Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Fedőmatracok

Fedőmatrac

Minden ami fedőmatrac, a nálunk kapható felületjavító fedőmatracok kényelmes és tiszta élményt nyújtanak neked is. A túl kemény vagy régi matracok pillanatok alatt kényelmessé varázsolhatóak a nálunk kapható termékek segítségével. A gyors és hatékony rendszerünknek hála, gyorsan és jó áron vehetsz fedőmatracot akár egyedi méretben is.

Fedőmatrac, miért is fontos a matracra?

A fedőmatrac ideális esetben elengedhetetlen kiegészítője az alvási környezetnek, mivel több előnnyel is szolgál:

1. Kényelem növelése:
További réteget ad a matrac tetejére, ami kényelmesebbé teszi az alvást, és segít a test formájához jobban igazodni.

2. Alátámasztás javítása:
Extra alátámasztást nyújthat a gerincnek és a test többi részének, csökkentve a nyomáspontokat és az alvás közbeni fájdalmakat.

3. Matrac élettartamának meghosszabbítása:
Védőréteget biztosít az alapmatrac számára, megóvva azt a kopástól, foltoktól és elhasználódástól, ezzel hosszabb élettartamot biztosítva.

4. Higiénia fenntartása:
Könnyen levehető és tisztítható, így segít a matrac tisztán és higiénikusan tartásában. Ez különösen előnyös allergiások és asztmások számára.

5. Hőszabályozás:
Hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezhetnek, amelyek segítenek a matrac hőmérsékletének szabályozásában és a kellemes alvási környezet megteremtésében. Itt meg kell jegyezni hogy a memória habos fedőmatrac inkább megrekeszti hőt, ezért olyanoknak akik sokat izzadnak nem feltétlen ajánlott.

6. Rugalmasság:
Lehetővé teszi, hogy könnyedén módosítsuk a matrac keménységét és kényelmét anélkül, hogy új matracot kellene vásárolni.

A fedőmatrac tehát fontos, mivel hozzájárul a kényelmesebb, egészségesebb és higiénikusabb alvási környezethez, miközben megóvja és meghosszabbítja a matrac élettartamát.

Mi lesz ha nem veszek fedőmatracot?

Ha nem veszel fedőmatracot, a következő következményekkel számolhatsz:

Gyorsabb kopás:
Az alapmatracnak nincs extra védelme a kopás és elhasználódás ellen, ami rövidebb élettartamot eredményezhet.

Foltok és szennyeződés:
Az alapmatrac könnyebben szennyeződhet, ami a matrac higiéniai állapotának romlásához vezethet.

Csökkent kényelem:
Fedőmatrac nélkül az alapmatrac nem feltétlen biztosítja a test formájához való tökéletes illeszkedést és a megfelelő tartást, ami kevésbé kényelmes alvást eredményezhet.

Csökkent higiénia:
A fedőmatrac könnyen levehető és tisztítható, míg az alapmatrac tisztítása nehezebb. Fedőmatrac hiányában a matrac higiénikus állapotának fenntartása kihívást jelenthet.

Kevésbé rugalmas: 
A fedőmatrac által elérhető lesz a matrac keménységének és kényelmének könnyű módosítása. Fedőmatrac nélkül nehezebb lehet megtalálni a tökéletes pihenési komfortot.

Természetesen nem kötelező a fedőmatrac megvásárolása, de érdemes figyelembe venni az előnyöket, amelyeket nyújt és mérlegelni, hogy ezek mennyire fontosak számodra.

 

160x200, 140x200, 180x200, 90x200 cm melyik a megfelelő nekem?

Amikor a fedőmatrac vételéről van szó, az igazi kényelem érdekében a fekvőbetétek méretével megegyező standard méretű fedőmatracok vásárlását szoktuk ajánlani. De ez alól vannak kivételek is.

Méghozzá:

  • Amikor egy nagyobb mondjuk 160x200 cm ágy két egyszemélyes matraccal van ellátva és a rajta pihenőket zavarja az a rész ahol a két matrac összeér akkor ajánljuk általában az egy nagyobb termék megvásárlását.
  • Amennyiben neked teljesen egyedi méretű ágyad van, akkor a legtöbb boltban rá vagy szorulva az átlagos méretekre. Nálunk viszont tudsz egyedi méretű fedőréteget is rendelni. Így használhatod a már meglévő matracodat, anélkül hogy kisebb vagy nagyobb fedőréteget kellene venned. Így megakadályozhatod a fedőmatracok csúszkálását vagy deformálódását.

 

Miben jobb a memóriahabos fedőmatrac, fekvőbetét?

A memóriahabos fedőréteg több előnnyel is rendelkezik, amelyek jobb alvást biztosítanak:

1. Testformához igazodás:
 A memóriahab a test hőjére és nyomására reagál, ami azt jelenti, hogy az anyag lágyabbá válik a test melegebb részeinél, így tökéletesen illeszkedik a test formájához és kontúrjához, javítva az pihenési komfortot.

2. Nyomáspontok csökkentése:
Elosztja a test súlyát és csökkenti a nyomáspontokat, enyhítve a fájdalmat a gerincen, a csípőn és a vállakon.

3. Mozgáscsillapítás:
A memóriahab hatékonyan csillapítja a mozgást, így kevésbé zavaró a partner mozgása alvás közben, ami zavartalanabb pihenést eredményez.

4. Csendes pihenő:
Csendes, mivel nincsenek benne rugók, amelyek zajt okozhatnak alvás közben.

5. Megőrzi az alapmatrac tulajdonságait:
Ezen réteg hozzáadása lehetővé teszi, hogy a matrac alapvető tulajdonságait, például a keménységet és a rugalmasságot megtartsuk, miközben a felső réteg kényelmét és támogatását növeljük.

A memóriahabos fedőréteg tehát jobb pihenési élményt nyújt a testformához való alkalmazkodás, a nyomáspontok csökkentése, a mozgáscsillapítás és a csendes pihenés révén.

Mikor nem ajánlott a memory fedőmatrac?

Néhány esetben nem ajánlott a memóriahabból készült fedőmatrac vásárlása:

1. Izzadós alvók:
Ha könnyen izzadsz éjszaka és melegnek találod az alvási környezetet, a memóry habos fedőréteg hőtartó képessége miatt még  inkább meleged lehet, ami kényelmetlenséget okozhat.

2. Keményebb komfortot igénylők:
Ha keményebb alátámasztást szeretnél az alváshoz, akkor ez a fedőréteg talán túl lágy lesz számodra, és nem nyújtja a kívánt alátámasztást.

3. Gyakran forgolódó alvók:
Ha gyakran váltogatod a pozíciódat pihenés közben, akkor a memóriahab lassú visszaállási ideje miatt nehezebb lehet megtalálod a kényelmes pozíciót.

4. Légáteresztő matracra vágyók:
Ezek a fedőrétegek kevésbé légáteresztők, ami nyáron és a meleg éjszakákon kényelmetlen lehet. Ebben az esetben egy légáteresztőbb anyagú fedőréteg lehet jobb választás.

5. Költségvetési korlátozások:
 Ha anyagi korlátaid vannak,akkor a memória habos fedőmatracok ára túl magas lehet. Ebben az esetben inkább ajánlott alternatív, költséghatékonyabb lehetőségeket fontolóra venni.

Érdemes megfontolni az egyéni igényeket és elvárásokat a memória habos fedőmatrac vásárlása előtt, és mérlegelni, hogy az előnyök mennyire ellensúlyozzák az esetleges hátrányokat.

Miért a Netmatrac termékek az igaziak?

A nálunk kapható memory habos fedőrétegeket két külön vastagságban tudod megrendelni, attól függően hogy neked és testednek melyikre van szüksége. Továbbá az ha nálunk vásárolsz nagyon sok előnnyel is jár:

Vastagság:

  • A vastagabb( 6 cm ) azoknak tökéletes akik szeretik az süppedősebb élményt.
  • Míg a vékonyabb fedőréteg( 4 cm ) azoknak tökéletes akiknek "csak" a hab által nyújtott pontszerű alátámasztásra van szükségük.

További előnyök:

  • Mindegy milyen is a komfortérzet amit kinéztél magadnak, nálunk megtalálod a hozzá illőt. Legyen a matracod rugós, latex, a memory habos fedőmatrac segítségével a már meglévő fekvőfelületet kibővítheted extra tulajdonságokkal.
  • Sőt, mint már említettük a nálunk kapható fedőmatracokat akár egyedi méretben is megveheted. Így megoldás lehet azoknak is akiknek egyedi méretű ágyuk van. 
  • Ezen felül a nálunk megvásárolható memóriahabbal rendelkező matracok is széles választékban állnak a rendelkezésedre. Legyen az az élmény puha, közepes vagy kemény.
  • Ezek a matracok minden árkategóriát lefednek. Így választhatsz memória habos matracot 43 000 Ft ártól egészen a több százezer Ft határig. Ebből is látszik bármit is szeretnél, nálunk megvásárolható a legjobb számodra.