Ha igazán matrac szakértőktől szeretnél tanácsokat a matracok, vagy fedőmatrac jellemzőiről, kíváncsi vagy a matracvédő helyes használatára, esetleg szivacs matrac vásárlásán gondolkodsz, akkor webáruházunk király helyet biztosít számodra a vásárláshoz.

11 dolog, amit jó tudni matrac vásárlás előtt

Figyeljünk a kényelemre.  

Ez nagyon fontos, bár sokan ezt nem veszik figyelembe. Próbálj meg a saját kényelmi elvárásaidnak megfelelő matracot venni. Nem elég a legdrágább matracot megvenned. Sokszor kimarad ez a lépés mert amúgy is sok dolgot kell figyelembe venned, mint például a méret vagy az anyaghasználat.

Ne olyan matracot keress ami a legtöbb embernek átlagban jó. 

Mindig olyan matracot keress ami a te igényeidnek a legjobb. Mondanak bármit is az eladók és a reklámok, szakíts rá időt és járj utána, hogy mi a legjobb neked.

A megfelelő méreted vedd meg. 

Sokszor a logika azt diktálja, hogy egy embernek keskeny ágy és matrac dukál. Ám ha kényelmetlenül érzed magad mert túl kicsi ez a méret, akkor igen is merj akár egyedül aludni egy franciaágyon.

A keménységet jelző címkék sokszor nem pontosak. 

Ha a keménységről van szó, akkor pont úgy lehetsz ezzel mint a ruháknál, az s, m, xl, xxl méretezéssel. Ezek egymáshoz képest 100%-ig igazak de sajnos sokszor más-más márkáknak más az alap keménység, amiből kiindulnak.

Teszteljük a matracot. 

A helyben lévő boltok sokszor megengedik, hogy ráfeküdj a matracra, online boltoknál pedig olvassuk el a többi vevő hozzászólásait, vagy bízzunk meg a tapasztalatukban, kérjünk tanácsot tőlük.

Szűkítsük le a lehetőségeinket. 

A fentiek mellett még arra is jó ha elolvasod a hozzászólásokat, hogy ki tudd zárni az olyan matracokat amik nem feltétlen nekünk valók.

A keményebb jobb? 

Ez nem igaz. Ha túl kemény egy matrac, akkor kellemetlen nyomáspontokat hozhat létre és a gerinced sem biztos hogy a legjobb helyzetben pihen rajta. Mindig a saját tested igényeit kell figyelembe venned.

A puhább jobb? 

Ez sem igaz, a túl puha matracba belesüllyedsz és ez által a gerinced természetellenes pozícióban pihen. Ez rossz tartáshoz és fájdalomhoz vezethet. 

A zónázottság és a kétoldalas megoldás alternatíva lehet. 

Gondolkodj okosan, ha nem akarsz többet költeni a szükségesnél, akkor sajnos az állítható keménységű matrac nem gazdaságos választás de a két oldalas és zónázott matrac jó választás lehet. Keress olyan matracot amiben több ortopédiai zóna van és a két oldala más-más keménységi fokozatot biztosít.

Ne ragaszkodjunk egy fajta matrachoz! 

Mikor nekiállsz, hogy utána járj a számodra tökéletes matracnak, ne ragaszkodj egy fajtához. Lehet, hogy az elképzelésed szerint egy memória habos matracot fogsz venni de adj esélyt más fajtáknak is.

A rúgós matrac a legelterjedtebb de nem jó mindenkinek és minden esetben. 

A hagyományosan jó tulajdonságai ellenére egy gyengébb minőségű rugós matrac akár hangos is lehet és rövid élettartalmú.

Legutóbbi bejegyzés