fbpx

Vírusok, matracok betegség után.

Semmi sem rosszabb mint egy betegség, ami napokra az ágyba kényszerít. Amikor végre jön a gyógyulás, vár a sok elmaradt teendő: bevásárlás, számlák… de gondoskodunk a “megfertőzödött” matracunkról egy alapos tisztítással?

Nem, nem csak a lepedő cseréjére gondolun, ha beteg vagy, a baktériumok az egész matracon előfordulhatnak, különösen ha az egész napot ágyban töltjük, betegen. Ezért fontos, hogy időbe elvégezzük a matrac tisztítását a gyógyolás után.

Milada higiénikus habmatrac már 18.270 forinttól!

A tisztítási folyamat első lépéseként távolítsuk el a lepedőket, takarókat, a paplant és a párnahuzatot és dobjuk őket a mosógépbe. Teljesen új emberként fogjuk érezni magunkat már a friss ágynemúvel is de readásként megállítottuk a baktériumok elterjedését is a mosással.

Nyissuk ki az ablakokat, húzzuk el a függönyöket, főleg ha napos nap van! A levegőáramlás megakadályozza, hogy a baktériumok leülepedjenek a matracba, a napfény természetes fertőtlenítőszer. Ha lehetséges, akkor esetleg ki is vihetjük a matracot a szabadba, hogy a nap és a friss levegő maximálisan érje.

Minden termékünk antiallergén alapanyogokból készül!

A porszívózás nem tudja felszívni a baktériumokat, a matracon felhalmozódott port és allergéneket, azaz a baktérumoknak hasznos közeget viszont igen. Használjuk a porszívó kárpitos fejét, ez eltávolítja a matracon rejtőzködő poratkakat vagy háziállatok szőrét, utána máris könnyebb lesz a légzés az éjszaka.

Fertőtlenítsük a felületet! Van lehetőség arra, hogy a megmaradó vírusok is elpusztuljanak. A gőztísztító árthat a matrac habjának, ezért érdemesebb szappanos víruhadarab vagy más kicsi gőztisztító tökéletes első lépés a baktériumoktól és a atkák eltávolításától. Alapos törölgetés a felületen, közben ügyeljünk arra, a matrac sarkai se maradjanak ki. Végül szórjunk egy kis szódabikarbónát a matracra, és hagyjuk néhány órán át hatni, mielőtt leporszívóznánk.

Maximum 480 Ft szállítási költség!

Ezek a módszerek minden matrac típushoz alkalmazhatók, de ha memóriahab matracot tisztít, akkor különös figyelmet kell fordítania a matrac alapos szárítására. A ventilátor vagy a hűtésre beállított hajszárító segíthet elpárologtatni a fölösleges nedvességet, segíti a mielőbbi száradást.

Az ágy tisztítása nemcsak a betegséget akadályozza meg, a rejtett allergének és atkák eltávolítása segíthet az éjszakai allergiákon és a horkoláson is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük