Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

90x200 memóriahabos matrac

90x200 memóriahabos matrac

A Netmatrac online webshop memóriahabbal ellátott matracai kitűnő minőséget és ár-érték arányt képviselnek. Nézz körbe a boltban, te is meg fogod találni a tökéletesen megfelelő és hozzád illő matracot. Sőt a gyakori akciók és az olcsó fedőmatracaink elérhetővé teszik hogy a memóriahab mindenki számára hozzáférhető legyen.


5termék 15
Matrac méret:
90x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
Ajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni
96 000 Ft

Mi is az a memory hab?

A memóriahab, más néven viszkoelasztikus poliuretán habanyag, egy speciális típusú anyag, amely emlékező képességgel bír.

 •  Ezt onnan is észreveheted, hogy amikor valamilyen nyomás éri (mint például a tested, amikor lefekszel egy memóriahabos matracon) megtartja ezt a formát egy rövid ideig, mielőtt visszatérne eredeti formájába. Ezt a tulajdonságát a habnak a NASA fejlesztette ki az űrhajósok ülésére, hogy minimalizálja a G-erő által okozott nyomást.

 • Anyaga lassan reagál a hőre és a nyomásra, ami lehetővé teszi, hogy alakja megegyezzen a tested formájával, és így személyre szabott kényelmet biztosítson. Ez a tulajdonság nagyon népszerűvé tette a habot az ágy és a párna iparban, mivel javítja az alvás minőségét, csökkenti a nyomáspontokat és segít megelőzni a hátproblémákat.

 • Azonban lényeges megjegyezni, hogy ez a technológia nem mindig a legjobb választás mindenki számára. Mivel hőre reagál, hajlamos melegen tartani a testet, ami nem ideális azok számára, akik nagyon izzadósan alszanak. Ezen túlmenően, a memoryhab lassú visszaállási ideje azt jelenti, hogy kevésbé rugalmas, mint a hagyományos habok, ami nehézséget okozhat néhány ember számára.

Összefoglalva, a memoryhab egy speciális típusú habanyag, amely képes megtartani a formáját a hőre és nyomásra reagálva és így egyedi kényelmet és alátámasztást biztosít. Mindazonáltal, míg sokan élvezik a memoriahab által nyújtott előnyöket, mások talán jobban érezhetik magukat a hagyományosabb matracokkal.

Miben is jobb a memóriahabos matrac mint a bonellrugós matrac?

 • Ha új vagy a matracok világában, akkor ez a kérdés teljesen normálisnak tűnhet számodra. Pedig nem az. A memoriahab réteg mint a nevéből is adódik egy külön réteg a matracban vagy a matracon. Ha a matracban van akkor az úgynevezett komfort rétegben szokták elhelyezni. Ellenkező esetben fedőmatracként a matrac tetején van.
 • A memoriahab egy negatív tulajdonsága hogy nem képes önmagában megtartani a test súlyát. Éppen ezért nem is használják az alátámasztásra szolgáló részében a matracnak. Inkább különböző matracmagokkal párosítják mint a hideghab, latex, bonellrugós stb...
 • Lényegében akkor kijelenthetjük hogy sepciális tulajdonságának köszönhetően minden matrac ellátható memóryhab réteggel. Így javítva a matrac testhez igazodását,a nyomáspontok csökkentését ,ezért kiváló antibakteriális kiegészítést jelenthet minden matrachoz. Sőt, a túl kemény matracok esetén is javít ez a szivacs réteg az érzett keménységen.
 • Végül, pedig ami nagyon fontos ebben az esetben az az amikor memóriahabos matracot keresel, akkor mindig elsőként a matrac mag részét válaszd ki memoryhab réteget akár később is rátehetsz az általunk forgalmazott memóriahabos fedőmatracok által.

Kinek jók a 90x200 cm memory matracok?

Általában az emberek legtöbbjének tökéletes kiegészítést jelent, de nézzük meg pontosabban hogy kinek való vagy sem.

 • Sokat segít a gerinc természetes pozícióban tartásában. Míg nem teljes megoldás a hátfájásra, de  használat közben nagyban le tudja venni a terhelést az izmokról és az ízületekről. 

 • Viszont van ennek az anyagnak egy sötét oldala is. Méghozzá az, hogy igencsak megrekeszti a hőt. Ezért azoknak akik izzadósabbak az átlagnál nem szoktuk javasolni. Régebben rosszabb volt a helyzet, de ma már sokat fejlődött a matracok tudománya e téren. Így a nálunk kapható fedőmatracok anyagában kiképzett függőleges légcella révén jobban szellőzik.

 • De mindez a nálunk elérhető sokféle maggal rendelkező memóriahabos matracoknak köszönhetően javítható. Kicsit pontosabban, hogyha te izzadós vagy de mindenképpen szeretnél egy memóry habos matracot, akkor ebben az esetben azt szoktuk javasolni hogy olyan matracmaggal párosítva vedd meg ami kimondottan jól szellőzik. Mint például a rugós matracaink. 

 • Ami pedig a tisztaságot illeti antibakteriális tulajdonságai miatt jobb ágy higiéniát biztosít mint más fedőrétegek.

 • A 8 - 10 cm vastag memoryhab réteg már nem ideális, mivel túlságosan belesüppedő érzést kelt. Kicsit olyan mint amikor elmerülnél a tengerben. Tehát tartsd szem előtt hogy a több nem minden esetben jelent jobbat. Az ilyen habanyagoknál az ideális a 4- 6 cm magasság.

80x200 vagy 90x200 matrac a jobb egy személynek?

Nem mindig könnyű eldönteni, hogy milyen méretű matrac a legjobb egy személy számára, hiszen ez nagyban függ a személyes igényektől és a rendelkezésre álló helytől. A 80x200 cm-es és a 90x200 cm-es matracok mind széles körben használhatóak egyszemélyes matracokként. Nézzük meg, melyiket érdemes választani és miért!

  • A 80x200 cm-es matracok általában kevésbé helyigényesek, ami nagyon előnyös lehet, hogyha korlátozott a rendelkezésre álló tér. Ezek a matracok általában ideálisak kisebb szobákhoz, hálófülkékhez, vagy olyan helyzetekben, ahol a maximális mozgástér a legfontosabb. Ezen felül, az ilyen méretű matracok rendszerint olcsóbbak, mint nagyobb társaik, így ez egy fontos tényező lehet a költségvetés szempontjából.

  • A matrac 90x200 cm-es méretben ezzel szemben több helyet biztosít az alváshoz, ami különösen lényeges lehet, hogyha szélesebb teret szeretnél az ágyban. A nagyobb méretű matracok általában kényelmesebbek, mert több helyet biztosítanak a mozgáshoz, ezáltal csökkentve a felébredés esélyét, mert véletlenül "leesel" az ágyról. Azonban, hogyha a szobád kisebb, vagy több bútort szeretnél beletenni, a nagyobb méretű matrac, lehet hogy túl nagy lesz.

  • Végül, a választásodnak azon kell alapulnia, hogy melyik matrac méret illik a legjobban az életstílusodhoz, a rendelkezésre álló helyedhez és a személyes kényelmi elvárásaidhoz. Mindkét méretű matracnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, így nincs egyetlen helyes válasz arra, hogy melyik a "jobb". A legfontosabb, hogy alaposan mérlegeld a saját szükségleteidet és körülményeidet, mielőtt döntést hoznál.

Csak habszivacs matracok lehetnek memoriahabosak?

Mint írtuk fentebb nem. Sőt inkább fordítva lenne érdemes feltenni a kérdést "minden matrac lehet memoryhabos matrac?" erre a válasz egy egyértelmű igen.

Vicces tények a memoryhab rétegekről:

  1. „Emlékszem, amikor még fiatalabb voltam…”
   – A memoryhab az 1960-as években, a NASA által fejlesztett technológián alapult, az űrhajósok ülőalkalmatosságainak kényelméért. Tehát tényleg idősebb, mint gondolnád!

  2. „Túl forró vagyok…”
   – Hogyha valaha lefeküdtél egy memoryhabos matracon és azt gondoltad, hogy túl meleg, nem,az  nem a tested hője,  hanem a "habrétegé". Ez a habanyag híres arról, hogy megőrzi a hőt, ami igazán kellemes lehet a hideg téli éjszakákon, de nem annyira nyáron.

  3. „Tökéletes alvópartner…”
   Tökéletes alvópartner, mert nem zavarja, hogyha forgolódsz vagy felkelsz éjszaka. Soha nem fog panaszkodni, hogy felébresztetted!

  4. „Van hangom, de nem beszélek…”
   – Híres a csendességéről. Nincsenek zavaró zajok vagy recsegések, amikor ráfekszel, ami azt jelenti, hogy nem fogja zavarni a másikat az ágyban, hogyha mozogsz vagy felkelsz.

  5. „Nem bánom, hogyha nehezedre esek...”
   – Nincs baja azzal, hogyha nehéz vagy. Sőt, minél nehezebb vagy, annál jobban dolgozik, hogy testedre szabja az alakját és a kényelmét!

Milyen memóriahabos matracok kaphatók a Netmatracnál? 

Erre a kérdésre inkább két részben válaszolnánk, mivel a Netmatrac webáruháznál vehetsz memoryhab réteggel ellátott matracokat és külön memóryhabból készült fedőmatracot is.

  1. A fedőmatracok:
   A nálunk kapható fedőmatracok kimondottan ilyen habanyagból készültek. Így amennyiben még nem próbáltad a memóriababos élményt, nem kell új matracot venned csak azért hogy kipróbáld
   . Egyszerűen megveszed és ráfekteted a már meglévő matracodra.

   A kipróbáláson kívül ez a fedőréteg csodákat tehet a túl kemény matracokkal. Hiszen az anyag tulajdonságai miatt puhább érzést és megfelelő alátámasztást adhat egy erre nem képes matracnak. Így biztosítva a nyugodt és kényelmes pihenést. Ha valamiért nem neked találták ki ezt a habanyagot akkor fedőmatrac vásárlása estén nem kell új matracot venned hogy "megszabadulj" tőle. Elég levenned a matracról és elajándékozni vagy eladni a fedőmatracot.
  2. Memóryhabos matracok:
   A Netmatracnál az ilyen matracok nagy választéka vár.

   Úgy mint ahogy fentebb egy memóry matrac lehet:
  • hab matrac
  • hideghab matrac
  • zsákrugós matrac
  • bonellrugós matrac
  • ortopéd matrac

Nagyon sokféle és fajta matracban jelen van ez az anyag, nézd meg matracaink széles választékát. Minden testhez és alvási pozícióhoz van tökéletes matracunk, legyen az kemény vagy puha, egyszemélyes vagy kettő.

Sőt szintén van kimondottan ortopéd matracunk. Ez azok számára készült akik komolyabb hát- és derékfájdalmakkal küzdenek. hiszen a majdnem tökéletes alátámasztáson kívü,l ezek a matracok javítják a vérkeringést és egyenletesen osztják el a súlyodat a matrac magjának teljes felületén. Így levéve a terhet az érzékenyebb pontokról a testeden mint például a derék vagy a vállak.

Tehát legyen az olcsóbb vagy felsőbb kategóriás matrac, memóriahab matrac vagy sem, a Netmatracnál meg fogod találni azt amire a testednek és a pénztárcádnak szüksége van.