Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

80x200 fedőmatrac

Fedőmatrac 80x200

A Netmatracnál kapható fedőmatracok nemcsak tisztán tartják a matracodat, hanem egy memóriahab réteggel is felszerelik.Így lehet az eddigi kényelmetlen matracod akár tökéletesen megfelelő. Ezek a fedő matracok a kitűnő és olcsó szállításnak köszönhetően egy pár nap alatt megérkeznek hozzád. És kényelmes megoldást nyújtanak a mindennapokban.


2termék 12

Fedőmatrac 200x80 cm miért is fontos?

Egy fedőmatrac használata sok okból lehet fontos:

 • Kényelem:
  Hozzáadhatsz egy plusz réteget a matracodhoz, ami növelheti a komfortérzetet.
 • Higiénia:
  Megóvhatja a matracot a szennyeződésektől, például izzadságtól, bőr hámlástól, vagy folyadékoktól. Ezenkívül a legtöbb fedőmatrac könnyen eltávolítható és huzata mosógépben mosható, ami hozzájárul az ágy higiéniájának fenntartásához.

 • Matrac védelme:
  Segít megóvni a matracot a kopástól, hosszabbítva annak élettartamát.

 • Allergia:
  Ha allergiás vagy valamilyen anyagra, a fedőréteg segíthet elszigetelni magad azoktól, így csökkentheti az allergén anyagokkal való érintkezést.

 • Komfortszabályozás:
  Speciális anyagokból készül, amelyek segíthetnek szabályozni a hőt és a nedvességet, javítva az alvás minőségét.

 • Személyre szabott komfort: 
  Amikor egy matrac túl kemény vagy túl puha, egy fedőréteg hozzáadásával beállítható a kívánt komfortszint.

Ez csak néhány példa arra, miért lehet elengedhetetlen a fedőréteg használata. Mindig vedd figyelembe az egyéni igényeidet és körülményeidet a fedőréteg kiválasztásakor.

Topper vagy fedőmatrac mi a különbség?

Lényegében semmi, mind a két termék ugyanarra a matracra utal. Így amikor bárhol látod az egyik kifejezést akkor jusson eszedbe hogy simán felcserélhető a két fogalom.

Miért jók a Netmatracnál kapható fedőmatracok és más termékek?

Mert legyen az fekvőbetét vagy fedőréteg nálunk minden kapható ami egy tökéletes és kényelmes éjszaka kelléke. Egyszerűen válassz a minőségi termékeink közül.

Minden matrac megérdemel egy fedőmatracot?

Nagyjából igen:

Hiszen amennyiben egy ilyen fedőréteget a matracra helyezel, azzal újrahangolhatod a régi matracodat vagy puhábbá teheted a keményet. Mindezt egy új matrac árához mérve pár Ft értékben. Ez a fedőréteg általában biztosítja a jobb testhez illeszkedést, ezáltal biztosítja a megfelelő alátámasztást a nehezen elérhető részeken. Tehát kijelenthetjük hogy ideális esetben elősegíti a kényelmet és gyakran elengedhetetlen majdnem minden matracnál. 

Pár kivétel létezik a fent leírt esetek alól:

Az ortopéd matrac:
Az ortopéd matracok már mindent tartalmaznak amire szükséged lesz a használatukhoz. A legtöbb ilyen matrac már tartalmaz memória habot és egyéb extrákat a komfortrétegében. Talán egy kivétellétezik , méghozzá amikor már elhasználódott az ortopéd matracod. Ilyenkor már azon is használhatsz fedőréteget.

Ha már be van építve:
Abban az esetben, amikor a matracod még nem igényel felületjavítást és a komfort rétegében már van memoryhab és minden más jó, akkor szerkezeti és egészségügyi szempontból tökéletes. Viszont ami a könnyebb tisztán tarthatóságot illeti, sajnos azon a téren a memory topper igenis pozitív hatással lenne az ágymatracra. De, hogy ne kelljen elrontanod a fekvőfelületet, ezért az ilyen esetekre a legjobb megoldás a matracvédő. Ez is könnyen levehető, tisztítható és olcsó megoldás.

Memóriahabos fedőmatrac 80x200 cm, vagy nem memory habos 80 x 200 cm?

A memóriahabból készült fedőréteg és a nem memóriahabbal ellátott fedőréteg közötti választás nagyban függ az egyéni preferenciáktól és az alvási szokásoktól.

Íme az előnyeik és a hátrányaik:

Memóriahabból készült fedőréteg:

Előnyök:

 • Nyomáspont enyhítés:
  Reagál a test hőjére és súlyára és alkalmazkodik a test formájához, csökkentve a nyomáspontokat, különösen a vállaknál, a csípőnél és a deréknál.
 • Mozgás csillapítása:
   Csillapítja a mozgást, így amennyiben sokat forgolódsz vagy amikor ketten fekszetek az ágyon, nem fogjátok érezni a másik ember mozgását az éjszaka során.

Hátrányok:

 • Hő visszatartás:
  Hajlamos megtartani a hőt, ami melegebb alvási környezetet teremthet. Ez különösen probléma lehet azok számára, akik hajlamosak az izzadásra.
 • Lassú válaszidő:
  Lassabban tér vissza eredeti formájába, ami nehézséget okozhat azoknak, akik sokat mozognak alvás közben.

Nem memória habos fedőréteg:

Előnyök:

 •  Hőszabályozás:
  Sok nem memóriahabbal ellátott fedőréteg, mint például a latex vagy a hideghab, jobban szellőzik, és nem tartja vissza a hőt mint a memóriahab.
 • Gyors válaszidő:
  Ezek a matracok gyorsabban visszatérnek eredeti formájukba, ami kényelmesebb lehet azok számára, akik sokat mozognak pihenés közben.

Hátrányok:

 • Kevesebb nyomáspont-mentesítés:
  Ezek nem nyújtanak olyan kiváló nyomáspont-mentesítést, mint a memóriahabosak.
 • Mozgásátvitel:
  Ezek matracok nem csillapítják olyan jól a mozgást, mint a memóriahabosak.

A választás tehát attól függ, hogy melyik jellemző a fontosabb számodra. Amennyiben nagyobb nyomáspont-mentesítést és kevesebb mozgásátvitelt szeretnél, akkor a memóriahabos fedőmatrac lehet a jobb választás. Amennyiben inkább jobb hőszabályozást és gyorsabb válaszidőt szeretnél, lehet hogy másfajta fedőréteget lenne érdemes használnod. Válassz te is bátran a webshopunk széles kínálatából.