Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Habszivacs matrac

Habszivacs matrac

Netmatrac a habszivacs matracok Mekkája, nálunk minden minőségben, méretben és árban  megtalálod a neked való ágymatracot legyen az hagyományos, hideghabos, memory habos vagy rugós. Akármilyen matracra is van szüksége a szervezetednek itt biztos hogy megtalálod azt. A nálunk kapható matrac kiváló anyagból készült és kitűnő ár-érték arányú.

Habszivacs matrac, szivacs matrac, hideghab matrac mit is jelentenek ezek?

A habszivacs ágymatracok különböző típusai közül három fő kategóriát különböztetünk meg: a habszivacs, a szivacs és a hideghab matracokat.

A habszivacs és a szivacs ágymatracok alapvetően ugyanazt a technológiát alkalmazzák, a különbség inkább a készítési módszerben és az anyagokban rejlik. 

A hideghab matracok különleges habanyagból készülnek, amelyek alacsonyabb hőmérsékleten kötnek össze, így biztosítva a matracnak a jobb légáteresztést és tartósságot.

Habszivacs matracok sok sok extra tulajdonsággal?

A szivacs matracok számos extra tulajdonsággal rendelkezhetnek, mint például az allergén mentesség, az antibakteriális hatás és a jó légáteresztő képesség. Ezek a matracok rendkívül higiénikusak, mivel könnyen tisztíthatók és karbantarthatók. Továbbá sok a nálunk kapható  hab matracok közül akár egyedi méretben is rendelhető. ilyen matrac vásárlása során fordulj bátran munkatársunkhoz.

Miért van szükség egyedi méretre?

Az egyedi méretekre szabott matracok lehetővé teszik, hogy a matracot a testalkatodhoz és az alvási pozícióidhoz igazítsd. Ezáltal biztosítja a kellő támogatást és kényelmet, ami javítja az alvás minőségét.

Melyik termék jó neked, kemény vagy puha?

A matrac keménysége nagyban befolyásolja az alvás minőségét. A megfelelő keménységű matrac kiválasztásához figyelembe kell venned az alvási pozíciót és a testsúlyodat. Általában a hát- vagy hason alvók számára keményebb matrac ajánlott, míg az oldalt alvók számára a puhább matrac a jobb választás.

Ezeken felül  nagyon fontos az is hogy:

Mennyire vagy izzadós:

Ez azért fontos, mert ugyan mára a habmatracok rettenetesen sokat fejlődtek és már nagyszerű a légáteresztő képességük, ám azoknak akik sokat izzadnak még mindig nem ajánlottak ezek a matracok. Nekik inkább zsákrugós vagy bonell matracot szoktunk  javasolni.

Van-e hát vagy derék betegséged:

Ezeket a matracokat szoktuk olyanoknak ajánlani akiknek a napi terheléstől fája hátuk vagy derekuk. De nem tud mindenre megoldást nyújtani a habmatrac. Azoknak akiknek diagnosztizált "komolyabb" betegségük van, azoknak a kínálatunkban  lévő ortopéd matracainkat szoktuk ajánlani. De mint sokszor az életben ez sem ilyen egyszerű. Akiknek beteg a hátuk  azt szoktuk javasolni hogy először menjenek el a betegségüknek megfelelő szakrendelésre és ott kérdezzék meg hogy milyen matrac is felel meg nekik. 

A habok sűrűsége:
  Ez a szám  arra szokott utalni hogy milyen technológiát használtak fel a matrac gyártásánál.  Fontos itt megjegyezni,  hogy  a matrac magjában és a felső komfortrétegben is elérőek ezek a számok és mások is az elvárások.

  • Míg igen kijelenthető hogy a sűrűbb hab általában jobb minőséget képvisel.
  • De  nem mindenhol jó a magas habsűrűség. A matrac magját alkotó részen  igenis fontos lehet ez hiszen a magasabb sűrűség nagyobb teherbíró képességet és élettartamot vonz magával.
  • Ezzel ellentétben amennyiben a habmatrac felső komfortrétegében magas sűrűségű habot alkalmazna egy gyártó, akkor az a matrac  nem tudna  megfelelően szellőzni  és kellemetlen izzadás lenne a végeredménye. Tehát a felső részen ne a magas habsűrűséget keresd hanem  pont hogy az alacsonyat.
  • No meg a kivétel. Van egy felső réteg ahol a technológia miatt  nem a megfelelőbb a légáteresztés. Hiszen ahhoz hogy elérjék a  a memory  képességeket fixen adott a habsűrűség. Továbbá memory habos matracok sajnos jobban megrekesztik a hőt mint az ezzel a réteggel nem rendelkező matracok.

 

A 80 cm vagy a 90cm széles méretet válasszam?

A matrac mérete szintén fontos szempont a kényelem és a praktikum szempontjából. Az 80 cm szélességű matracok általában egy személy számára  csak megfelelőek, míg a 90 cm szélességű matracok több helyet biztosítanak az alváshoz. A választásnál vedd figyelembe a hálószoba méretét és az egyéni kényelmi igényeidet.

Habmatracra memóriahabos komfortréteget?

  • A memóriahabbal ellátott komfortréteg hozzáadása a habszivacs matracokhoz további kényelmet és támogatást nyújt. A memóriahab a test hőjére és nyomására reagál, így tökéletesen illeszkedik a test vonalaihoz és csökkenti a nyomáspontokat.
  • Igen, csodát művelhet  ez a réteg egy kevésbé rugalmas matraccal, azzal ahogy alkalmazkodik a testedhez, de ennek a csodának is megvan a hátulütője.
  • Mint fentebb említettük ez  habfajta jobban megrekeszti a hőt mint a több fajta. Itt a legfontosabb  az hogy amennyiben te kimondottan izzadós vagy, akkor lehet jobban teszed ha elkerülöd ezt a fajta komfortréteggel ellátott ágymatracot.
  • De amennyiben szeretnéd mégis kipróbálni,  de nem vagy biztos abban hogy tetszeni fog e, mert esetleg izzadósabb vagy az átlagnál. Ilyenkor szoktuk javasolni hogy vegyél memóriahab mentes ágymatracot és vegyél hozzá külön egy  memóriahabos fedőmatracot. Így  miután egymásra helyezed a két réteget és esetleg  izzadni kezdesz, akkor  szimplán leveheted a fedőmatracot és még mindig marad egy teljes értékű ágymatracod.
  • A fedőmatracot meg esetleg egy kiadós szellőztetés után elajándékozhatod, hiszen csak  egyszer vagy kétszer használtad.

Segítségre van szükséged a matrac választásban?

Ha bizonytalan vagy a tökéletes matrac kiválasztásában, érdemes szakértő segítségét kérni. A Netmatrac webshop szakemberei részletes tanácsokkal tudnak szolgálni, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb ágymatracot.

Hívj fel minket bátran, nálunk a vonal túlvégén nem egy gép vár akivel szám háborúzni kell hogy valamit is elérj, hanem egy  több mint 10 éve matracokkal foglalkozó tapasztalt munkatársunk.

Röviden 10 pont arról hogy  miért is válassz habmatracot:

Kényelem: A habszivacs matracok anyagaiknak köszönhetően testre szabott alátámasztást nyújtanak.

Higiénia: Antiallergének és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek.

Tartósság: A habszivacs anyaga hosszú élettartamot biztosít a matracnak.

Rugalmasság: Az egyedi méretre szabhatóság lehetővé teszi, hogy a matrac tökéletesen illeszkedjen az igényeidhez.

Memóriahab: A memory habos komfortréteg tovább fokozza a kényelmet és a támogatást.

Alacsony ár: Általában kedvező ár-érték arányt kínálnak.

Könnyű karbantartás: Könnyen tisztíthatók és karbantarthatók.

Környezetbarát: Gyártása kevésbé káros a környezetre, mint más típusoké.

Széles választék: Számos különböző méretben, keménységben és típusban kaphatók, így mindenki megtalálhatja a számára legideálisabbat. A Netmatracnál egyedi méretekben szintén kaphatóak a habmatracok. Sőt sok  matracunk rendelkezik választható levehető és mosható huzattal.