Vákuum csomagolású termékeinket díjmentesen szállítjuk a GLS futárszolgálattal!

160x200 fedőmatrac

A Netmatracnál kapható fedőmatracok alacsony áron teszik számodra is elérhetővé az extra memóriahabos élményt, új matrac vásárlása nélkül. Mindezt ha kiegészíted a szakértő munkatársakkal és a kitűnő szállítással, akkor akár pár nap múlva tökéletes felületen pihenhetsz. A fedőmatrac segítségével egészséges és pihentető lehet minden éjszakád.


2termék 12

Miért fontos a topper a túlságosan kemény matrachoz?

Túlságosan kemény a matrac:
Sajnos vagy sem, de amikor matracot veszel, akkor annak érdekében hogy tényleg jól tudj aludni rajta neked is mint minden vásárlónak szembe kell nézned a keménység kérdésével. Nem mindig sikerül elsőre eltalálni a keménységet. Amennyiben túl keményre sikerült a matrac választás, akkor tökéletes megoldás egy fedőréteg.

De mit is okozhat egy túlságosan kemény matrac?

Fájdalom a nyomáspontokban:
Egy túlságosan kemény matrac nem biztosít megfelelő "oldal tartást" a tested nyomáspontjai számára, mint például a vállak, a csípő és a térd. Ez növelheti a nyomást ezeken a területeken, ami fájdalomhoz vezethet.

Rosszabb vérkeringés:
A fokozott nyomás, amit egy túlságosan kemény matrac okoz, zavarhatja a vérkeringést, különösen alvás közben. Ez okozhat zsibbadást és kellemetlen érzést, és akár arra is ébreszthetsz fel, hogy meg kell változtatnod az alvási pozíciódat.

Hátfájás:
Nem tud kellően alkalmazkodni a gerinc görbületeihez. Ez azt jelenti, hogy a gerinc nem kap megfelelő támogatást, ami hátfájáshoz vezethet, különösen az alsó hátsó részen.

Alvásminőség romlása:
A fentiek miatt, ha egy matrac túlságosan kemény, az alvásod minősége romolhat. Ha fájdalmat érzel vagy kényelmetlenül érzed magad, akkor valószínűleg többször felébredsz éjszaka és kevésbé leszel kipihent és friss reggel.

Rossz testtartás:
A túl kemény matrac nem támogatja megfelelően a gerinced természetes görbületeit, ami rossz testtartáshoz vezethet, ami hosszú távon komolyabb egészségügyi problémákat is okozhat.

Mik az ideális termékek nekem?

A memóriahabos fedőmatrac 160 x 200 méretben az ezzel megegyező méretű matracok védelmére és kiegészítésére lett kitalálva. Legyen az rugós vagy habmatrac szinte minden esetben érdemes a jó fedőmatrac használata. Ezt muszáj kihangsúlyozni, mert ha van például egy 160 cm széles ágyad és egyedül használod, akkor csábításba eshetnél hogy egy kisebb fedőréteget vegyél hozzá. Kérünk hogy ezt NE tedd. Tudjuk mi is hogy olcsóbb megoldás a kisebb fedőréteg, de amennyiben ezt teszed a fedőréteg elcsúszkálhat a matracon és ennek eredményeképpen reggelre hátfájásra vagy egyéb kellemetlen mellékhatásokra ébredhetsz.

A használt matracra is alkalmas fedőmatrac 160x200 cm?

  • Persze, sőt kijelenthetjük hogy bármilyen kemény és egyenletes fekvőfelületet egy jó fedőmatrac segítségével egészséges és pihentető alvófelületté alakítható.
  • A fedőmatracokat pont azért tervezték, hogy javítsanak egy matrac kényelmén és alátámasztásán, függetlenül attól, hogy új vagy használt-e az alapmatrac.

Azonban néhány dolgot muszáj figyelembe venned, mielőtt fedőmatracot vásárolsz egy használt matracra:

Matrac állapota:
Segíthet javítani egy matrac kényelmén, de nem csodaszer. Amennyiben az alapmatrac nagyon elhasználódott, deformált vagy kényelmetlen, akkor a fedőmatrac használata csak korlátozott javulást eredményezhet. Ebben az esetben érdemesebb lehet új ágymatracot vásárolni.

Allergének:
Amennyiben a használt matracban allergének vannak (például poratka), a fedőmatrac nem feltétlenül nyújt védelmet ellenük. Ebben az esetben érdemesebb lehet allergiabiztos matrachuzatot használni a fedőmatrac alatt.

Higiénia:
Amikor a használt matrac nem tiszta, a fedőmatrac használata nem oldja meg ezt a problémát. Érdemes az ágymatracot alaposan kitisztítani vagy professzionális tisztítást alkalmazni, mielőtt fedőmatracot helyeznél rá.

Összefoglalva, a használt matracok is alkalmasak fedőmatrac használatára, de figyelembe kell venni a matrac állapotát, méretét és tisztaságát. A fedőmatrac használata jelentősen javíthatja a matrac kényelmét és alátámasztását, de nem helyettesíti az alapmatrac cseréjét, amikor az már nagyon elhasználódott vagy kényelmetlen.

 Mik a fedőmatracok legfontosabb kényelmi funkciói?

 A fedőmatracoknak számos fontos és praktikus előnyük van, amelyek a következők:

Kényelem javulása:
Egy jó minőségű fedőmatrac jelentősen javíthatja az alapmatrac kényelmét. Lehet, hogy a matracod túlságosan kemény vagy túlságosan puha a számodra. Egy fedőmatrac ebben az esetben segíthet beállítani a tökéletes kényelmet és tartást üaz igényeidnek megfelelően.

Nyomáspont enyhítése:
Segítenek a tested nyomáspontjainak enyhítésében, amelyek a matrac és a tested között keletkeznek. Ez különösen hasznos lehet, ha problémáid vannak a háttal, a nyakkal vagy a csípőddel. A fedőmatracok többnyire olyan anyagokból készülnek, mint a memóriaszivacs, amelyek képesek alkalmazkodni a tested formájához és eloszlatni a nyomást.

Hőszabályozás:
Néhány fedőmatrac anyaga segít a hőszabályozásban. Például a géllel kibővített memóriaszivacs hűvösebb éjszakai alvást biztosít, míg a gyapjú természetes hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik.

Allergén védelem: 
Hipoallergén anyagokból készülnek, amelyek segítenek megvédeni az ágyat az allergénekkel szemben, mint például a poratka. Ez különösen hasznos lehet az allergiások és az asztmások számára.

Hosszabb matrac élettartam:
Védelmet nyújtanak az alapmatrac számára, megóvva azt a kopástól és a szennyeződésektől. Ez hosszabb élettartamot biztosít a matracod számára.

Tisztíthatóság:
Gyakran levehetőek és moshatóak a huzatok, ami megkönnyíti az ágy higiénikus állapotának fenntartását. Ez különösen hasznos lehet, ha gyerekek vagy háziállatok is használják az ágyat.