Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Hideghab matrac

Hideghab matrac

A Netmatrac webáruház polcain lévő hideghab ágymatracok nem fognak hidegen hagyni téged sem. Találd meg a te testedhez tökéletesen illő matracot. Legyen az kemény, puha a mi matracaink kiválóan kialakított hideghabok felhasználásával készülnek. Hű társad lesz éveken át. Ezeket a matracokat a bennük használt prémium anyagok teszik tökéletessé.

Milyen hab a hideghab?

A hideghab, más néven hidegen habosított poliuretán hab anyag (cold-cured polyurethane foam). Ennek az alapanyaga egy speciális poliuretán, amit egy kémiai folyamat során állítanak elő. Melyben a hőmérséklet alacsonyabb, mint más habok előállításánál. A hideghab egy zárt cellás szerkezetű hab, amely rugalmas és tartós, így ideális matracok és más bútorok gyártására.

A hideghab előállítása során két fő komponenst kevernek össze: egy poliol és egy izocianát. A keverék reakcióba lép, és hőtermelés közben habosodik. A hideghab előállítása során a hőmérséklet alacsonyabb, mint a hagyományos poliuretán habok esetében, ami finomabb, egyenletesebb szerkezetet eredményez. Ezáltal a hideghab jobb alátámasztást, rugalmasságot és hőszabályozást biztosít.

Ezek a matracok nagy népszerűségnek örvendenek a kényelem és a tartósság miatt. Jobban alkalmazkodnak a tested alakjához és elosztják a súlyt. Így hatékonyabb alátámasztást és kényelmet nyújtanak. Ezekről a matracról érdemes még tudni, hogy a hőszabályozásuk is kiváló, mivel a hab szerkezete több levegőt enged át, így hűvösebb éjszakai alvást biztosít.

Mit jelent Hr és Hd kifejezés?

1. Hr (High Resilience):

 Magas rugalmasságú hideghabot jelent. Az ilyen jelölésű hideghab matracok magas rugalmassággal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy gyorsan visszanyerik eredeti formájukat, amikor a rájuk nehezedő nyomás megszűnik. Ezáltal jó alátámasztást és kényelmet biztosítanak, valamint hosszabb élettartamúak. Ezek a hideghab matracok általában magasabb minőségűek és tartósabbak, mint a sima hideghab ágymatracok.

2. Hd (High Density):

Magas sűrűségű hideghabot jelent. Az ilyen jelölésű hideghab matracok magas sűrűségű habból készülnek, ami tömörebb, sűrűbb szerkezetet eredményez. Ezáltal a matrac tartósabb és ellenállóbb lesz a deformációval szemben, valamint jobban képes elosztani a test súlyát. A magas sűrűségű hideghab ágymatracok általában megfelelőbb alátámasztást és kényelmet nyújtanak, valamint hosszabb élettartamúak.

Összefoglalva, ezek a kifejezések a hideghab matracok minőségére és tulajdonságaira utalnak. Egy Hr matrac magas rugalmasságú, míg egy Hd matrac magas sűrűségű. Mindkét típus különb alátámasztást és kényelmet nyújt, valamint hosszabb élettartamú a hagyományos hideghab matracokhoz képest.

Mik a hideghab matracok előnyei a többi habmatraccal szemben?

A hideghab matracoknak számos előnye van a többi habmatraccal szemben. Néhány kiemelkedő előnyük:

Hőszabályozás:

A hideghab ágymatracok jobban szabályozzák a hőt, mivel a hab szerkezete több levegőt enged át, így hűvösebb éjszakai alvást tesz lehetővé. Ez különösen előnyös melegebb éghajlatokon vagy azok számára, akik hajlamosak az izzadásra.

Tartósság:

Általában tartósabbak, mint más habmatracok, mivel a magasabb sűrűséggel és rugalmassággal rendelkező habok jobban ellenállnak a deformációnak és kopásnak. Ezáltal hosszabb élettartamot és megfelelőbb kényelmet biztosítanak.

Alátámasztás és kényelem:

Jobban alkalmazkodnak a test alakjához és elosztják a súlyt, így hatékonyabb alátámasztást és kényelmet nyújtanak. Ez segít csökkenteni a nyomáspontokat és elősegíti a hatékonyabb vérkeringést, ami nyugodtabb alvást eredményez.

Mozgásátvitel csökkentése: 

Csökkentik a mozgásátvitelt, ami azt jelenti, hogy amikor egyik partner mozog vagy felkel az ágyból, a másik partner kevésbé érzi ezt. Ez előnyös lehet a párok számára, különösen, ha az egyikük könnyen felébred a másik mozgásától.

Allergiás reakciók minimalizálása:

Ezek az ágymatracok hipoallergének, ami azt jelenti, hogy kevésbé valószínű, hogy allergiás reakciókat váltanak ki. A hab ellenáll a poratkák, penész és egyéb allergének megtelepedésének, ami egészségesebb alvási környezetet teremt.

Összefoglalva, a hideghab matracok előnyei a jó hőszabályozás, tartósság, a kitűnő alátámasztás, kényelem, mozgásátvitel csökkentése, valamint allergiás reakciók minimalizálása. Ezek a tulajdonságok kitűnő alvási élményt és hosszabb élettartamot biztosítanak a hagyományos habmatracokhoz képest.

Miben jobb ez a szivacs matrac mint a rugós matracok?

Páratlan alátámasztás:
A tested formájához és súlyához igazodik, egyenletes alátámasztást biztosítva az egész testnek.

Mozgáscsillapítás:
Csökkenti a mozgás átterjedést a matracon, ezáltal zavartalanabb alvást tesz lehetővé, ha a matracot többen használják.

Hipoallergén tulajdonságok:
Ellenáll az atkák és az allergének megtelepedésének, így ideális allergiában szenvedők számára.

Hosszú élettartam:
 A magas sűrűséggel rendelkező anyagának köszönhetően tartós és hosszú élettartamú.

Csendes alvás:
A rugók hiányában ez az ágymatrac csendesebb alvást tesz lehetővé, mivel nincsenek zajok, amelyek a rugós matracok esetében előfordulhatnak.

Egyszerű karbantartás:
Könnyebben karbantarthatók és fordíthatók, ami hozzájárul a matrac élettartamának meghosszabbításához és a higiénia fenntartásához.

Ez a habszivacs matrac is kérhető memory réteggel?

Természetesen igen, mint majdnem minden matrac, ez a matrac fajta is ellátható megfelelő memóriahab réteggel. Ezt még akkor is megteheted ha nincs a matrac komfortrétegébe ágyazva a memory réteg. Méghozzá a nálunk jelenleg is kapható memóriahabos fedőmatraccal. Így még ha nem is működik a te esetedben a memóriahab réteg, akkor sem kell teljesen új matracot venned. Elég ha csak leveszed a matracról a fedőmatracot. A fedőréteget pedig odaadhatod egyik ismerősödnek vagy családtagodnak hátha neki bejön. Így tudod egyszerűen és olcsón kipróbálni milyen is a memóriahab.

A hideghab matrac, megéri az árát?

Ha neked és a testednek egy ilyen matracra van szükséged, akkor egy habszivacs matracnál jobban jársz egy hideghab matraccal.

  • A magasabb sűrűséggel rendelkező alapanyag miatt időtállóbb. 
  • Sőt, a nálunk kapható hideghab ágymatracok közül több esetben is levehető és mosható a matrac huzata. Ezzel is elősegítve a könnyű tisztítást.
  • A Netmatrac polcain a 180 x 200 és 160x200 cm szélességű matracoktól egészen a 80x200 méretig minden méretben megtalálható.
  • Ezek a matracok ideálisak minden korosztálynak legyél 10, 18, 30, 35, 40, 60 éves  vagy idősebb.
  • Azt is fontos elmondani hogy legyen az kemény matrac vagy puhább sok fajta különböző keménység közül válogathatsz.
  • A kedvező áron vásárolt matracok nemcsak egyszerűen kiválaszthatóak, hanem mint minden matracunk gyorsan és precízen jut el hozzád is. Legyen a cél Budapest vagy akárhol máshol Magyarország területén. 
  • Továbbá a legtöbb ilyen matracunk vákuum matrac csomagolásban kerül kiszállításra, Így matrac vásárlása esetén olcsóbb a kiszállítás és te is könnyebben tudod mozgatni miután megérkezett.
  • Egy ilyen hideghab matrac kiváló és biztos minőséget képvisel, ezért is vállalhatunk rá ilyen kitűnő garanciát.
  • De ha ez így túl sok egyszerre, teljesen megértjük, senki sem született úgy hogy értene a matracokhoz. Ne ijedj meg a széles választéktól, mert az is csak azt tükrözi hogy a legjobb helyen vagy hogy megtaláld a neked tökéletes matracot. Amennyiben útmutatásra van szükséged mi szívesen segítünk. Legyen az a matrac vékony vagy vastagabb nagy vagy kicsit kisebb. Együtt megtaláljuk a hozzád illő matracot.