180x200 táskarugós matrac

180x200 táskarugós matrac

Táskarugós matracok széles választékban megtalálhatók a Netmatrac kínálatában. Találd meg te is azt a matracot amire a testednek mindig is szüksége volt. 100 % hogy nálunk megtalálod a kényelmes és tökéletesen illeszkedő táskarugós matracot. Modern webshopunknak köszönhetően te is gyorsan és egyszerűen fogod megtalálni amit keresel.


8termék 18

180x200 méretű táskarugós matrac, kiváló ortopédiai tulajdonságokkal. Kétoldalas matrac, ami garantálja a tested súlyának megfelelő elosztását és a gerinced természetes pozíciójában tartását. Ezzel megszüntetheted, megelőzheted vagy csökkentheted a már meglévő vagy éppen kialakuló derék és hát fájást. Ez lehet a különbség az alvás és a kimondottan nyugtató pihenés között nálad.

Matrac méret:
180x200
Keménység:
T4 (T1-T5)
20
128 480 Ft
160 600 Ft 
Kezdete: 2024.02.12 Vége: 2024.04.14

A multi pocket Favourite Nova táskarugós matracunk egyszerre kényelmes és praktikus is. Ez a 180x200-as táskarugós matracunk a kategóriájának a legtöbbet vásárolt tagja. A németországi LGA független laboratórium 100-ból 100 ponttal értékelte a kitűnő minőségét, továbbá a BDA elismerte mint gyógyászati segédezközt. Ezek az elismerések elsősorban a matrac tervezésének és gyártási minőségének szólnak. A matrac tervezésénél leginkább a kényelem és az egészéges pihenés volt a fő mozgató rugó.

Matrac méret:
180x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
204 800 Ft

Ez a 180x200-as táskarugós matrac a ránehezedő nyomás nagyságától függetlenül nem deformálódik könnyen. A matrac belseje egy megerősített táskarugós részből áll, amiben a megnövelt huzalátmérőjű rugók és a minőségi anyagválasztás gondoskodik a rendszer tartósságáról. Továbbá egy azt kiegészítő magas sűrűségű Body CareTM habszivacsból áll, aminek a sűrűsége úgy lett kialakítva hogy meggátolja a kialakuló feszültségpontok létrejöttét és teljesen alkalmazkodjon a testedhez.

Matrac méret:
180x200
Keménység:
T4 (T1-T5)
220 200 Ft
180x200 matrac, 5 zónás táskarugós rendszerrel. A táskarugók garantálják a pontrugalmasságot ez által a megfelelő szilárd alátámasztást a test igényeivel összhangban. A 180x200 méretű táskarugós matrac egyik oldalán hűsítő szálakkal szőtt huzat és hűsítő géles memóriaréteg biztosítja a nyáron is kellemes hűvös alvási környezetet.
Matrac méret:
180x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
247 200 Ft

180x200 táskarugós matrac, megerősített szerkezettel, 5 zónára osztva: a különböző ellenállású rugók zónánként biztosítják a megfelelő alátámasztást minden testrésznek.  A tökéletes anatómiai tartás érdekében a kényelmi rétegeket egy extra habréteg egészíti ki, amelynek köszönhetően az egészséges testtartás garantált, akár hanyatt, hason, vagy oldalt fekve alszik.

Matrac méret:
180x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
Aajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni, Sokat forgolódik éjjel
324 900 Ft

Ez a csúcskategóriás termék, egy integrált Duo-Adapt rendszerrel továbbá ikerrugós 7 zónás Micropocket rendszerrel is rendelkezik. Ezeknek köszönhetően a szokásos rugószám kétszerese található meg ebben a matracunkban. Ez a rendszer egyenletesen követi a Te tested vonalait, továbbá pontosan alkalmazkodik a tested által kifejtett változó terheléshez.

Matrac méret:
180x200
Keménység:
T3 (T1-T5), T4 (T1-T5)
435 500 Ft

Táskarugós matrac 180x200 cm méretben ami biztos hogy elég nagy.

 • Ez az ágymatrac méret minden átlagos vagy a feletti méretekkel rendelkező párnak tökéletes megoldást kínál, amennyiben nincs szükségetek eltérő alátámasztásra. viszont hogyha igen akkor a két darab 90x200 méretű matrac a magoldás nektek.
 • Hogyha egy személyről beszélünk, akkor lényegében akármekkora vagy akármilyen elvárásokkal esetén 100% hogy elég nagy ez a méret. Hiszen eredetileg párok számára lett kitalálva.
 • De hogyha valamilyen oknál fogva mégis ennél nagyobb méretű ágymatracra van szükségetek, akkor nálunk több matrac kapható egyedi méretben is. 

Rugós matrac vagy habmatrac?

Amikor új ágymatracot választunk, gyakran szembesülünk azzal a döntéssel, hogy rugótesttel rendelkező ágymatracot vagy habmatracot válasszunk. Mindkét mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és jellemzői. A választás függ az egyéni igényeinktől és preferenciáinktól. Vizsgáljuk meg részletesebben a rugótesttel rendelkező matracok és habmatracok különbségeit, hogy segítsünk a döntésben.

Rugós matracok:

 • A rugótesttel rendelkező ágymatracok hosszú ideje jelen vannak a piacon, és a tradicionális ágymatracok alapját képezik. Ezek a ágymatracok rugalmas acélrugókkal rendelkeznek, amelyek támogatást és alátámasztást nyújtanak az pihenés során. A rugók elosztottak a matrac felületén, és a különböző típusok között eltérő lehet a rugótestek száma és kialakítása. A rugótesttel rendelkező ágymatracok előnyei között szerepel a jó légáteresztés, a hűvös alvási környezet és a kiváló rugalmasság.

 • A rugótesttel rendelkező ágymatracok eltérő típusai közé tartoznak a bonell-rugós ágymatracok és a táskarugós ágymatracok.
  • A bonell-rugós ágymatracok hagyományosabb rugós rendszerrel vannak ellátva, ahol a rugótestek összekapcsolódnak és egyszerre mozognak.
  • A táskarugós matracokban a rugótestek különálló zsebekben találhatók, ami kiváló testkontúrt és független alvási mozgást eredményez.

Habmatracok:

 • A habmatracok viszonylag újabb fejlesztésnek számítanak a matraciparban és eltérő típusú habokból készülnek, mint például a hideghabos, memóriahab. Ezek a matracok különleges tulajdonságokkal rendelkeznek és a testformához igazodnak pihenés közben. 
  • A habmatracok kitűnnek a nyomáspontok csökkentésében és a testkontúr támogatásában, ami kényelmesebb és pihentetőbb alvást eredményez.
  • A hideghab ágymatracok kiváló tartóssággal és légáteresztéssel rendelkeznek, valamint segítenek a hőszabályozásban.
  • A memória hab réteggel ellátott fedőmatracok és matracok a test hőmérsékletére reagálnak, lágyulnak és alkalmazkodnak a testformához, ami kiváló nyomáspont-csökkentést és testkontúr támogatást eredményez. (A memory hab "csak" egy réteg nincsenek csak ilyen habból kialakított matracok)

Döntési szempontok:

A rugótesttel rendelkező ágymatracok és habmatracok közötti választás az egyéni preferenciáktól és igényektől függ. Amikor döntést hozunk, néhány szempontot érdemes figyelembe vennünk:

 • Alátámasztás és kényelem: 
  A rugótesttel rendelkező ágymatracok kiválóak a alátámasztás és a rugalmasság terén, míg a habmatracok a testkontúrt és a nyomáspontok csökkentését hangsúlyozzák.
 • Alvási pozíció:
  Figyelembe kell venni az alvási pozíciót. Például, ha a háton alszol, a rugótesttel rendelkező ágymatracok lehetnek ideálisabbak, míg hogyha az oldaladon fekszel, akkor számára a habmatracok nyújthatnak jobb testkontúr támogatást.
 • Mozgásátvitel:
  Ha könnyen zavarnak a partnered mozgásai, a táskarugós ágymatracok vagy a habmatracok szintén kiválóak lehetnek a mozgásátvitel csökkentésében.
 • Hőszabályozás:
  Ha hajlamos vagy izzadni, a rugótesttel ellátott ágymatracok általában jobb légáteresztést biztosítanak.
 • Allergia:
  Hogyha allergiás vagy, érdemes figyelni a matrac anyagára. A habmatracok a legtöbb esetben hipoallergének azaz allergiamentesek.
 • Tartósság: 
  Mind a rugótestes ágymatracok, mind a habmatracok kitűnő tartóssággal rendelkeznek, de a habmatracok hosszabb élettartamúak lehetnek.

Végül, a matracvásárlás egyéni preferencia kérdése. Fontos, konzultáljunk szakértőkkel és olvassuk el más vásárlók véleményeit, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb ágymatracot.

Összefoglalva, mind a rugótesttel rendelkező ágymatracok, mind a habmatracok kiváló választások lehetnek. A döntés a személyes kényelemhez, alvási preferenciákhoz és egyéni szükségletekhez igazodik. Fontos az, hogy alaposan tájékozódj, és figyelj az egyéni igényeidre, hogy megtaláld a tökéletes ágymatracot a pihentető alváshoz és a regenerálódáshoz.

Hagyományos rugós, matracok az őskor vagy a jövő?

Az emberiség évszázadok óta használ rugótesttel rendelkező ágymatracokat a pihenés komfortos és pihentető élményének eléréséhez. Azonban a modern matracipar fejlődésével és az új technológiák megjelenésével felmerül a kérdés, hogy vajon a rugótesttel rendelkező ágymatracok még mindig relevánsak-e a jelenben és a jövőben, vagy idővel háttérbe szorulnak más típusú ágymatracok mellett. Hadd vizsgáljuk meg közelebbről a rugótesttel rendelkező ágymatracok jellemzőit, előnyeit és azokat a tényezőket, amelyek befolyásolhatják a jövőjüket.

 • A rugótesttel rendelkező ágymatracok tradicionális módon készülnek, ahol rugótestek alkotják a matracmagot, amelyek alátámasztást és rugalmasságot nyújtanak pihenés közben. Ezek a rugótestek lehetnek bonell-rugók vagy tasakrugók, attól függően, hogy hogyan vannak elhelyezve és milyen konstrukciójúak. A rugótesttel rendelkező matracokat sokáig az egyetlen elérhető és elterjedt lehetőségnek tekintették és sokan ma még mindig megbíznak bennük az pihenés kényelme és tradicionális érzete miatt.

 • Azonban a matraciparban folyamatosan fejlődnek új típusú ágymatracok, mint például a habmatracok és a hideghab ágymatracok. Ezek az alternatívák eltérő előnyöket kínálnak, amelyek néha felvetik a kérdést, hogy vajon a rugótesttel rendelkező ágymatracok hosszú távon fenntarthatóak-e a piac jelenlegi változásai és az új technológiák fejlődése mellett.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a hagyományos rugótesttel rendelkező matracoknak is számos előnyük van, amelyek még mindig vonzóvá teszik őket a fogyasztók számára. Néhány jelentős előnyük a következő:

 • Rugalmasság és alátámasztás: 
  A rugótesttel rendelkező ágymatracok rendkívül rugalmasak és képesek testünkhöz igazodni(elsősorban a zsákrugós matrac), biztosítva a megfelelő támogatást és alátámasztást az alvás közben.
 • Hűvös alvási környezet: 
  A rugótesttel rendelkező ágymatracok légáteresztő képessége jelentősen hozzájárulhat egy hűvös és komfortos alvási környezet megteremtéséhez, különösen nyári a hónapokban.
 • Tartósság
  Ezek az ágymatracok hosszú élettartammal bírnak és a megfelelő gondozás és karbantartás mellett akár évtizedekig kiszolgálhatnak bennünket.

Jól bevált technológia: 
A rugótesttel rendelkező ágymatracok hosszú ideje jelen vannak a piacon, és sokak számára megszokott és megbízható megoldást jelentenek az alvás terén.

 • Azonban nem tagadhatjuk, hogy a matraciparban új típusú ágymatracok szintén megjelentek, amelyek megosztották a figyelmet és a piaci részesedést. A habmatracok, (például a hideghabhab), különleges tulajdonságokkal rendelkeznek, mint például a testkontúrt támogató és a nyomáspontokat csökkentő képesség. Ezek a ágymatracok a testformánkhoz igazodnak és különleges alvási élményt nyújthatnak.

 • A zseb- vagy táskarugós ágymatracok szintén népszerűvé váltak, mivel a rugók különálló zsebekben helyezkednek el, és függetlenül reagálnak az alvók mozgására. Ez csökkenti a mozgásátvitelt, így hogyha az egyik partner mozog vagy felkel, a másikat kevésbé zavarja.

 • Az új típusú ágymatracok népszerűsége és fejlődése nem azt jelenti, hogy a bonell rugós ágymatracok teljesen eltűnnek a piacról. Sokan még mindig preferálják a hagyományosabb és bevált technológiát, valamint azokat az előnyöket, amelyeket a rugós ágymatracok nyújthatnak. A döntés végül az egyéni preferenciákra, alvási szokásokra és testi a jellemzőkre támaszkodik.

 • Régebben a rugós ágymatracok a legelterjedtebb és legfejlettebb ágymatracok voltak. Azóta azonban új technológiák és innovációk jelentek meg a matraciparban. A választás a fogyasztókra van bízva, hogy melyik típusú ágymatracot találják a legmegfelelőbbnek az egyéni igényeik és preferenciáik alapján.

Végül, a legjobb, amit tehetünk, ahhoz hogy megtaláljuk az ideális ágymatracot, alaposan tájékozódunk, konzultálunk szakértőkkel, és figyelembe vesszük saját kényelmi szempontjainkat. A matracválasztás személyes döntés és fontos, hogy megtaláljuk azt a ágymatracot, amely segít nekünk egy kényelmes és pihentető alvásban, bármilyen típusú matracról legyen szó.