160x200 habszivacs matrac

160x200 habszivacs matrac

Ha 160x200 matrac az amire esett a választás akkor jó helyen vagy. A kiváló anyaghasználatnak hála a nálunk kapható matracok magas minőségi elvárásokkal készülnek. Ezért nézz ki magadnak bármilyen közepesen kemény, kemény esetleg puha matracot. A nálunk kapható matracok minden méretben a kitűnő minőséget és a jó ár-érték arányt képviselik


17termék

Ez a rugalmas hideghab mag egy rácsszerkezetet tartalmaz a 160x200 habszivacs matracban , ez alakítja ki azokat a klímacsatornákat amelyek garantálják a megfelelő szellőzést és komfortérzetet. Hiszen azokon a forró nyári estéken, te is azok közé szeretnél tartozni akik előre gondolkodtak a vásárlásnál, ezért nem izzadnak (annyira) mint mások.  A matracban található memory hab teljesen a testedhez simul és körülölel téged. 

Matrac méret:
160x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
Aajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni
20
131 360 Ft
164 200 Ft 
Kezdete: 2024.02.12 Vége: 2024.04.14

Ez a matracunk kétoldalas, úgynevezett szendvics szerkezettel készült, kiváló minőségű és emelt térfogatsűrűséggel rendelkező habból. A matrac mind a két oldala zónás profilozással rendelkezik. Ez ideálissá teszi kétoldalas 160x200-as matracunkat ergonómiai szempontból, mert a tested minden egyes pontja az anatómiailag kifejlesztett zónák által, a kifejtett nyomáshoz illeszkedő alátámasztást kap.

Matrac méret:
160x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
50 900 Ft

Ez a 160x200 habszivacs matracunk alapvetően a fiatalabb korosztály számára lett tervezve, leginkább az elérhető ár előnyben részesítésével. A növekvő test számára azért is lehet tökéletes megoldás, mert a többi matrac sok extra tulajdonsága nehezen alkalmazkodhat a változáshoz. Ez a matrac a letisztult egyszerűségében hordozza a megoldást a fenti problémára.

Matrac méret:
160x200
Keménység:
T2 (T1-T5)
74 300 Ft

160x200 habszivacs matracunk kétoldalas matrac ami két kitűnő minőségű habfajtából készült. Ezek a habok rendelkeznek a modern poliuretán habok minden egyes előnyével és pozitív tulajdonságával, az úgynevezett hagyományos szivacshabok hátrányai nélkül. Mivel ezen 160x200-as kétoldalas matracunkat környezetbarát gyártási technológiákkal gyártjuk, ezért kiemelkedően jó ár-érték aránnyal rendelkezik. Mindezt a hasonló ár-fekvésű matracoknál jobb minőségben.

Matrac méret:
160x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
74 500 Ft

Golden Dream matrac, melyben a szendvics szerkezet, melynek közepe egy megerősített tartóréteg, tartósságot és stabilitást kölcsönöz a matrac számára. A felhasznált habok a tartó rétegen különböző keménységűek, ezért lehetőséget adnak két különböző keménységű, (lágyabb és keményebb) oldal közötti választásra. Amennyiben franciaágyra kerülne ez a matrac, kimondottan javasoljuk a két kisebb (egyszemélyes) matrac vásárlását, így egyszerűen változtatható lesz a matracok által nyújtott komfortérzet, amennyiben eltérőek az igények.

Matrac méret:
160x200
Keménység:
T4 (T1-T5), T2 (T1-T5)
75 800 Ft

Az erős, masszív tartásról gondoskodó 80kg/m3 sűrűségű heterogén habréteg kicsiny részelemei közül a matracra kifejtett terheléskor azok aktíválódnak, melyek az adott terhelésre a legoptimálisabban tudnak ellenállást kifejteni a terheléssel szemben. A matrac ezen tulajdonságának előnye hogy számodra is elérhető lesz a stabil de kényeztetően kényelmes alátámasztás, mely nagyban felelős a Te egészséges pihenésedért. 

Matrac méret:
160x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
76 600 Ft

A Herkules nevű, kemény komfortú matracunk elsőosztályú minőségű PUR habból készült. Matracunk egyik oldala 7 zónás profilozású, ez ergonómiai szempontból lehetővé teszi a legideálisabb alátámasztást, mert a tested minden részének külön figyelmet szentel a matrac. A matrac gyártásában felhasznált technológia olyan minőséget kínál, ami neked is nyugodt és stresszmentes pihenést biztosít.

Matrac méret:
160x200
Keménység:
T4 (T1-T5)
84 400 Ft

Egy újabb praktikus, egyszerűségében nagyszerű termék a TED-BED kínálatában: Remek minőségű rendkívül kedvező árfekvésű puha matrac.

A legmodernebb technológiával kifejlesztett habszivacs ágymatrac tökéletes alátámasztást nyújt a testnek, és biztosítja a kényelmes pihenést. A 160x200 habszivacs matrac idális választás bármilyen ágyrácshoz.

Matrac méret:
160x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
Aajánljuk ha:
Oldalt fekve szeret aludni, Hanyatt fekve szeret aludni, Hason fekve szeret aludni
84 600 Ft

Ez a 160x200-as kétoldalas szendvics szerkezetű matrac, tökéletes választás mindenki számára. Ez a matrac viskoelasztikus ViscoFoam®, Memory Foam és legjobb minőségű poliuretán habok felhasználásával készült. A tartórétegen elhelyezkedő különböző merevségű habok neked is lehetőséget biztosítanak a választásra a keményebb és a lágyabb oldalak között.

Matrac méret:
160x200
Keménység:
T2 (T1-T5), T3 (T1-T5)
91 900 Ft

A 160x200 méretű kétoldalas matrachoz választható huzatok nagyrésze mosható és mind kimondottan kellemes tapintású. Az ezen huzatokhoz felhasznált alapanyagok kitűnő minőségének köszönhetően mindegyikük semleges kémhatású és antiallergén tulajdonságokkal bír. A válaszható huzatok skálája azért széles, hogy egyes tulajdonságaikat jobban előtérbe hozhassuk és ezáltal te is azt választhasd ki amire szükséged van.

Matrac méret:
160x200
Keménység:
T3 (T1-T5)
92 300 Ft

Silver Angel matracunk közepesen kemény Body Care habból készült, kifejezetten jó ortopédiai tulajdonságokkal és mindezt számodra is elérhető áron. A testedet minden pontján megfelelő alátámasztásban részesíti, biztosítva számodra a megfelelő és egészséges testtartást pihenés közben, bármilyen pózban is szeretsz aludni.

Matrac méret:
160x200
Keménység:
T4 (T1-T5)
111 900 Ft

Ez a 160x200 habszivacs matracunk nem csak egyfajta hab tulajdonságaira fekteti a hangsúlyt. A kivételesen ritka szerkezetűnek tekinthető, 80 kg/m3 sűrűséggel rendelkező heterogén habréteg olyan apró részecskékkel bír, melyek univerzálissá teszik matracunkat. Terheléskor aktíválódnak ezek a habok és a tested által kifejtett nyomásra reagálva az ahhoz a legoptimálisabb ellenállást váltják ki.

Matrac méret:
160x200
Keménység:
T4 (T1-T5)
116 700 Ft
 

A hab szivacs matracok fejlődése

Az elmúlt évtizedekben a habanyagból készült szivacs ágymatracok nagy népszerűségnek örvendtek. Ez részben annak köszönhető, hogy ezek a matracok költséghatékonyak, könnyen karbantarthatók és számos alvó elvárásihoz igazodnak

 • Az első habból készült szivacs matracok a 20. század közepén kerültek elő. A habanyagból készült szivacsok gyártása, különösen a poliuretán hab, nagyjából a második világháború után kezdődött. Az első habmatracok egyrétegű ágymatracok voltak, melyek a legjobban szolgálták az alvók kényelmi és alátámasztási igényeit.

 • Az 1960-as években a habszivacsok népszerűsége nőtt, ahogy a gyártók kezdtek kísérletezni a habszivacs sűrűségével és szilárdságával, hogy jobban megfeleljenek az alvók igényeinek. Az ebben az időszakban készült ágymatracok keményebbek voltak, mint az előzőek, és hosszabb ideig tartottak.

 • Az 1990-es években megjelent a memóriahab, ami nagy változást hozott a habanyagból készült matracok piacán. A memóriahab matracok lágyabbak és rugalmasabbak, mint a hagyományos habszivacsból készült matracok, és képesek voltak jobban alkalmazkodni az alvó testének formájához. Emellett a memóriahab csökkentette a nyomáspontokat és javította a vérkeringést.

 • Az új évezredben ezek az ágymatracok tovább fejlődtek, ahogy a gyártók bevezették a légáteresztő csatornák technológiáját. Ezek a matracok jobban szellőznek, mint a sima hagyományos habból készült vagy memóriahab ágymatracok, ami csökkenti a hő felhalmozódását és így kényelmesebbé teszi az alvást.

 • A jövőben ezek a matracok várhatóan tovább fejlődnek, ahogy a gyártók új technológiákat és anyagokat keresnek a kényelem és a alátámasztást javítására. Ezenkívül a fenntarthatóság is nagyobb hangsúlyt kap a gyártási folyamatban, mivel a vásárlók és a gyártók egyaránt egyre inkább tudatosak a környezeti hatásokkal szemben.

 • Egyik fejlődési irány, amit már most is látunk, az az újrahasznosított anyagokból vagy fenntartható forrásokból származó termékek  gyártásának a fejlődése.  Ez magában foglalja a szójabázisú habokat, amelyek csökkentik a fosszilis üzemanyagok használatát, és a bambuszból készült habszivacsokat, amelyek gyorsan növekvő, megújuló forrásból származnak.

 • Ezen túlmenően, a modern technológiával készült ágymatracok designjának és gyártási technikáinak további finomítása várható a jövőben. Például a zónás alátámasztási rendszerek, amelyek különböző sűrűségű habrétegeket tartalmaznak a matrac különböző részein. Így személyre szabott kényelmet és támogatást kínálhatnak az alvók számára.

 • Végül, az okos technológia beépítése a habmatracokba további fejlődési lehetőség. Ez magában foglalhatja a hőszabályozó technológiát, amely automatikusan szabályozza a matrac hőmérsékletét, vagy a beépített szenzorokat, amelyek monitorozzák és elemzik a rajta fekvő alvási mintáit, hogy javaslatokat tegyenek a jobb pihenési szokásokra.

Habszivacs matrac 160x200 cm kinek való ez a termék?

Ez a méret elsősorban két főnek lett kitalálva. Hiszen két átlagos méretekkel rendelkező felnőtt kényelmesen elfér rajta. De ha te esetleg egyedül szereznéd használni, akkor nem fogunk megakadályozni benne. Ha megvan rá a helyed akkor egy embernek is kényelmes lehet ez a méret. Sőt ha előrelátó vagy és esélyes hogy valaki beköltözik hozzád akivel meg fogod osztani az ágyat, akkor kimondottam jó ötlet ekkora matracot venni.

Mire jó egy memóriahabos fedőmatrac, topper?

A memória habos fedőmatracok, más néven topper-ek, egyre népszerűbbek a vevők körében. Ezek a matrac kiegészítők úgy lettek tervezve, hogy javítsák a matrac kényelmét és alátámasztását. De milyen előnyökkel jár a fedőréteg használata? Az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk a memória habos fedőmatracok jellemzőit és előnyeit.

 • Egyik legfontosabb tulajdonsága a memória habos fedőmatracnak az a képessége, hogy alkalmazkodik az alvó testének formájához. A memóriahab lágyul a test hőjétől, és egyedülálló módon képes megőrizni a formáját, amíg az alvó rajta fekszik. Ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy a fedőréteg az alvó testének minden görbületéhez igazodjon, csökkentve a nyomáspontokat és segítve a vérkeringést.

 • Ezek fedőmatracok szintén javítják a matrac alátámasztását Ez különösen előnyös azok számára, akiknek kemény vagy régi matracuk van. A memória habos fedőmatracok képesek pótolni a matrac természetes alátámasztását egy bizonyos szintig. Különösen a csípő, a derék és a váll területén, amelyek gyakran viselnek el a nagyobb nyomást pihenés közben.

 • Emellett a memory habos fedőmatracok hozzájárulhatnak a matrac élettartamának meghosszabbításához. Egy jó minőségű fedőréteg védelmet nyújt a matrac felső része számára a kopás és a szennyeződések ellen. Ezenkívül, a memória habos fedőmatracok gyakran hipoallergén tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek segítenek megelőzni az allergének felhalmozódását a matracban.

 • Nem utolsósorban a memória habos fedőmatracok hozzájárulhatnak a pihenés minőségének javításához. Azok számára, akiknek problémái vannak az alvás minőségével, például a testfájdalom, a rossz vérkeringés vagy az alvás közbeni forgolódás miatt. A memória habos fedőmatracok segíthetnek javítani a pihenés minőségét és csökkenteni az alvászavarokat. A memóriahab a test körvonalait követi, csökkenti a nyomáspontokat és segíti a tested megfelelő pozícióban tartását, ami csökkenti az pihenés közbeni mozgást és segít jobban aludni.

 • Ezenkívül a memóriahabos fedőmatracok segítenek a hőszabályozásban is. A hagyományos memóriahab hírhedten hőt tart vissza, ami nyáron kellemetlen lehet, de a legújabb memóriahab anyagok és technológiák, mint például a légáteresztő csatornákkal ellátott memóriahab, javítják a hőeloszlást és a hőszabályozást. Ez azt jelenti, hogy a memória habos fedőmatracok most már majdnem teljesen képesek szabályozni a hőmérsékletet és csökkenteni a hő felhalmozódását, ami kényelmesebbé teszi az alvást. De azért azoknak akik kimondottan izzadósok még mindig nem ajánljuk.

 • Végül, de nem utolsósorban, ezek a fedőmatracok hozzájárulnak az pihenési környezet javításához is. A memóriahab csökkenti a mozgás átterjedését, ami azt jelenti, hogy ha az egyik oldalon valaki mozog vagy felkel, a másik oldalon lévő személy kevésbé valószínű, hogy észreveszi. Ez különösen hasznos a párok számára, ahol az egyik partner gyakran forgolódik vagy felkel éjszaka.

Összefoglalva
A memória habos fedőmatracok számos előnnyel rendelkeznek, beleértve a kényelem javítását, a alátámasztás növelését, a pihenés minőségének javítását és a matrac élettartamának meghosszabbítását. Ezért aki fontolóra veszi a memória habos fedőmatrac beszerzését, annak érdemes mérlegelnie ezeket a szempontokat, hogy a legjobb döntést hozza meg.