Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

180x200 hideghabos matrac

180x200 hideghabos matrac

Kiváló minőségű hideghab ágymatracok nagy választéka vár téged is a Netmatrac polcain. Legyen az lágy vagy kemény, a mi hab matracaink kitűnő kényelmet biztosít számodra is. Lehet az akárhány cm vastag, vákuum matrac vagy nyitott csomagolással ellátott fekvőbetét nálunk elérhető áron meg fogod találni azt a matracot ami a testednek jár.


4termék 14

Hideghab matrac a tökéletes habmatrac?

A matracok kiválasztása személyes döntés, amely az egyéni igényekre és preferenciákra épül. A hideghab matracok számos előnyt kínálnak, de az, hogy ezek a legjobb habmatracok-e, az attól függ, hogy milyen az alvási stílus, kényelmi szint és az egészségügyi szükségletek.

 • A hideghab matracokat azért tartják vonzónak, mert nagyon rugalmasak és jól alkalmazkodnak a test formájához. Ez azt jelenti, hogy megfelelő támogatást nyújtanak az alvás során, csökkentve a nyomáspontokat és elősegítve a kényelmes alvást. További előny, hogy a hideghab matracok gyakran remek módon lélegeznek, amely hűvösebb és kényelmesebb alvási élményt tesz lehetővé.
 • Ezzel szemben azonban a hideghab ágymatracok nem mindig a legmegfelelőbb választás mindenki számára. Néhány ember találhatja őket túlságosan keménynek vagy puhának, attól függően, hogy milyen a személyes komfortérzete. Ezenkívül a hideghab matracok gyakran drágábbak, mint más habmatracok, ami szintén befolyásolhatja a döntést.

Összefoglalva, a hideghab matracok számos előnyt kínálnak és sokan úgy vélik, hogy ezek a legjobb habmatracok. Ugyanakkor az, hogy melyik matrac a kitűnő választás, az egyéni preferenciáktól és igényektől függ. Érdemes összehasonlítani a különböző típusokat, mielőtt döntést hoznál.

180x200 cm csak a "nagy lábon élőknek"?

A matrac méretének kiválasztása az egyéni kényelem, az alvási szokások és a rendelkezésre álló tér függvénye. A 180x200 cm-es matrac mérete rendkívül tágas alvóhelyet biztosít, ami különösen előnyös lehet párok számára, vagy azok számára, akik szeretik a nagyobb mozgásteret az alvás során.

 • A 180x200 cm-es matrac mérete nem korlátozódik a "nagy lábon élőkre". Sokan élvezik a nagyobb teret, mert kényelmesebb alvást és nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, bármilyen alváspozícióban. Párok számára különösen hasznos lehet, mivel lehetővé teszi mindkét személy számára, hogy kényelmesen elférjen anélkül, hogy zavarná a másikat. 

 • Azonban, a 180x200 cm-es matrac méretének kiválasztása előtt fontos megfontolni a rendelkezésre álló helyet. Ez a méret nagyobb helyigényű, és nem minden hálószoban lehet kényelmesen elhelyezni. Emellett, ha a matrac túl nagy a hálószoba számára, az akadályozhatja a szabad mozgást és a helyiség általános funkcionális elrendezését.

Tehát összefoglalva, a 180x200 cm-es matrac méret nem csak a "nagy lábon élőknek" készült. Bárki számára előnyös lehet, aki extra helyet szeretne az alváshoz, feltéve, hogy a hálószoba mérete lehetővé teszi a nagyobb matrac elhelyezését.

5 vagy 7 zónás matracot válasszak?

Az alvás minősége alapvető hatással van az általános egészségre, a napi energia szintjére és a hangulatra is. Emiatt döntő fontosságú, hogy a legmegfelelőbb matracot válasszuk, ami hozzájárul az optimális pihenéshez. Az egyik kérdés, amely sokszor felmerül a matracválasztás során, az a zónás kialakítás, azaz "öt vagy hét zónás matracot válasszunk?". Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei.

 • Az öt zónás matracok általában úgy vannak kialakítva, hogy az emberi test eltérő területeit eltérő mértékű támogatással lássák el. Általában az öt zóna a következő területeket fedi le: a fej és a nyak, a hátad felső része (vállak és lapockák), a hátad középső része (derék és alsó hát), a hátad alsó része (fenék és combok), valamint a lábak. Ezen matracok célja, hogy támogassák a test természetes görbületeit, segítve ezzel a gerinc megfelelő igazítását, csökkentve az ágyékban jelentkező nyomást ezzel elősegítve a mély és pihentető alvást.

 • Ezzel szemben a hét zónás matracok még nagyobb testre szabhatóságot kínálnak. Ezekben a matracokban a zónák általában a következő területeket fedik le: a fej, a nyak, a váll, a derék, a csípő, a comb és a láb. A hét zónás matracok még nagyobb mértékben képesek alkalmazkodni a test egyedi formájához, ami a gerinc további támogatását és a nyomáspontok még hatékonyabb csökkentését eredményezheti.

 • Mind az öt, mind a hét zónás matracok megfelelő támogatást és kényelem érzést nyújthatnak, de ez nagymértékben függ az egyéni igényektől és a kényelmi preferenciáitól. Például, ha valaki hátfájástól vagy gerincproblémáktól szenved, lehet, hogy a hét zónás matrac a tökéletes, mivel ez nyújtja a legnagyobb testre szabhatóságot és támogatást. 

 • Azonban a zónák számán túl fontos figyelembe venni a matrac anyagát is. A hab, a latex, a zsákrugós és a más típusú matracok mindegyike eltérő érzetet és támogatást nyújt. A hab például nagyon jól alkalmazkodik a test formájához és nyújt nagy fokú támogatást, míg a zsákrugós matracok jobb légáteresztést és hűvösebb pihenési élményt kínálnak.

 • Ezenkívül fontos figyelembe venni a matrac keménységét is. A túl kemény matracok nyomást gyakorolhatnak a testre, míg a túl puha matracok nem biztosítanak elegendő támogatást. Kitűnő ilyenkor a közepes keménységű matrac, amely egyensúlyt teremt a támogatás és a kényelem között.

Összefoglalva, az öt vagy hét zónás matrac választása az egyéni igényeken és a kényelemi preferenciákon múlik. Mindkét típus javíthatja az alvás minőségét és csökkentheti a reggeli merevséget és fájdalmat, feltéve, hogy a matrac megfelelően támogatja a testet.Ha kétségeid vannak,akkor érdemes konzultálni szakértővel, mielőtt döntést hoznál.

Mi az extra a hideghabos matracokban?

A hideghabos matracok népszerűségüknek köszönhetően a modern alvástechnológiák egyik legfontosabb fejlesztését képviselik. Ezeknek a matracoknak lényeges jellemzője, ahogyan a nevük is mutatja, a hideghab, amely a matrac belsejében található és remek támogatást ad.

 • A hideghab rendkívül rugalmas anyag, amely hihetetlenül jól alkalmazkodik az emberi test formájához, amikor a test súlya alatt deformálódik, A hideghab képes visszanyerni eredeti formáját, ami tartós támogatást ad, és hosszabb időn át képes megőrizni a matrac eredeti formáját.

 • Ezen túlmenően a hideghabos matracok remekül lélegeznek, ami hűvösebb és kényelmesebb pihenési élményt tesz lehetővé, különösen a melegebb hónapokban. Ez a funkció hozzájárul a matrac higiéniájának fenntartásához is, mivel segít megelőzni a nedvesség felhalmozódását, ami penész és kellemetlen szagok kialakulásához vezethet.

Összefoglalva, a hideghabos matracok extra előnyei a rugalmasság, a tartósság és a légáteresztés, amelyek mindegyike hozzájárul a kényelmes és pihentető élményhez.

Hideghab vagy táskarugós matrac melyiket válasszam?

A matracválasztás nagymértékben az egyéni kényelmi preferenciáktól, egészségügyi igényektől és költségvetéstől függ. A hideghabos matracok és a táskarugós matracok egyaránt számos előnnyel rendelkeznek.

 • A hideghabos matracok rugalmasságukról és testre szabhatóságukról ismertek. Jól alkalmazkodnak a test formájához és támogatják a gerinc természetes ívét, így csökkentve a nyomáspontokat és elősegítve a kényelmes alvást. A hideghab kiváló légáteresztő képességgel rendelkezik, ami hűvösebb pihenési élményt biztosít.

 • Ezzel szemben a zsákrugós ágymatracokat az egyedülálló rugórendszerük jellemzi, amelyben az egyes rugók külön-külön szövetzacskókba vannak becsomagolva. Ez lehetővé teszi, hogy a matrac jobban alkalmazkodjon a tested formájához és egyedi támogatást biztosítson az egész test számára. A zsákrugós ágymatracokat általában jobb légáteresztő képesség jellemzi, mint a hideghabos matracokat, ami hűvösebb és kényelmesebb alvást eredményez.

 • A döntést az is befolyásolhatja, hogy milyen keménységű matracot preferál valaki. A hideghabos matracok általában a közepesen keménytől a nagyon keményig terjednek, míg a zsákrugós matracok sokszor lágyabbak.

 • Végül, de nem utolsósorban, a költségvetés is fontos szerepet játszhat a döntésben. Általánosságban a hideghabos matracok sokszor olcsóbbak, mint a zsákrugós matracok. A különféle gyártók és modellek közötti árkülönbségek jelentősek lehetnek.

Összefoglalva, mind a hideghabos, mind a zsákrugós matracok kiváló döntés lehetnek, attól függően, hogy milyen az egyéni pihenési stílus, az egészségügyi igények és az anyagi lehetőségek. Mindkét típus kényelmet és támogatást nyújt, és hozzájárulhat a pihentető alvás élményéhez.