Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

140x200 matrac

140x200 matrac 

 

Legyen a matrac akármekkora, a neked megfelelő kényelmes ágymatrac csak pár kattintásra van tőled online boltunkban. Legyen az kemény vagy puha, sokféle minőségi matrac vár rád 140x200 méretben is. A Netmatracnál vásárolt matrac biztosítja az igazán tökéletes pihenést legyen az habból vagy bármilyen más anyagból. Légy te is boldog vásárlónk.


26termék
Matrac méret:
140x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
Ajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni
73 900 Ft
 

140x200 cm matrac egy vagy két személynek való?

 

Az ekkora ágymatracok vásárlása során sokszor felmerül ez a kérdés. Kinek ideális egy ekkora matrac? A hosszú idő alatt amit a matracok értékesítésével töltöttünk, a sok különböző esetből arra kellett rájöttünk hogy legyen az az ágymatrac bármilyen minőségű, kerüljön bármennyibe, arra hogy kényelmesen elférjen rajta 2 átlag méretű ember alkalmatlan. Ezt a méretet elsősorban azoknak szoktuk ajánlani akik hely tekintetében megengedhetik maguknak és szeretnének tényleg kényelmesen pihenni. Illetve ha egy pár mindkét tagja az átlag alatti méretekkel rendelkezik (esetleg gyermekek számára).

140x200 rugós matrac, táskarugós matrac, hab matrac, melyek a legjobb termékek neked?

 

Rugós matracok előnyei és hátrányai

Ez egy nagy kategória bontsuk inkább szét, hiszen számos fajta rugós matrac kapható ebben a méretben a Netmatracnál.

 

Bonell rugós matracok:

Ez a matracfajta az alul és felül egymáshoz rögzített rugók rendszeréből áll. Már jól ismert technológia az első tömeg gyártott matracok egyike. Fontos tulajdonsága hogy a fekvőfelülete egy egészet alkot. Emiatt nem illeszkedik a testhez olyan pontosan mint a zsákrugós társa.

Előnyök:

 • Jól szellőzik
 • Rugalmas élmény
 • Strapabíró
 • Olcsóbb a táskarugós társainál

Hátrányai:

 • Nehezen alkalmazkodik a testedhez.
 • Az idő előrehaladtával hangos lehet
 • Nehéz

 

Táskarugós matracok:

Ezek a matracok egymástól külön mozgó és szövettel körülvett rugótestekből állnak. Ötvözik a habszivacs és a rugós matracok legfőbb pozitív tulajdonságát. Ezek a rugók alkalmazkodnak a test íveihez így biztosítva a különösen egészséges fekvést. További pozitív tulajdonsága szintén az egymástól függetlenül mozgó rugókból ered. Méghozzá a kitűnő mozgásenergia elnyelés. Ezért kitűnő választás párok számára hiszen nem fogjátok egymást zavarni alvás közben a forgolódásotokkal. Mivel a gerincet természetes pozícióban tudja tartani és leveszi a terhet róla, ezért előszeretettel alkalmazzák ortopéd matracokban.

Ezek a matracok a mi webáruházunkban szintén megtalálhatóak, egészségesek és kiváló minőséget képviselnek. Sok esetben több egyéb kényelmi funkcióval szintén el vannak látva mint pl:

 • Hűsítő géles szálak
 • Memóriahab réteg
 • Több zónás kialakítás
 • Gyógynövény kivonat
 • Illatosított anyagok

Előnyei:

 • Követi a test vonalait
 • Jól szellőzik
 • Modern technológia
 • Kitűnően elnyeli a mozgást
 • Megoldást nyújthat hátfájásra

Hátrányai:

 • Nehéz
 • Nem a legolcsóbb ágymatracok között van

Hab matracok előnyei és hátrányai

 

Maga a habmatrac szintén egy igen nagy kategória, de mivel nagyon sok anyag felhasználásával készülnek, nem bontanánk őket e szerint külön kategóriákra. De érdemes tudnod hogy ezek a matracok lehetnek egy nagy szivacs darabból vagy több darabból is. Ezek a darabok eltérhetnek egymástól keménységben, légáteresztő képességben és még sok másban.

Az utóbbi időben nagyon sokat fejlődtek ezek a matracok. Mára az a régi hátrányuk, hogy nagyon megrekesztik a hőt már majdnem teljesen meg lett oldva hővezető csatornák beépítésével. Így már a kimondottan nagyon izzadósok kivételével mindenki számára megoldás lehet egy ezekkel felszerelt matrac. Azt sem szabad elfelejteni a pontos meghatározás érdekében, hogy egy ilyen habmatrac 140x200 méretben sokszor olcsóbb mint egyéb más technológiával készült matracok.

Egyik legnagyobb előnye ezeknek a matracoknak, hogy tökéletesen alkalmazkodnak a testedhez. Így derék és hát problémákkal küzdőknek megfelelő matrac lehet, hiszen ez a matrac természetes pozíciójában tartja a gerincedet.

A legtöbb habmatrac ami a Netmatracnál kapható, zónázott kialakítású így segítve a kényelmes és egészséges alvást elérhető áron. Készüljenek ezek a ágymatracok akármilyen habok felhasználásával, kitűnő választás mindenki számára.

Ezen termékek tisztítását segíti elő, hogy nagyon sok a Netmatracnál kapható habmatrac cserélhető és mosható huzattal rendelkezik. Legyen az egyszerű vagy luxus élményt képviselő, itt mind megtalálod.

Ezek a ágymatracok is tartalmazhatnak géleket, memóriahabot és egyéb extrákat is. 

 

Előnyei:

 • Kitűnő testhez simulás
 • Fajta és felszereltség függő a szellőzés mértéke
 • Könnyű
 • Relatív olcsó
 • A sokféle felhasznált anyag miatt, mindenki megtalálja a neki tökéleteset
 • Minden árkategóriában és minőségben jelen van

Hátrányai:

 • Lehetséges hőmegrekesztés
 • Gyengébb szellőzés

Miért jobb a matrac 140x200 cm méretben mint a kisebbek? Egyszerűen 10 pontban.

 1. Akárhogy forgolódsz elférsz rajta
 2. Luxus érzést nyújt, mivel nem megszokott ez a méret egy személynek
 3. Nálunk óriási választékból válogathatsz
 4. Olcsóbb szállítás
 5. Nincs bezártságérzés
 6. Könnyen kapható hozzá való ágynemű
 7. Szélesebb kialakítása miatt megnövelt élettartam (forgatás és fordítás)
 8. Átmenetileg 2 személy részére is fekhelyet biztosít
 9. Magasabb és súlyosabb egyéniségek számára egyaránt jó 
 10. Jobban szétoszlatja a rajta fekvő súlyát így egyenletesebb érzést biztosít

Sokkal drágábbak a kiszállítási árak egy ekkora matracnál?

Ezt matraca válogatja, a Netmatracnál alapvetően kétféle kiszállítási formában szerepelnek a termékek. Ez csomagolásuk fajtájától függ.

Vákuum csomagolás:

Ebben az esetben a matrac a gyárban henger formába lett csomagolva. Ez a kisebb méret miatt olcsóbb szállítást tesz lehetővé. Ebben az esetben légyegében nem fognak jelentősen eltérni a kiszállítási árak, mivel mérettől függetlenül nagyon közel vannak egymáshoz az így csomagolt méretek.

Nyitott csomagolás:

Ebbe a kategóriába azok az ágymatracok tartoznak melyeket kialakításuk és a felhasznált technológiák miatt, nem lehet vákuum csomagba helyezni. Esetleg olyan anyagokat tartalmaznak amik nem tűrik kellően jól a vákuumcsomagolással járó erőket. Ezért ezek a matracok teljes méretünkben kerülnek kiszállításra. Ez a szállítási forma a nagyobb helyfoglalás miatt drágább a vákuumcsomagolt verziónál. Ennél a fajta csomagolásnál már figyelembe kell venni a matrac méretét is.

Összegzés:

Lényegében a matrac fajtájától  függ  a csomagolás,  a csomagolástól  és a távolságtól (nem minden esetben)pedig a kiszállítás ára. A matracaink csomagolási méreteit és a szállítás formáját  minden matracunk termékoldalán megtaláljátok.

Mi a legfontosabb a matrac választása során?

Az ágymatrac választása fontos döntés, hiszen az életed körülbelül egyharmadát töltöd el rajta. Ezért fontos, hogy a matracod kényelmes,  támogató legyen és hosszú távon biztosítsa a pihentető alvást. 

Az első és legfontosabb szempont a kényelem.

A matracodnak kényelmesnek kell lennie, hogy a lehető legjobban tudj pihenni rajta. Az egyik leginkább fontos dolog, amit befolyásolja a választást , az az alvási pozíció. Ha az oldaladon alszol, akkor a matracodnak megfelelően kell támogatnia a gerincedet. Ha a hátadon alszol, akkor a matracodnak megfelelően kell alátámasztania a hátadat, hogy ne fájduljon meg. Ha hason alszol, akkor azt javasoljuk hogy hagyj fel ezzel a szokásoddal, mert rettentően egészségtelen. De, ha te mégis ragaszkodsz ezen szokásodhoz, akkor leginkább hasonló matracra lesz szükséged ahhoz mint aki a hátán alszik. Kivéve ha az átlagnál nagyobb hassal rendelkezel. Ez esetben lehet a ágymatrac kicsit puhább.

A második fontos szempont a tartósság.

A jó minőségű ágymatracok hosszabb élettartammal rendelkeznek mint gyengébb társaik, továbbá nem veszítik el a formájukat az idő múlásával. A minőségi termékek általában magasabb áron vásárolhatóak meg, de hosszú távon megtérülhet az áruk.

A harmadik fontos szempont az egészségügyi előnyök.

A jó minőséggel rendelkező ágymatracok segíthetnek a gerinc és az ízületek egészségének megőrzésében. Többféle olyan ágymatrac létezik, amelyek különböző egészségügyi előnyöket kínálnak. Például a memóriahabos ágymatracok az alakhoz igazodnak, ami segíti a gerinc és a nyak helyes pozíciójának megőrzését. A Netmatracnál kapható ágymatracok nagy része pedig allergiamentes és légáteresztő, így segítik a kellő légáramlást az ágyban.

Végül, de nem utolsósorban, a fekvőbetét kiválasztásánál egyik fő szempont amit figyelembe kell venned az egyéni igényeid. Az ágymatrac kiválasztása személyes döntés, és mindenki más és másmilyen igényei vannak. A Netmatracnál a minden igényedet kielégítő fekvőbetét csak rád vár hogy boldogabbá tegye az éjszakáidat.

 

Hol válasszak magamnak 140 cm széles matracot?

Megteheted bárhol, ám a Netmatracnál széles választék és kitűnő minőség vár téged. Minden méretben és típusban megtalálhatod a hozzád illő matracot. Sőt, még a matrac kiválasztása is gyerekjáték, hiszen cikkeink és szakértő munkatársaink ebben a döntésben rendelkezésedre állnak.

 

Miért ilyen részletes a leírás és segít ez az igazi kényelem megtalálásában?

Alapvető esetben azt szeretnénk elérni, hogy minden olyan információ elérhető legyen számodra ami befolyásolja a döntésedet amikor ágymatrac vásárlás van éppen napirenden. Hiszünk abban hogy minél több mindent tudsz egy matracról annál jobb döntést tudsz hozni és így a számodra megfelelő matracot tudod kiválasztani. Aminek az eredménye az lesz hogy hosszabb távon tudod használni a kényelmesebb matracodat.

 

Van számodra is tökéletes termék?

Röviden:

 • 100 % hogy igen !

Kicsit hosszabban:

 • A Netmatracnál kapható ágymatracok mind ár, mind minőség szempontjából lefedik a jelenleg kapható matracok egész területét. Ergo, nálunk minden méretben és sok-sok fajtában kapható matrac. Lehet az 28cm, 15cm vagy 18 cm magas. Lehet az zsákrugós vagy habmatrac. Sőt minden árkategóriában tartunk terméket a 16000 Ft értékűtől egészen a 150000 Ft értékűig. Nézz körül és válogass, találd meg a számodra tökéletesen megfelelő fekhelyet.