Használati Útmutató

Kérünk titeket, hogy figyelmesen olvassátok el a használati útmutatót, mert csak annak betartásával tudjuk garantálni a hosszú, tökéletes minőséget!


Köszönjük, hogy a termékünket választottad. Hadd adjunk néhány jó tanácsot a termék kicsomagolásával, használatával és ápolásával kapcsolatban.

A csomagolás a termék védelme érdekében lett felhelyezve, hogy megvédje azt a szállításkor és rakodáskor előforduló erősebb igénybevételtől.

Ne használj éles tárgyat a kicsomagoláskor, a csomagoló anyagot úgy távolítsd el, hogy a termék ne sérülhessen meg.

A vákuumban levő tekercselt matracok /fedőmatracok/ esetén kicsomagolásuk után vízszintes helyzetben kell tartanod őket 48 óráig, mielőtt használatba vennéd. A matrac vagy egyéb termékek szabálytalan alak-visszanyeréséből keletkező reklamációk a vásárlás után számított 3 napon belül fogadhatóak el. A terméket a vásárlás napjától számítva 3 napon belül ki kell csomagolnod, mert ez után a nem fogadhatunk el panaszokat hibás teljesítés címén.

A méretet és típust jelző szalagot, címkét ne távolítsd el, mert az a matrac varrásának vagy a textíliának rongálódásához vezethet.

Az esetlegesen előforduló jótállási és szavatossági igényed érvényesítése céljából a vásárlást igazoló bizonylatot /számlát, blokkot/ őrizd meg, mert a szavatossági igényed érvényesítésének feltétele a vásárlás időpontjának egyértelmű igazolása.

Óvd meg a matracot (egyéb terméket) az erős savaktól, lúgoktól, tartós párától, nedvességtől és a napfénytől!

Az ágybetét soha ne lógjon túl az ágykereten. A matrac hasonlóan bármely más termékhez, (ruházat, bútor függöny) idővel elhasználódik, kopik, nyúlik, változik, színeződik, ez természetes dolog. Az ilyen jellegű, elhasználódásból keletkező dolgokra a garancia nem terjed ki. A terméket a fűtőtestektől olyan távolságra helyezd, hogy annak hőmérséklete ne haladja meg a helyiség hőmérsékletét.
Amennyiben ez valamiért nem lehetséges, célszerű a fűtőtest és a matrac közé valamilyen szigetelőanyagot raknod.

A lekerekítetlen, éles ágyrács-szélek a szövet károsodását okozza, kerüld az ilyen ágyrács használatát, vagy tegyél valamit az ágyrács és a matrac közé. Például vastagabb takarót.
TILOS az ágybetét/matrac rugózását túlterhelni, nem fekvőalkalmatosságként használnod (például az ágybetéten/matracon, ugrálnod. tornáznod, állnod vagy ülőalkalmatosságként használnod), hiszen károsodhat az ilyen súly-, és/vagy nyomáskoncentráció hatására.

Az ágybetétet/matracot vízszintes, sík, merev felületre helyezd, (ágykeret).
A nem ágyon, (pl. rugós heverőn vagy padlón) elhelyezett matracra nem érvényes a jótállás. Az ágybetét legjobban merev-sík felületre helyezve fejti ki a különleges tulajdonságait.
Rugós matracok esetén, a rugós ágyrács használatakor az ágybetét/matrac nem képes kifejteni kedvező tulajdonságait. Sőt idő előtti tönkremenetelét is okozhatja.

A matracot úgy kell elhelyezned, hogy a szobában legyen kellő hely a megközelítéséhez. Kétszemélyes matrac esetén az ágy mindkét oldalán legalább 50-50 cm. Ha ennél kisebb a távolság, az a matrac/ágybetét végérvényes károsodását okozhatja. Ügyelj arra, hogy az ágy kerete az ágybetétnek/matracnak megfelelő méretű legyen! Termékeink méreteinél a tűréshatár +-2 cm.

A matracokat két hetente forgatni kell, az egyenletes terhelés érdekében. Az ágybetét/matrac szellőzését a használat során feltétlenül biztosítani kell, ezért azt javasoljuk, hogy az ágybetétet ráccsal, vagy ágydeszkára helyezve használd, amiknél a deszkák közötti távolság 6 cm-ig (táskarugós matracnál 4 cm-ig) terjedhet. Ezáltal a matrac/ágybetét megfelelő szellőzését biztosítod és gondoskodsz a rugótestek alátámasztásól.
Amennyiben az üzletben nem a matracodnak megfelelő ágyrácsot kaptál, (rugós ágyrácsot, vagy nem jó elosztású merev ágyrácsot) sűrítsd a rácsokat vagy cseréld le az ágyrácsot, úgy hogy az az előírásoknak megfelelő legyen.

A matracokat zárt helyiségekben és normális „éghajlati” körülmények mellett való használatra tervezték, nem párás és/vagy nedves helyiségekre. Javasoljuk a helyiséget hetente legalább egyszer levegőztetni és/vagy tiszta levegőre kitenni a matracot, textiliával történő befedés nélkül. Ilyen módon a penészgombák kifejlődése és a túlzott páratartalom lecsapódása is megelőzhető. Kerüld, hogy a matracod folyadéknak vagy nedvességnek legyen kitéve. Nem ajánljuk a szövet nedves tisztítását és/vagy vasalását, ha csak nincs egyéb használati utasítás.

A termék minőségének megőrzéséhez ajánljuk, hogy használj a matracvédőt és/vagy lepedőt.
Ha a matrac szélessége 110 cm-nél nagyobb, akkor legalább 5 támasz-pontnak kell lennie.

A matrac gyártásával összefüggő szagok/illatok érezhetőek lehetnek néhány napig a matrac kicsomagolása után is. Ezek egyáltalán nem mérgezőek és azonnal eltűnnek, miután a matracot használatba veszed. Mindenképp hagyd a matracot /fedőmatracot/ágybetét szellőzni néhány órára mielőtt letakarod lepedővel. A matrac/ágybetét fogantyúinak a rendeltetése az, hogy hozzásegítsen téged a matrac megfordításához, ezek nem a matrac szállítására szolgálnak.

A termékeink nem tűzállóak, tehát ne használj gyúlékony anyagokat fölöttük vagy a közvetlen közelükben.
Az ügyfél (Te) garanciális igénye esetében a forgalmazó cég fenntartja a jogot magának a matrac /fedőmatrac/ágybetét szakértői felülvizsgálatára, az igény és a termék szabályos üzemeltetésének megállapítása céljából. A matrac /fedőmatrac/ágybetét kényelmét, egészét és rendeltetését nem befolyásoló gyártási hibákról (görbe vagy hiányzó varrat, esetleges foltok és egyéb rendellenességek) panasz formájában értesítened kell a gyártó/forgalmazó céget a termék megvásárlásának napjától indult 3 napon belül  (de  ezek egyike sem  garanciális esemény).

Karbantartási utasítások:
Javasoljuk, hogy rendszeresen 180 fokkal fordítsd el a matracodat/fedőmatracodat/ágybetétedet a minőségi tulajdonságok hosszabb ideig történő megőrzésének a céljából.
A kétoldalas matracot/fedőmatracot/ágybetétet, nemcsak 180 fokkal kell elfordítanod, hanem forgatni kell, és mindkét oldalát kell használnod.
Ahhoz, hogy megőrizd a matracod /fedőmatracod/ágybetéted állapotát, védd matracvédővel, lepedővel vagy takaróval, a károsodás vagy szennyeződés megelőzése céljából.
Rendszeresen szellőztesd a matracot /fedőmatracot/ágybetétet.
A matracot/fedőmatracot/ágybetétet csak száraz vagy enyhén nedves ronggyal kell tisztítanod. Ne használj tisztítószert!
Ne csavard fel a matracot /fedőmatracot/ágybetétet és ne hajlítsd meg 20 foknál nagyobb szögben, mert azzal károsíthatod annak magját.
A matrac /fedőmatrac/ágybetét csak vízszintes helyzetben tárolható!
Ne használj vegyi tisztítószert vagy oldószert a tisztításhoz!
Ne ülj a matrac szélén hosszú ideig, mert az egyenetlenül terheli meg a matractörzset.
Ne használj polietilén és/vagy poliészter vagy egyéb, 100 % műanyagból gyártott lepedőt és takarót.
A matracot/fedőmatracot/ágybetétet szellőztetni kell!
Ne dohányozz az ágyban és ne hagyj a közelében nyílt lángot.
A garancia a matrac/fedőmatrac/ágybetét és egyéb termék rendeltetésszerű használata esetén a pénztári nyugtával és garancialevéllel érvényes. A kitöltetlen rovatok érvénytelenítik a garanciát.
Ha a matrac kétszemélyes, akkor a hosszanti irányban egy középső támasznak is KELL lennie!


A rendeltetésszerű használat esetén a termék(ek) könnyen kezelhető(ek) és tartós(ak) lesz(nek).
Bízunk abban hogy tájékoztatónkkal segíthettünk neked. A termék(ek) használatához sok-sok örömöt és a legjobb egészséget kívánjuk.