Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

80x200 hideghabos matrac

80x200 hideghabos matrac

A Netmatrac online webshop azoknak akik kiváló minőségű matracokat keresnek egy kis extrával. Legyen az kemény vagy puha, a neked megfelelő matrac téged vár a webáruházunk polcain. Vásárolj nálunk, hogy az alvás ismét tényleg pihentető legyen. Netmatrac, itt megkaphatod azt amiről eddig nem is tudtad hogy szükséged van rá.


4termék 14
20
Matrac méret:
80x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
Ajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni, Sokat forgolódik éjjel, Hanyatt fekve szeret aludni
72 240 Ft
90 300 Ft 
Matrac méret:
80x200
Keménység:
T4 (T1-T5)
Ajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni
80 000 Ft
Matrac méret:
80x200
Keménység:
T4 (T1-T5)
Ajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni, Izzadékonyabb az átlagnál
92 700 Ft
Matrac méret:
80x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
Ajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni
101 700 Ft

80x200cm méretű matrac, nem túl kicsi egy személyre?

A pihenés minősége nagymértékben függ a ágymatrac méretétől. A méret megválasztása közben, az alvó személy magasságát, súlyát, alvási pozícióját és személyes kényelmi preferenciáit is figyelembe kell venni. Az 80x200 cm méretű ágymatrac viszonylag keskenynek tekinthető, de ez nem jelenti azt, hogy automatikusan túl kicsi lenne egy személy számára.

 • A 80 cm szélességű ágymatracokat gyakran egyágyas, vagy más néven egyszemélyes matracoknak nevezik. Ez a méret általában elegendő teret nyújt egy személy számára, hogy kényelmesen elférjen, feltéve, hogy nem mozog túl sokat pihenés közben. Hogyha valaki hajlamos sokat forgolódni, vagy nagyobb teret igényel a kényelmes alváshoz, akkor érdemes lehet egy szélesebb ágymatracot választani.

 • A 200 cm hosszúság viszont megfelelő a legtöbb ember számára. Ez a hosszúság elegendő teret nyújt a magasabb emberek számára is, feltéve, hogy nem haladják meg a 190 cm-es magasságot. Hogyha valaki ennél magasabb, érdemes lehet egy hosszabb ágymatracot választani.

 • Fontos megjegyezni, hogy a kényelem szubjektív, és amit egy személy kényelmesnek talál, az lehet, hogy nem felel meg egy másik személy igényeinek. Ezért, hogyha valaki bizonytalan a matrac méretével kapcsolatban, érdemes konzultálni egy szakértővel.

Összefoglalva, az 80x200 cm méretű matrac lehet, hogy keskenynek tűnik, de általában elegendő teret nyújt egy személy számára a kényelmes alváshoz. Mindig a személyes kényelem és az pihenési szokások határozzák meg, hogy melyik matrac méret a legmegfelelőbb.

10 pont hogy miért hideghab matracot vegyél:

 1. Kiváló hőszabályozás:
  Nyitott cellaszerkezete lehetővé teszi a matrac számára, hogy hatékonyan szabályozza a hőt és elvezesse a tested hőjét, így nem érzed túl melegnek.
 2. Nyomáscsökkentés:
  Kiválóan alkalmazkodnak a testedhez, különösen a nyomásérzékeny területeken, mint például a vállak és a csípő.
 3. Tartósság:
  Rendkívül tartósak, hosszú időn keresztül képesek megőrizni formájukat és komfortjukat.
 4. Hipoallergén tulajdonságok:
  Nem kedveznek az atkák és a baktériumok szaporodásának, ami különösen fontos lehet az allergiás vagy asztmás személyek számára.
 5. Rugalmasság:
  Képesek támogatni és alkalmazkodni a testek különböző formáihoz és súlyához.
 6. Mozgás izolálása:
  Csökkentik a mozgás átvitelét, így egy személy mozgása kevésbé zavarja a másikat.
 7. Könnyű karbantartás:
  A hideghab matracok könnyen tisztíthatóak és karbantarthatóak.
 8. Környezetbarát:
  Ezen ágymatracok gyártása kevesebb káros anyagot bocsát ki a környezetbe és a termék maga is hosszú élettartamú, ami csökkenti a hulladéktermelést.
 9. Széles választék:
  Széles választékban érhetők el különböző méretben, komfortszintben és árkategóriában.
 10. Ár-érték arány:
  Áruk a tartósságuk és kényelmük tekintetében tökéletes ár-érték arányt képvisel.

Habszivacs matrac, hideghab matrac, habmatrac mi a különbség?

A matracok világában számos különböző típus és technológia található, ami a vásárlást néha bonyolulttá teheti. 

 • Először is, a habmatrac egy általános kifejezés, amelyet bármely olyan matracra használnak, amely habanyagból készül. Ez a kategória magába foglalja a habszivacsból előállított ágymatracokat és a hideghab ágymatracokat, valamint más típusú habmatracokat, például a memóriahabos ágymatracokat.

 • A habszivacsból előállított matracok a habmatracok egyik alapvető típusát képviselik. Ezeket az általános habszivacs anyagból készítik, amely rugalmas és komfortos alátámasztást nyújt. A habszivacsból előállított ágymatracok előnyei közé tartozik az ár-érték arány és a tartósság. Hátrányuk azonban, hogy nem rendelkeznek a magasabb minőségű habmatracok (mint például a hideghab ágymatracok) légáteresztő tulajdonságaival.

 • A hideghab ágymatracok a habmatracok másik típusát képviselik, és a habszivacsból előállított matracoknál általában magasabb minőségűek. A hideghabot alacsony hőmérsékleten habosítják, aminek köszönhetően a hab cellaszerkezete nyitottá válik. Ez a nyitott cellaszerkezet lehetővé teszi az ágymatrac számára, hogy hatékonyan szabályozza a hőt és elvezesse a test melegét. A hideghab ágymatracok kiválóan alkalmazkodnak a testedhez, különösen a nyomásérzékeny területeken, mint például a vállak és a csípő. Emellett tartósak, és hosszabb időn keresztül képesek megőrizni formájukat és komfortjukat.

Összefoglalva, a habszivacsból előállított ágymatracok, a hideghab ágymatracok és a habmatracok mind habanyagból készülnek, de jelentős különbségek vannak köztük. A hab-szivacs ágymatracok a habmatracok egyik alapvető típusát képviselik és jó ár-érték arányt kínálnak. A hideghab ágymatracok viszont magasabb minőségűek, és jobb hőszabályozást és tartósságot nyújtanak. Érdemes mérlegelned ezeket a tényezőket a matracvásárlás során, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb terméket.

Szivacs matrac vagy bonell rugós matrac?

A matracvásárlás sokféle kérdést vet fel, különösen amikor a szivacsból előállított ágymatracok és a rugós ágymatracok között kell választani. Mindkét matracnak van előnye és hátránya, és a döntés nagymértékben függ az egyéni preferenciáktól és az alvási szokásoktól. A következőkben megvizsgáljuk a szivacsból előállított ágymatracok és a rugós ágymatracok közötti különbségeket, hogy segítsünk a leginkább hozzád illő matrac kiválasztásában.

 • Kezdjük a szivacsból előállított matracokkal. Ezek a ágymatracok habanyagból, például habszivacsból vagy hideghabból készülnek. A szivacsból előállított ágymatracok kiválóan alkalmazkodnak a testhez, csökkentik a nyomáspontokat és támogatják a gerinc természetes alakját. Ez különösen előnyös lehet az oldalukon alvók számára, akiknek nagyobb mértékű támogatásra van szükségük a válluk és csípőjük körül. A szivacsból készített ágymatracok előnyei közé tartozik a mozgás izolálása is, ami azt jelenti, hogy ha az egyik partner mozog vagy felkel, a másik alvó személyt ez kevésbé zavarja.

 • Ugyanakkor a szivacsból előállított ágymatracok hőt tudnak tárolni, ami problémát jelenthet a izzadós alvók számára. Azonban a modern technológiáknak köszönhetően, mint például a hőelvezető csatornák és a nyitott cellaszerkezetű hideghab, sok szivacsból készült matrac képes kezelni ezt a problémát.

 • Most nézzük meg a rugós ágymatracokat. A rugós ágymatracok acélrugókból készülnek, amelyek tökéletes támogatást és rugalmasságot biztosítanak. A rugós ágymatracok nagy előnye a légáteresztő képességük, amely megakadályozza a hő felhalmozódását és frissebb pihenési környezetet nyújt. A rugós ágymatracok általában tartósak.

 • Azonban a rugós matracoknak is vannak hátrányai. Kevesebb nyomáscsökkentést biztosítanak (itt gondolj elsősorban a bonell rugós matracokra), ami problémát jelenthet az oldalukon alvók számára. A mozgásátvitel is nagyobb lehet a rugós matracoknál, ami azt jelenti, hogyha az egyik partner mozog vagy felkel, a másik alvó személyt nagyobb mértékben zavarhatja ez.

Összefoglalva, a szivacsból előállított ágymatracok és a rugós ágymatracok közötti döntés nagyban függ az egyéni preferenciáktól. Hogyha valaki nagyobb mértékű támogatást és nyomáscsökkentést keres, valamint kevesebb mozgásátvitelt szeretne, a szivacs matrac lehet a megfelelő választás. Hogyha valaki nagyobb légáteresztést és rugalmasságot keres, valamint hosszabb élettartamú ágymatracot szeretne, akkor a bonell rugós matrac lehet a megfelelőbb döntés. Mindenesetre, a legfontosabb, hogy a matrac komfortos legyen és támogassa az egészséges alvást.

Miért jobb hogyha levehető huzattal vásárolsz szivacs matracot?

A matracvásárlás során számos tényezőt figyelembe veszünk, de a matrac huzata gyakran elkerüli a figyelmet. Különösen a szivacsból készült ágymatracok esetében a levehető huzat jelentős előnyökkel járhat. 

 • Egyik legfontosabb előnye, hogy hozzájárul a matrac higiénikusabb állapotának fenntartásához. A levehető huzat lehetővé teszi a matrac rendszeres tisztítását, csökkentve az allergének felhalmozódását. Hogyha a levehető huzat gépben mosható, az komfortos és egyszerű tisztítást tesz lehetővé. 

 • A levehető huzat hozzájárul a matrac élettartamának meghosszabbításához. Megvédi a matracot a szennyeződéstől és a kopástól, ezáltal hosszabb ideig megőrizve annak kényelmét és támogató képességét.

 • Végül pedig, a levehető huzat lehetővé teszi, hogy a matrac megjelenése megújuljon anélkül, hogy új matracot kellene vásárolni. Ez különösen hasznos, hogyha frissíteni szeretnénk a hálószoba megjelenését, vagy hogyha a matrac huzata megkopott vagy elszíneződött

Összefoglalva, a levehető huzattal rendelkező ágymatracok számos előnyt kínálnak, így érdemes megfontolni őket a következő matracvásárlás alkalmával.

Tényleg igazi kényelmet és pihentető alvást biztosít ez a matrac?

A hideghab ágymatracokat gyakran említik a kényelem és a kitűnő alvás szinonimájaként, de vajon tényleg így van-e? A válasz igen, ezek az ágymatracok számos előnyt kínálnak, amelyek hozzájárulnak a kényelemhez és a jó alváshoz.

 • Először is, a hideghab ágymatracok kiváló nyomáspont-csökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. A hideghab rugalmas és viszkoelasztikus tulajdonságokkal bír, ami lehetővé teszi, hogy a matrac alkalmazkodjon az alvó testének alakjához és súlyához. Ennek eredményeképpen, a hideghab ágymatrac csökkenti a nyomást az olyan területeken, mint a vállak, a csípő és a derék, így megakadályozza az éjszaka közepén fájdalomra való ébredést és a pihenés közbeni kellemetlen érzést.

 • Másodszor, a hideghab ágymatracok nagy fokú mozgásizolációt kínálnak. Ez azt jelenti, hogy ha az egyik partner mozog vagy fordul éjszaka, akkor a másik partner alvását kevésbé zavarja. Ez különösen hasznos lehet olyan pár számára, ahol az egyik partner nyugtalan alvó.

 • Harmadsorban, a hideghab matracok megnövelt élettartamot kínálnak. A hideghab erős és tartós anyag, ami azt jelenti, hogy a matrac sok évig képes megtartani alakját és kényelmét anélkül, hogy árok vagy dudor képződne.

Természetesen, mint minden matracnál, a hideghab matracoknál szintén szükséges a megfelelő karbantartás és fontos, hogy a matrac megfeleljen az alvó egyéni kényelmi és támogatási igényeinek. Mindazonáltal, ha valaki kitűnő alvást és kényelmet keres, a hideghab matrac lehet a tökéletes választás.

Hideghab matrac 80x200 cm pont amire szükséged van?

Ezt a méretet elsősorban olyanoknak ajánljuk ahol kevés a hely a hálószobában vagy vendégágyhoz használnák. Továbbá bizonyos esetekben kettő ekkora matrac kiválthat egy 160x200 cm matracot is.