Kérdése van? Hívjon minket! +36202764023

140x200 habszivacs matrac

140x200 habszivacs matrac

Legyen az a termék kemény vagy puha, hab szivacs vagy hideghab, szinte 100 % hogy meg fogod találni azt ami a nyugodt alváshoz a számodra legjobb. Sőt, a gyors és biztonságos szállítás következtében rövid időn belül és kitűnő állapotban fogod megkapni azt a matracot ami a legjobb neked. Így lehet végre az alvás igazán kellemes és pihentető


17termék
 

Mi is az a habszivacs matrac?

A habszivacsmatrac olyan matractípus, amely habszivacs anyagból készül. A poliuretán típusú műanyag egy változata, amelyet speciális eljárásokkal habbá dolgoznak fel. Az eredmény egy rugalmas és tartós anyag, amelyet széles körben használnak az ágyneműiparban, és amely ideális tulajdonságokkal rendelkezik a kényelmes és kitűnő alátámasztást nyújtó matracok gyártásához. 

A habszivacsból készült matracok előnyei

 1. Kényelem:
  Ezen matracok egyik legnagyobb előnye a kimagasló kényelmesség.Rugalmassága és forma követése lehetővé teszi, hogy a matrac a test formájához és súlyához igazodjon. Így biztosítva a maximális kényelmet. Tökéletes támogatást nyújt a test különböző részei számára, beleértve a gerincet is, ami csökkenti a nyomáspontokat és segít megelőzni a hátfájást és más alvással kapcsolatos problémákat.

 2. Tartósság:
  Ezek a matracok általában nagyon tartósak és hosszú élettartamúak. Ellenállnak a kopásnak és a deformációnak, ami azt jelenti, hogy a matrac hosszú ideig megőrzi az eredeti formáját és kényelmét.

 3. Költséghatékonyság:
  Általában költséghatékonyabbak, mint más matractípusok. Ez azért van, mert a habszivacs anyag olcsóbban előállítható, mint más matracanyagok, mint például a rugók vagy a memóriahab. Ennek ellenére ezek a matracok kiváló minőségűek és hosszú élettartamúak, ami hosszú távon megtakarítást jelenthet.

A habszivacsból készült matracok hátrányai

 1. Hőmegtartás:
  Az egyik potenciális hátránya ezeknek a matracoknak, hogy hajlamosak a hő visszatartására. Ez azt jelenti, hogy a matrac képes felhalmozni és megtartani a test hőjét, ami a melegebb éjszakákon kellemetlenné teheti az alvást. Ezt a problémát azonban modern technológiával, például a hűtő csatornákkal kezelhetik.

 2. Rugalmasan rugalmatlan:
  Bár rugalmassága előnyös lehet a kényelmességük szempontjából, egyes emberek számára túlságosan rugalmatlannak tűnhet. Hajlamos visszatérni eredeti formájához, amikor a súly eltávolításra kerül, ami azt jelentheti, hogy a matrac nem biztosít elég "belesüppedést"" azok számára, akik kényelmesebb és puhább felületet keresnek.

 3. Szag:
  Új habszivacsból készült matracok esetén előfordulhat, hogy a matracok kezdetben kellemetlen szagot árasztanak, amit "kibocsátásnak" hívnak. Ez azért van, mert a gyártási folyamat során a habszivacsban lévő vegyi anyagok gázokként szabadulnak fel. Ez a szag általában néhány nap alatt elillan.

A habszivacs matracok típusai

Vannak különböző típusú habszivacsból készült matracok, amelyek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek a kényelem, az alátámasztás és a hőszabályozás terén.

 • A hagyományos habszivacsból készült matracok a leggyakoribbak, és a legjobban igazodnak a test formájához és súlyához.
 •  Azonban vannak olyan típusok is, mint például légáteresztő csatornákkal ellátott matracok, amelyek vájatokat rejtenek magukban a hőszabályozás javítása érdekében.
 • Továbbá a nagy sűrűségű habszivacsból készült matracok, amelyek extra alátámasztást és tartósságot biztosítanak.

Összefoglalva, ezek a ágymatracok kényelmesek, tartósak és költséghatékonyak. Ez számos felhasználó számára ideális lehet. Mint minden matrac választás esetében, fontos, hogy figyelembe vegyük az egyéni igényeket és elvárásokat, beleértve a kényelmet, a alátámasztást, a hőszabályozást és a költségvetést.

Matrac 140x200 cm egy vagy két főnek ideális ?

 1. Méret:
  A 140x200 cm-es matrac a standard egyágyas matracnál nagyobb, de keskenyebb, mint a tipikus kétszemélyes matrac. Ez lehetővé teszi, hogy alkalmazkodjon a különböző alvási igényekhez.

 2. Egy személy számára:
  A nagyobb méretű ágymatrac extra kényelmet és mozgást biztosít egy személy számára. Különösen ideális lehet azok számára, akik hajlamosak sokat mozogni alvás közben, vagy akik szeretnék élvezni a nagyobb teret olvasás vagy televíziózás alatt.

 3. Két személy számára:
  A 140x200 cm-es matrac használható kétszemélyes matracként is, de kevésbé széles, mint a standard kétszemélyes matrac. Ez azt jelenti, hogy bár két személy számára megfelelő alvási helyet biztosít, a mozgástér korlátozott lehet.

 4. Kicsi hálószobák:
  Ez a méret ideális lehet a párok számára, akik kisebb hálószobával rendelkeznek, vagy akiknek szűkebb alvási területre van szükségük.

 5. Alvási szokások:
  Ha az egyik vagy mindkét fél hajlamos sokat mozogni pihenés közben, vagy nagyobb mozgástérre van szükségük, lehet, hogy ez a matrac túl szűk lehet.

 6. Különböző alvási igények:
  Ha a párnak eltérő alvási szokásai vagy matracigényei vannak (pl. különböző keménység, hőszabályozás vagy alátámasztás), akkor a két külön ágymatracot érdemes lehet megfontolni.

Összefoglalva
A 140 x 200 cm-es ágymatrac nagyon rugalmas méret, amely számos alkalmazási lehetőséget kínál. Egy személy számára extra kényelmet és teret biztosít, míg két személy számára meghitt és kompakt alvási lehetőséget kínál. Azonban, mint minden matrac esetében, fontos, hogy az alvási szokásokat és az egyéni igényeket is figyelembe vegyétek a választás során.

Melyek a megfelelő méretű termékek neked?

A szivacs matrac 140x200 méretben tökéletes neked, ha egyedül szeretnéd használni, mivel a kisebb matracoknál jóval több teret biztosít amíg rajta fekszel. Ha ketten feküdnétek rajta, akkor érdemes ezt a méretet kihagyni. Hiszen akármekkora matracra is van szükségetek nálunk sok matracnál elérhető a méretre gyártás is. Hiszen akármekkora hab matrac is kell neked, a Netmatracnál az online vásárlás egyszerű és hatékony. Ha bármilyen további kérdésed van, legyen az a rugós közepesen kemény matracokról vagy bármi másról ami a matracokhoz kapcsolódik, nyugodtan keresd fel tapasztalt kollégáinkat .