Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Blog
Netmatrac Kft.

160x200 matrac a rút kiskacsa, az elképzelés és a valóság találkozása

160x200 matrac a rút kiskacsa, az elképzelés és a valóság találkozása

Ez a méret kissé furcsa helyen van a matracok világában. Mivel ez már nagyon sok esetben tökéletes két ember számára és ha pont ekkora ágyad van, akkor még nem olyan nagy méret hogy érdemes lenne kisebbre cserélni. Most együtt megnézzük hogy mikor is érdemes 160x200 matracot venned és hogy miért is.

✔️ Miért rút kiskacsa?

✔️ Mikor vegyek ekkora matracot?

✔️ Mik az előnyei?

✔️ Mik a hátrányai?

✔️ Pároknak vagy egyedül?

✔️ Tud olyan jó lenni, mint egy kisebb társa?

✔️ Ilyen nagyban is jó a habmatrac?

 

Miért rút kiskacsa?


Azért mert ez a méret furcsa helyen van a mai világban. De ezt, hogy jobban megértsd kétfelé kell szednünk az erről a méretről „terjengő” tudást.

 

Az első az ahogyan a köztudatban él ez a matrac fajta. A legtöbb átlagember nem tekinthető „matracológusnak” (ezzel semmi baj sincs, hiszen senki sem úgy születik hogy értene a matracokhoz és mivel elég ritkán kell lecserélni, sokan nem is járnak mélyebben utána). Ezért   nagyon sok esetben   mikor matracot akarnak vásárolni, ellátogatnak  egy boltba és mivel 160x200 matracuk van  ezért minden egyéb segítségkérés nélkül meg is veszik ezt a méretet.

 

A második pedig ahogy mi látjuk ezt a méretet,  azok akik nap mint nap matracokkal foglalkoznak. A fenti megállapításnak köszönhetően mikor egy eladó egy vevővel beszél, akkor ha erről a méretről van szó és egy pár akar matracot venni akkor nagyon sok esetben mi inkább a két különálló matracot szoktuk ajánlani. Azért mert ha „baleset” történik a matraccal, akkor a kisebbet könnyebb és olcsóbb cserélni. E mellett mivel két matracról beszélünk szinte lehetetlen hogy este az egyikük zavarja a másikat ha forgolódik álmában esetleg felkel valamiért. De vannak előnyei is ennek a méretnek, erre később kitérünk.

Tehát kicsit összegezve a 160x200 matrac a köztudatban igenis létezik és köszöni szépen jól van.  De sajnos túl sokan  vesznek ekkora matracot még akkor is ha  nem az lenne nekik az ideális.

Mikor vegyek ekkora matracot?


Hát igen, ezek után legyen az akármilyen furcsa is ezeknek a matracoknak is meg  van a létjogosultságuk. Mégpedig a leginkább akkor, ha ketten fekszetek egy ágyon és egyikőtök vagy mind a ketten nagyobb mint az átlag, de még nincs szükség vagy nincs hely egy 180x200 matracra (erről is beszélünk a cikk további részében). 

„Ilyenkor miért ne két külön matracot vegyetek?”


Mert ha két külön matracot vesztek, akkor annak megvan az a hátránya hogy ahol a két matrac összeér ott nem a legkellemesebb feküdni. Ez igen  zavaró is lehet. Továbbá az ágy alátámasztásától is függ a dolog, mert ha esetedben nem kimondottan erős  az ágy középső részének az alátámasztása,   akkor mindenképpen az egy matracot 160x200 méretben szoktuk javasolni. Hiszen az egy egészet alkot és ezzel kisebb a terhelés az ágy középső szakaszára.


Mik az előnyei? Hát van egy pár, nézzük is meg ezeket!


Olcsóbb


Sok esetben, ha a matracot 160x200 méretben veszed, akkor kicsit olcsóbb mint ha két külön matracot vennél. Ez adódig abból hogy ugyebár kevesebb a nagyobb matracnál felhasznált anyag mennyiség mint két különálló matrac estében.


Gyorsabb tisztítani

A matracot gyorsabb tisztitani

Amikor eljön a matracod tisztításának az ideje akkor bizony sok esetben nem mindegy, hogy két külön matrac minden oldalát kell megtisztítani vagy egy nagyobbét. Így ha ekkora matracot veszel pénzt és időt spórolhatsz meg minden esetben mikor takarítod az ágyadat.


„Jobb az ágyban”

160x200 matrac amivel jobb az ágyban

Nemrég beszéltünk a két matrac esetén felmerülő illesztésről. Ez nem csak alvás közben zavarhat titeket hanem szex közben is. Igen csak kellemetlen tud lenni ha ez a rész aktus közben valamelyikötök alá kerül. Mivel ez egy elég érzékeny téma sokan erre nem szoktak rákérdezni mikor matracot vásárolnak. Sőt páran kimondottan zavarónak találják ha az eladó rákérdez, ezért gyakran a téma felett sokan el szoktak siklani. Pedig igenis jobb érzés egy olyan matracon feküdni ilyenkor, ami nem zavar.


Ez már méret

160x200 matrac ami már a megfelelő méret

Ez a méret az első, ami már kimondottan   két embernek készült. Amennyiben átlagos vagy kissé nagyobb testi adottságokkal bírtok, akkor ez a matrac sok esetben egy jobb és olcsóbb megoldás, mint a 180 cm széles társa. Valamint egyben kevesebb helyet is foglal el a hálószobában, mint a nagyobb testvére. Ez nem elhanyagolható tényező, mert egy zsúfolt és nehezen „navigálható” hálószoba bárkinek az éjszakáját több szempontból is elronthatja. Mondjuk, ha az éjszaka folyamán wc-re kell menned, akkor mire átküzdöd magad az akadályokon, már nem biztos, hogy vissza fogsz tudnia aludni.


Panel lakásba ideális 

160x200 matrac a panel lakásban

Ha estleg te panellakásban élsz, akkor ha nem rendelkezel túl nagy hálóval akkor igazából ez a maximum matrac és ágyméret ami szóba jöhet. A kisebb 140cm-es társánál ez a matrac a 160x200 méreténél fogva megadhatja neked és a párodnak azt a teret   amire ténylegesen szükségetek van, hogy igen is jól aludjatok.


Luxus érzés

160x200 matrac számodra is luxus érzést ad

Sokan bele se gondolnak, de tedd a szívedre a kezed és valld be magadnak, hogy valójában az álmod egy   kimondottam nagy ágy és matrac. Nem csak hogy ezen már tényleg el lehet általában férni, de ez a méret már legyen akármekkora is a hálószobád, impozáns látvány és egyben kielégíti a fenti vágyadat is. Hiszen mennyivel jobb egy olyan ágyon feküdni, ahol úgy és annyit forgolódhatsz amennyire csak akarsz.

Ezzel ellentétben egy 90 cm vagy 80 cm széles matracon általában messze nem olyan felemelő élmény aludni, a méretei miatt. No meg nem is beszélve arról, hogy egy nehéz nap után fájhat a hátad vagy egyéb testrészed. Ekkor valami kitekert pozícióban tudnál kényelmesen és fájdalommentesen aludni. Ezt a kisebb matracokon sehogy sem tudod kivitelezni és ahányszor ez bekövetkezik bánni fogod, hogy nem vettél nagyobb matracot. Mert ez a „Luxus” már megfizethető és elérhető lett volna számodra a mi webáruházunkban.


Egyszerűbb papírmunka

160x200 matrac Egyszerűbb papírmunka

A két különálló matraccal ellentétben, ha 160x200 matracot veszel, akkor - ha bármi gond is van a matraccal, megspórolhatsz magadnak egy nagy adag fejfájást. Hiszen, ha esetleg két egyforma matracod van, és az egyikkel gond van, akkor indulhat a keringő a pontos gyártási szám megtalálására. Mert ugyebár nem csereszavatos a garanciapapír attól, hogy ugyanolyan méretű és fajtájú matracról beszélünk. A nagyobb matrac erre tökéletes megoldás, hiszen csak egy és biztosan a hozzá való garanciapapírt kell „nyilvántartani”.


Zavarjuk egymást este?

160x200 matracon zavarjuk egymást alvás közben

Az a tény, hogy ha ketten alszotok egy ágyon, akkor - ha az egyikőtök forgolódik álmában az igen is zavarhatja a másikat az alvásban. Erre az esetre szokott sok bolt inkább két külön matracot javasolni a vásárlóinak. Míg ez nagyon sok fajta matracnál igaz a mi habmatracaink a felhasznált anyagok tulajdonságai és a pontszerű szinte teljesen a testhez simuló alátámasztásuk miatt nem esnek ebbe a kategóriába. A mi habmatracainknak nagyon jó a mozgás elnyelő képességük, ezzel majdnem minden esetben zavartalan alvást tesznek lehetővé a párok számára.


Olcsóbb lehet a házhozszállítás

160x200 matrac esetében olcsóbb a házhozszállítás

Ma már a matracok nagyon nagy százalékát vákuum csomagolják.  Ezért még ha nem is foglalnak túl nagy helyet a szállítójárműben, akkor is vannak olyan cégek, akik a szállítási költséget nem vásárlásonként hanem megvásárolt termékenként számolják fel. Az ilyen esetekben akár egy nagyobb összeget is megspórolhatsz, ha „csak” egy matracot veszel. Sőt ott, ahol súly alapján számolják ki a szállítási költséget, ott is a nagyobb matrac az olcsóbb megoldás számodra. Mert egy matrac könnyebb, mint kettő kisebb, mivel szó szerint kevesebb alapanyag szükséges a legyártásához. Ezért az össztömege is a legtöbb esetben kevesebb mint két külön matracé. 


Mik a hátrányai?


Mozgatás és forgatás 


Míg fentebb leírtuk, hogy rövidebb idő alatt tisztíthatod meg a nagyobb matracot, azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egy fizikálisan nagyobb és nehezebb matracról van szó. Ezért ennek a mozgatása, forgatása és fordítása is nehezebb szó szerint.  Így jó, ha van segítség, ha esetleg beteg vagy idősebb vagy.


Ha baj van

Már említettük a garanciát és igen a papírok és a matracok összepárosítása könnyebb egy matrac esetében. De maga a visszaküldés nehezebb hiszen fizikailag nagyobb matracokról beszélünk. Arról nem is beszélve, ha a garancia lejárt vagy nem garanciális „baleset” történt a matraccal, akkor a két külön matracból az egyiket lecserélni is olcsóbb „mulatság”.


Változás esetén
 

Ha ketten fekszetek a matracon és egyikőtök jelentős testi változáson megy keresztül, (meghízik, lefogy, ne adj isten megbetegszik) akkor, ha két külön álló matracon fekszetek olcsóbb és egyszerűbb csak az egyiket kicserélni.


Pároknak vagy egyedül?

160x200 matrac Pároknak vagy egyedül?

Ez a matrac a méreteinél fogva elsősorban pároknak készül. De van az az eset amikor egy embernek ajánljuk. Egy ilyen eset, ha valaki kimondottan magas és vagy túlsúlyos. Mert ebben az esetben   sokkal több helyre van szüksége a testének, hogy kellőképpen ki tudjon nyújtózni. Továbbá, ha ketten vagytok - akik a fenti tulajdonságokkal rendelkeztek, akkor szinte már a kötelező minimum ez a méret, hogy tényleg kényelmesen tudjatok aludni.


Tud olyan jó lenni, mint a kisebb társai?


Igen, sőt mivel több helyed van ezért nagyobb helyen terül el a matracra nehezedő nyomás. Így még jobb is a gerinced számára, mint a kisebb vetélytársai. Arról nem is beszélve, hogy ugyanezen okok miatt hosszabb is az élettartama, hiszen a kisebb nyomás kisebb terhelést jelent a matracnak, így lassabban fog megereszkedni és tönkre menni. Illetve, mivel a matrac alátámasztást nyújtó magját is nagyobb felületen éri a terhelés, ezért sokkal jobban el tudja látni a feladatát.

No meg a forgatás.  Ez is hozzájárul ahhoz, hogy hosszabb időn át tudd élvezni a matracodat. Gondolj csak bele mikor pároddal fekszetek a matracon valószínűleg más a súlyotok és más pozícióban alszotok. Így mikor elforgatod és vagy megfordítod a matracot akkor az adott terület nem csak,  hogy   a te tested alatt lesz más pozícióban, hanem a párod   alá kerül - aki teljesen más módon terheli a matracot. Így az ilyen matrac rendszeres forgatása és fordítása sokkal jobban meghosszabbítja annak élettartamát mintha két külön matracól lenne szó.


Ilyen nagyban is jó a habmatrac?


A rövid válasz, hogy igen, más matracokkal ellentétben, mint már írtuk sokkal jobb a mozgáselnyelő képességük, így nem zavarjátok egymást alvás közben. 

Sőt a bonell rugós matrac idővel és a használattól elkezdhet nyikorogni is. Ez nagyon gyorsan tönkre tehet egy intim pillanatot. A mi habmatracaink   soha nem fognak nyikorogni ezt garantálhatjuk.  

Mivel nem tartalmaznak fém alapanyagot a magas páratartalomnak is sokkal jobban ellenállnak a rugós társaikkal szemben.

Mivel a legmodernebb gyártástechnológiát alkalmazzuk, ezért a mi matracaink más náluk sokkal drágább matracok pozitív tulajdonságaival is rendelkeznek, mint a levehető huzat, zónázottság, Anti allergén és antibakteriális bevonat, memóriahabból készült fedőréteg. 

Szinte ugyanolyan jól szellőznek, mint a kisebb habmatracaink. Az egy tévhit, hogy a habmatracok sokkal rosszabbul szellőznek. Ez régen igazvolt, de ma már a mi matracainkban is kimondottan ennek az elkerülésére kialakított szellőző csatornák vannak. Így ma már szinte teljes értékű pihenésben részesülhetnek azok is, akik melegebb hálószobában szeretnek pihenni. 
 
Attól, hogy nagyobbak ezek a matracok, még a két külön keménységi fokozatról sem kell lemondanod. Sőt, más maggal rendelkező matracokkal szemben szinte bármilyen keménységgel kaphatóak nálunk. Így akármekkora habmatracról is beszélünk, a te alvási szokásaidnak és a súlyodnak tökéletesen megfelelőt meg fogod találni nálunk. 

160x200 matracaink: