Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Blog
Netmatrac Kft.

Hogyan rendezzük be a hálószobát?

Hálószoba, alvás
Szűrés törlése
 Hogyan rendezzük be a hálószobát?
A hálószoba egy nagyon is személyes tér, a berendezése nagyban függ attól, hogy hogyan is használjuk. Néhány alapigazság létezik de elsősorban úgy kell berendezni a hálószobát, hogy a hely és funkcionalitás ne szenvedjen kárt a  kinézet oltárán.

Az ágy helyének kiválasztása.

Általában az ágy a hálószoba legnagyobb bútora és csak akkor érdemes a helyére tenned, ha már véglegesen kigondoltad hogy mit hová szeretnél tenni. A lélekben legmegnyugtatóbb érzéshez próbáld meg igazítani a helyét úgy, hogy a láb része közelebb legyen az ajtóhoz, mint a fej része.  Így nem lesz bezártság érzeted és ha gond lenne, szem előtt van a „menekülési út”. Ez a történelem folyamán mindig szempont volt, részévé vált a kollektív tudatunknak. Nagy hálószobáknál  ha nem  megszokott látványt akarsz  elérni, akkor helyezd a sarokba az ágyat. Kisebb hálóknál, ha teheted, az ajtóval szembeni falhoz tedd az ágy fejvégét, figyelve arra, hogy kényelmesen körbe tudd  járni az ágyat.

A szoba egyensúlyba hozása.

A legjobb módja a nagyobb szoba kiegyensúlyozásának, ha az ágy után következő legnagyobb bútort a szoba ellenkező oldalába teszed, például a ruhás szekrényt, így nem lesz üresség érzésed  amikor körbe nézel. Kisebb hálószobáknál pont az ellenkezője az igaz, ott ha lehet törekedj az ággyal szembeni rész üresen hagyására és máris nem tűnik olyan zsúfoltnak a már amúgy is kicsi szoba.

Éjjeli szekrények.

Ha lehet az ágy mint két oldalára tégy éjjeli szekrényt. Ez nem csak kitölti az üres teret, hanem szimmetriájával is megnyugtatóan hat.

Szekrények:

Egy magas szekrény jól néz ki a sarokban az alacsonyabbak kimondottan jók az ablak alatt. Ám ha kicsi a hálószobád, akkor vagy próbáld meg elhagyni a szekrényt ebben a szobában, vagy használj szekrénysort, ha elfér. Így kiegyensúlyozottabb lesz a szoba berendezése.

A bútorokat praktikusan rendezd el

Egyszerűen csak gondol át és tedd praktikus helyre a bútorokat, például ha szeretsz az ágyból tévézni, akkor az ágynak a tévére kell néznie. Itt vedd figyelembe azt is, hogy  milyen pozícióban fekve szereted vagy tudod nézni a tévét, mert nem sok értelme az ágy lábához tenni a tv-t, ha az oldaladon fekve nézed. Ne félj eltérni a fejedben lévő ideális képtől, amit sok-sok helyen láttál, hogy hogyan kell kinéznie egy hálószobának, igen is merd a saját igényeidhez alakítani. Ugyanez igaz a többi bútorra is, ha esténként szeretsz0 olvasni, legyen egy vagy több éjjeli lámpa is, amit könnyedén tudsz le és fel kapcsolni. Ha ebben a szobában öltözködsz, akkor legyenek itt a szekrények és legyen szék is amire közben le tudsz  ülni.

Vedd figyelembe a szoba fényviszonyait.


Minden szobának vannak kimondottan sötét vagy világos pontjai, illetve hidegebb és melegebb részei. Próbáld meg ezeket szem előtt tartva berendezni a szobát, nem megfeledkezve a személyes igényeidről. Nagyon gyakori hiba szokott lenni, hogy az ágyat automatikusan az ablakhoz teszik, ami sokaknak gondot jelenthet az alvásban, hisz télen emiatt ott van a leghidegebb, nyáron pedig a legmelegebb. Vannak olyanok, akik csak a friss levegő érzetével az arcukon tudnak elaludni, nekik szinte kötelező ez az elrendezés.

 


Végül egy nagy örök igazság:  Akár mennyire is jól néz ki, akármennyi időbe és erőbe telt berendezned a szobát, ha valami nem jó nekünk, mert kényelmetlen vagy mégsem praktikus, ne sajnáld az időt és energiát, merd át rendezni, hogy számodra legyen ideális.

 

Matracok, amelyek minden hálószobába illenek: