Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

140x200 memóriahabos matrac

140x200 memóriahabos matrac

Egy ekkora matrac legyen az habszivacs vagy latex már kellő figyelmet igényel a szállítás során. A tökéletesen és gyorsan működő kiszállításunknak köszönhetően, bármekkora méretben is veszel online matracot természetes hogy gyorsan és biztonságban fog megérkezni hozzád. Netmatrac a tökéletes választás akármekkora is a kiszemelt ágymatrac.


4termék 14
Matrac méret:
140x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
Ajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni
151 200 Ft

Memóriahabos 140x200 matrac miben jobb a többi matracnál?

Az alvás minősége nem csak a pihenést és a regenerálódást befolyásolja, hanem az általános egészség, a teljesítmény és a jóllét szempontjából is létfontosságú. Ebben a kontextusban a tökéletes matrac kiválasztása létfontosságú és ezek a matracok gyakran kiemelkednek az innovatív technológiájuk, kényelmük és támogató tulajdonságaik révén.

Az alakmegőrző hab technológiája

A memóriahab matracok alapvető előnye a viszkoelasztikus habban, vagyis a memóriahabból készült rétegben rejlik, amely az emberi testek hőjére és nyomására reagál. Ez azt jelenti, hogy a matrac a tested formáját veszi fel, így mindenkinek egyéni alátámasztást biztosít. Ez az egyedülálló tulajdonság ezeket a matracokat különösen kényelmessé teszi, mert képesek pontosan illeszkedni az emberi test kontúrjaihoz, függetlenül attól, hogy melyik pozícióban alszik.

Ez a személyre szabott alátámasztás elősegíti a gerinc természetes ívét, segítve ezzel a helyes testtartást az alvás során. Emiatt a memory hab matracok ideálisak lehetnek azok számára, akik hát-, nyak- vagy ízületi fájdalommal küzdenek, mivel a nyomás elosztása segíthet enyhíteni a fájdalmat és elősegítheti a regenerálódást.

Nyomáspontok csökkentése

Ezen az ágymatracok egy másik nagy előnye a nyomáspontok csökkentése. A memory habanyag képes eloszlatni a tested súlyát az ágymatrac teljes felületére, amely minimalizálja a nyomást a tested olyan területein, mint a csípő, a vállak és a gerinc. Ez segít elkerülni a kellemetlen érzést és a fájdalmat, ami különösen hasznos lehet azok számára, akiknek nehézséget okoz a kényelmes helyzet megtalálása alvás közben.

Mozgásátvitel minimalizálása

Egyik legfontosabb tulajdonság, amely a többi matrac típustól kiemeli, a mozgásátvitel minimalizálása. Ez azt jelenti, hogy ha egy személy fordul, mozog vagy felkel az ágyban, a memóriahab képes elnyelni ezt a mozgást, minimalizálva annak hatását a matrac más területein. Ez különösen hasznos lehet a pároknál, ahol az egyik fél mozgása gyakran zavarhatja a másik alvását. Ezek a matracok segíthetnek fenntartani a zavartalan alvást mindkét fél számára.

Hőszabályozás

Hajlamos lehet a hő visszatartására, ami a korábbi memóoy habos matracoknál gyakran okozott problémát. Azonban a modern memória habos matracok gyakran hűtő technológiákkal, például a hűtő csatornákkal vagy a gél-infúzióval rendelkeznek, amelyek segítenek eloszlatni a hőt és fenntartani a hűvös és kényelmes alvási környezetet. Ez azt jelenti, hogy a memory habos ágymatracok elfogadható választás azok számára is, akik hajlamosak izzadni. De ha te azok közé tartozol akik nagyon is izzadósak, akkor a memóriahabból készült ágymatrac nem neked lett kitalálva.

Tartósság

Híresek tartósságukról és hosszú élettartamukról. Képes ellenállni a deformációnak és a dudoroknak, ami azt jelenti, hogy a ágymatrac sok évig megtartja az eredeti formáját és kényelmét. Ez hosszú távon költséghatékonyabbá teheti a memória habos matracokat, mivel kevésbé valószínű, hogy gyorsan cserélni kell őket.

140x200 cm-es méret előnyei

A 140x200 cm-es ágymatrac különösen előnyös lehet. Ez a méret elegendő helyet biztosít a kényelmes alváshoz, de nem túl nagy, hogy túl sok helyet foglaljon el a hálószobában. Ez ideális méret lehet egyedül alvóknak akik kimondottan szeretik a nagy alvófelületet.

Összefoglalás

 • Összefoglalva, a memóriahabos 140x200 cm-es matrac számos előnnyel rendelkezik más matracokkal szemben. Ezek közé tartozik a tested formájához való alkalmazkodás képessége, a nyomáspontok csökkentése, a mozgásátvitel minimalizálása, a hőszabályozás és a tartósság. Mindezek a tulajdonságok hozzájárulnak a kényelemhez, a jobb alvás minőségéhez és az általános egészséghez.

 • A mozgásátvitel minimalizálása a memóriahabos ágymatracok egyik legnagyobb előnye a többi matrac típussal szemben. Ez különösen fontos lehet a pároknál, ahol az egyik személy mozgása gyakran megzavarhatja a másik alvását. A memoryhab képes elnyelni ezt a mozgást, így mindkét fél nyugodtan aludhat, anélkül, hogy zavarná a másikat (A mozgásenergia átvitel csökkentése elsősorban a nagyobb matracoknál előnyös. Mivel ez a méret hacsak nincs helybeli megkötésetek inkább egy nagyobb ember számára alkalmas esetleg 2 az átlagnál kisebb főnek  még jó lehet).

 • A modern memory habos matracok hűtő technológiái is jelentős előrelépést jelentenek az ágymatrac iparban. A hűtő csatornák segítenek fenntartani a hűvös és kényelmes alvási környezetet, még a meleg éjszakákon is. Ez azt jelenti, hogy a memory habos ágymatracok már nem csak a kényelem és a alátámasztás, hanem a hőszabályozás terén is kiemelkednek.

Matrac 140x200 cm egy vagy két személynek?

A megfelelő matrac kiválasztása közben sok szempontot figyelembe kell venni, többek között a matrac méretét is. 

140x200 cm egy személynek

 • A 140x200 cm-es matrac ideális lehet egy személy számára, aki szeretne nagyobb teret és kényelmet biztosítani az alváshoz. Ez a méret több helyet kínál, mint a hagyományos egyszemélyes matracok, lehetővé téve, hogy a használó szabadabban mozogjon és változtassa meg alvási pozícióját, anélkül hogy korlátozná a mozgástérét.

 • Az ekkora matrac kiválóan alkalmas olyan egyének számára, akik hajlamosak mozogni és forgolódni az alvás során. Ezenkívül a 140x200 cm-es méret is ideális lehet olyan személyek számára, akik gyakran olvasnak vagy televízióznak ágyban, mivel extra helyet biztosít a kényelemhez.

140x200 cm két személynek

 • A 140x200 cm kétszemélyes matracként is használható, de fontos megjegyezni, hogy ez a méret valamivel szűkebb, mint a hagyományos kétszemélyes matrac mérete. Ez azt jelenti, hogy bár két személy számára kényelmes alvási helyet biztosít, kevesebb mozgástér áll rendelkezésre, mint a nagyobb méretű matracok esetében.

 • Ez a méret ideális lehet párok számára, akiknek kisebb a hálószobájuk, vagy akiknek meghitt, közelebbi alvási környezetre van szükségük. Azonban, ha az egyik vagy mindkét fél hajlamos sokat mozogni alvás közben, vagy ha nagyobb mozgástérre van szükségük, akkor lehet, hogy a 140x200 cm-es méret túl szűknek bizonyulhat.

 • Ezenkívül, ha a párnak eltérő alvási szokásai vagy különböző matracigényei vannak (például különböző keménység, hőszabályozás vagy alátámasztás), akkor a 140x200 cm-es matrac használata kompromisszumot jelenthet, és nem biztosítja a mindkét fél számára ideális körülményeket. Ebben az esetben érdemes lehet megfontolni két külön egyszemélyes matrac használatát, amely jobban megfelel a mindkét fél igényeinek.

Összefoglalva

 • A 140x200 cm-es matrac nagyon rugalmas méret, amely számos alkalmazási lehetőséget kínál. Egy személy számára extra kényelmet és teret biztosít, míg két személy számára meghitt és kompakt alvási lehetőséget kínál. 

 • Azonban, mint minden matrac esetében, fontos, az alvási szokásokat és az egyéni igényeket is figyelembe venni. A matrac nem csak a mérete miatt jó, hanem azért is, mert kényelmet, támogatást és jó alvási környezetet biztosít. Ha ezeket az elemeket fontolóra veszed, akkor a 140x200 cm-es matrac kiváló lehet, függetlenül attól, hogy egy esetleg két személy használja-e.

Lehet egy ekkora matrac olcsó vagy meg kell várni ha akciós?

Nálunk nem kell megvárnod az akciókat hogy jó áron juthass minőségi ágymatrachoz. Legyen az rugós matrac, hideghab matrac, kemény vagy puha, nálunk az év minden napján kitűnő ár-érték aránnyal kaphatóak. Viszont ha megvárod az akció idejét, akkor egy prémium árkategóriájú ágymatracot is megvehetsz erősen nyomott áron. Fedezd fel és nézz szét a Netmatrac polcain, mert itt a standard és egyedi mérettel rendelkező, vékony vagy vastag ágymatrac.

A fedőmatrac kiválthatja a memóriahabos matracok memory részét?

Igenis, meg nem is. Amennyiben egy memóryhabot tartalmazó matrac vásárlása a cél, akkor teljesen felesleges memóriahabos fedőréteget venned. Ezen helyzetek esetén szoktuk ajánlani a plusz alátámasztást nem, viszont védelmet nyújtó matracvédőnket. Ezek a webáruház kiegészítők kategória alatt találhatóak meg. Hiszen ebben az esetben a kiválasztott matracod tartalmaz mindent hogy kényelmesen tudj pihenni. Mert a választott habrétegnek köszönhetően tökéletesen alkalmazkodik a testedhez. De ettől még koszolódik, így szükségszerű egy mosható, antibakteriális magas minőségű és sűrűségű matracvédő megvásárlása.

Melyek a legjobb termékek ebben a kategóriában?

Attól hogy memóriahabos a termék, attól még ezekre a matracokra is az vonatkoznak azok az alapszabályok amik az összes többi fajtára.

 • Méghozzá az hogy először tudd meg hogy hozzád melyik matrac magja illik. Majd jöhet a komfortréteg és az extrák.
 • Ezen kívül a vásárlás során foglalkozz még a hozzád illő keménységgel és a megfelelő alátámasztással. Ezek együttesen megoldást kínálnak esetleges testi problémáidra. (vállakra, derékra, csípőre nehezedő nyomás)
 • Ekkor jöhetnek az árak és az anyagminőség, Itt alapszabály hogy a lehető legtöbb esetben a minőségnek megvan az ára. Amikor a Netmatrac oldalán nézelődsz észre fogod venni hogy az online rendszerünk az sok információval és könnyű kezelhetőséggel megkönnyíti választás és a rendelés menetét.
 • De ha bizonyos kérdésekben nem vagy teljesen biztos és ezért nehéz választani, akkor nyugodtan kérdezz meg minket. Állunk rendelkezésedre " ingyenes " (a telefonos segítség normál díjas kiszabásban érhető el ) segítségünkkel akár telefonon akár chaten akár e-mailen keresztül.