Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

180x200 fedőmatrac

Túl kemény a matracod? A mi memóriahabos fedőmatracunk megoldást nyújt erre is. De hogyha te csak egy kis extra kényelemre vágysz akkor is a fedőmatrac 180 x 200 a tökéletes választás. Ennek az olcsó fedőmatrac segítségével teljes és nyugodt lehet minden éjszakád. A Netmatracnál egyszerűen és kitűnő ár-érték arányban vásárolhatsz te is.


2termék 12

Fedőmatrac 180x200 cm méretben, kinek ajánlottak ezek a termékek?

A 180x200 cm méretű fedőmatracok számos előnnyel rendelkeznek és széles körben ajánlottak különböző felhasználók számára. Nézzük meg, kiknek ajánljuk ezeket a termékeket és miért:

Nagy termetű személyeknek:
Ha te vagy a partnered nagyobb termetű, akkor egy ekkora méretű fedőmatrac kitűnő választás lehet. A nagyobb méretnek köszönhetően mindkettőtök számára elegendő helyet biztosít, hogy kényelmesen elhelyezkedhessetek, és zavartalanul alhassatok.

Pároknak:
Az ekkora méretű fedőmatrac ideális választás pároknak. A tágas méret lehetővé teszi, hogy mindkét fél kényelmesen elférjen, még akkor is, hogyha az egyik fél aktív alvó, aki sokat mozog éjszaka. Emellett a fedőmatrac segít csökkenteni a mozgások átterjedését, így, hogyha a partnered forgolódik éjszaka, te zavartalanul alhatsz tovább.

Azoknak, akik a kényelmet szeretik:
A fedőmatrac hozzáad egy plusz réteget a matracodhoz, ami tovább növeli a kényelmet és a alátámasztás. Hogyha te vagy a partnered nagyobb termetűek, a plusz fedőmatrac réteg segít eloszlatni a test súlyát, csökkentve a nyomáspontokat és elősegítve a kényelmes, jó minőségű alvást.

Akik jobb alvásminőséget szeretnének: 
A fedőmatrac javítja az alvás minőségét, mert hozzáad egy kényelmes, párnázott réteget a matrachoz. 

Akik tartós megoldást keresnek:
A fedőmatrac hosszabb élettartamot biztosít a matracod számára. A nagyobb méretű matrac hajlamos lehet a közepén megsüllyedni, különösen, hogyha két nagyobb termetű ember használja. A fedőmatrac segít megelőzni ezt a problémát, mivel egyenletesen oszlatja el a súlyt, és védi a matracot a túlzott terheléstől.

Akik allergiásak:
Sok fedőmatrac hipoallergén, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki. Hogyha te vagy a partnered allergiásak vagyok, egy hipoallergén fedőmatrac segíthet megelőzni az allergiás tüneteket és hozzájárulhat a nyugodtabb, pihentetőbb alváshoz.

Akik extra támogatást szeretnének:
A fedőmatrac hozzáadott rétege nem csak a kényelmet növeli, hanem egy nem kis plusz alátámasztást szintén biztosít a testnek. Ez különösen fontos lehet a nagyobb termetű emberek számára, akiknek plusz alátámasztásra lehet szükségük a gerinc megfelelő helyzetben tartásához.

A régi matrac új életre kel

Mint minden fedőréteggel, az általunk árultak segítségével szintén egészséges és pihentető alvófelületté varázsolható a legtöbb öregebb és elhasználódott matrac.

Bár az elhasználódás mértékétől függően változik hogy milyen hosszútávú lesz a "segítség" amit nyújthat egy ilyen fedőréteg.

  • Hogyha nagyon régi és elhasznált a matracod, akkor ténylegesen csak egy átmeneti megoldás a fedőréteg. Amennyiben a tested megtartásáért felelős matrac mag sérült, akkor nem tudod megúszni egy új matrac vételét. Hiszen a mag tartalmazza az matrac azon részét ami a testedet megtartja. Ebben az esetben "csak" időt nyersz, Amíg nem veszel egy új matracot, addig legalább kibírhatóak lestnek az éjszakák. Ilyenkor javasoljuk az új matrac minél előbbi megvásárlását.
    • De öröm az ürömben, hogy amikor megveszed az új matracodat akkor már nem kell olyant keresned ami memóriahab réteget tartalmaz. Hiszen az már megvan otthon. Ilyenkor az új matracra csak szimplán ráteszed a fedőmatracodat.
  • A másik verzió az amikor a már meglévő matracod nincs elhasználódva, csak egyszerűen túlságosan kemény vagy nem ad elég oldalsó tartást a testednek. Akkor csak kiválasztod a Netmatrac polcairól a neked megfelelő fedőmatracot és élvezed a friss és új élményt ami jelentősen jobbá teszi a fekvés érzését.

 

Összefoglalva, a 180x200 cm méretű fedőmatracok számos előnnyel rendelkeznek, és ideálisak lehetnek nagyobb termetű emberek, párok, és azok számára, akik egy kis hozzáadott kényelmet és támogatást szeretnének alvás közben. Ha szeretnéd javítani alvásod minőségét és kényelmét, egy ilyen méretű fedőmatrac lehet a legtökéletesebb választás számodra.

Egy nagy topper vagy két kisebb?

Ez a kérdés sokszor felmerül amikor valaki ekkora fedőmatracok készül venni. A válasz attól függ hogy te vagy inkább ti melyik lehetőséget preferáljátok.

Nagy fedőréteg:

  • Hogyha esetlegesen két különálló matracotok van az eltérő igényeitek kielégítésére, akkor az a terület ahol a matracok összeértnek kellemetlen érzést nyújthat. Ebben az esetben az egy nagy fedőréteg megvételét szoktuk ajánlani.

Két kisebb fedőréteg: 

  • Ezt a verziót akkor szoktuk ajánlani, amikor a matracon fekvőknek nem csak eltérő keménységű matracokra van szükségük hanem eltérő vastagságú memory hab rétegre is.
  • Illetve a két kisebb fedőréteg szintén fontos lehet hogyha szeretnéd egyszerűbben megoldani a fedőrétegek tisztítását. Hiszen két kisebb fedőmatracot könnyebb mozgatni és tisztán tartani. Arról nem is beszélve hogyha az egyik oldalon a fedőréteget valami visszafordíthatatlan "baleset" éri, akkor a garancia érvényesítése szintén sokkal egyszerűbb két kisebb termék esetén.

Memóriahab vagy az anélküli fedőmatracok a jobbak?

A memóriahabos és a nem memóriahabos fedőrétegek közötti választás nagymértékben függ az egyéni elvárásaidtól, komfortszükségletedtől és egészségügyi követelményeidtől. Nézzük meg, milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek ezek a különböző típusú fedőmatracok:

Memóriahabbal ellátott fedőmatracok:


Előnyök: 
A memóriahabbal ellátott fedőrétegek rendkívül kényelmesek, mivel a hab a test melegétől lágyul, és alkalmazkodik a test alakjához, így pihenés közben támogatja a test minden pontját. Ez csökkenti a nyomáspontokat, javítja a vérkeringést, és segít megelőzni a gerincferdülést. Emellett kitűnően csillapítja a mozgást, így ha a partnered sokat mozog pihenés közben, te mégis zavartalanul alhatsz tovább.
Hátrányok:
Hajlamos hőt megőrizni, ami néhány ember számára kellemetlen lehet. Emellett az ezek a matracokat kezdetben specifikus szagukról ismerhetőek fel, bár ez általában néhány nap alatt elillan. Továbbá, kevésbé rugalmas, mint más matrac típusok, ami azt jelentheti, hogy kevésbé könnyű megfordulni rajta.

Memóriahabot nem tartalmazó fedőmatracok:


Előnyök:
A memóriahabot nem tartalmazó fedőrétegek közé tartoznak a latex, a poliuretánhab, a toll és a mikroszálas töltetű fedő matracok. Ezek az termékek általában rugalmasabbak és hűvösebbek, mint a memoryhabos felületjavítók. A latex például természetes hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik, míg a toll- és a mikroszálas töltetű termékek rendkívül puha és luxus komfortérzetet biztosítanak.
Hátrányok:
Ezek rétegek nem nyújtanak olyan testformához igazodó támogatást, mint a memóriahabbal ellátott felületjavítók. Emellett a toll- és a mikroszálas töltetű termékek idővel ellapulnak, és rendszeres karbantartást igényelhetnek a forma megtartásához. Néhány ember számára allergiás reakciót válthatnak ki.

4 cm vagy 6 cm, melyik is a tökéletes termék?

Erre a kérdésre a válasz személyenként változó. Azt szoktuk javasolni hogy az alapján válassz hogy az alábbi tulajdonságok közül melyikre van szükséged.

Belemerülő érzés:
Hogyha erre az érzésre vágysz a plusz oldaltartáson felül, akkor neked a 6 cm vastag terméket kell megvenned. 

Csak a plusz oldaltartás:
Amennyiben nem vagy elragadtatva a fent megemlített érzéstől de a testednek szüksége van a fokozott oldaltartásra, akkor te jobban jársz egy 4 cm vastag fedőréteggel.

 

Kellő alátámasztást nyújt egy ilyen memory hab fedőmatrac?

Magában nem!!! Nem véletlenül nem készülnek memória hab maggal rendelkező matracok. De fedőrétegként csodákra képes. Bármilyen kemény és egyenletes fekvőfelületet egészséges és pihentető alvófelületté alakíthat. Azaz egy túl kemény matrac vásárlása esetén, akár pillanatok alatt puhábbá alakíthatod egy memória habos fedőmatraccal.