Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

Matracvédő

A matracvédő egyszerű megoldás mindenki számára, aki vigyázni szeretne a becsben tartott matraca tisztaságára. Ez a termék védi a matracodat a folyadékoktól és más egyéb szennyeződésektől. Nézz körül online webshopunkban és légy te is a boldog vevőink egyike. Nálunk minden elérhető amire egy kiegyensúlyozott hálószobához szükséged lehet. 


2termék 12
7 400 Ft

Mi a különbség a fedőmatrac és a matracvédők között?

Manapság elég könnyű lehet össze lehet keverni ezt a két terméket. Hiszen mind a kettő a matrac felületére van tervezve és mind a kettő segít valamilyen szinten tisztán tartani azt.

Fontos itt megjegyezni hogy a fedőmatrac vagy más néven felületjavító matrac elsősorban az alvási élmény és a keménység javítására szolgál. Az csak egy úgynevezett " mellékhatás" hogy mivel a matracon van ezért segít azt tisztán tartani.

A matracvédőnél viszont fordítva van. Az elsődleges feladata a szennyeződések távoltartása a matractól és csak néha bizonyos termékek esetén képes az alvás élményét javítani.

Tényleg vízhatlan?

Igen, sőt a matracvédőben felhasznált anyag miatt :

  • Nemcsak vízhatlan hanem a sterilitást elősegítő ezüst szálakat szintén tartalmaz.
  • Továbbá a széleken lévő pamut és a felhasznált csúcstechnológiák miatt ezen termékünk nem csak vizhatlan de lélegzik is. Így biztosítva számodra kellemes friss élményt minden egyes este.

Tehát a csúcstechnológia és a tervezők tapasztalata azt eredményezte hogy :

  • Akár hosszútávon tökéletesen steril ezen termékünk. Amennyiben te szintén azok közé tartozol akik minimális erőbefektetéssel szeretnék a maximumot kihozni az ágyukból, akkor tökéletes megoldás lehet neked a nálunk kapható prémium minőségű védőréteg.
  • De mivel teljesen vízhatlan, ezért nem okoz majd problémát neked még akár a folyadékok kiöntése sem. Természetesen ha ezen réteg felett fedőmatracot, használsz azt nem fogja megvédeni. De abban biztos lehetsz hogy a matracodat megvédi szinte bármilyen szennyeződéstől.

Mosható ez a termék?

Természetesen, hiszen a mosható matrac védők használata számos előnnyel jár a nem mosható változatokkal szemben:

Higiénia:
A legfontosabb előny, hogy a mosható matracvédők lehetővé teszik az ágy rendszeres és alapos tisztítását. A nem mosható matracvédőkkel szemben, amelyeket csak száraz tisztítással vagy folteltávolítással lehet tisztítani. A mosható változatokat egyszerűen be lehet dobni a mosógépbe, így biztosítva, hogy mindig tiszta és friss legyen az ágyad.

Foltvédelem:
Gyakran vízállóak, ami azt jelenti, hogy megvédik a matracot a folyadékoktól. Hogyha folt keletkezik a matracvédőn, egyszerűen csak be kell dobni a mosógépbe, és újra tiszta lesz.

Költséghatékonyság:
Bár ezek először drágábbak lehetnek, mint a nem mosható változatok, hosszú távon megtakarítást jelenthetnek. A nem mosható matracvédőket gyakran cserélni kell, hogyha szennyeződnek, míg a mosható változatokat egyszerűen csak ki kell mosni.

Környezetvédelem:
Környezetbarátabbak, mivel kevesebb hulladékot termelnek. A nem mosható matracvédőket gyakran ki kell dobni, hogyha szennyeződnek, míg a mosható változatokat egyszerűen csak ki kell mosni és újra lehet használni.

Egészségvédelem:
Segítenek megelőzni a baktériumok, gombák és egyéb kórokozók felhalmozódását a matracban. A rendszeres mosás segít eltávolítani ezeket a kórokozókat, ami segít fenntartani az ágy egészséges állapotát.

Összefoglalva, a mosható ágymatrac védők számos előnnyel rendelkeznek a nem mosható változatokkal szemben. Ezek közé tartozik a jobb higiénia, az allergének csökkentése,

Lepedő vagy matracvédő?

Mit szólnál hogyha azt mondanánk hogy mind a kettő. Hiszen míg a matracvédő megvédi a matracot addig a lepedő egy a napi rutinban könnyen cserélhető megoldást nyújt. Így a heti ágyneműcsere alkalmával kicserélheted a lepedőt. A matracvédőt pedig elég nedvesen áttörölnöd. Gondolj csak bele mennyivel egyszerűbb a nyári hőségben mindezt elvégezni hiszen így tudod hogy mindig nem csak friss de tiszta is lesz ágyad és a matracod.

Mekkora méretben vegyek matracvédőt?

A matracvédő mérete standard matracméretekhez lett kialakítva. Fontos hogy mindig a matracod méretéhez vásárolj védőréteget.Amit megtehetsz nálunk. A Netmatrac weboldala az egyszerű kezelhetőség és a hatékonyság elvein alapul. Így akár otthonról meg tudod rendelni a tökéletes, jó minőségű és megfelelő méretű matracvédődet.

Ellenkező eseteben:

Túl nagy:
Csúszkálni fogsz az ágymatrac vagy a fedőmatrac felületén ez nem csakhogy furcsa és kellemetlen érzést nyújt. Továbbá nagyban befolyásolhatja az alvásod minőségét ahogy "belekeveredsz" a többlet védőrétegbe.

Túl kicsi:
Felesleges erőhatásoknak teszi ki a matracodat. Hasonlóan jársz ebben az esetben mint amikor adott méretű matracot túl kicsi ágykeretbe erőltetsz. Csak itt  az ágymatracod és a  matracvédőd egyaránt  károsodhat. Kinyúlhat és így elveszítheti a vízállóságát. 

Általánosan érdemes még megjegyezni itt, hogy amennyiben a megfelelő méretet használod, akkor a csúszkálást és egyéb kellemetlen hatásokat kiküszöböli az termék szélén található gumírozás így tartva azt feszesen. 

10 pont amiért érdemes matracvédőt venned:

A matrac védő használatának számos előnye van, amelyek közül néhányat kiemelnénk hogy elfogadd ezek elengedhetetlen mivoltát:

Az ágymatrac védelme:
Az egyik legfontosabb előny, hogy a matracvédő megvédi a matracot a szennyeződésektől, például a foltoktól, a bőrhámlástól és a hajtól. Ez meghosszabbítja az ágymatrac élettartamát és tisztán tartja.

Allergén védelem:
Hipoallergén, ami azt jelenti, hogy megakadályozza az allergének, például a poratka és a penészspórák felhalmozódását a matracban. Ez különösen fontos azok számára, akik allergiásak vagy asztmások.

Folyadékvédelem:
Gyakran vízállóak vagy vízlepergetőek, ami azt jelenti, hogy megvédik a matracot a folyadékoktól. Ez különösen hasznos lehet, hogyha gyerekek vagy háziállatok szintén használják az ágyat.

Egyszerűen tisztítható:
Általában mosógépben moshatóak, ami megkönnyíti az ágy tisztán tartását. Ezzel szemben a matracot magát nehéz tisztítani, és gyakran szakemberre van szükség hozzá.

Kényelem növelése:
Néhány fajta kényelmet is nyújt, például extra párnázást vagy hőszabályozást. Ez különösen hasznos lehet, hogyha az alapmatrac nem annyira kényelmes, mint szeretnéd.

Hőszabályozás:
Anyaga segít a hőszabályozásban. Például a bambusz és a gyapjú természetes hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik, ami segíthet a hőmérséklet szabályozásában az éjszaka folyamán.

Higiénia fenntartása:
Segítenek fenntartani az ágy higiénikus állapotát, megakadályozzák a baktériumok, gombák és egyéb kórokozók felhalmozódását a matracban.

Zajcsökkentés: 
Képes csökkenteni a zajokat, amelyek a matracban keletkezhetnek a mozgásod miatt. Ez segíthet abban, hogy nyugodtabban aludj, különösen, hogyha érzékeny vagy a zajokra.

Rugalmasság:
A matracvédők könnyen levehetők és felhelyezhetők, ami rugalmasságot biztosít, például hogyha  vendégeid érkeznek, vagy egyszerűen csak frissen tartanád az ágyadat. A matracvédő használata segít abban, hogy az ágyad mindig tiszta és friss legyen.

Összefoglalva, a matracvédő használata számos előnnyel jár. Védi a matracot, javítja a kényelmet, segít fenntartani az ágy higiéniáját, és még sok más előnnyel jár. Ha szeretnéd megóvni a matracodat és javítani az alvás minőségét, érdemes lehet  egy matracvédőt beszerezni.

Hol használnak még ilyen prémium termékeket?

Mivel igencsak leegyszerűsíti a matrac és az ágy tisztítását, ezért magánklinikákon és egyéb a minőséget előtérbe helyező intézményekben szokták ezen termékünket használni. Hiszen tökéletes arra hogy amikor egy beteg elhagyja az ágyát rövidebb, hosszabb időre így könnyebben lehessen fertőtleníteni a matracot.

Sőt, az előbb említett tulajdonságai miatt tökéletes az otthoni beteggondozásban és a szálloda iparban.