Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

180x200 memóriahabos matrac

180x200 memóriahabos matrac

Nézz körül és találd meg a megfelelő 180x200 matracot memóriahab réteggel. Mindenkinek van egy termék ami tökéletesen alkalmazkodik a testéhez. A memória habbal ellátott matracaink ezen csodálatos anyagnak köszönhetően neked is kellemes élményt biztosít esténként.A Netmatrac a legjobb választás ha minőségi matracot vagy egyéb kiegészítőt szeretnél vásárolni.


5termék 15

Memóriahabos matrac 180x200 cm minden párnak tökéletes?

Nagyjából elmondhatjuk hogy igen. De ha nektek valamilyen oknál fogva ennél nagyobb matracra van szükségetek akkor nézzetek körül az online boltunkban. Méghozzá azért mert több matracunk is rendelhető egyedi méretben is .

Miben tudnak többet a memóriahabos matracok?

A matracválasztás során az egyik lehetőség, amit érdemes megfontolni, az a memóriahabból készült réteg A memoryhabos matracok az utóbbi években népszerűvé váltak a fogyasztók körében a kiváló kényelem és alátámasztás miatt, amelyet nyújtanak. De mitől különböznek a memóriahabos ágymatracok a hagyományos matracoktól? 

 • Az egyik fő előnye a memóriahabos matracoknak az, hogy képesek alkalmazkodni a tested formájához, így egyéni alátámasztást nyújtanak minden alvónak. Amikor valaki lefekszik egy memóriahabos matracra, az ágymatrac "megjegyzi" a tested formáját, és kényelmesen körülöleli a testet, miközben megfelelő alátámasztást tesz lehetővé. Ez különösen hasznos azoknak, akiknek problémáik vannak a nyomáspontokkal, például az oldalukon alvók, akiknek fájdalmaik lehetnek a csípőben és a vállban.

 • Ezen matracok képesek csökkenteni a mozgás átadását. Ez azt jelenti, hogy ha egy személy forgolódik vagy felkel az éjszaka közepén, a partnerét valószínűleg nem fogja zavarni ez a mozgás. Ez különösen hasznos lehet azok számára, akiket zavar a partnerük éjszakai mozgása.

 • Memoryhabos ágymatracok hőérzékenyek, ami azt jelenti, hogy reagálnak a tested hőjére és a szoba hőmérsékletére. Az ágymatrac lágyabbá válik a hő hatására, és keményebbé válik a hideg hatására. Ez az tulajdonság tovább finomítja a memóriahabból készült réteg képességét a tested körvonalainak kényelmesen illeszkedni.

 • Annak ellenére, hogy a memoryhabos ágymatracoknak számos előnyük van, fontos megjegyezni, hogy nem mindenki számára ideálisak. Például, mivel a memóriahabból készült réteg hőérzékeny, a matrac hajlamos megtartani a hőt, ami azok számára, akik hajlamosak izzadni alvás közben, kényelmetlenné teheti az alvást. Mára ezen tulajdonságuk részben orvosolva lett a légvezető csatornák bevezetésével, Így elmondhatjuk hogy ez a habréteg majdnem mindenki számára jó. Akik kimondottan izzadósak azoknak nem szoktuk javasolni ezt a réteget. Ezért azt szoktuk azt mondani hogy elsőként egy memóriahabos fedőmatracot próbálj ki.   

 • Ezenkívül a memória habos ágymatracok jellemzően drágábbak, mint az ezzel a réteggel nem rendelkező matracok, ami szintén lényeges tényező lehet a döntésben.

Összefoglalva, a memóriahabos matracok számos előnnyel rendelkeznek, amelyek javíthatják az alvási élményt. Az egyéni testformának való alkalmazkodás, a mozgás átadásának csökkentése és a kényelem növelése mind hozzájárulnak a memoryhabos ágymatracok népszerűségéhez. Azonban, mint minden matracnál, lényeges megfontolni az egyéni igényeket és elvárásokat, valamint a költségvetést a matrac kiválasztásakor.

 Mi is az a memóriahab?

A memóriahab, amelyet viszkoelasztikus poliuretán habnak is neveznek, az 1960-as években a NASA által fejlesztett anyag. Az eredeti célja az volt, hogy az űrhajósok számára jobb biztonságot és kényelmet nyújtson a űrutazás során. A memóriahabból készült viszkoelasztikus tulajdonságainak köszönhetően egyedülállóan alkalmazkodik a tested formájához és nyomásához, ezért széles körben alkalmazzák matracok, párna, és üléspárnák gyártásában.

 • A memóriahab egyike azoknak a anyagoknak, amelyek a viszkoelaszticitás tulajdonságait ötvözik a hőérzékenységgel. Ennek eredményeként ez a hab lassan reagál a nyomásra és a hőre, amely lehetővé teszi, hogy a tested formáját "megjegyezze" és lassan visszatérjen eredeti formájához, amikor a nyomás megszűnik. Ez az a tulajdonság, ami a memóriahabnak a nevét adta.

 • A memoryhab fő előnyei közé tartozik a tested körvonalaihoz nagy fokú alkalmazkodása és a nyomáspontok csökkentése. Amikor valaki lefekszik egy memóriahabos matracon vagy párnán, a habanyag igazodik a tested súlyának és hőjének eloszlásához, így mindenki számára egyedi támogatást biztosít. Ez különösen előnyös az oldalukon alvók számára, akiknél a vállak és a csípő jelenthetnek nyomáspontokat. A memoryhab képes kiegyenlíteni a nyomást ezeken a területeken, csökkentve ezzel az alvás közben fellépő fájdalmat és kényelmetlenséget.

 • Ezenkívül a memoryhab képes minimalizálni a mozgás átadását. Hogyha valaki egy hagyományos matracon mozog vagy felkel, a mozgás átterjed a matrac egészére, ami zavarhatja a másik személy alvását. Ez a habanyag viszont lokalizálja a mozgást, így egy személy mozgása nem fogja zavarni a másikat. Ez különösen előnyös lehet azok számára,  akiknek partnerei gyakran mozognak éjszaka.

 • Azt szintén érdemes megemlíteni, hogy ezen habanyag egészségügyi előnyöket is nyújthat. Mivel a matrac szorosan illeszkedik az alvó testéhez, ezáltal javíthatja a gerinc helyzetét, és elősegítheti a hosszútávú egészséges testtartást. Emiatt  ezeket az ágymatracokat gyakran javasoltak azoknak, akik hátfájásban, ízületi fájdalmakban szenvednek, vagy akiknek valamilyen egyéb egészségügyi problémájuk van, ami befolyásolja alvásuk minőségét.

 • Anyaga mellett azok a matracok, amelyek ezt az anyagot használják, több rétegből állnak, amelyek eltérő funkciókat töltenek be. A felső réteg a memóriahabos, amely hozzásimul a tested körvonalaihoz és megjegyzi a formát. Az alatta lévő réteg rendszerint egy keményebb, alátámasztást nyújtó rugó- vagy habanyag, amely további támogatást és stabilitást ad. Egyes  ágymatracok esetében további rétegek szintén lehetnek, például gélbevonat, amely hűsítő hatást tesz lehetővé, vagy egyes ágymatracok esetében  még egy rugós réteg, amely további rugalmasságot és támogatást ad.

 • A memóriahabnak azonban nem csak előnyei vannak. Az egyik hátránya, hogy hajlamos a hőt visszatartani, ami nem ideális azok számára, akik hajlamosak túlmelegedni éjjel. Ezt a problémát azonban sok modern memóriahabos matrac már megoldotta, például speciális hőszabályozó technológiák alkalmazásával.

 • Egy másik hátrány, hogy ez a habanyag viszkoelasztikus tulajdonságai miatt "lassú válaszidejű" lehet. Ez azt jelenti, hogy ez a habanyag lassan tér vissza eredeti formájához, ami néhány ember számára furcsának tűnhet, vagy korlátozhatja a mozgást az ágyban. Ez azonban nagyban függ a memoryhab minőségétől és sűrűségétől.

 • Végül, míg a memoryhab jelentősen javíthatja az alvás minőségét, általában drágább, mint a többi matracok.

Tényleg több kényelmet nyújt a memory matrac?

A memóriahab, vagy memory ágymatrac, az elmúlt évtizedben hatalmas népszerűségnek örvendett az alvók körében. Számos előnye miatt, beleértve a kényelmességet és a támogatást, sokan úgy vélik, hogy a memóriahabos matrac jobb választás a rugós matracokkal szemben. De vajon tényleg kényelmesebb pihenést tesz lehetővé a memorymatrac? 

A memóriahabos matracokat úgy tervezték, hogy alkalmazkodjanak az alvó testének formájához. A habréteg lágyul a tested hőjétől, és képes megőrizni a formáját, amíg az alvó rajta fekszik. Ez az egyedi tulajdonság teszi a memory ágymatracot különösen kényelmessé, mivel képes az alvó testének minden görbületéhez igazodni, csökkentve a nyomáspontokat és támogatva a test természetes görbületeit. Ezt a tulajdonságot sokszor a "testet ölelő" érzéssel azonosítják, amely csökkenti a forgolódást és elősegíti a mélyebb, nyugodtabb alvást.

Emellett a jelentős támogatást tesznek lehetővé a gerinc számára. A habanyag képes megtartani a gerinc természetes ívét, ami csökkenti a hát- és nyaki fájdalmat, valamint javítja a vérkeringést. Ez az alvóknak segít abban, hogy reggelente frissebbnek és pihentebbnek érezzék magukat.

További előnye a mozgás átterjedésének csökkentése. Mivel a habanyag képes "memóriába menteni" az alvó test formáját, kevésbé valószínű, hogy a matrac mozog vagy rezeg, hogyha az alvó mozog vagy forgolódik. Ez különösen előnyös a párok számára, ahol az egyik partner sokszor felkel éjjel, és nem szeretné felébreszteni a másikat.

Ezenkívül a memóriahabból készült réteg sűrűsége és viszkozitása miatt az alvók sokszor jelentenek nehézségeket a mozgásban, különösen akkor, hogyha megpróbálnak megfordulni vagy felkelni az ágyból. Ez különösen idősebb vagy mobilitási problémákkal küzdő emberek számára lehet probléma.

Sűrűsége és lágyulása is nagyban függ a hőmérséklettől. Hideg környezetben a memóriahabból készült réteg keményebb és kevésbé rugalmas lehet, míg meleg környezetben lágyabb és rugalmasabb. Ez azt jelenti, hogy a matrac kényelme és támogatása változhat a szoba hőmérsékletétől vagy az évszaktól függően.

Fedőmatrac memóriahabos matracra?

Mivel la nálunk kapható fedőmatrac memóriahabból készült ezért hogyha már van a matracodban memóriahab akkor a matracvédőt szoktuk ajánlani inkább

Milyen kemény matracot válasszak az alvási pozíciómhoz?

Az alvási pozíciód nagymértékben befolyásolja azt, hogy melyik matrac keménysége lesz a legkényelmesebb és legegészségesebb. A helyes matracválasztás segíthet fenntartani a gerinc egészséges görbületét, minimalizálhatja a nyomáspontokat és elősegítheti a pihentető, kényelmes alvást. 

 • Háton alvók számára a közepesen keményebb matracok általában a legjobb döntés. A háton alvók gerince általában a legjobban abban az esetben marad természetes pozícióban, ha a matrac sem túl kemény, sem túl puha. A túl szilárd matrac nem engedi, hogy a tested súlya természetesen eloszoljon, így a gerinc görbülete nem lesz támogatva. Ezzel szemben a túl puha matrac hajlamos lehet "elnyelni" a testet, ami szintén torzíthatja a gerincet. Egy közepesen keményebb matrac elegendő alátámasztást nyújt a gerinc számára, miközben a tested természetes görbületeit szintén megtartja.

 • Az oldalon alvók számára általában a közepesen puha matracok a legjobbak. Az oldalon alvók testének több ponton is érintkeznie kell a matraccal, beleértve a vállakat és a csípőt. Egy keményebb matrac nem engedi, hogy a vállak és a csípő "belesüllyedjenek" a matracba, ami nyomáspontokat okozhat és torzíthatja a gerincet. Egy közepesen puha matrac elegendő "süllyedést" ad a vállak és a csípő számára, miközben támogatja a tested többi részét.

 • A hason alvók számára a keményebb matracok sokszor a legjobbak. A hason alvók gerince hajlamos a "megsüllyedésre" egy puha matracon, ami feszültséget okozhat a hát alsó részében. Egy keményebb matrac támogatja a testet és segít megőrizni a gerinc természetes görbületét.

 • Természetesen ezek az ajánlások általánosak, és mindenki egyedi igényei szerint változhatnak. A fekvési pozíció mellett más tényezők is befolyásolhatják a megfelelő matrac keménységének meghatározását, mint például a testsúly, az egészségi állapot és a személyes kényelem preferenciái. 

 • Azoknak, akik nagyobb testsúllyal élnek, sokszor keményebb ágymatracot ajánlanak, mivel ez megfelelő támogatást ad, és megakadályozza a túlzott "belesüllyedést". Ezzel szemben a kisebb testsúlyú alvók sokszor jól érzik magukat a puha matracokon, mivel ezek lehetővé teszik számukra, hogy kényelmesen belesüllyedjenek a matracba anélkül, hogy elveszítenék a szükséges alátámasztást.

 • Azoknak, akik hátfájással vagy ízületi fájdalmakkal küzdenek, lényeges, hogy a matrac megfelelő támogatást nyújtson a gerinc számára, miközben csökkenti a nyomáspontokat. Ilyen esetekben a közepesen kemény matracok sokszor a legjobb választásnak bizonyulnak, mivel képesek egyensúlyt teremteni az alátámasztás és a kényelem között.

 • De akik "komolyabb" diagnosztizált betegségtől szenvednek azoknak az ortopéd matrac a legjobb.

 • A  kényelem szintén nagy szerepet játszik a matrac keménységének kiválasztásában. Néhány ember természetesen kényelmesebbnek érzi magát a keményebb matracokon, míg mások a puha matracokat részesítik előnyben. Lényeges, hogy figyelembe vegyük ezt a tényezőt, mivel a matracnak az a célja, hogy segítse elősegíteni a pihentető, kényelmes alvást.

Az ideális matrac keménységének meghatározása sokszor próba-szerű folyamat, és lehet, hogy több különböző ágymatracot kell kipróbálni, mielőtt megtalálnánk a legmegfelelőbbet. Lényeges azonban, hogy ne feledkezzünk meg a fekvési pozícióról, a testsúlyról, az egészségi állapotról és a személyes kényelemről, amikor ágymatracot választunk. Ezek a tényezők mind hozzájárulnak ahhoz, hogy megtaláljuk a legkényelmesebb és legegészségesebb alvást biztosító matracot.

A Netmatracnál kapható 180x200cm termékek tényleg kiváló minőségűek?

Legyen az 180 x 200 cm habszivacs matrac vagy bármilyen más itt olcsón és gyorsan fogod megtalálni amire tényleg szükséged van. A vadonatúj weboldalunk minden része a te kényelmedet szolgálja. Azt se felejtsd el hogy a kitűnő és gyors szállításnak köszönhetően rövid időn belül elkezdheted élvezni az új matracod által nyújtott előnyöket

Ne feledd a Netmatracnál nemcsak ágymatracokat kaphatsz. Szintén vannak ágykereteink és ágyrácsaink is. No meg a bútorok. Ebből látszik hogy nálunk szinte bármit  megvehetsz amire egy egészséges és kényelmes hálószoba berendezéséhez szükséged van.