Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

90x200 hideghabos matrac

90x200 hideghabos matrac

Ha 90x200 cm matracot szeretnél vásárolni, akkor a legjobb helyen vagy. A Netmatracnál kapható matracokat gyorsan és kitűnő állapotban szállítjuk ki neked is, legyen az Budapest vagy az ország bármely más területe. Több matracunk is levehető és mosható huzattal rendelkezik, ezzel is megkönnyítve a matracod tisztán tartását. 


4termék 14

Mi a különbség a sima habmatracok és a hideghab matracok között?

Amikor matracvásárlásra kerül sor, egy gyakran felmerülő kérdés a hagyományos habmatracok és a hideghabból készült matracok közötti különbség. Ez a kérdés különösen fontos lehet, hiszen a matrac típusa nagyban befolyásolhatja az alvás minőségét és kényelmét.

 • A habmatracok két alapvető típusa a poliuretán habból készült hagyományos habmatracok és a hideghabos matracok. Bár mindkét típus habból készül, jelentős különbségek vannak a gyártási folyamatban és a tulajdonságokban.

 • A hagyományos habmatracok poliuretán habból készülnek, ami egy rugalmas és könnyű anyag. Ez a habanyag típus kiváló választás azok számára, akik kényelmes és megfizethető matracot keresnek. A hagyományos habmatracok gyakran puhábbak és rugalmasabbak mint a hideghabos matracok, így ideálisak lehetnek azok számára, akik a puhább felületeket részesítik előnyben. Ugyanakkor a hagyományos habmatracok hajlamosak a testhőt magukban tartani, ami nyáron kellemetlenebbé teheti az alvást.

 • A hideghab ágymatracokat speciális gyártási folyamat során hozzák létre, amelyben a habot alacsony hőmérsékleten szivacsosítják. Ennek eredményeként a hideghab sűrűbb és mint a hagyományos habanyag, és jobban képes ellenállni a deformációnak.

 • A hideghab matracok gyakran keményebbek és tartósabbak, mint a hagyományos habmatracok és jobban képesek támogatni a testet és a gerincet. Továbbá a hideghab ágymatracok jobban képesek szabályozni a hőt és a légáramlást, ami csökkentheti a testhő felhalmozódását és hűvösebb alvást biztosíthat.

 • Az alvási stílus is befolyásolhatja a matracválasztást. A hagyományos habmatracok puhasága ideális lehet az oldalukon alvók számára, mivel ezek a matracok képesek jobban alkalmazkodni a test alakjához és csökkenteni a nyomáspontokat. A hideghab ágymatracok viszont kiválóan alkalmasak a hátukon vagy hasukon alvók számára, mivel ezek a matracok nagyobb támaszt nyújtanak és segítenek megőrizni a gerinc természetes ívét.

 • A hosszú távú tartósság szintén jelentős különbség a két típus között. A hideghab ágymatracok rendszerint tovább tartanak, mivel sűrűbbek és ellenállóbbak a kopásnak. A hagyományos habmatracok gyakran hamarabb elveszítik alakjukat és kényelmüket, különösen nagyobb terhelés vagy állandó használat esetén.

 • A hőszabályozás is fontos szempont lehet. Míg a hagyományos habmatracok hajlamosak magukban tartani a testhőt, a hideghab ágymatracok jobban szellőznek, ami hűvösebb és kényelmesebb alvást eredményezhet melegebb éjszakákon vagy melegebb klímában.

 • Végül pedig a költség is fontos tényező. Általában a hideghab ágymatracok drágábbak, mint a hagyományos habmatracok, részben a gyártási folyamatuk és a magasabb minőségű anyagaik miatt. Azonban a hosszútávú tartósságuk és a jobb alátámasztásuk miatt sokan úgy vélik, hogy a hideghab ágymatracok nagyobb értéket képviselnek.

Összefoglalva, a hagyományos habmatracok és a hideghab ágymatracok között számos különbség található a gyártási folyamatban, a tulajdonságokban és a költségekben. Mindkét matractípusnak megvan a maga előnye és hátránya, és a legjobb választás nagymértékben függ az egyéni elvárásoktól és szükségletektől.

Az pihenési stílus, a kényelem, a tartósság és a hőszabályozás mind fontos tényezők, amiket figyelembe kell venni a döntés meghozatalakor. Mindig érdemes alaposan megvizsgálni a különböző lehetőségeket, mielőtt döntést hoznál.

 

Mit jelent a HR kifejezés egy 90x200 cm hideg habmatrac esetében ?

A HR a hideghab ágymatracok kontextusában a "High Resilience" kifejezést jelöli, ami "nagy rugalmasságú" jelentéssel bír. Ez a kifejezés arra utal, hogy a habanyag magasabb minőségű, és nagyobb rugalmassággal és tartóssággal rendelkezik, mint a hagyományos habból készült matracok.

 • Ezeket az ágymatracokat különleges eljárással állítják elő, amely a habot alacsony hőmérsékleten szivacsosítja. Ennek eredményeként a hab sűrűbb, rugalmasabb és tartósabb lesz, mint a hagyományos hab matracokban található hab. Ezeket az habokat gyakran használják a kiváló minőségű matracokban, mivel nagyobb ellenállást biztosítanak a kopással szemben és a deformációnak, és hosszabb élettartamot biztosítanak.

 • Ezek egyik legfőbb előnyük a magas "rugalmasságuk". Ez azt jelenti, hogy a matrac képes visszatérni eredeti formájába, miután a test nyomása megszűnt rá hatni. Ez a tulajdonság hosszú távon is megőrzi a matrac kényelmét és támogató képességét, mivel a habanyag nem veszít rugalmasságából, és nem lesz "nyomott".

 • Ezenkívül ezeket az ágymatracokat úgy tervezték, hogy kiváló támaszt nyújtsanak a testnek, és segítsenek megőrizni a gerinc természetes ívét.

 • Jobban szabályozzák a hőt és a légáramlást is, mint a hagyományos habból készült matracok. Ez azt jelenti, hogy hűvösebbek lehetnek alvás közben, mivel nem tartják magukban a testhőt. Ez különösen előnyös lehet melegebb éjszakákon vagy melegebb klímában.

 • Végül, de nem utolsósorban, ezek az ágymatracok hosszabb élettartamot kínálnak, mint a hagyományos habból készült matracok. Mivel ez az anyag ellenállóbb a kopásnak és a deformációnak, ezek a matracok képesek megőrizni kényelmüket és támogató képességüket hosszú időn keresztül.

 • A HR hideghab ágymatracok tökéletesek azok számára, akik magas szintű támogatást és tartósságot keresnek egy matracban. Ideálisak lehetnek a hátukon vagy hasukon alvók számára, mivel ezek a matracok jobban támogatják a gerincet, és segítenek megőrizni a gerinc természetes ívét. Az oldalukon alvók számára is megfelelőek lehetnek, mivel ezek az ágymatracok rugalmasak és alkalmazkodnak a test alakjához.

Összefoglalva, a HR hideghab ágymatracok a minőségi matracok közé tartoznak, amelyek a nagy rugalmasságukkal és tartósságukkal tűnnek ki. Ezek a matracok hosszú időn keresztül képesek megőrizni kényelmüket és alátámasztási képességüket, és jobban szabályozzák a hőt és a légáramlást, mint a hagyományos matracok. Bár ezek az ágymatracok gyakran drágábbak, mint a hagyományos habból készült matracok, a hosszabb élettartamuk és a magasabb minőségű pihenési élményük gyakran megéri az extra költséget.

 

 

Mit jelent a HD kifejezés egy 90x200 cm hideg hab matrac esetében?

Az "HD" kifejezés hideghab matracokkal kapcsolatban egy rövidítés, amely a "High Density" kifejezésre utal, ami magas sűrűséget jelent. Ezek az ágymatracok speciális típusú habból készülnek, amelynek sűrűsége nagyobb, mint a hagyományos habmatracoké.

 • Ezen matracok előállítása során a habot sűrűbbé alakítják, hogy nagyobb rugalmasságot és tartósságot érjenek el. A magasabb sűrűségű habanyag több habanyagot foglal magában egy adott térfogaton, ami nagyobb stabilitást és ellenállást eredményez a matracban. Ez azt jelenti, hogy ezek az ágymatracok képesek jobban ellenállni a kopásnak és a mindenapi használatnak ami hosszabb élettartamot eredményezhet.

 • Általában jobban támogatják a testet és a gerincet. A magas sűrűségű habanyag keményebb lehet, mint a hagyományos habanyag, és így képes erősebb alátámasztást nyújtani. Ez különösen előnyös lehet azok számára, akik a keményebb ágymatracokat részesítik előnyben, vagy akiknek szükségük van extra támogatásra a hát- vagy gerincproblémák miatt.

 • Fontos megjegyezni, hogy ezek a matracok általában keményebbek lehetnek, mint a hagyományos habmatracok. Ezért ajánlott ezeket az ágymatracokat azoknak választani, akik a keményebb alátámasztást preferálják vagy akiknek nincs szükségük különösen puhára vagy alkalmazkodó matracra.

 • A matracválasztás során mindig érdemes figyelembe venni az egyéni fekvési elvárásokat, kényelmi igényeket és testi jellemzőket. Bár ezek a matracok nagyobb sűrűséggel és tartóssággal rendelkeznek, keményebb felületük és a magasabb áruk egy külön kategóriát jelentenek.

 • Végül mind a HD-s és a HR-es hideghab matracok kitűnő megoldás lehet azoknak akik előrelátóak. Hiszen igen, tudjuk hogy drágábbak mint a hagyományos habmatracok, de ezért az emelt árért kifejezetten jobb minőséget kapsz. Ez akár több évet is jelenthet ami a használati időt jelenti.

Netmatrac mitől jobb itt a hideghab matrac és a többi?

A nálunk kapható matracok legyenek azok memóriahabos, táskarugós vagy szivacsmatracok mind sok sok éves tapasztalatunk eredménye alapján lettek kiválasztva. Éppen ezért sok méretben és keménységben, az olcsótól a prémium minőségig itt mindent megtalálsz egy helyen.Sok matracunk levehető és vagy mosható huzattal is kapható. Így a matrac huzata mindig friss és tiszta lehet.