Fedőmatracok

Fedőmatrac

Minden ami fedőmatrac, a nálunk kapható felületjavító fedőmatracok kényelmes és tiszta élményt nyújtanak neked is. A túl kemény vagy régi matracok pillanatok alatt kényelmessé varázsolhatóak a nálunk kapható termékek segítségével. A gyors és hatékony rendszerünknek hála, gyorsan és jó áron vehetsz fedőmatracot akár egyedi méretben is.

140x200 matrac
160x200 matrac
180x200 matrac
80x200 matrac
90x200 matrac
Memotopper
Szűrés törlése

Fedőmatrac, miért is fontos a matracra?

A fedőmatrac ideális esetben elengedhetetlen kiegészítője az alvási környezetnek, mivel több előnnyel is szolgál:

1. Kényelem növelése:
További réteget ad a matrac tetejére, ami kényelmesebbé teszi az alvást, és segít a test formájához jobban igazodni.

2. Alátámasztás javítása:
Extra alátámasztást nyújthat a gerincnek és a test többi részének, csökkentve a nyomáspontokat és az alvás közbeni fájdalmakat.

3. Matrac élettartamának meghosszabbítása:
Védőréteget biztosít az alapmatrac számára, megóvva azt a kopástól, foltoktól és elhasználódástól, ezzel hosszabb élettartamot biztosítva.

4. Higiénia fenntartása:
Könnyen levehető és tisztítható, így segít a matrac tisztán és higiénikusan tartásában. Ez különösen előnyös allergiások és asztmások számára.

5. Hőszabályozás:
Hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezhetnek, amelyek segítenek a matrac hőmérsékletének szabályozásában és a kellemes alvási környezet megteremtésében. Itt meg kell jegyezni hogy a memória habos fedőmatrac inkább megrekeszti hőt, ezért olyanoknak akik sokat izzadnak nem feltétlen ajánlott.

6. Rugalmasság:
Lehetővé teszi, hogy könnyedén módosítsuk a matrac keménységét és kényelmét anélkül, hogy új matracot kellene vásárolni.

A fedőmatrac tehát fontos, mivel hozzájárul a kényelmesebb, egészségesebb és higiénikusabb alvási környezethez, miközben megóvja és meghosszabbítja a matrac élettartamát.

Mi lesz ha nem veszek fedőmatracot?

Ha nem veszel fedőmatracot, a következő következményekkel számolhatsz:

Gyorsabb kopás:
Az alapmatracnak nincs extra védelme a kopás és elhasználódás ellen, ami rövidebb élettartamot eredményezhet.

Foltok és szennyeződés:
Az alapmatrac könnyebben szennyeződhet, ami a matrac higiéniai állapotának romlásához vezethet.

Csökkent kényelem:
Fedőmatrac nélkül az alapmatrac nem feltétlen biztosítja a test formájához való tökéletes illeszkedést és a megfelelő tartást, ami kevésbé kényelmes alvást eredményezhet.

Csökkent higiénia:
A fedőmatrac könnyen levehető és tisztítható, míg az alapmatrac tisztítása nehezebb. Fedőmatrac hiányában a matrac higiénikus állapotának fenntartása kihívást jelenthet.

Kevésbé rugalmas: 
A fedőmatrac által elérhető lesz a matrac keménységének és kényelmének könnyű módosítása. Fedőmatrac nélkül nehezebb lehet megtalálni a tökéletes pihenési komfortot.

Természetesen nem kötelező a fedőmatrac megvásárolása, de érdemes figyelembe venni az előnyöket, amelyeket nyújt és mérlegelni, hogy ezek mennyire fontosak számodra.

 

160x200, 140x200, 180x200, 90x200 cm melyik a megfelelő nekem?

Amikor a fedőmatrac vételéről van szó, az igazi kényelem érdekében a fekvőbetétek méretével megegyező standard méretű fedőmatracok vásárlását szoktuk ajánlani. De ez alól vannak kivételek is.

Méghozzá:

  • Amikor egy nagyobb mondjuk 160x200 cm ágy két egyszemélyes matraccal van ellátva és a rajta pihenőket zavarja az a rész ahol a két matrac összeér akkor ajánljuk általában az egy nagyobb termék megvásárlását.
  • Amennyiben neked teljesen egyedi méretű ágyad van, akkor a legtöbb boltban rá vagy szorulva az átlagos méretekre. Nálunk viszont tudsz egyedi méretű fedőréteget is rendelni. Így használhatod a már meglévő matracodat, anélkül hogy kisebb vagy nagyobb fedőréteget kellene venned. Így megakadályozhatod a fedőmatracok csúszkálását vagy deformálódását.

 

Miben jobb a memóriahabos fedőmatrac, fekvőbetét?

A memóriahabos fedőréteg több előnnyel is rendelkezik, amelyek jobb alvást biztosítanak:

1. Testformához igazodás:
 A memóriahab a test hőjére és nyomására reagál, ami azt jelenti, hogy az anyag lágyabbá válik a test melegebb részeinél, így tökéletesen illeszkedik a test formájához és kontúrjához, javítva az pihenési komfortot.

2. Nyomáspontok csökkentése:
Elosztja a test súlyát és csökkenti a nyomáspontokat, enyhítve a fájdalmat a gerincen, a csípőn és a vállakon.

3. Mozgáscsillapítás:
A memóriahab hatékonyan csillapítja a mozgást, így kevésbé zavaró a partner mozgása alvás közben, ami zavartalanabb pihenést eredményez.

4. Csendes pihenő:
Csendes, mivel nincsenek benne rugók, amelyek zajt okozhatnak alvás közben.

5. Megőrzi az alapmatrac tulajdonságait:
Ezen réteg hozzáadása lehetővé teszi, hogy a matrac alapvető tulajdonságait, például a keménységet és a rugalmasságot megtartsuk, miközben a felső réteg kényelmét és támogatását növeljük.

A memóriahabos fedőréteg tehát jobb pihenési élményt nyújt a testformához való alkalmazkodás, a nyomáspontok csökkentése, a mozgáscsillapítás és a csendes pihenés révén.

Mikor nem ajánlott a memory fedőmatrac?

Néhány esetben nem ajánlott a memóriahabból készült fedőmatrac vásárlása:

1. Izzadós alvók:
Ha könnyen izzadsz éjszaka és melegnek találod az alvási környezetet, a memóry habos fedőréteg hőtartó képessége miatt még  inkább meleged lehet, ami kényelmetlenséget okozhat.

2. Keményebb komfortot igénylők:
Ha keményebb alátámasztást szeretnél az alváshoz, akkor ez a fedőréteg talán túl lágy lesz számodra, és nem nyújtja a kívánt alátámasztást.

3. Gyakran forgolódó alvók:
Ha gyakran váltogatod a pozíciódat pihenés közben, akkor a memóriahab lassú visszaállási ideje miatt nehezebb lehet megtalálod a kényelmes pozíciót.

4. Légáteresztő matracra vágyók:
Ezek a fedőrétegek kevésbé légáteresztők, ami nyáron és a meleg éjszakákon kényelmetlen lehet. Ebben az esetben egy légáteresztőbb anyagú fedőréteg lehet jobb választás.

5. Költségvetési korlátozások:
 Ha anyagi korlátaid vannak,akkor a memória habos fedőmatracok ára túl magas lehet. Ebben az esetben inkább ajánlott alternatív, költséghatékonyabb lehetőségeket fontolóra venni.

Érdemes megfontolni az egyéni igényeket és elvárásokat a memória habos fedőmatrac vásárlása előtt, és mérlegelni, hogy az előnyök mennyire ellensúlyozzák az esetleges hátrányokat.

Miért a Netmatrac termékek az igaziak?

A nálunk kapható memory habos fedőrétegeket két külön vastagságban tudod megrendelni, attól függően hogy neked és testednek melyikre van szüksége. Továbbá az ha nálunk vásárolsz nagyon sok előnnyel is jár:

Vastagság:

  • A vastagabb( 6 cm ) azoknak tökéletes akik szeretik az süppedősebb élményt.
  • Míg a vékonyabb fedőréteg( 4 cm ) azoknak tökéletes akiknek "csak" a hab által nyújtott pontszerű alátámasztásra van szükségük.

További előnyök:

  • Mindegy milyen is a komfortérzet amit kinéztél magadnak, nálunk megtalálod a hozzá illőt. Legyen a matracod rugós, latex, a memory habos fedőmatrac segítségével a már meglévő fekvőfelületet kibővítheted extra tulajdonságokkal.
  • Sőt, mint már említettük a nálunk kapható fedőmatracokat akár egyedi méretben is megveheted. Így megoldás lehet azoknak is akiknek egyedi méretű ágyuk van. 
  • Ezen felül a nálunk megvásárolható memóriahabbal rendelkező matracok is széles választékban állnak a rendelkezésedre. Legyen az az élmény puha, közepes vagy kemény.
  • Ezek a matracok minden árkategóriát lefednek. Így választhatsz memória habos matracot 43 000 Ft ártól egészen a több százezer Ft határig. Ebből is látszik bármit is szeretnél, nálunk megvásárolható a legjobb számodra.