90x200 matrac

A Netmatracnál online kapható matracok a gyors és precíz házhoz-szállításnak köszönhetően mindig időben és megfelelő állapotban érkeznek hozzád is. Legyen az a matrac kemény vagy puha, hideghab vagy rugós minden matracunk kitűnő ár- érték arányt képvisel. A széles választék gondoskodik arról, hogy megtaláld a számodra tökéletes terméket.


32termék

Ez a termékünk egy kiváló ortopédiai tulajdonságokkal rendelkező kétoldalas matrac, ami garantálja a tested súlyának megfelelő elosztását és a gerinced természetes pozíciójában tartását. Ezzel megszüntetheted, megelőzheted vagy csökkentheted a már meglévő vagy éppen kialakuló derék és hát fájást. Ez lehet a különbség az alvás és a kimondottan nyugtató pihenés között nálad.

Matrac méret:
90x200
Keménység:
T4 (T1-T5)
20
69 040 Ft
86 300 Ft 
Kezdete: 2024.02.12 Vége: 2024.04.14

Ez a rugalmas hideghab mag egy rácsszerkezetet tartalmaz, ez alakítja ki azokat a klímacsatornákat amelyek garantálják a megfelelő szellőzést és komfortérzetet. Hiszen azokon a forró nyári estéken, te is azok közé szeretnél tartozni akik előre gondolkodtak a vásárlásnál, ezért nem izzadnak (annyira) mint mások.  A 90x200-as kétoldalas matracban található memory hab teljesen a testedhez simul és körülölel téged. 

Matrac méret:
90x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
Aajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni
20
76 800 Ft
96 000 Ft 
Kezdete: 2024.02.12 Vége: 2024.04.14

Kétoldalas matrac 80x200 méretben, amely úgynevezett szendvics szerkezettel készült, kiváló minőségű és emelt térfogatsűrűséggel rendelkező habból. A matrac mind a két oldala zónás profilozással rendelkezik. Ez ideálissá teszi ergonómiai szempontból, mert a tested minden egyes pontja az anatómiailag kifejlesztett zónák által, a kifejtett nyomáshoz illeszkedő alátámasztást kap.

Matrac méret:
90x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
28 400 Ft

Ez a matracunk alapvetően a fiatalabb korosztály számára lett tervezve, leginkább az elérhető ár előnyben részesítésével. A növekvő test számára azért is lehet tökéletes megoldás, mert a többi matrac sok extra tulajdonsága nehezen alkalmazkodhat a változáshoz. Ez a matrac a letisztult egyszerűségében hordozza a megoldást a fenti problémára.

Matrac méret:
90x200
Keménység:
T2 (T1-T5)
40 700 Ft

Ez a 90x200 habszivacs matracunk kétoldalas matrac ami két kitűnő minőségű habfajtából készült. Ezek a habok rendelkeznek a modern poliuretán habok minden egyes előnyével és pozitív tulajdonságával, az úgynevezett hagyományos szivacshabok hátrányai nélkül. Mivel ezen 90x200-as kétoldalas matracunkat környezetbarát gyártási technológiákkal gyártjuk, ezért kiemelkedően jó ár-érték aránnyal rendelkezik. Mindezt a hasonló ár-fekvésű matracoknál jobb minőségben.

Matrac méret:
90x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
41 300 Ft

A szendvics szerkezet, melynek közepe egy megerősített tartóréteg, tartósságot és stabilitást kölcsönöz a matrac számára. A felhasznált habok a tartó rétegen különböző keménységűek, ezért lehetőséget adnak két különböző keménységű, (lágyabb és keményebb) oldal közötti választásra. Amennyiben franciaágyra kerülne ez a matrac, kimondottan javasoljuk a két kisebb (egyszemélyes) matrac vásárlását, így egyszerűen változtatható lesz a matracok által nyújtott komfortérzet, amennyiben eltérőek az igények.

Matrac méret:
90x200
Keménység:
T4 (T1-T5), T2 (T1-T5)
42 000 Ft

Az erős, masszív tartásról gondoskodó 80kg/m3 sűrűségű heterogén habréteg kicsiny részelemei közül a matracra kifejtett terheléskor azok aktíválódnak, melyek az adott terhelésre a legoptimálisabban tudnak ellenállást kifejteni a terheléssel szemben. A matrac ezen tulajdonságának előnye hogy számodra is elérhető lesz a stabil de kényeztetően kényelmes alátámasztás, mely nagyban felelős a Te egészséges pihenésedért. 

Matrac méret:
90x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
42 500 Ft

A Herkules nevű, kemény komfortú matracunk elsőosztályú minőségű PUR habból készült. Matracunk egyik oldala 7 zónás profilozású, ez ergonómiai szempontból lehetővé teszi a legideálisabb alátámasztást, mert a tested minden részének külön figyelmet szentel a matrac. A matrac gyártásában felhasznált technológia olyan minőséget kínál, ami neked is nyugodt és stresszmentes pihenést biztosít.

Matrac méret:
90x200
Keménység:
T4 (T1-T5)
43 800 Ft

Remek minőségű rendkívül kedvező árfekvésű matrac 90x200 méretben.

A legmodernebb technológiával kifejlesztett hab tökéletes alátámasztást nyújt a testnek, és biztosítja a kényelmes pihenést.

Matrac méret:
90x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
Aajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni
47 500 Ft

Memóriahabos, kétoldalas szendvics szerkezetű, 90x200 habszivacs matrac, tökéletes választás mindenki számára. Ez a kétoldalas 90x200-as matrac viskoelasztikus ViscoFoam®, Memory Foam és legjobb minőségű poliuretán habok felhasználásával készült. A tartórétegen elhelyezkedő különböző merevségű habok neked is lehetőséget biztosítanak a választásra a keményebb és a lágyabb oldalak között.

Matrac méret:
90x200
Keménység:
T2 (T1-T5), T3 (T1-T5)
50 800 Ft

A kétoldalas matrachoz választható huzatok nagyrésze mosható és mind kimondottan kellemes tapintású. Az ezen huzatokhoz felhasznált alapanyagok kitűnő minőségének köszönhetően mindegyikük semleges kémhatású és antiallergén tulajdonságokkal bír. A 90x200-as kétoldalas matrac minőségi alapanyagok felhasználásával készült, gondos tervezéssel.

Matrac méret:
90x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
51 000 Ft

Ez a matracunk nem csak egyfajta hab tulajdonságaira fekteti a hangsúlyt. A kivételesen ritka szerkezetűnek tekinthető, 80 kg/m3 sűrűséggel rendelkező heterogén habréteg olyan apró részecskékkel bír, melyek univerzálissá teszik matracunkat. Terheléskor aktíválódnak ezek a habok és a tested által kifejtett nyomásra reagálva az ahhoz a legoptimálisabb ellenállást váltják ki.

Matrac méret:
90x200
Keménység:
T4 (T1-T5)
61 400 Ft
 

90x200 matrac csak egyszemélyes?

Ez így elsőre elég egyértelműen hangzik, hiszen egy matrac 90x200 méretben elsőre szinte egyértelműen egy személy számára lett kitalálva és igen, ahhoz hogy igazán kényelmes legyen a rajta fekvés és pihenés mi is ezt mondjuk. Az igazán pihentető alvás érdekében ne próbáljatok meg ketten aludni rajta, hiszen, két személy számára kényelmetlen ez a méret. De amiért ezt a kérdést valóban feltettük, az az az eset, amikor két külön 90x200-as matracot szeretnél egymás mellett elhelyezni. Ez esetben tényleg elérthető megoldás lehet 2 személy részére is. Sőt mivel az így létrejövő 180 cm szélességű matrac már kellő fekvőfelületet és kényelmet biztosít mindenki számára. Így az átlagos testfelépítésű emberektől egészen a kimondottan magasak és/vagy túlsúlyosak számára, akár párban akár egyedül. Bár meg kell jegyezni hogy ezt a méretet (180x200) kimondottan pároknak szoktuk ajánlani. Így akár neked akár nektek van szükségetek a fekvőbetétre, nálunk megtaláljátok a tökéletesen hozzátok illőt.

90x200 cm méretű matrac, csak amikor nincs elég hely?

Ma Magyarországon elfogatott tény, hogy ekkora matrac való egy személynek. Míg erről az álláspontunkat már kifejtettük, azt sem szabad elfelejtened hogy amennyiben van elég hely egy nagyobb matrac számára, akkor amennyiben magasabb vagy az átlagnál és/vagy túlsúlyos, vagy csak sokat forgolódsz, akkor érdemesebb lehet elgondolkodnod a 140x200 cm matracon. Hiszen hidd el tudjuk hogy milyen amikor egy számodra túl kicsi matracon fekszel. Az évek folyamán számos eset bizonyította, hogy amennyiben a tested nagyobb az átlagosnál és azt szeretnéd hogy igazán jó minőségű legyen a pihenésed, akkor jobban jársz a nagyobb ágymatraccal. Hiszen, egy jó matrac 90x200 cm méretben nem biztos hogy elég neked. De legyen szükséged akármilyen matracra is, a nálunk kapható termékek között meg fogod találni a számodra megfelelőt. De ha nem vagy biztos abban hogy számodra melyik matrac is a tökéletes, akkor keresd hozzáértő kollégáink egyikét, aki segít neked a választásban.

Mi van amikor kisebb az ágy?

Hát igen, sajnos ezzel a problémával is  találkoztunk más nem is egyszer. Főleg azoknál szokott ez problémát okozni akik egyedi méretű ágyon fekszenek. Tegyük fel hogy a te ágyad 85 cm szélességű matrac befogadására alkalmas. Ilyenkor sokan sajnos azt teszik hogy megveszik a nagyobb matracot, hiszen nálunk vagy nincs is eltérés a méret árai között vagy kimondottan minimális az eltérés. Ám ebben a furcsa helyzetben ennek pont az ellenkezőjét szoktuk javasolni. Hiszen amennyiben egy nagyobb matracot egy kisebb ágyba erőltetsz bele, akkor az matrac folyamatosan "feszültség" alatt lesz. Úgy ahogy neked sem tesz jót a folyamatos feszültség, úgy a matracnak sem. Ezért ez esetben inkább a kisebb ágymatracot szoktuk javasolni. Vagy amennyiben van rá anyagi és térbeli lehetőséged, akkor a neked megfelelő méretű matrachoz érdemes egy új standard méretű ágyat és ágyrácsot venned. Tudjuk ez plusz költség, de vedd figyelembe azt, hogy ha nem egyedi méretezésű ágyon fekszel az a következő évtizedekre megoldja a matrac méret problémádat. 


Mindezt elmondva fontos még azt megjegyezni, hogy nálunk sok más matracbolttal ellentétben tudsz egyedi méretű ágymatracot venni. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy nagyon sok matracunkat megrendelheted a már meglévő egyedi ágyad méretében. Legyen az 85,95,100 vagy 135 stb... cm.

A 80 cm vagy 90cm széles a jobb megoldás?

 Ha nagyon pontosak akarunk lenni, akkor azt szoktuk javasolni hogy mérd meg a  a matracon fekve  tarkóra tett kezeid könyökei közti távolságot. Ez a kis mérés a legjobb a megfelelő matrac megtalálásához. Ám vannak olyan napok, amikor ez a méret sem biztos hogy elég. Tegyük fel hogy egy nehéz nap után fájó háttal vagy derékkal érsz haza és csak valamilyen kitekert pózban tudsz kényelmesen elaludni. Az ilyen esetekre tökéletes megoldás egy személy résészére a 90 cm átmérőjű matrac. Azt sem szabad elfelejtened hogy amikor éppen hogy jó egy matrac és nem tudsz szabadon forgolódni az bezártság érzéshez vezethet. Így azt szoktuk javasolni hogy amennyiben van rá helyed, akkor inkább a szélesebb ágymatracot válaszd. Arról se feledkezz meg, hogy nálunk sok matracnál a szélesebb termék nem jár semmiféle felárral a maradék esetben pedig minimális az árkülönbség. Így válassz akármilyen ágybetétet, nálunk meg fogod találni a számodra tökéleteset, elérhető áron. 

Melyik a legjobb 90x20 cm matrac neked?

Még mielőtt rátérnénk a matracok fajtáira egy pár dolgot erősen javallott megmérned és szem előtt tartanod mielőtt ágymatracot választasz. Ezek pedig az alábbiak:

 • A magasságod 
 • 1 vagy 2 ember fog a matracon feküdni
 • A súlyod
 • A preferált alvási pozíciód 
 • A korod
 • Az egészségügyi állapotod
 • A maximális ár amit megengedhetsz magadnak
 • Mennyire vagy izzadós

Melyik tulajdonság mit jelent matrac szempontjából?

 1. Magasság:
  Minél magasabb vagy, annál szélesebb matrac javallott hogy ne lógj le róla.
 2. Az ágymatracon fekvők száma:
  Itt azt kell eldöntenetek hogy milyen széles illetve hány darab matrac a jó nektek.
 3. A súly:
  Itt azt az általános tényt vedd figyelembe, hogy minél nehezebb vagy, annál erősebb maggal rendelkező ágymatracot javasolt venned.
 4. Alváspozíció:
  Alapvető igazság aki az oldalán alszik annak a valamivel puhább komfortréteg lesz kényelmes, míg akik a hátukon vagy a hasukon fekszenek, azoknak magasabb keménységű javallott.
 5. A kor:
  A korod előrehaladtával egyre jobban muszáj arra figyelned, hogy a gerinced minél pontosabb és testhezállóbb alátámasztást kapjon.
 6. Egészségügyi állapotod:
  Itt arra kell figyelned hogy amennyiben valamilyen a fekvést befolyásoló betegséged van(hát, derék stb.), akkor lehet a vásárlás előtt jobban jársz egy szakorvoshoz véleményével.
 7. Az ár:
  Tisztában vagyunk vele, hogy a mai világunkban nagyon fontos tényező, de amennyiben valamiért neked egy drágább matrac lenne az ideális, akkor azt szoktuk javasolni hogy gyűjts még egy kicsit arra a matracra ami tökéletes neked. Hiszen amikor elfogadod hogy a napjaid közel egyharmadát töltöd a matracon fekve, akkor te is belátod hogy nem szabad csak a pénztárcáddal gondolkoznod. Amennyiben ezt teszed, és nem megfelelő matracot választasz, akkor amit azon megspóroltál később a rossz választás kijavítására fogod elkölteni (vagy még többet). Itt gondolunk fedőmatracra és a kényelmetlen matrac okozta hátfájásra.
 8. Izzadósság:
  Ez régebben nagyon befolyásoló tényező volt, hiszen a habmatracok nem kicsit megrekesztették a tested hőjét. De manapság már van erre megoldás. Ezek az úgynevezett hőelvezető és vagy légáteresztést segítő csatornák. Ezek már megoldás jelentenek szinte mindenkinek. De ha te az átlagosnál sokkal izzadósabb vagy, akkor lehet hogy még ezek a csatornák sem segítenek rajtad. Ez esetben mi azt ajánlanánk hogy kerüld el a hab és memory matracokat.

Zsákrugós matrac

Ötvözi a legjobb tulajdonságokat: A zsákrugós matrac ötvözi a más rugós matracok által biztosított kitűnő légáteresztést és a habmatracok által nyújtott pontszerű alátámasztást. Mindezt az egymástól függetlenül mozgó és egyenként szövettel csomagolt rugók rendszere teszi lehetővé. Ezért is használják fel sok esetben ortopéd matracokban. Hiszen a gerincedet a természetes pozíciójában tartja. A jó szellőző képesség, pedig segít frissen tartani az ágyat, hosszú használat alatt is (Idősek, betegek). 

Bonellrugós matrac

Már jó ismert technológia: Az alul és felül egymáshoz rögzített rugók rendszere, igen jól szellőzik és rugalmas élményt biztosít. A rugós matracok között ennek a matracnak kimondottan magas az élettartama. Viszont mivel a rugórendszer felülete egyként mozog, ezért kevésbé alkalmazkodik a testedhez és sajnos igen jól továbbítja a mozgásenergiát. Ezért párok esetén meggondolandó ez a matrac.

Szivacs matrac (Habszivacs, hideghab matrac)

A legtöbb vevő: Ezek a matracok kitűnően alkalmazkodnak a test minden görbületéhez. Így kitűnő választás azok számára akik a nap folyamán terhelik a gerincüket.A nálunk kapható habmatracok nagy része levehető és könnyen tisztítható és/vagy mosható huzattal kapható. Manapság már mindenki számára elérhető a légáteresztő csatornákkal ellátott habmatrac. Így amíg nem vagy kimondottan erősen izzadó, addig számodra is elérhető a habmatracok által nyújtott kényelem.

A matracok ára

A habmatracok képviselik a mindenki számára elérhető terméket, hiszen ezen matracok ára kimondottan olcsó más matrac árak mellett. Mindezek ellenére mégis relatív jó/átlagos minőséget képviselnek. Talán ezért ez a matrac fajta az egyik legnépszerűbb nálunk.


Memóriahabos matrac

Fogalomzavar: Itt tisztáznunk kell valamit. A memóriahabos matrac nem azt jelenti hogy a matrac magját a memóriahab alkotja, mint a többi elnevezésnél. Az a matrac amit memóriahabos matracnak neveznek az tartalmaz egy a te testedhez könnyen alkalmazkodó és lassan visszaálló habréteget. Így segítve a matrac testhez simuló képességét. Tehát minden matrac lehet memóriahabos de egy matrac sem rendelkezhet memóriahabból készült maggal. Mert ez a fajta hab nem rendelkezik elegendő tartással ahhoz hogy megtartsa a testedet. Itt még meg kell jegyezni hogy ez a hab igencsak megrekeszti a testhőt. Ezért nem szoktuk kimondottan izzadósaknak ajánlani.