Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Párna

Párna

A megfelelő párna lehet a különbség a pihenés és az alvás között. Válassz olyan párnát magadnak ami kiegészíti a tested vonalait. Legyen az a párna anatómiai, gyapjú vagy rugós, a kínálatunkban meg fogod találni azt amelyik segít neked. Hogyha mindezt kiegészíted a gyors, olcsó házhoz szállításunkkal, akkor rájössz hogy nem kell tovább keresned.


2termék 12

Memory párna, jó ötlet mindenkinek?

A memory párna (vagy memóriahabos párna) nagyon népszerű választás lehet, mivel kiváló támogatást biztosít a fej és a nyak számára. Azonban ahogy a legtöbb dolgot, ezt is személyes preferenciák és egyéni szükségletek alapján kell értékelni.

Íme néhány szempont, amit figyelembe kell venni:

Alakmegőrzés:
Egyik fő előnye, hogy képes "emlékezni" a fejed és a nyakad alakjára, így pontosan illeszkedik hozzád, és támogatást nyújt ott, ahol szükséges. Ez segíthet csökkenteni a nyaki feszültséget és javítani a testtartást alvás közben.

Hő:
Hajlamosak megtartani a hőt, ami kellemetlen lehet, amennyiben könnyen izzadsz vagy meleg éghajlaton élsz. Azonban vannak hűtő hatású memóriahabos párnák is a piacon, amelyek hűtő géllel vannak bevonva, hogy segítsenek a hőszabályozásban.

Súly:
Általában nehezebbek, mint a hagyományos toll vagy poliészter töltetű párnák. Ez azt jelenti, hogy nem annyira könnyű őket megforgatni vagy átrendezni az éjszaka folyamán.

Allergiák:
A memóriahabos párnák hipoallergének, ami azt jelenti, hogy nem vonzzák a poratkákat és más allergéneket. Ez előnyös lehet, amennyiben allergiás vagy asztmás vagy.

Rugalmasság:
Nem olyan rugalmasak, mint a hagyományos párnák. Ez azt jelenti, hogy nem tudod "beállítani" a magasságukat vagy a formájukat, hogy megfeleljenek az alvási szokásaidnak.

Tartósság:
Általában hosszabb élettartamúak, mint a hagyományos párnák. A memóriahab nem veszít a rugalmasságából olyan gyorsan, mint a toll vagy a poliészter töltet, így a párna sokáig megőrzi a formáját.

Ár:
Drágábbak, mint a hagyományos párnák. Azonban sokan úgy vélik, hogy az ár megéri a magasabb kényelmet és tartósságot.

Összefoglalva, a memória párna  jó választás lehet, hogyha szükséged van extra alátámasztásra fejed és a nyakad számára. Valamint nem bánod, hogyha a párna nehezebb és kevésbé rugalmas, mint a hagyományos párnák. Azonban hogyha könnyen izzadsz, vagy szereted, hogyha a párnád könnyű és könnyebben mozgatható, akkor lehet, hogy a memória párna nem a legjobb választás számodra.

Az pihenés nagyon személyes dolog,  ami az egyik ember számára működik, az nem feltétlenül működik a másik számára. Tehát a legjobb, hogyha figyelembe veszed az egyéni igényeidet és elvárásaidat, amikor döntést hozol a memória párna vásárlásáról.

Milyen töltetű párnákat vegyek hogyha izzadós vagyok?

Hogyha te is a nagyon izzadósok közé tartozol, akkor a memóriahabos párnákat jobban teszed ha elkerülöd. Viszont a Netmatracnál a jelenleg legnépszerűbb rugós párna tökéletes megoldás lehet neked.

Nálunk tényleg minőségiek a párnák?

Természetesen, a Netmatrac webáruház különböző fajta és anyagú párnákkal vár téged is, a természetes anyagoktól egészen a memóriahabosig és rugósig. A nálunk kapható memory párnák és az összes többi töltetű párna is kitűnő minőségűek és gyorsan és olcsón eljutnak hozzád.

 

Fontos hogy ergonomikus kialakítású legyen a párna?

Igen, az anatómiai párnák kialakítása nagyon fontos lehet, különösen hogyha hosszú ideig szeretnél kényelmesen aludni, vagy ha vannak bizonyos egészségügyi problémáid, mint például nyaki fájdalom vagy pihenés közbeni légzészavarok.

Az ergonómia a munka- és életkörnyezetünk testhez igazításának tudománya és művészete. Az ilyen párna úgy van kialakítva, hogy támogassa a fejed és a nyakad pozícióját alvás közben, csökkentve ezzel a nyaki feszültséget és elősegítve a ideális tartást a gerinced számára.

 Itt van néhány ok, amiért ezek párnák fontosak lehetnek:

Csökkenti a nyaki fájdalmat:
Amennyiben hosszú ideig rossz pozícióban fekszel, az nyaki fájdalmat okozhat. Az ilyen párna támogatja a fejed és a nyakad természetes pozícióját, csökkentve a nyaki izmok feszültségét és segítve a nyak és a gerinc egészséges tartását.

Elősegíti a jobb légzést:
Hogyha a fejed és a nyakad nem megfelelő helyzetben van, az akadályozhatja a légzést fekvés közben. Az ilyen párna segíthet a jobb légzés elérésében, ami különösen fontos lehet azok számára, akik horkolnak vagy apnoéval küzdenek.

Javítja az alvás minőségét:
Segíthet javítani az alvásod minőségét, mivel csökkenti a fájdalmat és kényelmetlenséget, valamint elősegíti a megfelelő légzést. Ezzel segíthet abban, hogy mélyebben és nyugodtabban aludj.

Megelőzi az egészségügyi problémákat:
Ezen párna fajták használata segíthet megelőzni bizonyos egészségügyi problémákat, mint például a nyaki fájdalmat, a fejfájást és a hátproblémákat. Azáltal, hogy támogatja a gerinc természetes görbületeit, segíthet megelőzni a hosszú távú egészségügyi problémákat

Csökkenti a horkolást:
Segíthetnek a horkolás csökkentésében, mivel javítják az fekvési pozíciót, és segítenek a légutak nyitva tartásában.

Végül is, ezen párnák használata nagyon fontos lehet a kényelmes és egészséges pihenés érdekében. Mindig válaszd ki a legmegfelelőbb párnát az alvási pozíciódnak és személyes igényeidnek megfelelően.

Milyen töltet segít ha túl puhák az eddig próbált párnák?

Hát igen, sokan küzdenek ezzel a problémával. Hogyha te is ezek közé tartozol, akkor érdemes lehet kipróbálnod a rugós párnánkat. Ez a többi erősen képlékeny anyaggal töltött párnákkal ellentétben, minden esetben magasabb alátámasztást nyújt.