Táskarugós matrac

Táskarugós matrac

Az igazán jó rugós matrac magas elvárásoknak is megfelel. Nálunk olyan táskarugós matracot kaphatsz, ami igazi prémium élményt biztosít neked is. Európa szerte elismert gyártótól, minőségi matracok. Gyors kiszállítás, könnyű ügyintézés és a sok információ segít neked abban, hogy megtaláld a hosszú éveken át téged szolgáló kiváló minőségű ágymatracot.

140x200 matrac
160x200 matrac
180x200 matrac
80x200 matrac
90x200 matrac
Táskarugós matrac
Szűrés törlése

A táskarugós matracok felépítése

 • A zsákrugós matracok belsejében lévő rugótestek más hagyományos rugórendszerekkel ellentétben nincsenek egymáshoz rögzítve. Ezzel érhetik el, azt hogy a rugók elkülönítve mozognak, ezáltal egy ilyen matrac egyedülálló mértékben alkalmazkodik a testedhez.
 • Ezen rugók mindegyike egy úgynevezett Zsákban található. Ez a textil anyag megakadályozza a rugók egymáshoz érését. Így biztosítva neked is a legjobb alvási élményt.
 • Ez rendszer kitölti a a tested íveit, ott ahol egy bonellrugós rendszer nem képes. Ezért lesz az alvás ezeken a matracokon nemcsak megfelelő hanem kimondottan pihentető.
 • Az ezzel a rugórendszerrel felszerelt matrac kiváló légáteresztésének köszönhetően ideális azok számára akik sokat izzadnak. Hiszen a rugótestek közti tér kitűnően szellőzik. Így ha rugós matracot készülsz venni, akkor érdemes ezt a fajta matracot előtérbe helyezned.
 • A benne felhasznált modern technológia ötvözi a rugós matracok rendkívül jó szellőző képességét és a habmatracok szinte tökéletes testhez simulását. Ezáltal ez a matracfajta nem csak egy megfelelő matrac, hanem majdnem hogy a manapság kapható matracaink között a legjobb. Ne "habozz" légy inkább "rugalmas" és válaszd ki a tökéletes zsákrugós matracot.

Amennyiben segítségre van szükséged akkor telefonálj és kérd szakértő munkatárasaink segítségét.

Miben jobb a táskarugós matrac mint a "sima" rugós matracok? 

 • Azon felül hogy ez a rugórendszer tökéletesen tud alkalmazkodni a testedhez más rugórendszerekkel ellentétben a táskarugós rendszerek sokkal több rugót tartalmaznak. Így tudják a tested súlyát tökéletesen elosztani a matracon.
 • A hagyományos rugós matracokhoz képest a külön mozgó rugók nem csak a kényelmes alvás elengedhetetlen részei. Ez a rendszer az egymástól elkülönített rugóknak köszönhetően nagyon jó a mozgásenergia továbbításának megakadályozásában. Magyarra lefordítva, ezt azt jelenti hogy ha ketten fekszetek egy nagyobb méretű matracon, akkor hiába is forgolódik vagy kel fel az egyikőtök a másikhoz nem jut el ez a mozgás. Ezért lehet tökéletes ez a matrac két fő részére.
 • Ez az egyedülálló rugórendszer ezt a fajta matracot szintén ideálissá teszi az oldalukon fekvők számára. Hiszen a matrac igen jól tud alkalmazkodni a tested körvonalaihoz. Így más rugós matracokkal ellentétben még akkor is természetes pozíciójában tudja tartani a gerincedet, amikor az oldaladon fekszel. Így biztosítja a fájdalom csökkentő hatását. 

 

 

Zsákrugós matrac vagy táskarugós matrac?

A "zsákrugós matrac" és a "táskarugós matrac" kifejezések gyakran felcserélhetők mivel ugyanarra a matractípusra utalnak. Mindkét kifejezés olyan matracokra vonatkozik, amelyekben a rugók különálló textilzsákokban (táska) helyezkednek el. A táskarugós matracok jellemzői és előnyei, amelyekről korábban beszéltünk, ugyanúgy érvényesek a zsákrugós matracokra is.

Ezek a matracok előnyei közé tartozik a pontos és független támogatás, a gerinc megfelelő alátámasztása, a mozgásátvitel csökkentése, a hosszabb élettartam és a kitűnő légáteresztő képesség. Tehát, ha a kérdés az, hogy zsákrugós vagy táskarugós matracot válassz,akkor a válasz az, hogy mindkét kifejezés ugyanarra a matracra utal, és a döntést a matrac jellemzői és előnyei alapján kell meghozni.

Tényleg ideális hátfájásra?

 • Mint már említettük az ebben a matracfajtában felhasznált rugók egymástol függetlenül képesek mozogni- rendkívül pontos alátámasztást képezve. Ez a tulajdonsága ezeknek a matracoknak nem csak a kényelem szempontjából fontos. Óriási szerepet játszik a gerinc természetes pozíciójában tartásában is.
 • Így a hagyományos rugós matracokkal szemben alkalmasak úgynevezett ortopéd matracok kialakítására. Kitűnő példák erre a Favorite nova és Astrea Ortho elnevezésű ortopéd matracaink. Ezen  matracok kialakítása a rugókon felül olyan komfortréteget is tartalmaz amely segít levenni a rajta fekvő súlyának terhelését a gerincről.
 • Arról nem is beszélve hogy sok táskarugós matrac 5 - 7 zónás kialakítással is rendelkezik. Ezzel lehetővé téve a testrészek számára az eltérő ez által a nekik tökéletes alátámasztást. Hiszen ezek a zónák legyenek akár a komfortrétegben akár a mag részben kitűnő rugalmasságot és ellenállást biztosítanak. Ettől tökéletes választás olyan emberek számára akik hát- és derékfájdalommal küzdenek.

Ne szenvedj tovább és vedd meg azt a matracot amire a testednek mindig szüksége volt. Legyen az a matrac kemény, puha vagy közepes természetesen megtalálod a Netmatrac webshopjában.

 

Összegezve

A zsákrugós, vagy táskarugós matracok jó választásnak bizonyulhatnak hátfájás esetén, mivel több előnyük van, amelyek elősegítik a gerinc egészségét és az alvó kényelmét. Íme néhány ok, amiért a táskarugós matracok ideálisak lehetnek neked is : 

 • Pontszerű támogatás: A táskarugós matracokban az egyes rugótestek különálló textilzsákban helyezkednek el, és egymástól elkülönülve működnek . Ennek eredményeként a matrac pontosan alkalmazkodik az alvó testének formájához és súlyához, ami segít megfelelően támogatni a gerincet és elosztani a nyomást.
 • Tökéletes gerinchez igazodás: A táskarugós matracok független rugóinak hála a matrac képes a gerinc természetes görbületeihez igazodni, így javítva a testtartást és csökkentve a hátfájást.
 • Kitűnő alátámasztás: A táskarugós matracok rugalmassága lehetővé teszi, hogy külön támogatást nyújtson a tested különböző területei számára. A nagyobb nyomás alatt álló területeken, mint például a vállak és a medence, a rugótestek nagyobb mértékben süllyednek le. Míg a kisebb nyomás alatt álló területeken, mint például a derék, kevésbé. Ez biztosítja a tested egyenletes támogatását és a gerinc egészséges igazodását.
 • Mozgásátvitel csökkentése: A táskarugós matracokban a függetlenül működő rugótestek minimalizálják a mozgásátvitelt egyik oldalról a másikra. Ez előnyös lehet, ha az alvó párod mozgása miatt felébredsz esténként.
 • Jó légáteresztő képesség: A táskarugós matracok kitűnő légáteresztő képességgel rendelkeznek, ami hűvösebb és kényelmesebb alvást eredményez. A hűvösebb alváskörnyezet elősegítheti a jobb alvási minőséget és a hátfájás enyhülését.

Táska rugós matrac, a modern és pihentető alvás matracai a Netmatracnál

 • Ezen előnyök miatt a táskarugós matracok kiváló választás lehetnek hátfájásra. Fontos azonban, hogy a matrac keménységét és a tested egyéni igényeit szintén vedd figyelme.
 • Ne felejtsd el hogy a Netmatracnál kapható zsákrugós matracok között megtalálod az ortopéd és a "hagyományosabb" táskarugós matracokat is. Így akármelyikre van szükséged, biztos lehetsz benne hogy megtalálod a tökéletes matracot. Sőt azt se felejtsd el, hogy nálunk nem csak matracokat vehetsz.
 • A Netmatrac webshopban sokféle kiegészítőt( fedőmatrac, párna, matracvédő ) és a matracokhoz illő ágyrácsokat szintén megtalálod. Sőt, a tökéletes hálószoba kialakításához elengedhetetlen fenyő éjjeliszekrény és fenyő komód szintén elérhető.