Egyoldalas vagy kétoldalas Jysk matrac

Mitől jobb mint a Jysk matrac?


Ha matracot akarsz venni és ellátogatsz egy nagyobb cég weboldalára, vegyük itt példának a JYSK-et, egy úgymond általános kínálattal fogsz találkozni. Méghozzá azzal, hogy a habmatracok nagy része egyoldalas matrac.


Mit kell értened ezalatt? 


Azt, hogy egy keménységi fokozattal és egy fekvőfelülettel rendelkeznek. További paramétereket sem szabad figyelmen kívül hagynod, például: a JYSK matrac ára vagy a JYSK matrac hab sűrűsége.  De jelen esetben inkább egy kevesek számára nyilvánvaló tényre szeretnénk felhívni a figyelmedet.


Méghozzá a kétoldalas habmatracok élettartamára 


Hiszen az egyoldalas matracok nem megfordítható matracok. Félreértés ne essen a JYSK-nél és sok más kereskedőnél is kapható kétoldalas habmatrac. Nem ez a cikk lényege (a JYSK csak egy példa).  Hogy érthető legyen, amit mondani akarunk számodra az az, hogy meg kell vizsgálnunk a két keménységi fokozaton kívül mi is a különbség a két matracfajta között. Míg az egyoldalas matracok általában több nagyot ígérő réteggel rendelkeznek a „kényelem” miatt. Mivel a matrac másik oldala nem fekvőfelület ezért kevesebb ideig lesz használható. Ha   nem kevés időt és energiát fektetsz egy olyan matracba, ami számodra tökéletes, akkor jogos az elvárásod, hogy hosszú időn át legyen társad az pihentető alvásban. Mint tudjuk minden matrac előbb vagy utóbb elhasználódik, legyen az JYSK-es vagy akármelyik másik márka. 

Ez az elhasználódás általában a fekvőfelülettel kezdődik.  


Mikor ez bekövetkezik, mit tudsz csinálni az egyoldalas matraccal? 


Hát nem sokat. Esetleg még több pénzt és további energiát fektetsz bele és ideiglenes megoldásként veszel rá egy fedőmatracot (melyet természetesen nálunk is megvásárolhatsz) vagy lenyeled a békát és használod tovább úgy ahogy van a keserű végig.
Azonban megteheted azt is, hogy amikor matracot választasz, akkor eleve kétoldalas matracot vásárolsz és mikor elkezd a fekvő felület tönkre menni egyszerűen megfordítod a matracot.  Így még jó pár évig használod   a matracodat további befektetés nélkül. 

Ez ugyebár azokra a matracokra vonatkozik, amelyek kettő fekvőfelülettel rendelkeznek.  Ezen felül léteznek még oldalanként különböző keménységgel rendelkező matracok is. Ebben az esetben pedig azért tudod tovább élvezni a matracod használatát, mert amennyiben változik a súlyod, egészségügyi állapotod vagy esetleg a párkapcsolati státuszod, előfordulhat, hogy más keménységű fekvőfelületre lesz szükséged. Ilyenkor nem kell mást tenned, csak meg kell fordítanod a matracod. 

Tehát ne dőlj be az akciós áraknak vagy szlogeneknek, legyen az JYSK matrac vagy bármely másik, keresd a nálunk is elérhető jó minőségű kétoldalas matracokat. Mert általában az egyoldalas matracok nem kis mértékben „többen vannak” egy üzletben. Próbálj meg át látni a sorok között és keresd a leghosszabb ideig tartó minőséget, a kétoldalas matracot.