Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

90x200 matrac

A Netmatracnál online kapható matracok a gyors és precíz házhoz-szállításnak köszönhetően mindig időben és megfelelő állapotban érkeznek hozzád is. Legyen az a matrac kemény vagy puha, hideghab vagy rugós minden matracunk kitűnő ár- érték arányt képvisel. A széles választék gondoskodik arról, hogy megtaláld a számodra tökéletes terméket.


32termék
Matrac méret:
90x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
Ajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni
47 500 Ft
 

90x200 matrac csak egyszemélyes?

Ez így elsőre elég egyértelműen hangzik, hiszen egy matrac 90x200 méretben elsőre szinte egyértelműen egy személy számára lett kitalálva és igen, ahhoz hogy igazán kényelmes legyen a rajta fekvés és pihenés mi is ezt mondjuk. Az igazán pihentető alvás érdekében ne próbáljatok meg ketten aludni rajta, hiszen, két személy számára kényelmetlen ez a méret. De amiért ezt a kérdést valóban feltettük, az az az eset, amikor két külön 90x200-as matracot szeretnél egymás mellett elhelyezni. Ez esetben tényleg elérthető megoldás lehet 2 személy részére is. Sőt mivel az így létrejövő 180 cm szélességű matrac már kellő fekvőfelületet és kényelmet biztosít mindenki számára. Így az átlagos testfelépítésű emberektől egészen a kimondottan magasak és/vagy túlsúlyosak számára, akár párban akár egyedül. Bár meg kell jegyezni hogy ezt a méretet (180x200) kimondottan pároknak szoktuk ajánlani. Így akár neked akár nektek van szükségetek a fekvőbetétre, nálunk megtaláljátok a tökéletesen hozzátok illőt.

90x200 cm méretű matrac, csak amikor nincs elég hely?

Ma Magyarországon elfogatott tény, hogy ekkora matrac való egy személynek. Míg erről az álláspontunkat már kifejtettük, azt sem szabad elfelejtened hogy amennyiben van elég hely egy nagyobb matrac számára, akkor amennyiben magasabb vagy az átlagnál és/vagy túlsúlyos, vagy csak sokat forgolódsz, akkor érdemesebb lehet elgondolkodnod a 140x200 cm matracon. Hiszen hidd el tudjuk hogy milyen amikor egy számodra túl kicsi matracon fekszel. Az évek folyamán számos eset bizonyította, hogy amennyiben a tested nagyobb az átlagosnál és azt szeretnéd hogy igazán jó minőségű legyen a pihenésed, akkor jobban jársz a nagyobb ágymatraccal. Hiszen, egy jó matrac 90x200 cm méretben nem biztos hogy elég neked. De legyen szükséged akármilyen matracra is, a nálunk kapható termékek között meg fogod találni a számodra megfelelőt. De ha nem vagy biztos abban hogy számodra melyik matrac is a tökéletes, akkor keresd hozzáértő kollégáink egyikét, aki segít neked a választásban.

Mi van amikor kisebb az ágy?

Hát igen, sajnos ezzel a problémával is  találkoztunk más nem is egyszer. Főleg azoknál szokott ez problémát okozni akik egyedi méretű ágyon fekszenek. Tegyük fel hogy a te ágyad 85 cm szélességű matrac befogadására alkalmas. Ilyenkor sokan sajnos azt teszik hogy megveszik a nagyobb matracot, hiszen nálunk vagy nincs is eltérés a méret árai között vagy kimondottan minimális az eltérés. Ám ebben a furcsa helyzetben ennek pont az ellenkezőjét szoktuk javasolni. Hiszen amennyiben egy nagyobb matracot egy kisebb ágyba erőltetsz bele, akkor az matrac folyamatosan "feszültség" alatt lesz. Úgy ahogy neked sem tesz jót a folyamatos feszültség, úgy a matracnak sem. Ezért ez esetben inkább a kisebb ágymatracot szoktuk javasolni. Vagy amennyiben van rá anyagi és térbeli lehetőséged, akkor a neked megfelelő méretű matrachoz érdemes egy új standard méretű ágyat és ágyrácsot venned. Tudjuk ez plusz költség, de vedd figyelembe azt, hogy ha nem egyedi méretezésű ágyon fekszel az a következő évtizedekre megoldja a matrac méret problémádat. 


Mindezt elmondva fontos még azt megjegyezni, hogy nálunk sok más matracbolttal ellentétben tudsz egyedi méretű ágymatracot venni. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy nagyon sok matracunkat megrendelheted a már meglévő egyedi ágyad méretében. Legyen az 85,95,100 vagy 135 stb... cm.

A 80 cm vagy 90cm széles a jobb megoldás?

 Ha nagyon pontosak akarunk lenni, akkor azt szoktuk javasolni hogy mérd meg a  a matracon fekve  tarkóra tett kezeid könyökei közti távolságot. Ez a kis mérés a legjobb a megfelelő matrac megtalálásához. Ám vannak olyan napok, amikor ez a méret sem biztos hogy elég. Tegyük fel hogy egy nehéz nap után fájó háttal vagy derékkal érsz haza és csak valamilyen kitekert pózban tudsz kényelmesen elaludni. Az ilyen esetekre tökéletes megoldás egy személy résészére a 90 cm átmérőjű matrac. Azt sem szabad elfelejtened hogy amikor éppen hogy jó egy matrac és nem tudsz szabadon forgolódni az bezártság érzéshez vezethet. Így azt szoktuk javasolni hogy amennyiben van rá helyed, akkor inkább a szélesebb ágymatracot válaszd. Arról se feledkezz meg, hogy nálunk sok matracnál a szélesebb termék nem jár semmiféle felárral a maradék esetben pedig minimális az árkülönbség. Így válassz akármilyen ágybetétet, nálunk meg fogod találni a számodra tökéleteset, elérhető áron. 

Melyik a legjobb 90x20 cm matrac neked?

Még mielőtt rátérnénk a matracok fajtáira egy pár dolgot erősen javallott megmérned és szem előtt tartanod mielőtt ágymatracot választasz. Ezek pedig az alábbiak:

 • A magasságod 
 • 1 vagy 2 ember fog a matracon feküdni
 • A súlyod
 • A preferált alvási pozíciód 
 • A korod
 • Az egészségügyi állapotod
 • A maximális ár amit megengedhetsz magadnak
 • Mennyire vagy izzadós

Melyik tulajdonság mit jelent matrac szempontjából?

 1. Magasság:
  Minél magasabb vagy, annál szélesebb matrac javallott hogy ne lógj le róla.
 2. Az ágymatracon fekvők száma:
  Itt azt kell eldöntenetek hogy milyen széles illetve hány darab matrac a jó nektek.
 3. A súly:
  Itt azt az általános tényt vedd figyelembe, hogy minél nehezebb vagy, annál erősebb maggal rendelkező ágymatracot javasolt venned.
 4. Alváspozíció:
  Alapvető igazság aki az oldalán alszik annak a valamivel puhább komfortréteg lesz kényelmes, míg akik a hátukon vagy a hasukon fekszenek, azoknak magasabb keménységű javallott.
 5. A kor:
  A korod előrehaladtával egyre jobban muszáj arra figyelned, hogy a gerinced minél pontosabb és testhezállóbb alátámasztást kapjon.
 6. Egészségügyi állapotod:
  Itt arra kell figyelned hogy amennyiben valamilyen a fekvést befolyásoló betegséged van(hát, derék stb.), akkor lehet a vásárlás előtt jobban jársz egy szakorvoshoz véleményével.
 7. Az ár:
  Tisztában vagyunk vele, hogy a mai világunkban nagyon fontos tényező, de amennyiben valamiért neked egy drágább matrac lenne az ideális, akkor azt szoktuk javasolni hogy gyűjts még egy kicsit arra a matracra ami tökéletes neked. Hiszen amikor elfogadod hogy a napjaid közel egyharmadát töltöd a matracon fekve, akkor te is belátod hogy nem szabad csak a pénztárcáddal gondolkoznod. Amennyiben ezt teszed, és nem megfelelő matracot választasz, akkor amit azon megspóroltál később a rossz választás kijavítására fogod elkölteni (vagy még többet). Itt gondolunk fedőmatracra és a kényelmetlen matrac okozta hátfájásra.
 8. Izzadósság:
  Ez régebben nagyon befolyásoló tényező volt, hiszen a habmatracok nem kicsit megrekesztették a tested hőjét. De manapság már van erre megoldás. Ezek az úgynevezett hőelvezető és vagy légáteresztést segítő csatornák. Ezek már megoldás jelentenek szinte mindenkinek. De ha te az átlagosnál sokkal izzadósabb vagy, akkor lehet hogy még ezek a csatornák sem segítenek rajtad. Ez esetben mi azt ajánlanánk hogy kerüld el a hab és memory matracokat.

Zsákrugós matrac

Ötvözi a legjobb tulajdonságokat: A zsákrugós matrac ötvözi a más rugós matracok által biztosított kitűnő légáteresztést és a habmatracok által nyújtott pontszerű alátámasztást. Mindezt az egymástól függetlenül mozgó és egyenként szövettel csomagolt rugók rendszere teszi lehetővé. Ezért is használják fel sok esetben ortopéd matracokban. Hiszen a gerincedet a természetes pozíciójában tartja. A jó szellőző képesség, pedig segít frissen tartani az ágyat, hosszú használat alatt is (Idősek, betegek). 

Bonellrugós matrac

Már jó ismert technológia: Az alul és felül egymáshoz rögzített rugók rendszere, igen jól szellőzik és rugalmas élményt biztosít. A rugós matracok között ennek a matracnak kimondottan magas az élettartama. Viszont mivel a rugórendszer felülete egyként mozog, ezért kevésbé alkalmazkodik a testedhez és sajnos igen jól továbbítja a mozgásenergiát. Ezért párok esetén meggondolandó ez a matrac.

Szivacs matrac (Habszivacs, hideghab matrac)

A legtöbb vevő: Ezek a matracok kitűnően alkalmazkodnak a test minden görbületéhez. Így kitűnő választás azok számára akik a nap folyamán terhelik a gerincüket.A nálunk kapható habmatracok nagy része levehető és könnyen tisztítható és/vagy mosható huzattal kapható. Manapság már mindenki számára elérhető a légáteresztő csatornákkal ellátott habmatrac. Így amíg nem vagy kimondottan erősen izzadó, addig számodra is elérhető a habmatracok által nyújtott kényelem.

A matracok ára

A habmatracok képviselik a mindenki számára elérhető terméket, hiszen ezen matracok ára kimondottan olcsó más matrac árak mellett. Mindezek ellenére mégis relatív jó/átlagos minőséget képviselnek. Talán ezért ez a matrac fajta az egyik legnépszerűbb nálunk.


Memóriahabos matrac

Fogalomzavar: Itt tisztáznunk kell valamit. A memóriahabos matrac nem azt jelenti hogy a matrac magját a memóriahab alkotja, mint a többi elnevezésnél. Az a matrac amit memóriahabos matracnak neveznek az tartalmaz egy a te testedhez könnyen alkalmazkodó és lassan visszaálló habréteget. Így segítve a matrac testhez simuló képességét. Tehát minden matrac lehet memóriahabos de egy matrac sem rendelkezhet memóriahabból készült maggal. Mert ez a fajta hab nem rendelkezik elegendő tartással ahhoz hogy megtartsa a testedet. Itt még meg kell jegyezni hogy ez a hab igencsak megrekeszti a testhőt. Ezért nem szoktuk kimondottan izzadósaknak ajánlani.