Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Matrac Használati Útmutató

MATRAC HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

 

Kérjük Önöket, hogy figyelmesen olvassák el a használati útmutatót, mert csak annak betartásával tudjuk garantálni a hosszú akár 10 éves tökéletes minőséget!

Köszönjük, hogy a termékünket választotta. Néhány jó tanácsot adunk a termék kicsomagolásával, használatával, és ápolásával kapcsolatban.

A csomagolás a termék védelmét szolgálja a szállításkor és a rakodáskor előforduló fokozott igénybevétel esetén.

Ne használjon éles tárgyat a kicsomagoláskor, a csomagoló anyagot úgy távolítsa el, hogy a termék ne sérülhessen meg.

A vákuumban levő tekercselt matracok /fedőmatracok/ esetén kicsomagolásuk után vízszintes helyzetben kell tartani őket 24 óráig, mielőtt használatba vennék. Bizonyos esetekben a textil kisimulása 48 órát is igénybe vehet.

A termék vásárlásától számított 3 munkanapon belül érvényesíthet csereigényt a matrac meghibásodása miatt, amennyiben a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

A méret és típust jelző szalagot, címkét ne távolítsa el, mert a matrac varrásának vagy a textíliának rongálódásához vezethet.

Az esetlegesen előforduló jótállási és szavatossági igények érvényesítése céljából a vásárlást igazoló bizonylatot /számlát, blokkot, és ezt a jótállási jegyet/ őrizze meg, mert a szavatossági igény érvényesítésének feltétele a vásárlás időpontjának egyértelmű igazolása.

Óvja a terméket a tartós párától, nedvességtől, erős savaktól, lúgoktól, napfénytől!

Az ágybetét soha ne lógjon túl az ágykereten. A matrac hasonlóan bármely más termékhez (ruházat, bútor függöny) idővel használódik, kopik, nyúlik, változik, színeződik, ez természetes dolog. Az ilyen jellegű, elhasználódásból eredő dolgokra a garancia nem vonatkozik. A terméket a fűtőtestektől olyan távolságra helyezzük, hogy annak hőmérséklete ne haladja meg a helyiség hőmérsékletét.

Amennyiben ez nem lehetséges, célszerű a fűtőtest és a matrac közé helyezni valamilyen szigetelőanyagot.

A lekerekítetten, éles ágyrács-szélek a szövet károsodását okozza, kerülje az ilyen ágyrács használatát, vagy tegyen valamit az ágyrács és a matrac közé. Például vastagabb takarót.

TILOS az ágybetét rugózását túlterhelni, nem fekvőalkalmatosság módjára használni (például az ágybetéten állni, ugrálni, tornázni ülőalkalmatosságként használni), hiszen károsodhat az ilyen súly, vagy nyomáskoncentráció hatására.

Az ágybetétet vízszintes, sík, merev felületre, ágykeretbe helyezze.

A nem ágyon, ágykeretben (pl. padlón, vagy rugós heverőn) elhelyezett matracra nem érvényes a jótállás.

Az ágybetét legjobban merev síkfelületre helyezve fejti ki különleges tulajdonságait.

 

A matracot úgy kell elhelyezni, hogy a szobában kellő hely legyen a megközelítéséhez, kétszemélyes matrac esetén az ágy mindkét oldalán 50-50 cm. Ha ennél kisebb a távolság, az a matrac tönkremenetelét okozhatja. Ügyeljen arra, hogy az ágykerete az ágybetétnek megfelelő méretű legyen! Termékeink méreteinél a tűrés +/-2 cm.

A matracokat 2 hetente forgatni kell az egyenletes terhelés érdekében. Az ágybetét szellőzését a használat során feltétlenül biztosítani szükséges, ezért javasoljuk, hogy az ágybetétet ráccsal, vagy ágydeszkára helyezve használja, melynél a deszkák közötti távolság 6 cm-ig {táskarugós matracnál 4 cm-ig) terjedhet, ezáltal biztosítjuk a matrac megfelelő szellőzését, és a rugótestek alátámasztását.

Amennyiben az üzletben nem megfelelő ágyrácsot kapott (rugós ágyrácsot, vagy nem megfelelő elosztású merev ágyrácsot), sűrítse vagy cserélje az ágyrácsot, úgy, hogy az az előírásnak megfelelő legyen.

A termékeket zárt helyiségekben és normális éghajlati körülmények mellett történő használatra szánták, nem párás nedves helyiségekre. Javasoljuk a helyiséget hetente egyszer levegőztetni és tiszta Levegőre kitenni a matracot, textíliával történő befedés nélkül. Ilyen módon a penész kifejlődése és a páratartalom koncentrációja megelőzhető. Kerülje, hogy a matrac folyadéknak vagy nedvességnek legyen kitéve. Nem javasoljuk a szövet nedves tisztítását és vasalását (ha nincs egyéb használati utasítás).

A termék minőségének megőrzéséhez ajánljuk a matracvédő és lepedő használatát.

Ha a matrac szélessége nagyobb 110 cm-nél, legalább 5 támaszpontnak kell lennie.

A matrac gyártásával összefüggő szagok érezhetőek lehetnek néhány napig a matrac kicsomagolása után, melyek egyáltalán nem mérgezők és azonnal eltűnnek, miután a matrac használatra kerül. Hagyja a matracot /fedőmatracot, ágykeretet/ szellőzni néhány órára mielőtt letakarja lepedővel. A matrac fogantyúinak rendeltetése, hogy hozzásegítse Önt a matrac megfordításához, azok nem szolgálhatnak a matrac szállítására.

A termékek nem tűzállók, tehát ne használjon gyúlékony anyagokat fölöttük vagy közelében.

 

Karbantartási utasítás:

 

  • Javasoljuk, hogy rendszeresen 180 fokra fordítsa el a matracokat/fedőmatracokat/ a minőségi jellemzők hosszabb ideig történő megőrzése céljából.
  • A kétoldalas matracot /fedőmatracot/ nemcsak 180 fokra kell elfordítani, hanem forgatni kell, és mindkét oldalát kell használni.
  • Ahhoz, hogy megőrizze a matrac /fedőmatrac/ minőségét, védje matracvédővel, lepedővel vagy takaróval, a károsodás vagy szennyeződés megelőzése céljából.
  • Rendszeresen szellőztesse a matracot /fedőmatracot/.
  • A matracot /fedőmatracot/ száraz vagy enyhén nedves ronggyal kell tisztítani, ne használjon tisztítószert!
  • Ne csavarja fel a matracot /fedőmatracot/, és ne hajlítsa meg 20 foknál nagyobb szögben, mert az károsíthatja a magját.
  • A matrac /fedőmatrac/ csak vízszintes helyzetben tárolható.
  • Ne használjon vegyi tisztítószert vagy oldószert.
  • Tartózkodjon a matrac szélén történő hosszú ideig tartó üléstől, mert ez egyenetlenül terheli meg a matractörzset.
  • Ne használjon polietilén/poliészter vagy egyéb 100%-os műanyagból gyártott lepedőt és takarót.
  • A matracot /fedőmatracot/ szellőztetni kell!
  • Ne dohányozzon az ágyban és ne hagyjon a közelében nyílt lángot.
  • Ha kétszemélyes a matrac, a hosszanti irányban középső támasznak is KELL lennie!

A garancia a termék szabályos használata esetén pénztári nyugtával és garancialevéllel együtt érvényes. Szavatossági idő alatt a fent írt dokumentumokon kívül jótállási jegy csatolása szükséges. A kitöltetlen rovatok érvénytelenítik a garanciát és a szavatosságot.

A rendeltetésszerű használat mellett a termék könnyen kezelhető és tartós lesz.

Bízunk abban, hogy tájékoztatónkkal segíthettünk Önnek a matrac /fedőmatrac/ hosszútávú minőségének megtartásában.

A termék használatához sok örömöt, jó egészséget kívánunk!