fbpx
matrac felületjavító

A memóriahabról…..

A memória hab matracok előnyei és hátrányai.

Manapság nagyon is elterjedtek ezek a matracok. A relatív olcsó áruk és alacsony súlyuk, illetve a nagy választék miatt. De most nézzük meg ezek valójában miben is jók és minden nem. Érdekes tény lehet, hogy ezt az anyagot anno a NASA fejlesztette ki, hogy kényelmesebbé tegye az űrutazást.

Előnyök:

– Pontszerű nyomás csökkentés így fájdalom csillapítás

– A gerincet sok esetben a megfelelő természetes pozíciójában tartja.

– A mozgásenergia elnyelése igy nem továbbítja vízszintesen azt

– Antiallergén tulajdonságok

– Minőségi daraboknál hosszú élettartam

– Könnyű karbantartás

Ez úgy hangzik mint maga a mennyország ugye? Hát várj csak, most nézzük meg egy-egy tulajdonságát kicsit bővebben is.

Nyomás és fájdalom csökkentés

Az egyik legjobb dolog ezekben a matracokban az a nyomás csökkentése amit a test mér a matracra, legfőképp a váll és derék részeken. Mivel Szinte minden testformához tud alkalmazkodni. Szóval a helyett hogy egy kifeküdt részen ragadnánk mert nehezen fordulunk egyik oldalunkról a másikra,ez a matrac velünk együtt „fordul”. Ez által az oldalukon fekvőknek ha nincs más erősebb derék vagy hát betegségük kimondottan ajánlott.

A gerinc természetesen tartása

A fenti alkalmazkodni képes tulajdonságai miatt, amíg nem vagyunk túlzottan nehezek vagy nincs elég durva gerinc problémánk addig a gerincet a természetes pozíciójában tudja tartani. Sőt kitűnő oldal tartás is ad ahogy körülöleli a testen míg mi alszunk.

Mozgás elnyelés.

Sok jobb minőségű memória matrac olyan jó vízszintes mozgásenergia elnyeléssel rendelkezik hogy mi hiába forgolódunk a partnerünk mellettünk alhatja a legjobbat mivel minimális a számára átadott mozgásenergia.

És akkor nézzük a hátrányokat:

Hát igen a hő.

Ez igaz a memória és más habmatracokra is amik igen tömör anyagból készülnek. Hiszen amin fekszünk annak nem túl jó a légáteresztő képessége, így testünk hője nem tud hová távozni alvás közben. Minden a sűrűségen múlik gondolhatnád akkor veszek egy kevésbé sűrű puhább matracot Ám ez cseles az is rosszabbá teheti ha jobban belesüllyedünk. Mert körülöleli a testet és így akadályozza a lég áramlást. Így ki izzadós annak nem szoktuk ezt ajánlani. Tegyük azért hozzá hogy folyamatosan fejlődik agyártás technológia amivel ezek készülnek így ma már jó néhány drágább minőségi darabban úgy nevezett hő elvezető bevágások vannak. Ezek ugyan sokat segítenek de sajnos még így sem olyan jó a hőelvezető képességük mint mondjuk egy rugós matracnak.

A másik dolog ami negatívum lehet az maga az ár. Míg sok helyen kaphatunk kimondottan olcsó habmatracokat. A jó minőség hosszú élettartalmat és megbízhatóságot hoz magával és ennek sajnos sokszor megvan az ára is . Így egy-egy tulajdonságaiban felső kategóriás matrac igen is lehet kimondottan drága is. De ahogyan fejlődik ezek tömeg gyártása egyre olcsóbbak lesznek a jó minőségű matracok is .

Reméljük tudtunk segíteni. Nemsokára új cikkel jelentkezünk. Addig is szép álmokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük