Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

180x200 táskarugós matrac

180x200 táskarugós matrac

Táskarugós matracok széles választékban megtalálhatók a Netmatrac kínálatában. Találd meg te is azt a matracot amire a testednek mindig is szüksége volt. 100 % hogy nálunk megtalálod a kényelmes és tökéletesen illeszkedő táskarugós matracot. Modern webshopunknak köszönhetően te is gyorsan és egyszerűen fogod megtalálni amit keresel.


8termék 18
Matrac méret:
180x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
Ajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni, Sokat forgolódik éjjel
324 900 Ft
Matrac méret:
180x200
Keménység:
T3 (T1-T5), T4 (T1-T5)
Súlykorlát:
120 Kg
435 500 Ft

Táskarugós matrac 180x200 cm méretben ami biztos hogy elég nagy.

 • Ez az ágymatrac méret minden átlagos vagy a feletti méretekkel rendelkező párnak tökéletes megoldást kínál, amennyiben nincs szükségetek eltérő alátámasztásra. viszont hogyha igen akkor a két darab 90x200 méretű matrac a magoldás nektek.
 • Hogyha egy személyről beszélünk, akkor lényegében akármekkora vagy akármilyen elvárásokkal esetén 100% hogy elég nagy ez a méret. Hiszen eredetileg párok számára lett kitalálva.
 • De hogyha valamilyen oknál fogva mégis ennél nagyobb méretű ágymatracra van szükségetek, akkor nálunk több matrac kapható egyedi méretben is. 

Rugós matrac vagy habmatrac?

Amikor új ágymatracot választunk, gyakran szembesülünk azzal a döntéssel, hogy rugótesttel rendelkező ágymatracot vagy habmatracot válasszunk. Mindkét mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és jellemzői. A választás függ az egyéni igényeinktől és preferenciáinktól. Vizsgáljuk meg részletesebben a rugótesttel rendelkező matracok és habmatracok különbségeit, hogy segítsünk a döntésben.

Rugós matracok:

 • A rugótesttel rendelkező ágymatracok hosszú ideje jelen vannak a piacon, és a tradicionális ágymatracok alapját képezik. Ezek a ágymatracok rugalmas acélrugókkal rendelkeznek, amelyek támogatást és alátámasztást nyújtanak az pihenés során. A rugók elosztottak a matrac felületén, és a különböző típusok között eltérő lehet a rugótestek száma és kialakítása. A rugótesttel rendelkező ágymatracok előnyei között szerepel a jó légáteresztés, a hűvös alvási környezet és a kiváló rugalmasság.

 • A rugótesttel rendelkező ágymatracok eltérő típusai közé tartoznak a bonell-rugós ágymatracok és a táskarugós ágymatracok.
  • A bonell-rugós ágymatracok hagyományosabb rugós rendszerrel vannak ellátva, ahol a rugótestek összekapcsolódnak és egyszerre mozognak.
  • A táskarugós matracokban a rugótestek különálló zsebekben találhatók, ami kiváló testkontúrt és független alvási mozgást eredményez.

Habmatracok:

 • A habmatracok viszonylag újabb fejlesztésnek számítanak a matraciparban és eltérő típusú habokból készülnek, mint például a hideghabos, memóriahab. Ezek a matracok különleges tulajdonságokkal rendelkeznek és a testformához igazodnak pihenés közben. 
  • A habmatracok kitűnnek a nyomáspontok csökkentésében és a testkontúr támogatásában, ami kényelmesebb és pihentetőbb alvást eredményez.
  • A hideghab ágymatracok kiváló tartóssággal és légáteresztéssel rendelkeznek, valamint segítenek a hőszabályozásban.
  • A memória hab réteggel ellátott fedőmatracok és matracok a test hőmérsékletére reagálnak, lágyulnak és alkalmazkodnak a testformához, ami kiváló nyomáspont-csökkentést és testkontúr támogatást eredményez. (A memory hab "csak" egy réteg nincsenek csak ilyen habból kialakított matracok)

Döntési szempontok:

A rugótesttel rendelkező ágymatracok és habmatracok közötti választás az egyéni preferenciáktól és igényektől függ. Amikor döntést hozunk, néhány szempontot érdemes figyelembe vennünk:

 • Alátámasztás és kényelem: 
  A rugótesttel rendelkező ágymatracok kiválóak a alátámasztás és a rugalmasság terén, míg a habmatracok a testkontúrt és a nyomáspontok csökkentését hangsúlyozzák.
 • Alvási pozíció:
  Figyelembe kell venni az alvási pozíciót. Például, ha a háton alszol, a rugótesttel rendelkező ágymatracok lehetnek ideálisabbak, míg hogyha az oldaladon fekszel, akkor számára a habmatracok nyújthatnak jobb testkontúr támogatást.
 • Mozgásátvitel:
  Ha könnyen zavarnak a partnered mozgásai, a táskarugós ágymatracok vagy a habmatracok szintén kiválóak lehetnek a mozgásátvitel csökkentésében.
 • Hőszabályozás:
  Ha hajlamos vagy izzadni, a rugótesttel ellátott ágymatracok általában jobb légáteresztést biztosítanak.
 • Allergia:
  Hogyha allergiás vagy, érdemes figyelni a matrac anyagára. A habmatracok a legtöbb esetben hipoallergének azaz allergiamentesek.
 • Tartósság: 
  Mind a rugótestes ágymatracok, mind a habmatracok kitűnő tartóssággal rendelkeznek, de a habmatracok hosszabb élettartamúak lehetnek.

Végül, a matracvásárlás egyéni preferencia kérdése. Fontos, konzultáljunk szakértőkkel és olvassuk el más vásárlók véleményeit, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb ágymatracot.

Összefoglalva, mind a rugótesttel rendelkező ágymatracok, mind a habmatracok kiváló választások lehetnek. A döntés a személyes kényelemhez, alvási preferenciákhoz és egyéni szükségletekhez igazodik. Fontos az, hogy alaposan tájékozódj, és figyelj az egyéni igényeidre, hogy megtaláld a tökéletes ágymatracot a pihentető alváshoz és a regenerálódáshoz.

Hagyományos rugós, matracok az őskor vagy a jövő?

Az emberiség évszázadok óta használ rugótesttel rendelkező ágymatracokat a pihenés komfortos és pihentető élményének eléréséhez. Azonban a modern matracipar fejlődésével és az új technológiák megjelenésével felmerül a kérdés, hogy vajon a rugótesttel rendelkező ágymatracok még mindig relevánsak-e a jelenben és a jövőben, vagy idővel háttérbe szorulnak más típusú ágymatracok mellett. Hadd vizsgáljuk meg közelebbről a rugótesttel rendelkező ágymatracok jellemzőit, előnyeit és azokat a tényezőket, amelyek befolyásolhatják a jövőjüket.

 • A rugótesttel rendelkező ágymatracok tradicionális módon készülnek, ahol rugótestek alkotják a matracmagot, amelyek alátámasztást és rugalmasságot nyújtanak pihenés közben. Ezek a rugótestek lehetnek bonell-rugók vagy tasakrugók, attól függően, hogy hogyan vannak elhelyezve és milyen konstrukciójúak. A rugótesttel rendelkező matracokat sokáig az egyetlen elérhető és elterjedt lehetőségnek tekintették és sokan ma még mindig megbíznak bennük az pihenés kényelme és tradicionális érzete miatt.

 • Azonban a matraciparban folyamatosan fejlődnek új típusú ágymatracok, mint például a habmatracok és a hideghab ágymatracok. Ezek az alternatívák eltérő előnyöket kínálnak, amelyek néha felvetik a kérdést, hogy vajon a rugótesttel rendelkező ágymatracok hosszú távon fenntarthatóak-e a piac jelenlegi változásai és az új technológiák fejlődése mellett.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a hagyományos rugótesttel rendelkező matracoknak is számos előnyük van, amelyek még mindig vonzóvá teszik őket a fogyasztók számára. Néhány jelentős előnyük a következő:

 • Rugalmasság és alátámasztás: 
  A rugótesttel rendelkező ágymatracok rendkívül rugalmasak és képesek testünkhöz igazodni(elsősorban a zsákrugós matrac), biztosítva a megfelelő támogatást és alátámasztást az alvás közben.
 • Hűvös alvási környezet: 
  A rugótesttel rendelkező ágymatracok légáteresztő képessége jelentősen hozzájárulhat egy hűvös és komfortos alvási környezet megteremtéséhez, különösen nyári a hónapokban.
 • Tartósság
  Ezek az ágymatracok hosszú élettartammal bírnak és a megfelelő gondozás és karbantartás mellett akár évtizedekig kiszolgálhatnak bennünket.

Jól bevált technológia: 
A rugótesttel rendelkező ágymatracok hosszú ideje jelen vannak a piacon, és sokak számára megszokott és megbízható megoldást jelentenek az alvás terén.

 • Azonban nem tagadhatjuk, hogy a matraciparban új típusú ágymatracok szintén megjelentek, amelyek megosztották a figyelmet és a piaci részesedést. A habmatracok, (például a hideghabhab), különleges tulajdonságokkal rendelkeznek, mint például a testkontúrt támogató és a nyomáspontokat csökkentő képesség. Ezek a ágymatracok a testformánkhoz igazodnak és különleges alvási élményt nyújthatnak.

 • A zseb- vagy táskarugós ágymatracok szintén népszerűvé váltak, mivel a rugók különálló zsebekben helyezkednek el, és függetlenül reagálnak az alvók mozgására. Ez csökkenti a mozgásátvitelt, így hogyha az egyik partner mozog vagy felkel, a másikat kevésbé zavarja.

 • Az új típusú ágymatracok népszerűsége és fejlődése nem azt jelenti, hogy a bonell rugós ágymatracok teljesen eltűnnek a piacról. Sokan még mindig preferálják a hagyományosabb és bevált technológiát, valamint azokat az előnyöket, amelyeket a rugós ágymatracok nyújthatnak. A döntés végül az egyéni preferenciákra, alvási szokásokra és testi a jellemzőkre támaszkodik.

 • Régebben a rugós ágymatracok a legelterjedtebb és legfejlettebb ágymatracok voltak. Azóta azonban új technológiák és innovációk jelentek meg a matraciparban. A választás a fogyasztókra van bízva, hogy melyik típusú ágymatracot találják a legmegfelelőbbnek az egyéni igényeik és preferenciáik alapján.

Végül, a legjobb, amit tehetünk, ahhoz hogy megtaláljuk az ideális ágymatracot, alaposan tájékozódunk, konzultálunk szakértőkkel, és figyelembe vesszük saját kényelmi szempontjainkat. A matracválasztás személyes döntés és fontos, hogy megtaláljuk azt a ágymatracot, amely segít nekünk egy kényelmes és pihentető alvásban, bármilyen típusú matracról legyen szó.