Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Blog
Netmatrac Kft.

Az új matracnak idő kell, mert egy új matracot is be kell törni

Hálószoba, alvás
Szűrés törlése
Az új matracnak idő kell, mert egy új matracot is be kell törni
Gondoltad volna, hogy egy matracnak is idő kell, hogy igazán jó legyen? Mert igen is egy új matracot is be kell törni, túl azon hogy a vákuum csomagolású habmatrac kikerül a csomagolásból, vagy hogy a bonell rugós matrac elfoglalja méltó helyét az ágyrácson. Hogy mennyi ideig tart mindez? Erre derítünk fényt ebben a cikkben.

Gondoltad volna, hogy idővel a matracodd jobb élményt jújthat?


Képzeld el, hogy most vettél egy új ágyat, végig mentél a matracválasztás procedúráján és most hozták meg a matracod. Szépen egyedi ízlésednek megfelelően „felöltöztetted”, berendezted a lehető legkényelmesebb takarókkal és párnákkal. Már rettentően izgatott vagy, hogy kipróbáld az új szerzeményt és végre egy nagyon  jót aludj benne de mikor befekszel az ágyba nem azt érzed, amiben reménykedtél. Azt veszed észre, hogy valami nem stimmel nem olyan kényelmes és
klassz mint amikor a boltban ráfeküdtél. 

Hogy lehet, hogy egy hete a boltban még olyan kényelmes és jó volt?

Mielőtt elkezdesz aggódni, jó ha tudod, nincs ebben semmi különleges. Nagyon is normális, hogy ezt érzed! Itt most leírunk egy pár praktikát, hogy hogyan is törd be a matracodat, hogy minél előbb olyan kényelmes legyen mint a boltban volt.


Mennyi ideig tart, hogy hozzászokj egy új matrachoz? 

 
A legtöbb matracnak valahol 30 és 90 nap közötti idő kell, hogy „betörjön”.

Ezen kívül is vannak dolgok, amiket figyelembe kell venned:

- Lehet, hogy más fajta matracot vettél, nem pont olyat, mint amilyen a régi volt.
- Keménynek tűnhet az újsága miatt, ezért egy darabig kényelmetlen lehet.

Ha a matracnak nem volt még ideje „bepuhulni” és hozzáállni a testünkhöz, akkor előfordulhat, hogy azon gondolkozol: Hogyan tehetném a matracomat puhábbá? Ilyenkor jusson eszedbe, amit leírtunk és adjunk neki egy kis időt. De testednek is kell idő, hogy hozzászokjon az új matrachoz. Ha évekig egy idős, vagy nem megfelelő matracon aludtál, akkor a testednem kapta meg a megfelelő alátámasztást. Most hogy végre hozzád illő matracot vetted, akkor kell egy kis idő míg jól és igazán pihentetően fogsz benne aludni.

Ha a fenti módon nem vagy elégedett az új szerzeményeddel, akkor itt van 2 tipp hogyan is törd be az új matracodat:
 

Hagyd lélegezni a matracot!

Rögtön mikor megkapod a matracot, nagy lehet a kísértés, hogy azonnal legszebb legkényelmesebb ágyneműnkkel „öltöztesd" fel. Valójában a legjobb ha hagyod a matracot lélegezni egy kicsit, mielőtt ilyesmit tennél. Várni kell, hogy átjárja a levegő az egész matracot, hogy igazán jót tudj aludni rajta.
 

Nyomkodd meg!!

Ha nagyon aggódsz a keménység miatt és azon kapod magad, akkor itt az ideje, hogy elkezdj nyomást gyakorolni rá, hogy kicsit hamarabb törd be a matracodat. Próbáld meg párszor finoman „sétálni” rajta körbe-körbe természetesen mindezt na a lábaddal hanem a kezeddel tedd meg. Ez segít meglazítani a matracot alkotó anyagokat, hogy könnyebben tudjon alkalmazkodni a testedhez. És így végezetül még egyszer hangsúlyoznánk adj időt a matracnak, hogy hozzád igazodjon, hogy legyen esélye kilazulni és megnyúlnia ott,  ahol kell. Az új matrac is olyan, mint egy új cipő: Idővel egyre kényelmesebb lesz. 

Matrac kínálatunkból: