Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Blog

Memóriahabos matrac vélemények, hogy tudd mit veszel!

Memóriahabos matrac vélemények, hogy tudd mit veszel!

Mi is az a memóriahab? Kinek ajánlott? Kinek nem? Ma már szinte minden matrac memóriahabos, de vajon neked célszerű ilyen fajtát venni? Ezekre és még sok más kérdésre is megkaphatod a választ, ha elolvasod ezt a cikkünket. Továbbá megtudhatod kire is hallgass, ha tényleg hozzád illő matracot szeretnél venni.

Mik is azok a matrac vélemények és kinek higgyek? 

Több cikkünkben is kitértünk már erre, de hogy ne kelljen azokat megkeresned és végigolvasnod röviden leírjuk itt is a lényeget:

Az eladók véleményei

Akárhonnan is nézed, egy matracokra szakosodott eladónak lesz a legmérvadóbb a tanácsa ha matracválasztásról van szó. Hiszen nemcsak hogy sokféle ágymatracot ismer a munkájából kifolyólag, hanem jó esetben (mint nálunk is ) a garancia ügyintézésre is rálát. Ez azért nagyon fontos, mert ha nem vagy biztos abban hogy milyen :

  • maggal ellátott matrac
  • zónás matrac,
  • memóriahab matrac
  •  vagy sima matrac

 amire szükséged van. Akkor Ő gyorsan és egyszerűen segíthet neked egy pár fontos kérdéssel. Így elkerülheted a buktatókat amik a tökéletes matrac kiválasztásával járhatnak.

A vevők véleményei

Sokan meg szokták nézni a vevők által írt véleményeket amikor egy bizonyos fajta matracot szeretnének megvásárolni. Ennek megvannak az előnyi és a hátrányai is

Előnyök

Sok mindent megtudhatsz arról a boltról ahol vásárolni szeretnél éppen. Többek között azt is hogy milyen a kiszolgálás, milyen egyszerű a garanciaügyek intézése stb.

Hátrányok

Mivel a matrac nem egy elektronikai termék, ami vagy működik vagy nem (mint például egy vasaló). Ezért Nem minden esetben a matrac hibája ha "nem működik" egy adott vevőnél. Lényegében ez azt jelenti, hogy igen lehet egy matrac akár rossz is vagy silány minőségű, ám az esetek nagy többségében nem ilyen egyértelmű a dolog. Hiszen mint feljebb említettük maga a megfelelő matrac megtalálása is egy nem minden esetben egyszerű folyamat. Így bárki ön hibáján kívül vehet nem az ő testi adottságainak megfelelő ágymatracot. 

Sőt, mivel az ágymatracok "karbantartása" nem kis mértékben befolyásolja a az ágymatrac élettartamát, ez is fontos tényező lehet. Amikor te egy véleményt olvasol nem tudhatod hogy aki írta betartotta e ezeket a "szabályokat". Ezért egy termékről írt véleményt mindig érdemes fenntartásokkal kezelni.

Az ismerős véleménye

Mivel az az ismerős akit megkérdeznél csak:

  • Egy matracfajtáról
  • Csak egy darab megvásárlása után
  • Az ő egyéni testi és kényelmi elvárásaink megfelelően

adhat véleményt. Te is láthatod hogy az esetek többségében így korántsem mérvadó a véleménye.

 

Honnan származik memóriahab?

Ezt a habot eredetileg az űrkutatás területén fejlesztették ki. A NASA kutatói az 1970-es években dolgoztak ki egy olyan anyagot, amely a kényelmetlenül magas G-erőknek kitett űrhajósokat segítené. Ez a fejlesztés vezetett a viszkoelasztikus röviden visco hab vagy más néven memóriahab kifejlesztéséhez.

A viszkoelasztikus hab olyan anyag, ami reagál a hőre és a nyomásra. Amikor hővel érintkezik lágyul, majd visszanyeri eredeti tulajdonságait a hő megszűnésekor. Ez a tulajdonsága teszi lehetővé , hogy alkalmazkodjon a test hőmérsékletéhez és formájához, így kiválóan alkalmazkodik a rajta alvó testéhez.

Miután kifejlesztették, gyorsan belépett az alvási kiegészítők piacára. Az alvási szakértők és a matracgyártók felfedezték ezen anyag előnyeit az alvók kényelme terén. Azóta számos ilyen kiegészítővel ellátott termék készült, beleértve a matracokat, párna- és matracfedőket, valamint más alvási kiegészítőket.

Mi is az a memóriahab (memory foam) matrac?

A memória hab egy olyan anyag amit a matracok esetében csak és kizárólag a komort rétegekben alkalmaznak, nem pedig matrac magokban. Ennek az az egyszerű oka hogy ez a fajta habanyag nem képes megtartani a rajta fekvő súlyát mivel túl puha. 

De ha te kimondottan memória matracok után kutatsz, akkor van egy jó hírünk, a memory réteg szinte minden matracnak lehet kiegészítője. Legyen az ortopéd matrac (Favourite Nova zsákrugós matrac), habszivacs matrac, hideghab matrac (Lavender Memory matrac). Természetesen a zsákrugós más néven táskarugós matracot (Matterra luxus matrac 80x200 ) is megtalálod nálunk  memóriahabos kivitelben is. Így hát érdemes körülnézned a "részlegünkön" ahol memóriahabos matracok nagy választéka fogad. Hiszen a Netmatrac egy olyan matrac webáruház ahol igen széles kínálatból válogathatsz, legyen szó akár matracokról akár kiegészítőkről. 

Mik a memory hab matracok előnyei?

Az ilyen memory matrac egyik nagy előnye, hogy kitölti a teret a matrac magja és a tested vonalai között. Ezzel meg tudja akadályozni a fájdalmas nyomáspontok kialakulását. Így nagy segítség lehet azok számára, akik kimondottan olyan ágymatracot szeretnének melynek magja nem vagy csak korlátozottan képes erre. Ebben az esetben egy ilyen réteggel rendelkező matracnál, megveheted azt a matrac maggal ellátott terméket amit preferálsz annak esetleges hátrányai nélkül.

Kinek ajánlottak a memory matracok?

Igazából bárkinek aki nem izzadós. De, van egy speciális eset amikor kimondottan AJÁNLOTT. Méghozzá ha te nehezebb vagy az átlagnál, de a puhább fekvési élményt kedveled. Hiszen a nagyobb súly miatt keményebb matracmagra lesz szükséged. Ekkor lehet a te megmentőd a a memóriahabbal ellátott ágymatrac. Hiszen ezen habok azon kívül hogy felveszik a tested formáját, egy jelentősen puhább élményt is biztosítanak.

Kiknek nem ajánlott a memóriahabos matrac, memory matrac?

Azoknak nem szoktuk ajánlani az ilyen anyaggal ellátott ágymatracot akik izzadósak. Ennek az az egy oka van, hogy más habanyagoknál kevésbé szellőzik jól. Vagy mondhatnánk úgy hogy megrekeszti a hőt. Ha te is azok közé tartozol akik izzadósabbak az átlagnál, akkor jobb ha elkerülöd azokat a matracokat amik ezzel a réteggel vannak felszerelve. Mivel szinte minden matrac lehet memória matrac, ezért mielőtt megvennél egy ágymatracot figyelmesen olvasd el a terméktájékoztatót. Mert sok esetben nincs a matrac nevében feltüntetve hogy a komfort réteg ilyen habot tartalmaz.

A másik ilyen dolog ami kizáró ok lehet az az úgynevezett "belesüppedő" érzés. Mivel ez a hab elég puha szokott lenni, ezért ha elég vastag a réteg akkor az úgynevezett belesüppedés érzését fogja nyújtani a testhez illeszkedésen felül. Így ugyan megszűnnek a nyomáspontok, de nem mindenki szereti ezt az érzést. Erre az egyik megoldás elég egyértelmű, méghozzá az hogy nem memóriahabbal felszerelt matracot veszel. A másik ilyen dolog az az lehet hogy egy vékonyabb memory habréteggel ellátott matracot veszel.

De ha te nem tudod hogy milyen is ez a süppedős érzés, mert még nem találkoztál vele, akkor az otthonod kényelmében egyszerűen kipróbálhatod ezt. Méghozzá azzal hogy vásárolsz egy memóriahabos fedőmatracot, mint a nálunk is kapható Golden Dream fedőmatrac 4x80x200. Ezzel a már meglévő matracodon ki tudod próbálni ezt a különleges érzést. Sőt ha most megveszed a memóriahabos fedőmatracot és tetszik az érzés, akkor a jövőben amikor új matracot veszel, nem kell már memóriahabos matracot venned.

De akár új, akár régi matrachoz veszed külön ezt a réteget, akkor ha esetleg nem tetszik az élmény vagy izzadsz tőle még simán eladhatod a fedőmatracot. Így szinte ingyen tudtad kipróbálni. 

Hol vegyek memóriahabos matracot?

Ha matracon vagy kiegészítőkön gondolkozol nálunk a legjobb helyen vagy. Hiszen hideghab matracok, memóriahab matracok vagy bármilyen fajtájú matracok igen széles választéka fogad téged is.

Sőt nálunk nem csak standard méretű matrac kapható. Sok termékünk teljesen egyedi méretben is megvásárolható.

Ha esetleg nehéz a matrac kiválasztása, akkor a matrac blog részén az oldalnak nagyon sok cikket találsz, ami segít neked a döntésben. Ezen felül minden matracunk termékoldalán részletes leírást és egy táblázatot is találsz ami minden információt tartalmaz amire szükséged lehet a választásban.