Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

80x200 memóriahabos matrac

80x200 memóriahabos matrac

Netmatrac egy egyszerű és okos megoldás azok számára, akik jó minőségű és elérhető árú matracot keresnek. Ha te is ezek közé tartozol, akkor nézz körbe boltunkban mert rád is vár egy olyan termék ami szebbé teheti az éjszakáidat. Legyen az kemény vagy puha latex vagy rugós 100 % hogy meg fogod találni a megfelelőt nálunk.


4termék 14
20
Matrac méret:
80x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
Ajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni, Sokat forgolódik éjjel
72 480 Ft
90 600 Ft 
Matrac méret:
80x200
Keménység:
T4 (T1-T5)
Ajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni, Sokat forgolódik éjjel
183 000 Ft
Matrac méret:
80x200
Keménység:
T2 (T1-T5), T3 (T1-T5), T4 (T1-T5), T5 (T1-T5)
Ajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni, Sokat forgolódik éjjel
215 700 Ft
Matrac méret:
80x200
Keménység:
T1 (T1-T5), T2 (T1-T5), T3 (T1-T5), T4 (T1-T5)
Ajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni, Sokat forgolódik éjjel
304 400 Ft

80x200 cm memóriahabos matrac, kinek a legjobb?

Az alvás nemcsak a test, hanem az elme számára szintén nélkülözhetetlen. Az alváshoz azonban megfelelő minőségű ágyra van szükségünk, amely biztosítja számunkra, hogy a lehető legjobban kihasználjuk ezt az időt. A 80x200 cm-es ágymatrac tökéletes választás lehet sokak számára, de nézzük meg, kiknek a legjobb ez a típus és méret.

 • Elsőként
  Ez a memóriahabos ágymatrac azok számára ideális, akiknek szükségük van extra támogatásra az pihenés során. A memória-hab jellemzője, hogy a test hőjére és nyomására reagál, így a matrac megfelelően illeszkedik a test formájához, biztosítva a kényelmet és az elegendő alátámasztást. Ez különösen előnyös lehet azok számára, akik hát-, nyak- vagy ízületi problémákkal küzdenek.
 • A második csoport
  Akik számára a 80x 200 cm-es ágymatrac kiváló lehet, azok, akik egyedül alszanak. Ez a méret tökéletesen elegendő egy átlagos felnőtt ember számára, hogy kényelmesen elférjen rajta. Ez különösen igaz, hogyha valaki szereti a kisebb, de mégis kényelmes helyeket.

 • Harmadsorban
  Azok számára ideális, akik kis méretű hálószobával rendelkeznek. A 80x200 cm-es méretű ágymatrac kiváló lehetőség, hogyha valaki szeretné maximalizálni a rendelkezésre álló helyet a hálószobájában.

 • Végül
  Ez a matrac méret ideális azok számára, akik mobilisak, például diákok, akik gyakran költöznek. A 80 x 200 cm-es matrac könnyen szállítható, és kevésbé bonyolult az ágyazás, mint a nagyobb méretű matracoknál.

Összefoglalva, a matrac 80x200 cm -es memóriahabos matrac kiváló választás lehet azok számára, akik extra alátámasztást igényelnek pihenés közben, egyedül alszanak, kisebb hálószobával rendelkeznek vagy gyakran költöznek.

Lehet egy matrac 80 x 200 méretben túl kicsi?

Az ágy mérete jelentős hatással van alvásunk minőségére és kényelmére. Az ágy és a matrac méretének megválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe venni, beleértve a testalkatot, a magasságot, az alvási pozíciót, a személyes igényeket és a rendelkezésre álló helyet. Tehát lehetséges, hogy egy 80x 200 cm-es matrac számodra túl kicsinek tűnik, de nézzük meg miért.

 • A 80 x 200 cm matrac mérete általában ideális azok számára, akik egyedül alszanak, és átlagos vagy kisebb testalkattal rendelkeznek.
 • Ezen túlmenően, a magasabb emberek, különösen, hogyha magasságuk meghaladja az 180 cm-t, ők úgy találhatják, hogy ez a matrac méret kevésbé megfelelő számukra.
 • Az alvási pozíció is befolyásolja a matrac méretének szükségességét. Azok számára, akik sokat mozognak pihenés közben, vagy akik széles terjedelmű pozíciókat vesznek fel, például a "hópehely" pozíciót, lehet, hogy egy nagyobb matrac szükséges az igazi kényelemhez.
 • A matrac méretének megválasztásakor a hálószoba mérete szintén fontos szempont. Egy kisebb szobában egy nagyobb matrac elveheti a szabad teret, ami korlátozhatja a mozgást.
 • Végül, a párban élők számára, akik szeretnek közel aludni egymáshoz, egy 80x 200 cm-es matrac lehet, hogy túl szűknek tűnik. Ebben az esetben egy nagyobb méretű matrac, például egy 160x200 cm-es matrac, lehet a legmegfelelőbb.

Összefoglalva
 Lehetséges, hogy egy 80 x 200 cm-es matrac túl kicsinek tűnik néhány ember számára. Fontos azonban megjegyezni, hogy a matrac méretét az egyéni szükségletek és a rendelkezésre álló hely határozza meg. Érdemes figyelembe venni ezeket a tényezőket a matrac vásárlása előtt. Azért hogy biztosak lehessünk benne, hogy a választott matrac lehetővé teszi a kényelmes és pihentető alvást.

Milyen memory matracok kaphatók a Netmatracnál?

Nagyon sokféle, hogyha rövidek akarunk lenni. A nálunk kapható termékek közül mindenki talál magához illő memóriahabos matracot a 10, 40, 50 éves és az idősebb korosztály szintén.

De ez a téma azért megérdemel egy kicsit bővebb kifejtést.

Mivel memóriahabról beszélünk fontos tudni hogy ez a matrac felső részében van elhelyezve a komfort rétegben. Éppen ezért ez a hab szintén kapható különálló fedőmatracként. Ez olcsóbb megoldás lehet azok számára akik "csak" ki szeretnék próbálni.

 • Ez teljesen egyedi személyre szabhatóságot jelent. Méghozzá azért mert a Netmatrac webáruháznál teljesen egyedi méretben is elérhető ez a fedőréteg. Ennek köszönhetően tökéletes megoldás gyerekágyak és egyedi méretű fekhelyek részére is. 
 • A Netmatrac polcain található 4 és 6 cm memóriahabos fedőrétegek mindegyike rendkívül jó megoldást nyújt. A több mint 10 éves tapasztalatunk azt mutatta hogy az akár csak 2 cm-el magasabb,azaz 8 cm-es memóriahabok túlságosan erős belesüppedő érzést váltanak ki. Így nem kell félned attól hogy nem jó fedőréteget veszel.
 • A kérdés második felére pedig az a válaszunk: " Hogyha memóriahabos matracot keresel, nézz körbe a boltban a Memóriahabos ágymatrac (https://netmatrac.hu/Memoriahabos-matrac) részlegen. Itt minden méretben fogsz olyan ágymatracot találni amire szükséged van. Bármilyen matracra van szükséged, ami a te testednek tökéletes alátámasztást biztosít, nálunk sokféle maggal rendelkező matracok széles választékát fogod találni.

Mi a különbség a habszivacs matracok és a memóriahab matracok között?

A jó éjszakai alvás elengedhetetlen a test és az elme egészségének fenntartásához. A pihenés minősége közvetlenül összefügg a ágymatrac minőségével, ezért az ágymatrac kiválasztása nagyon fontos. A különböző típusú matracok, beleértve a szivacs és a memória-hab matracokat, különböző előnyöket és hátrányokat kínálnak. Íme egy részletes áttekintés a hab-szivacs és a memória-hab matracok közötti különbségekről.

Habszivacs matracok

 • Ezek a matracok, amelyeket gyakran poliuretán hab matracoknak neveznek, rendkívül népszerűek a kényelmük és megfizethetőségük miatt. Ezek poliuretán habból készülnek, amely rugalmas és tartós anyag. 
 • Az egyik előnye, hogy kiválóan ellenáll a penészesedésnek, a baktériumoknak és az allergéneknek. Ennek köszönhetően a hab-szivacs ágymatracok ideálisak azok számára, akik allergiásak vagy asztmásak.
 • Ezen felül a habszivacs ágymatracok nagyon tartósak és hosszú élettartamúak. Nem hajlamosak a deformációra vagy a dudorokra, így sok évig megtartják eredeti formájukat.
 • Azonban, bár a hab-szivacs ágymatracok általában kényelmesek, nem biztosítanak olyan magas szintű alátámasztást és nyomáspont enyhítést, mint a memória-habbal ellátott ágymatracok.
 • Emellett hajlamosak lehetnek a hő visszatartására, ami melegebb éjszakákat eredményezhet, különösen a melegebb éghajlati övezetekben vagy a nyári hónapokban.

Memória-hab matracok

A memória-hab matracok, más néven viszkoelasztikus habból készült matracok, a NASA által fejlesztett technológián alapulnak. A memória-hab a test hőjére és nyomására reagál, így a ágymatrac tökéletesen illeszkedik a test formájához. 

 • Ez kiváló támogatást nyújt a gerincnek, csökkenti a nyomáspontokat és elősegíti a jobb vérkeringést. Emiatt a memóriahabbal ellátott ágymatracok ideálisak azok számára, akik hát-, nyak- vagy ízületi fájdalommal küzdenek, vagy akiknek extra támogatásra van szükségük a pihenés során.
 • A memória-hab matracoknak van egy olyan egyedi tulajdonságuk, hogy csökkentik a mozgásátvitelt. Ez azt jelenti, hogyha egy személy mozog vagy fordul az egyik oldaláról a másikra, a partner, aki vele osztozik a matracon, kevésbé érzi ezt a mozgást. Ez különösen előnyös lehet, azoknak akiket könnyen felébreszthet a partnerük mozgása.
 • Azonban a memória-hab ágymatracok hajlamosak lehetnek a hő megőrzésére, mivel a memória-hab sűrű anyag, ami meglehetősen meleg lehet. A modern memória-hab ágymatracok közül néhány azonban hűtő technológiával készül, például  gélbevitellel vagy hűtő csatornákkal. Ezek segítenek eloszlatni a hőt és hűvösebb pihenési környezetet biztosítanak.
 • Ezen felül, a memória-habból készült ágymatracok általában drágábbak, mint a sima hab-szivacs ágymatracok. Ugyanakkor, mivel a memória-habból készült ágymatracok általában nagyobb kényelmet és alátámasztást kínálnak, sokan úgy találják, hogy az extra költség megéri.

Összefoglalás

Összességében a habszivacs és a memoryhab ágymatracok között számos különbség van. A hab-szivacs ágymatracok általában olcsóbbak, rugalmasak és tartósak, de nem kínálnak olyan magas szintű támogatást és nyomáspont-mentesítést, mint a memória-hab ágymatracok. Ugyanakkor a memória-hab ágymatracok kitűnően illeszkednek a test formájához, csökkentik a nyomáspontokat, minimalizálják a mozgásátvitelt. Ezzel jobb támogatást nyújtanak, bár általában drágábbak és hajlamosak lehetnek a hő megőrzésére.

Az ideális ágymatrac kiválasztása nagyban függ az egyéni igényektől és preferenciáktól. Hogyha valaki elsősorban a költségvetést veszi figyelembe, a sima hab-szivacs ágymatrac lehet a tökéletes választás. Azonban, hogyha valaki a pihenés minőségét, a kényelem érzést és a támogatást tartja a legfontosabbnak, akkor a memória-hab matrac lehet az ideális választás.

Fontos megjegyezni

Mint fentebb már szintén írtuk nagyon fontos megjegyezni hogy a memória habanyag "csak" egy réteg a matracban. Nem létezik teljes értékű matrac ami egy az egyben memóriahabból készülne. Mivel ez a habanyag nem képes megtartani a rajta fekvő súlyát. Így minden olyan matracban amit memóriahabosnak tüntetnek fel ott ez a habanyag a felső komfortrétegben található meg. Ezen kívül, nálunk szintén lehet memóriahabból készült fedőmatracot kapni. Ez a fedőréteg finomhangolhatja azaz puhábbá teheti az esetlegesen túl kemény matracodat.

Sőt, hogyha nem szándékozol most új ágymatracot venni, "csak" szeretnéd kipróbálni a memóriahab által nyújtott előnyöket, akkor tökéletes lehet ez a fedőmatrac neked. Sőt ezen felül, elsőosztályú antibakteriális tulajdonságokkal szintén rendelkezik és tisztán tartja az alatta lévő ágymatracot. Így amennyiben szeretnéd egyszerűen és hatékonyan tisztán tartani a fekhelyedet, akkor ez a fedőréteg ideális lehet számodra.

De, hogyha már van memóriahab a matracodban és szeretnéd egyszerűen tisztítani és tisztán tartani, akkor neked szintén van megoldásunk. Méghozzá a Netmatracnál kapható matracvédő formájában. Ez megóvja a matracodat a szennyeződésektől és egyben megtartja annak légáteresztő képességét is.