fbpx

11 dolog, amit jó tudni matrac vásárlás előtt.

1.Figyeljünk a kényelemre. Ez nagyon fontos sokan ezt nem veszik figyelembe. Próbáljunk meg a saját kényelmi elvárásainknak megfelelő matracot venni. Nem elég a legdrágább matracot megvenni. Sokszor kimarad ez a lépés mert amúgy is sok dolgot kell figyelembe vennünk, mint például méret vagy az anyaghasználat.

2.Ne olyan matracot keress ami a legtöbb embernek átlagban jó. Mindig olyan matracot keress ami a te igényeidnek a legjobb. Mondanak bármit is az eladók és a reklámok, szakíts rá időt és járj utána, hogy mi a legjobb neked.

3. A megfelelő méreted vedd meg. Sokszor a logika azt diktálja, hogy egy embernek keskeny ágy és matrac dukál. Ám ha kényelmetlenül érzed magad mert túl kicsi ez a méret, akkor igen is merj akár egyedül aludni egy franciaágyon.

4. A keménységet jelző címkék sokszor nem pontosak. Ha a keménységről van szó, akkor pont úgy vagyunk mint a ruháknál, az s, m, xl, xxl méretezéssel. Ezek egymáshoz képest 100%-ig igazak de sajnos sokszor más-más márkáknak más az alap keménység, amiből kiindulnak.

5. Teszteljük a matracot. A helyben lévő boltok sokszor megengedik, hogy ráfeküdjünk a matracra, online boltoknál pedig olvassuk el a többi vevő hozzászólásait.

6. Szűkítsük le a lehetőségeinket. A fentiek mellett még arra is jó ha elolvassuk a hozzászólásokat, hogy ki tudjunk zárni az olyan matracokat amik nem feltétlen nekünk valók.

7. A keményebb jobb? Ez nem igaz. Ha túl kemény egy matrac, akkor kellemetlen nyomáspontokat hozhat létre és a gerincünk sem biztos hogy a legjobb helyzetben pihen rajta. Mindig a saját testünk igényeit kell figyelembe vennünk.

8. A puhább jobb? Ez sem igaz, a túl puha matracba belesüllyedhetünk és ez által a gerinc természetellenes pozícióban pihen. Ez rossz tartáshoz és fájdalomhoz vezethet. Mindig a saját testünk igényeit kell figyelembe vennünk.

9. A zónázottság és a kétoldalas megoldás alternatíva lehet. Gondolkodjunk okosan, ha nem akarunk többet költeni a szükségesnél, akkor sajnos az állítható keménységű matrac nem gazdaságos választás de a két oldalas és zónázott matrac jó választás. Keressünk olyan matracot amiben több ortopédiai zóna van és a két oldala más-más keménységi fokozatot biztosít.

10.Ne ragaszkodjunk egy fajta matrachoz! Mikor nekiállsz, hogy utána járj a számodra tökéletes matracnak, ne ragaszkodj egy fajtához. Lehet, hogy az elképzelésed szerint egy memória habos matracot fogsz venni de adj esélyt más fajtáknak is.

11. A rúgós matrac a legelterjedtebb de nem jó mindenkinek és minden esetben. A hagyományosan jó tulajdonságai ellenére egy gyengébb minőségű rugós matrac akár hangos is lehet és rövid élettartalmú.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük