Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

140x200 hideghabos matrac

140x200 hideghabos matrac

Hideghab matracok óriási választéka vár téged is. Legyen az lágy vagy kemény, kis vagy nagy méret a Netmatrac webshopban meg fogod találni azt a matracot ami tökéletes pihenést biztosít neked. Nálunk a vásárlás a modern weboldalunknak köszönhetően kifejezetten egyszerű. Így legyenek bármekkorák a méretek, te is a boldog vásárlónk leszel.

 


4termék 14

Hideghab matrac, a legjobb hab matrac?

A matracválasztás személyes döntés, amely nagymértékben függ az egyéni kényelmi igényektől és az egészségügyi szükségletektől. A hab matracok széles választékában a hideghab ágymatracok gyakran kerülnek a legjobbak közé, de vajon valóban ők a legjobbak?

 • A hideghab ágymatracok olyan matracok, amelyek poliuretán alapú habból készülnek, amely hidegen habosított. Ez a technológia lehetővé teszi a matrac számára, hogy jobban ellenálljon a deformációnak, és hosszabb ideig tartson, mint más típusú hab ágymatracok.

 • A hideghab ágymatracok jelentős előnye az, hogy nagyon jó alátámasztást biztosítanak a test számára, mivel képesek alkalmazkodni a test formájához és támogatást nyújtani a kulcsfontosságú területeken, mint például a gerinc. Ez segíthet javítani a testtartást és csökkenteni a hátfájást és a nyaki fájdalmat.

 • Ezenkívül a hideghab matracok nagyon jól szellőznek. A hideghab cellaszerkezete lehetővé teszi a levegő szabad áramlását a matracban, ami hozzájárul a jó hőszabályozáshoz és segít a matrac hűvös és komfortoshasználkatát.

 • Azonban lényeges megjegyezni, hogy bár a hideghab ágymatracok sok előnnyel rendelkeznek, nem mindenki számára ideálisak. Például, ha valaki előnyben részesíti a lágyabb ágymatracokat, vagy ha allergiás a poliuretánra, akkor más típusú habmatrac lehet a jobb választás.

Tehát a hideghab matrac a legjobb hab matrac? Nos, a válasz attól függ, ki kérdezi. Az egyik ember számára a hideghab matrac lehet a legjobb választás, míg a másik ember számára más típusú habmatrac lehet ideális. A legfontosabb, hogy kiválasszuk a matracot, amely a legjobban megfelel az egyéni igényeinknek és kényelmünknek.

Matrac 140x200 cm milyen matracmag ideális nekem?

A pihenés az életünkben betöltött lényeges szerepe miatt rendkívül fontos, hogy olyan matracot válasszunk, amely megfelelő támogatást és kényelmet biztosít számunkra. A matrac magja, vagyis a matrac belsejében található anyag, alapvető szerepet játszik a matrac teljesítményében. De kinek milyen matracmag a legideálisabb? Ennek megválaszolása nem egyetemes, hiszen a döntés nagyban függ személyes igényeinktől és az pihenési szokásainktól.

 • A pihenési pozíció az egyik legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell vennünk a matracmag ideális típusának kiválasztásakor. Az oldalukon alvó emberek számára a puhább matracok általában kényelmesebbek, mivel jobban képesek alkalmazkodni a testek formájához, csökkentve ezzel a nyomást a vállakon és a csípőn. A táskarugós vagy latex matracmag ilyenkor lehet az ideális.

 • A hátukon vagy hasukon alvók számára általában a keményebb matracok jelentik a legnagyobb komfortot, mivel ezek biztosítják a megfelelő alátámasztást és megakadályozzák a gerinc természetellenes görbülését. Ezért az ilyen alvók számára a rugós matracmag lehet a legjobb.

 • A matracmag kiválasztásakor a testtömeg is lényeges szempont. A nagyobb testtömegű embereknek általában keményebb matracokra van szükségük a megfelelő támogatás érdekében, míg a kisebb testtömegű személyek számára a puhább matracok jelentenek nagyobb komfortot. 

 • Az egyéni preferenciák szintén meghatározóak a matracmag kiválasztásában. Néhány ember a hideghab ágymatracokat részesíti előnyben a kényelem és a hőszabályozás miatt, míg mások a rugós ágymatracokat preferálják a rugalmasságuk és a légáteresztő képességük miatt.

 • Végül, de nem utolsósorban, figyelembe kell venni a matrac magasságát és vastagságát is. A matrac magassága és vastagsága befolyásolja a matrac kényelmét és tartósságát,

Összefoglalva, nincs egyetlen ideális matracmag, amely mindenkinek megfelelne. A legfontosabb, hogy mindenki alaposan mérlegelje a saját pihenési szokásait, testtömegét és személyes preferenciáit a matracmag kiválasztásakor, hogy a lehető legjobb pihenési élményt biztosíthassa magának. Az ideális matracmag kiválasztása hosszú távon kifizetődő befektetés az egészségünkbe és jólétünkbe.

 

Vákuum matrac a csomagolás jövője

 

A vákuum matracok egyre népszerűbbek az emberek körében, és ez nem véletlen. Az innovatív csomagolási technológia, amely a vákuum matracok létrehozásának alapját képezi, megváltoztatja a matracvásárlás és a szállítás módját, és ez csak a jéghegy csúcsa. 

 • A vákuum matracokat először speciális csomagolóanyagba zárják aztán vákuumszivattyúval , eltávolítják a levegőt, így megtartja az "összenyomott" formáját. Ez jelentősen csökkenti a matrac méretét, lehetővé téve a könnyebb szállítást és tárolást.

 • Ez a csomagolási módszer számos előnyt kínál mind a gyártók, mind a fogyasztók számára. A gyártók számára a vákuum matracok gyártása jelentősen csökkenti a szállítási és raktározási költségeket, mivel a matracok méretének csökkenése miatt több matracot lehet egyszerre szállítani és raktározni. Ezenkívül a kisebb csomagolás kisebb ökológiai lábnyomot eredményez, ami elősegíti a környezetvédelmi célok elérését.

 • A fogyasztók számára a vákuum matracok rendkívül kényelmesek. Az összenyomott matracok könnyebben kezelhetők és szállíthatók, ezért könnyebb őket átvinni a szobába, ahol használni szeretnék őket. Ezenkívül a vákuum ágymatracokat gyakran házhoz szállítják, így a vásárlók a komfortos otthonukban várhatják meg a matrac érkezését. 

 • Azonban a vákuum matracok nem csak a csomagolás és a szállítás tekintetében kínálnak előnyöket. A vákuum matracok kibontás
 •  után visszanyerik eredeti formájukat és méretüket, miközben megőrzik alakjukat és kényelmüket. Ez azt jelenti, hogy a fogyasztók élvezhetik ugyanazt a komfortot és támogatást, amit egy hagyományos matrac kínál, miközben élvezik a vákuum matracok kényelmét és hordozhatóságát.

Összefoglalva, a vákuum matracok a csomagolás jövőjét képviselik. Innovatív technológiájuk és a fogyasztók és gyártók számára kínált előnyök miatt a vákuum matracok egyre népszerűbbek lesznek. Minden jel arra mutat, hogy a vákuum matracok még hosszú ideig velünk maradnak, és tovább formálják a matracipar jövőjét.

10 pont hogy miért egyszemélyes ez a matrac:

 1. Térérzet:
  A 140x200cm-es matrac ideális egy személy számára, mert elegendő teret nyújt a kényelmes és nyugodt alváshoz.
 2. Mozgási szabadság:
  Ez a matrac méret lehetővé teszi a mozgás szabadságát alvás közben.
 3. Alvási pozíció:
  Bármilyen alvási pozícióhoz alkalmazkodik, legyen az hanyatt, hason vagy oldalt fekvés.
 4. Személyes kényelem:
  Az egyedi kényelmi igényeknek megfelelően lehet kiválasztani a matrac keménységét, anyagát és típusát.
 5. Minőségi pihenés:
  Ez a méret mindenki számára elég nagy, így végre akkora felületen pihenhetsz amekkorára a lelkednek tényleg szüksége van.
 6. Allergiák:
  Kisebb a valószínűsége az allergiás reakcióknak, mert csak egy személy használja a matracot.
 7. Higiénia:
  Könnyebb tisztán tartani, mert csak egy személy használja, és a lepedőt és a huzatot is kisebb gyakorisággal kell mosni.
 8. Tartósság:
  A matrac élettartama hosszabb lehet, mert csak egy személy használja, így kevésbé terhelődik.
 9. Nyugalom:
  Kisebb a zavarás kockázata, mint a kétszemélyes termék esetén, ahol a partner mozgása zavarhatja a pihenést.
 10. Személyre szabhatóság:
  A matracot a felhasználó személyes igényeihez lehet igazítani, például különböző támogatási szintek, hőszabályozás és allergiaellenes tulajdonságok szerint.

A hideghab matrac 140 x 200 cm is megérdemel egy memóriahabos réteget?

A matracválasztás során mindig lényeges szem előtt tartani, hogy a kényelem és az alátámasztás a legfontosabb szempontok. Egy 140x200 cm-es hideghab ágymatrac már önmagában is rendkívül kényelmes és támogató, de vajon megérdemli-e a memóriahabos réteget?

A memóriahab egy speciális típusú hab, amelyet eredetileg az űrprogram számára fejlesztettek ki. Kiváló tulajdonsága, hogy képes megtartani a tested formáját és nyomását, így optimalizálja a tested támogatását amivel csökkenti a nyomáspontokat. Ez javítja a vérkeringést és csökkenti a forgolódást éjszaka, ami hozzájárul a nyugodtabb alváshoz.

Egy 140x200 cm-es hideghab ágymatrac esetében a memóriahab réteg hozzáadása számos előnnyel járhat. 

 • Először is, a memóriahab réteg növeli a matrac kényelmét. Mivel a memóriahab testünk formáját veszi fel, ezáltal javítja a matrac nyomáspont elosztását, ami csökkenti a forgolódást és a nyugtalan alvást.

 • Másodszor, a memóriahab réteg hozzáadása javítja a matrac alátámasztását. A memóriahab képes arra, hogy a tested nyomására reagáljon és megfelelően alakuljon, ami optimalizálja a támogatást, különösen a gerinc számára. Ez hozzájárul a jobb testtartáshoz és csökkenti a hátfájást és a nyaki fájdalmat.

 • Harmadszor, a memóriahab réteg hozzájárul a matrac hőszabályozásához. Bár a memóriahab híres arról, hogy hőt tart vissza, a legújabb memóriahab technológiák képesek javítani a hőszabályozást és a légáteresztést, ami hozzájárul hogy a matrac hűvös és kényelmes maradjon.

 • Végül a memóriahab réteg hozzájárul a matrac élettartamának növeléséhez. Mivel a memóriahab képes visszatérni eredeti formájába a használat után, ez segít megőrizni a matrac formáját és komfortját hosszabb ideig.

Tehát a válasz egyértelmű: egy 140x200 cm-es hideghab matrac mindenképpen megérdemli a memóriahabos réteget. Ez a kombináció kiváló kényelmet és alátámasztást nyújt, miközben hozzájárul a matrac élettartamának növeléséhez.

Kemény vagy puha 140x200 matrac?

 • Akik a hátukon fekszenek:
  Hogyha a hátadon fekszel, akkor általában egy közepesen kemény matracra lesz szükséged. A közepesen kemény matrac támogatást nyújt a gerincnek, de ugyanakkor elég rugalmas ahhoz, hogy megfelelően alkalmazkodjon a tested vonalaihoz. Ez a matrac típus segít megelőzni a hát és a nyak fájdalmait, valamint segít a helyes testtartás fenntartásában.
 • Akik az oldalukon fekszenek:
  Hogyha az oldanod fekszel , akkor általában egy közepesen kemény vagy puha ágymatracot válassz. A puha matrac segít csökkenteni a nyomást az ízületeken és a csípőn, ezáltal csökkentve a fájdalmat és a merevséget. Hogyha viszont a matrac túl puha, akkor a tested nem kap elég alátámasztást, és ez kellemetlenné teheti az alvást.
 • Akik a hasukon fekszenek:
  Ebben az esetben általában egy közepesen kemény vagy kemény matracot érdemes választani. A kemény matrac támogatást nyújt a has és a medence területén, segítve az egészséges testtartást és a gerinc megfelelő igazítását. Fontos azonban megjegyezni, hogy a hason fekvés hosszú távon nem egészséges , mivel ez a testhelyzet fokozhatja a nyak és a hátfájást.
 • Súly alapján:
  A testtömeg is befolyásolja a matrac keménységének kiválasztását. Általában a könnyebb személyek számára a puha vagy közepesen kemény matrac ajánlott, mivel kisebb nyomást gyakorolnak rá. A nehezebb személyeknek viszont ajánlottabb egy keményebb matrac, amely biztosítja a tökéletes támaszt és stabilitást.