Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Blog

Fedőmatrac, profi vélemények és tippek a vásárláshoz!!!

Fedőmatrac, profi vélemények és tippek a vásárláshoz!!!

Sokan amikor meghallják a fedőmatrac szót kissé értetlenül gondolnak rá, hiszen sajnos nincsenek tisztában a tényleges és fontos pozitív tulajdonságaival. Azon kívül hogy megvédi a matrac felsőbb részét még több olyan tulajdonsággal is rendelkezik ami nagyban megkönnyítheti az életedet. Olvasd el cikkünket és tudd meg hogy miért is fontos egy fedőmatrac használata.

Mire is jó a fedőmatrac?

A fedőmatracok több olyan tulajdonsággal is bírnak ami pénzt és időt spórolnak meg neked, ezek pedig a következők:

Kényelem pontos beállítása: Itt nem csak arra gondolunk amikor a vadonatúj matracodat szeretnéd egy kicsit kényelmesebbé tenni. Hisz elképzelhető hogy amikor megvetted valamit nem vettél figyelembe vagy esetleg egy túl kemény matracot választottál.

Igen fedőmatracokat erre is lehet használni és lehet arra is használni ha a már meglévő matracok, kanapék kifeküdt felületén szeretnél javítani. Ez nagy segítség lehet hogyha most éppen nincs pénzed új matracra de szeretnél kényelmesebben feküdni. Sőt amikor új ágymatracot veszel akkor nem kell már fedőmatracot venned hiszen használhatod a már meglévőt. 

Az alátámasztást is javítja:

Az alátámasztást is javítja: Mint fentebb is írtuk nem mindenki született ágymatrac szakértőnek. Megesik hogy amikor matracot választasz akkor esetleg túl kemény vagy nem elég formakövető ágymatracot veszel. Ezekre az esetekre extra alátámasztást nyújthat a gerinced és a tested többi részének ez a termékünk, Termoflex fedőmatrac 90x200. Megelőzheti a fájdalmas nyomáspontok kialakulását a kényelem fokozása mellett.

A matracod élettartamának meghosszabbítása:
Védőréteget biztosít matracodnak, megóvja azt a kopástól, foltoktól és elhasználódástól. Éppen ezért sokkal tovább fogod tudni használni.

A Higiénia kiegészítése:

Könnyen levehető és tisztítható, így segíti a matracod tisztán és higiénikusan tartását. Gondolj csak bele mennyivel egyszerűbb a relatív könnyű fedőmatracot tisztán tartani és mozgatni mint az ennél sokkal nehezebb matracot kezelni. Ez különösen előnyös ha allergiás és/vagy asztmás vagy.

A hőszabályozás:

A fedőmatracok hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezhetnek. Ezek segítenek az ágymatrac hőmérsékletének szabályozásában és a kellemes alvási élmény kialakításában. Itt meg kell jegyezni hogy a memóriahabos fedőmatrac inkább megrekeszti hőt, ezért olyanoknak akik izzadósak nem kimondottan ajánlott.

Magadhoz állíthatod vele a matracodat:
Tegyük fel hogy te egy félkemény hideghab matrac mellett tetted le a voksod amikor vásároltál. Ez lehet hogy jó a testednek de te túl keménynek érzed. Erre tökéletes megoldás egy memory fedőmatrac. Hiszen a memory hab lehetővé teszi, hogy egyszerűen módosíthasd a matrac keménységét és kényelmi fokozatát, anélkül, hogy új matracot kellene venned.

Amit elfelejtettél:

Ha esetleg matrac vásárlás előtt nem gondoltál a memóriahab rétegre és anélküli matracot vettél, semmi gond. Gyorsan, egyszerűen és olcsón pótolhatod egy nálunk is kapható fedőmatrac megvásárlásával.

 

 

Vannak pozitív élettani hatásai?

Természetesen egy fedőmatrac akár memóriahab akár más anyagból készül. Azon felül hogy megvédi a matracodat nagyban javítja a már meglévő vagy új matracod által elérhető formakövetést.

Hogy ez mit is jelent és miért olyan fontos?

Ha te "csak " megvédeni szeretnéd a matracodat, arra tökéletes a nálunk is kapható matracvédő. Ettől még a matracod nem biztos hogy képes egyenesen tartani a gerincedet miközben rajta fekszel. Ez azért kimondottan fontos mert ez a gerinc természetes pozíciója. Ha ezt nem képes a matracod elérni, akkor az rövid távon kényelmetlen alváshoz vezethet, hosszútávon pedig fájdalomhoz. Mindezt elkerülheted a jó minőségű fedőmatracainkkal.

 

Hogyan válasszam ki a megfelelő fedőmatracot?

Több dolgot is érdemes figyelembe venned memóriahabos fedőmatrac esetében. Most megnézzük mire is érdemes figyelned vásárlás előtt.

Vastagság:
A nálunk kapható fedőmatracok egyikke (Golden Dream fedőmatrac)  két vastagságban is elérhető, méghozzá 6 cm és 4 cm. Ez egy igen fontos tény, mivel ezen fedőmatrac esetében memory habról beszélünk. Itt két dolgot is fontos megvizsgálnod fedőmatrac választás előtt, hiszen nem mindegy hogy milyet fogsz venni.

  1. Mivel a memory hab hajlamos arra hogy megrekessze a hőt, ezért minél izzadósabb vagy annál inkább javallott a vékonyabb termék kiválasztása.
  2. A másik ilyen dolog amit befolyásol a fedőmatrac vastagsága az az úgymond belesüppedő érzés. Ez egy olyan érzés amit elsősorban az ilyen habok idéznek elő. Ez teljesen egyéni preferencia kérdése, van aki szereti ezt az érzést és van aki nem. Természetesen a vastagabb fedőmatrac jobban kihangsúlyozza ezt az élményt.

Izzadósság:
Ezt a kérdést nem csak a vastagság szempontjából érdemes megvizsgálni. A memory habból készült fedőmatrac általában kevésbé szellőzik mint más habréteg, fekvőbetét. Ezért ha te kimondottan izzadós vagy akkor jobban teszed ha elkerülöd ezt a fajta fedőréteget.

De ha te nem vagy izzadós, akkor egy ilyen fedőmatrac a legjobb választás lehet hogy kényelmesebb és pihentetőbb legyen minden estéd.

 

 

140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm vagy két kisebb melyiket válasszam?

Amikor a fedőmatrac vásárlásról van szó, akkor hogy igazán kényelmes legyen, az ágymatraccal megegyező standard méretű fedőmatrac vásárlását szoktuk javasolni. De természetesen ez alól vannak kivételek is.
Méghozzá:

  • Amikor egy nagyobb (mondjuk 180x200 cm) ágy két egyszemélyes ágymatraccal van felszerelve. Ilyenkor téged lehet hogy zavar az a rész ahol a két matracok egymáshoz "kapcsolódnak". Ilyenkor általában az egy egybefüggő fedőréteg vásárlását szoktuk ajánlani.

  • Ha teljesen egyedi méretű ágyad van, akkor a sok boltban rá vagy kényszerülve az átlagos méretekre. Nálunk viszont kaphatóak teljesen egyedi méretű fedőrétegek is. Így nem kell rossz méretű fedőréteget venned. Ezzel megakadályozhatod a fedőmatracok csúszkálását vagy deformálódását.

 

Mikor válasszam a memory (memóriahabos) fedőmatracok egyikét és mikor ne?

Amiben jobb a memóriahabos fedőmatrac

  1.  Igazodik a tested formájához:
     A memóriahab a tested hőjére és nyomására reagál. Ez azt jelenti, hogy az anyaga puhábbá válik a tested melegebb területein, így tökéletesen illeszkedik annak formájához.
  2. Csendes:
    Mivel nincsenek benne rugók, ezért hangtalanul végzi a dolgát.
  3. Nyomáspontok kialakulásának csökkentése:
    Elosztja a tested súlyát és csökkenti a nélküle kialakuló nyomáspontok esélyét. Ezzel enyhíti a fájdalmat a gerinc, a csípő és a váll részeken.
  4. Megőrzi a matrac képességeit:
    Egy memóriahabos minőségi fedőmatrac hozzáadása lehetővé teszi, hogy az ágymatrac alapvető tulajdonságait (bizonyos mértékig) megőrizze.
  5. A mozgásátvitel csillapítása:
    A memóriahab kimondottan jól csillapítja a melletted fekvő mozgásának továbbterjedését. Így legyen bármilyen forgolódós a párod, te nyugodtan aludhatsz mellette.


Amikor nem ajánlott a memory fedőmatrac

  1. Izzadósoknak:
    A memory réteg gondot jelenthet ha könnyen izzadsz éjszaka, mivel képes megrekeszteni a hőt.
  2. Ha sokat forgolódsz esténként:
    Ha sokat forgolódsz esténként, akkor a memóriahab lassú visszaállási ideje miatt meggátolhat ebben.
  3. Ha a keményebb érzést kedveled:
    Ha te a magasabb keménységű alátámasztást szereted, akkor memory fedőmatracok túl lágyak lehetnek.

Milyen esetben ne használjak fedőmatracot?

Fentebb a memory fedőmatracot már megvizsgáltuk. De van egy eset ami kimondottan káros lehet más anyagból készült fedőrétegegek esetén is. Ortopéd matrac esetén nem javallott fedőmatracot venni és használni. Méghozzá azért mert azok a matracok úgy vannak kialakítva hogy szinte tökéletes alátámasztást nyújtanak a gerinced számára. Ezen felül leveszik a terhet a hátad izomzatáról már önmagukban is. Ebben az esetben ha fedőmatracot használsz az felborítja ezt. Sok ilyen ortopéd matracba már bele van építve egy ilyen réteg. Így nem kell külön memóriahabot vagy fedőréteget venned ha neked ez a réteg az ortopéd tulajdonságok mellett fontos.

Erre kitűnő példa a nálunk is kapható Favourite Nova zsákrugós matrac.

 

Mi történik ha kellene de nem mégsem veszel fedőmatracot?


Gyorsabban kopik a matracod: 

Egy átlagos matracnak nincs extra védelme a kopás és elhasználódás ellen. Tehát ha nem használsz fedő vagy védőréteget gyorsabban tönkre mehet.

Foltok és szennyeződés:
Ha nincs védőréteg a matracon, akkor sajnos sok esetben nem elég egy sima lepedő hogy megvédje a matracodat (folyadékok által okozott foltok). Viszont a fedőmatrac az ilyen az esetekben is biztonságot nyújt bizonyos fokig.

Nem elegendő kényelem: 

Fedőmatrac nélkül több ágymatrac fajta nem feltétlen képes biztosítani a tested formájához való tökéletes illeszkedést. A nem megfelelő tartás pedig nyomáspontok kialakulásához vezethet.

Csökkent higiénia: 

Egy fedőmatrac sokkal könnyebben levehető és tisztítható mint egy sok esetben nagy és nehéz matrac. Ha nem használsz fedőmatracot akkor az ágymatrac tisztán tartása kihívást jelenthet. Éppen ezért, kimondottan ajánljuk idősebbeknek és olyan vásárlóknak akik nem tudnak vagy nem szabad nekik nagyobb súlyt emelni.

Az van, amit megvettél: 

A fedőmatracok lehetővé teszik a matracod keménységének és kényelmének könnyű módosítását. Fedőmatrac nélkül szinte csak otthoni megoldásokkal érheted el ezt. Ez messze nem lesz olyan jó mint egy kimondottan erre kitalált termékkel.

Miért a Netmatracnál vegyek fedőmatracot?

  • Mindegy milyen a fedőréteg amit kinéztél magadnak, nálunk megtalálod. Legyen a matracod rugós, hab vagy latex, a nálunk kapható fedőmatrac segítségével kiegészítheted a már meglévő fekvőfelületet.
  • Sőt, a nálunk kapható fedőmatracokat akár teljesen egyedi méretben is megvásárolhatod. Így azok sem maradnak fedőmatrac nélkül akiknek egyedi méretű ágyuk van.
  • De ha nálad éppen matracvásárlás van napirenden, akkor a Netmatrac polcain több memóriahabos matrac is elérhető.