160x200 memóriahabos matrac

160x200 memóriahabos matrac

Akár kemény, akár puha 100 % hogy létezik megfelelő termék neked is. Tudjuk nem egyszerű a választás, de mi segítünk hogy megtaláld a megfelelő alátámasztást biztosító és igazán kényelmes, hosszú élettartamú tökéletesen illeszkedő matracot. Netmatrac, kérdezd tapasztalt kollégáinkat bátran, hiszen több mint 10 év tapasztalata nem tévedhet


5termék 15

Ez a 160x200-as kétoldalas szendvics szerkezetű matrac, tökéletes választás mindenki számára. Ez a matrac viskoelasztikus ViscoFoam®, Memory Foam és legjobb minőségű poliuretán habok felhasználásával készült. A tartórétegen elhelyezkedő különböző merevségű habok neked is lehetőséget biztosítanak a választásra a keményebb és a lágyabb oldalak között.

Matrac méret:
160x200
Keménység:
T2 (T1-T5), T3 (T1-T5)
91 900 Ft

Ez a 160x200 habszivacs matracunk nem csak egyfajta hab tulajdonságaira fekteti a hangsúlyt. A kivételesen ritka szerkezetűnek tekinthető, 80 kg/m3 sűrűséggel rendelkező heterogén habréteg olyan apró részecskékkel bír, melyek univerzálissá teszik matracunkat. Terheléskor aktíválódnak ezek a habok és a tested által kifejtett nyomásra reagálva az ahhoz a legoptimálisabb ellenállást váltják ki.

Matrac méret:
160x200
Keménység:
T4 (T1-T5)
116 700 Ft

Ez a rugalmas hideghab mag egy rácsszerkezetet tartalmaz a 160x200 habszivacs matracban , ez alakítja ki azokat a klímacsatornákat amelyek garantálják a megfelelő szellőzést és komfortérzetet. Hiszen azokon a forró nyári estéken, te is azok közé szeretnél tartozni akik előre gondolkodtak a vásárlásnál, ezért nem izzadnak (annyira) mint mások.  A matracban található memory hab teljesen a testedhez simul és körülölel téged. 

Matrac méret:
160x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
Ajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni
164 200 Ft

A multi pocket Favourite Nova táskarugós matracunk egyszerre kényelmes és praktikus is. Ez a 160x200-as táskarugós matracunk a kategóriájának a legtöbbet vásárolt tagja. A németországi LGA független laboratórium 100-ból 100 ponttal értékelte a kitűnő minőségét, továbbá a BDA elismerte mint gyógyászati segédezközt. Ezek az elismerések elsősorban a matrac tervezésének és gyártási minőségének szólnak. A matrac tervezésénél leginkább a kényelem és az egészéges pihenés volt a fő mozgató rugó.

Matrac méret:
160x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
170 600 Ft

Memóriahabos matrac 160x200 cm méretben, csak pároknak?

A 160x200 cm-es matrac, standard kétszemélyes matrac, ami elegendő teret biztosít a pároknak. Ez a méret ideális a pároknak, akik szeretik a nagyobb teret, vagy akiknek nagyobb helyre van szükségük a eltérő pihenési szokások miatt.

 • A memóriahabos matracokat széles körben dicsérik azért, mert maximális kényelmet biztosítanak. A memóriahab egy olyan speciális anyag, amely képes a test formájának megfelelően alkalmazkodni, majd visszatérni eredeti formájába, amikor a súly eltávolításra kerül. Ez a tulajdonság különösen előnyös a pároknak, mert segít minimalizálni a mozgás átterjedését a matracon. Ezzel lehetővé téve, hogy mindkét fél zavartalanul alhasson, még akkor is, hogyha a másik fél mozog vagy felkel az éjszaka közepén.

 • Azonban ez nem jelenti azt, hogy a 160x200 cm-es memória habos matrac kizárólag pároknak lenne ideális. Ezt a matracot egy személy is használhatja, aki extra teret szeretne. Egy ilyen nagy matrac remek lehet azok számára, akik hajlamosak sokat mozogni amíg pihennek, vagy akiknek nagyobb helyre van szükségük, például olvasás vagy televíziózás közben.

 • Ráadásul a memóriahabos matracok híresek arról, hogy rendkívül kényelmesek és támogatóak, ami előnyös lehet minden alvó számára, függetlenül attól, hogy egyedül vagy párban használja-e a matracot.

 • A memóriahab képes alkalmazkodni a test formájához és súlyához, így biztosítva a maximális kényelmet és alátámasztást. A memóriahab különösen előnyös lehet a gerinc, a csípő és a vállak támogatásában, segíti a test helyes helyzetben tartását és hozzájárul a jobb alvásminőséghez.

 • Különösen érdemes megfontolni a memóriahabos ágymatracot azoknak, akik rendszeresen tapasztalnak hátfájást vagy egyéb testi fájdalmat. A memóriahab képessége, hogy alkalmazkodjon a tested formájához és nyomásához, elősegítheti a nyomáspontok csökkentését, ami segíthet csökkenteni vagy megelőzni a hátfájást és más fájdalmakat.

 • A 160x200 cm-es méret azoknak is előnyös lehet, akik rendszeresen vendégeket fogadnak, vagy akiknek extra fekvőhelyre van szükségük. Ebben a méretben a matrac megfelelő alvóhelyet biztosíthat egyedülálló vendégek vagy gyerekek számára, és elegendő helyet ad két felnőtt számára is.

 • Még akkor is, ha valaki egyedül használja az ágymatracot, a 160x200 cm-es méret különösen előnyös lehet azok számára, akik hajlamosak mozogni amíg alszanak. A nagyobb méretű matracok lehetővé teszik az alvó számára, hogy mozogjon és megváltoztassa a helyzetét anélkül, hogy attól kellene tartania, hogy leesik az ágyról.

Összefoglalva
Ez a matrac számos előnyt kínál mind a pároknak, mind az egyedülálló személyeknek. Mindenki számára elegendő és támogató alvófelületet képez, és széles körű alkalmazási lehetőségeket kínál. A végleges döntés azonban mindig az egyéni igényektől és elvárásoktól függ leginkább.

Tehát, lényegében ezek a matracok elsősorban párok részére lettek kialakítva. Ám hogyha te is szeretsz átlag feletti méretű matracon feküdni, vagy előrelátóan szeretnél vásárolni (későbbiekben a partnered szintén melletted szeretne feküdni) akkor érdemes megfontolnod ezt a méretet.

Mért nem a 140x200 cm memory matrac a tökéletes nektek?

Az igények és szokások nagyon személyesek és változók lehetnek. Míg egyes párok számára az ekkora matrac elég lehet, mások számára ez a méret korlátozó lehet. Több ok is van, amiért a 140 x 200 cm-es matrac nem lehet elég minden pár számára.

 • Térigény:
  Bár ez a matrac tágasabb, mint az átlagos egyszemélyes matrac, még mindig kevesebb helyet kínál, mint a standard kétszemélyes matrac. Egyes párok számára ez a méret nem ad elegendő helyet a kényelmes és zavartalan alváshoz, különösen hogyha mindkét fél hajlamos sokat mozogni miközben pihennek.

 • Szokások:
  Ha az egyik vagy mindkét fél hajlamos sokat mozogni, forogni alvás ideje alatt, vagy nagyobb mozgástérre van szüksége, ez a matrac szűk lehet. A nagyobb matracok, mint például a 160x200 cm-es vagy a 180x200 cm-es méret, több helyet biztosítanak a mozgáshoz, ami elősegítheti a zavartalan alvást.

 • Eltérő igények:
  Sok párban az egyik fél keményebb, a másik lágyabb ágymatracot preferál, vagy eltérő hőmérsékleti igényekkel rendelkeznek. A 140x200 cm-es matrac esetében nehéz lehet ezeket a különböző igényeket kielégíteni. Ebben az esetben két külön matrac használata lehet a megoldás, amely lehetővé teszi, hogy mindenki a saját pihenési igényeinek megfelelő matracot választhasson.

 • Fizikai korlátozások:
  Azok számára, akik nagyobb testmérettel vagy súllyal rendelkeznek, vagy akiknek speciális egészségügyi igényeik vannak, például gerincproblémák, a 140x 200 cm-es matrac nem feltétlen biztosít elegendő alá-támasztást vagy méretet.

 • Hosszú távú beruházás:
  A matracok jelentős beruházást jelentenek, és általában több éven át használják őket. A matrac méretének kiválasztásakor fontos, hogy a jövőbeli életmódváltozásokat szintén figyelembe vegyék, például a család bővítése, gyakori vendégek fogadása, vagy az életkorral és az egészségi állapottal járó változások. Egy 140x200 cm-es matrac lehet, hogy nem nyújt elegendő rugalmasságot ezeknek a változásoknak a kezelésére.

 • Matracminőség:
  A matrac mérete mellett a minőség és a kényelem szintén kulcsfontosságú tényező. Egy 140x200 cm-es matrac, amely nem biztosítja az ideális támogatást, vagy nem felel meg az alvók igényeinek, nem lesz a elegendő, függetlenül attól, hogy milyen méretekkel rendelkezik.

 • Személyes tér:
  Bár a párok gyakran osztják meg az ágyat, sokan értékelik a személyes teret, különösen pihenés közben. A 140x200 cm-es matrac esetében lehet, hogy nem biztosít elegendő helyet a személyes térre.

Összefoglalva
A 140x200 cm-es matrac sok pár számára lehet kényelmes és megfelelő, azonban nem minden pár számára jelent jó választást. A matracválasztás során fontos figyelembe venni az alvási szokásokat, a térigényt, az alvási igényeket, a fizikai korlátozásokat, a jövőbeli életmódváltozásokat és a matrac minőségét. Mindig fontos időt szánni a matracok alapos megvizsgálására,  hogy megtaláld a legmegfelelőbb ágymatracot, ami megfelel az összes igényednek és kényelmesen érezheted magad rajta éveken keresztül.

Mik azok a memory matracok?

Memory matrac lehet akármilyen matrac. Mivel ez a réteg a matrac felső komfort rétegében van. Ezért bármilyen maggal ellátott matrachoz hozzáadható utólag vagy egyenesen beleépíthető. ez a réteg. Nézz körül nálunk, ahol mind a két megoldást könnyen elérheted. Többféle memóriahabbal ellátott matrac  kapható a weboldalunkon. De hogyha te csak ki szeretnéd próbálni a memoryhab nyújtotta élményt, akkor számodra is van megoldásunk. Méghozzá a memóriahabból készült fedőmatracaink formájában

Mik a legjobb termékek nekünk, hogyan válasszunk memóriahabos matracot?

 • Úgy mint bármilyen más ágymatracnál, elsőként találd meg azt hogy milyen alátámasztásra és hogy mekkora ágyra és matracra van szükséged. Majd ez után jöhetnek az extrák.
 • Ezek közé tartozik a memory hab. Amennyiben nem vagy izzadós és szeretnél egy kis extra kényelem érzést és tartást, akkor szinte nincs min gondolkozni.
 • Külön fedőmatracként vagy a ágymatracba építve, egy memória habos matrac vásárlása sokat segíthet hogy nyugodtabbak és pihentetőbbek legyenek a mindennapjaid.
 • Maga a memória hab antiallergén tulajdonságainak köszönhetően tökéletes azok számára akik allergiáktól szenvednek.

Kell fedőréteg ezekre a matracokra?

A fedőréteg igenis jó megoldás lehet a matrac tisztán tartásához. A memóriahabbal rendelkező matracok esetében elsősorban matracvédőt szoktunk javasolni. Azért ezt, mert fedőmatracra már nincs szükséged hiszen a memoryhab réteg már bele van építve a matracodba.

Mikor ne vegyek memóriahabos terméket?

Memory habos matracok számos előnyt kínálnak a mindennapi használatban, kezdve a személyre szabott kényelemtől az alvás minőségének javításáig. Viszont nem mindig ideális választás. Bizonyos helyzetekben fontos mérlegelni a memory habos termékek vásárlását.

 • Elsőként, hogyha a te melegebb környezetet preferálod esetleg melegebb éghajlaton élsz, a memory habos termékeink, mint például matracok és párnák, nem a legjobb választások. Ezek hajlamosak a hőt megtartani, ami kényelmetlenséget okozhat.

 • Továbbá, hogyha a pihenési pozíciód gyakran változik, a memóriahabbal ellátott termékeink sem ideálisak, mivel ezek a tested alakját veszik fel és a mozgás korlátozottá válhat. 

 • Végül, a memoryhabos termékeink általában drágábbak, mint a hagyományos termékek. Hogyha a költségvetés szűkös, akkor jobb lehet alternatívákat keresni. Különben is, a nálunk kapható memóriahabból készült fedőmatraccal később is hozzáadhatod a kívánt memoryhabos réteget.

Összefoglalva
 A memory habos termékek nem mindig ideálisak. Fontos mérlegelni az egyéni igényeket és a környezeti feltételeket a vásárlás előtt. Sőt hogyha csak ki szeretnéd próbálni hogy milyen az a "memory habos élmény" , akkor a nálunk kapható fedőrétegekkel sokkal olcsóbban megteheted ezt. Sőt két eltérő vastagság közül választhatsz, így mindenki megtalálhatja számára a legtökéletesebb ágymatracot.