú matrac lehet a megoldás.

Itt még érdemes megemlíteni hogy mi van akkor ha egy matrac kétoldalas. Ez esetben mint a fentiekből is látszik két egymástól eltérő tulajdonságokkal rendelkező komfortréteg van elhelyezve a matrac két oldalán. Egy ilyen kétoldalú matrac azoknak lehet tökéletes megoldás, akik nem biztosak abban hogy milyen keménységet szeretnének.

Esetleg még arra figyelj, hogy az sem mindegy hogy hány cm vastag egy ágymatrac. Mert nem szabad hogy attól legyen " hard matrac " (kemény matrac) a matrac mert nagyon vékony. Tehát ha lehet akkor a 10 cm és kicsit e feletti matracot kerüld el ha nehezebb vagy az átlagnál.

Számít a huzat? Levehető huzattal vegyem?

Természetesen, hiszen nem minden matrac felső része látható el a fentebb felsorolt extrákkal. Ilyenkor jöhet szóba matrac antibakteriális huzattal.

Azt sem szabad elfelejtened, hogyha szereted a mindig tiszta ágymatracot, akkor egy levehető és mosható huzat már már kötelező. 

Hideghab matrac, zsákrugós matrac, memory matrac, ortopéd matrac, melyiket válasszam?

Igazából majdnem hogy mindegy, az a lényeg hogy a matrac magja elbírja a súlyodat. Így lehet amit megveszel hr hideghab matrac vagy anatómiai matrac, mindig a mag teherbírása és a komfortréteg keménysége fogja meghatározni hogy neked milyen matracra is van szükséged.

Mint fentebb írtuk a memory ágymatracra és az ortopédikus ágymatracokra figyelj. Mert azok a kakukktojások.

 

A latex is jó lehet?

Természetesen, ha találsz megfelelő keménységű maggal rendelkező ágymatracot akkor a latex komfortréteg is simán szóba jöhet. Mint például a nálunk is kapható Nord Star luxus matrac.

Az a lényeg hogy azért mert te valamilyen oknál fogva 100 kilogramm feletti vagy, attól még te is találni fogsz magadnak tökéletes ágymatracot.

5 vagy 7 zónás legyen a matrac?

A zónázottság azt jelenti hogy hogy a matrac komfortrétege és vagy magja speciálisan van kialakítva. Azért, hogy jobban tudjon alkalmazkodni a tested különböző részei által kiváltott eltérő nyomáshoz. Egy 7 zónás matrac általában jobb mint egy 5 zónás. Egy kivétel lehet mégpedig az ortopéd matracok, hiszen ott annyi és olyan extra van amire egy betegnek szüksége van, se több se kevesebb.

 

Mi lesz ha nem megfelelő matracot választok?

Hát igen, sajnos vagy nem, de mindenki követ el hibákat az élete során. A nem megfelelő ágymatrac kiválasztása a kellemetlen és kényelmetlen alvástól egészen a fájdalmak kialakulásáig vagy még további egészségügyi ártalmakig terjedhet.

De éppen ezért, van a Netmatrac weboldalán a sokféle és fajta elérhetőségünk.

  • Email
  • Chat
  • Telefon

Ezen szolgáltatások túlsó végén téged is egy tapasztalt ágymatrac szakértő fogad majd. Ha kéred segíteni is fog neked az ágymatrac kiválasztásában. Így nem kell félned hogy nem megfelelő ágymatracot fogsz választani. Hiszen nekünk is az első és legfontosabb célunk a boldog és egészséges vevő.

 

 

De, ha valamiért mégsem sikerülne a megfelelő ágymatracot kiválasztanod, akkor is tudunk segíteni. Azokban az esetekben amikor túl kemény ágymatracot választasz tökéletesek lehetnek a nálunk is kapható fedőmatracok. Ezekkel finomhangolhatod a túl kemény ágymatracodat, hiszen több vastagságban is elérhetőek a weboldalunkon.

Hol kapható az a táskarugós matrac ami jó nekem 100 kilogramm felett?

Természetesen nálunk. Itt a Netmatracnál kapható sok olyan matrac ami jó lehet neked ha te nehezebb vagy mint 100 kilogramm. Sőt nagyon sok méretben is elérhetőek ezek a matracok.

80x200 cm 

90x200 cm 

140x200 cm 

160x200 cm 

180x200 cm 

De nem csak 200 cm hosszú és az adott szélességek érhetőek el nálunk. Sok matracunk kapható teljesen egyedi méretben is. (Pl: 190 cm, 180 cm stb...)

Sőt sokszor vannak akciók matracok számára is az oldalunkon. Így mindegy a súlyod, nálunk meg fogod találni a számodra tökéletes ágymatracot.

Matracaink nagyobb teherbírással: