Ha igazán matrac szakértőktől szeretnél tanácsokat a matracok, vagy fedőmatrac jellemzőiről, kíváncsi vagy a matracvédő helyes használatára, esetleg szivacs matrac vásárlásán gondolkodsz, akkor webáruházunk király helyet biztosít számodra a vásárláshoz.

A Memóriahabról

A memória hab matracok előnyei és hátrányai.

Manapság nagyon is elterjedtek ezek a matracok. A relatív olcsó áruk és alacsony súlyuk, illetve a nagy választék miatt de most nézzük meg ezek valójában miben is jók és minden nem. Érdekes tény lehet, hogy ezt az anyagot anno a NASA fejlesztette ki, hogy kényelmesebbé tegye az űrutazást.
Előnyök:

– Pontszerű nyomás  csökkentés, így fájdalom csillapító  hatással bír
– A gerincet sok esetben a megfelelő, természetes pozíciójában tartja
– A mozgásenergia elnyelése, így nem továbbítja vízszintesen azt
– Antiallergén tulajdonságok
– Minőségi daraboknál hosszú élettartam
– Könnyű karbantartás

Ez úgy hangzik, mint maga a mennyország ugye? Várj csak,nézzük meg egy-egy tulajdonságát kicsit bővebben is.

Nyomás és fájdalom  csökkentés
Az egyik legjobb dolog ezekben a matracokban az a nyomás csökkentése amit a test mér a matracra, legfőképp a váll és derék részeken. Mivel Szinte minden testformához tud alkalmazkodni. Szóval ahelyett hogy egy kifeküdt részen ragadnál mert nehezen fordulsz egyik oldaladról a másikra, ez a matrac veledk együtt „fordul”. Ezáltal az oldalukon fekvőknek ha nincs más erősebb derék vagy hát betegségük, kimondottan ajánlott.
A gerinc természetes helyzetben tartása
A fenti alkalmazkodni képes tulajdonságai miatt, amíg nem vagy túlzottan nehéz vagy nincs súlyos gerinc problémád, addig a gerinced a természetes pozíciójában tudja tartani. Sőt kitűnő oldal tartást is ad, ahogy körülöleli a tested amíg mi alszol.

Mozgás elnyelés.
Sok jobb minőségű memória matrac olyan jó vízszintes mozgásenergia elnyeléssel rendelkezik, hogy hiába forgolódsz, a partnered melletted nem érez belőle semmit, alhatja a legjobbat, mivel minimális a számára átadott mozgásenergia.

Nézzük a hátrányokat:

A plusz hő.
Ez igaz a memória és más habmatracokra is,  amik igen tömör anyagból készülnek. Hiszen amin fekszel, annak nem túl jó a légáteresztő képessége, így tested hője nem tud hová távozni alvás közben. Minden a sűrűségen múlik, gondolhatnád, akkor veszek egy kevésbé sűrű puhább matracot, ám  az is rosszabbá teheti az alvást, ha jobban belesüllyed alattad, körülöleli a tested és így akadályozza a légáramlást. Így annak, aki izzadós, annak nem szoktuk ezt ajánlani. Tegyük azért hozzá, hogy folyamatosan fejlődik agyártás technológia amivel ezek készülnek, így ma már jó néhány drágább minőségi darabban úgy nevezett hő elvezető bevágások vannak. Ezek ugyan sokat segítenek de sajnos még így sem olyan jó a hőelvezető képességük, mint mondjuk egy rugós matracnak.

Magasabb ár
A másik dolog, ami negatívum lehet az maga az ár. Míg sok helyen kaphatunk kimondottan olcsó habmatracokat, a memóriahabos matracok esetén a  jó minőséget, hosszú élettartalmat és megbízhatóságot meg kell fizetni. Így egy-egy tulajdonságaiban felső kategóriás matrac igen is lehet kimondottan drága is de ahogyan fejlődik ezen termékek tömeg gyártása, egyre olcsóbbak lesznek a jó minőségű matracok is.

Reméljük tudtunk segíteni. Nemsokára új cikkel jelentkezünk. Addig is szép álmokat!

Legutóbbi bejegyzés